9. kolo
06.10.2019 12:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ajax počtvrté za sebou neinkasoval, další tři body si odváží z Den Haagu

Ajax nezaváhal ani ve svém dalším zápase na ligové scéně a tentokráte si odvezl všechny tři body z půdy trápícího se Den Haagu. Díky vítězství 2:0 se udržel na čele tabulky s třiadvaceti body a před druhým PSV je stále kvůli lepšímu skóre. Hosté naopak mají na kontě jen dvě výhry a hned sedm porážek, proto jim patří až šestnáctá barážová pozice se šesti body. Český útočník v dresu ADO Tomáš Necid se na trávník podíval v 84. minutě jako střídající hráč.

Hosté přetavili svou úvodní možnost ve vedoucí branku ze své první vážnější příležitosti po deseti odehraných minutách. Naprosto fantastický průnik přes několik protihráčů předvedl marocký štírek Ziyech, poté ve vhodnou chvíli předal balón kanonýrovi Klaasu-Janu Huntelaarovi, který ve svých šestatřiceti letech potvrdil střelecký instinkt a zblízka nasměroval míč přesně k protější konstrukci.

Po dvaceti odehraných minutách mohl zvýšit náskok jasného favorita Dest, ale jeho projektil z hranice pokutového území těsně minul levou tyč. Po necelé půlhodině hry se poprvé ukázal také Den Haag, jenomže po hezkém zpracování si gólman Onana s přehledem poradil s ranou Kramera z osmnácti metrů. Ve 37. minutě ukázal na opačné straně své umění brankář Koopmans, jenž výtečným reflexivním zákrokem zneškodnil pokus Ziyecha.

Zhruba pět minut před poločasovou přestávkou pohrdl obrovskou šancí na vyrovnání Summerville. Teprve sedmnáctiletý útočník sice krásně obešel Onanu, vzápětí ale z ostrého úhlu mířil pouze do boční sítě. V samém závěru první půle zahrozil domácí Promes, jenž například proti Sittardu zaznamenal hattrick, nicméně v tomto případě neseřídil mířidla přesně a ve středu šestnáctky nasměroval balón o decimetry vedle bližší tyče.

Po změně stran aktivita obou soupeřů opadla, hosté si s přehledem hlídali jednobrankový náskok a protivníka prakticky k ničemu nepouštěli. ADO se snažilo prorazit ze standardních situací, jenomže Onanu nijak výrazně nezaměstnalo. Naopak v 86. minutě obdrželo druhý rozhodující gól. Střídající David Neres ani ne po šesti minutách strávených na hřišti využil rychlého přečíslení a perfektní kolmice od Ziyecha, sám před Koopmansem se už nemýlil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele