9. kolo
05.10.2019 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles s Emmenem nezaváhal a posunul se do horní poloviny tabulky

Heracles potvrdil úlohu jasného favorita proti Emmenu a bez větších potíží ho zdolal po výsledku 2:0, odčinil tím minulou porážku v Alkmaaru ve stejném poměru. Z posledních pěti utkání tak zvítězil již počtvrté a tabulkou Eredivisie se posunul na sedmou pozici se čtrnácti body. Emmen naopak nenavázal na týden starý úspěch s Den Haagem (3:0) a na kontě má stále jen dvě výhry, se sedmi body se nachází až na patnáctém místě.

Domácí byli mnohem aktivnější od samého začátku. Již po čtyřech minutách je mohl dostat do vedení pozdější hrdina Cyriel Dessers, nicméně na levé straně pokutového území proti němu včas vyběhl brankář Telgenkamp a balón mu čistým způsobem odebral. Přesně v polovině úvodního dějství se ve slibné možnosti zjevil Pröpper, ale po rohovém kopu neseřídil přesně svá mířidla a levou tyč přeci jen o kousek minul.

Almelo se dočkalo vedoucí trefy krátce po odehrané půlhodině. Již zmiňovaný čtyřiadvacetiletý belgický útočník Dessers se po krásném pasu Van der Watera z pravého křídla zjevil zcela osamocen na hranici brankového území a prudkou hlavičkou překonal Telgenkampa. Ten si sice na míč sáhl, jenomže v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Zhruba pět minut před přestávkou mohl Heracles skórovat podruhé.

Tentokráte zkusil štěstí z hranice šestnáctky Van der Water a jeho pěkná rána letěla jen o půl metru vedle levé konstrukce. Vzápětí chtěl na opačné straně z ničeho nic vyrovnat Bijl, avšak ve vyložené možnosti naprosto selhal a prostor tří tyčí trestuhodně netrefil. Po změně stran zvolili svěřenci trenéra Franka Wormutha vyčkávací taktiku a to se jim vyplatilo. Nejprve zahrozil Merkel a to v 55. minutě.

Ten se po závaru v pokutovém území protivníka probojoval k odraženému balónu a na poslední chvíli byl zablokován. Za další čtyři minuty se už mohlo Almelo radovat. Czyborra odcentroval z levé strany a vracející se Keziah Veendorp ve snaze odkopnout míč do bezpečí před nabíhajícím Dessersem nešťastně rozvlnil vlastní síť s pomocí levé tyče. Ve zbývajícím průběhu si domácí hlídali dostatečný náskok a soupeři vůbec nic nedovolili.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele