Eredivisie - souhrn 20. kola

24.01.2020, 21:53, aktualizováno 26.01.2020, 18:40
Komentáře a souhrny
Ajax nečekaně prohrál na hřišti Groningenu a na průběžně druhý Alkmaar, jenž nezaváhal v Heerenveenu, má k dobru tři body. Feyenoord zvládl utkání s Heraclesem Almelo, zatímco Willem II se rozešel nerozhodně se Zwolle. PSV Eindhoven neudržel vedení a proti Twente po remíze 1:1 zaznamenal pouze bod...

PSV Eindhoven - FC Twente 1:1

26.01.2020 16:45

Góly: 61. Denzel Dumfries - 87. Haris Vučkić

Eindhoven znovu nepřekonal krizi trvající zhruba od druhé poloviny podzimní části a tentokráte se v domácím prostředí rozešel smírně s nováčkem z Twente po výsledku 1:1. PSV tak podruhé v novém roce jen remizovalo, na úvod totiž hrálo nerozhodně ve Venlu a k tomu naprosto senzačně vypadlo z národního poháru po osmifinálové porážce na půdě druholigové Bredy (0:2). Twente vybojovalo nesmírně cenný bod a v tabulce je třinácté s jednadvaceti body.

Svěřencům trenéra Ernesta Fabera patří až pátá pozice se šestatřiceti body a za vedoucím Ajaxem zaostávají o propastných jedenáct bodů. Domácí přitom začali podle očekávání, protivníka zatlačili na jeho vlastní polovinu a první větší možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách. V ní se zjevil Ihattaren a svou přízemní střelou se pokusil zamířit přímo k pravé konstrukci, jenomže tu nakonec o pár decimetrů minul.

V následujícím průběhu předváděl klub z Enschede pozornou práci v defenzivě a protivníka téměř k ničemu nepouštěl, ten opět zahrozil až ve 43. minutě. Bruma si před hranicí pokutového území udělal dostatek prostoru ke střele a už zvedal ruce vzhůru, ovšem s naprosto parádním zákrokem na poslední chvíli přispěchal brankář Drommel a výrazně podržel svůj tým. Po změně stran favorit přeci jen ožil a začal konstantě navyšovat svůj tlak.

Po hezké přízemní kombinaci napřáhl ze čtrnácti metrů Gakpo a vskutku mu nechybělo mnoho, jeho projektil prosvištěl těsně vedle pravé tyče. Domácí přeci jen přetavili svou zvyšující se převahu ve vedoucí branku v 61. minutě. Po zpětné nahrávce vypálil z první z voleje Afellay a jeho přízemní pumelici vyrazil Drommel před sebe. Vzápětí přelstil ofsajdovou past Denzel Dumfries, protlačil se k dorážce a zamířil do levého spodního rohu.

Za dalších šest minut se hostující strážce branky vyznamenal proti ráně z hranice brankového území od střídajícího Mitrogloua, na opačné straně si gólman Unnerstall poradil s nebezpečným pokusem Zekhniniho. PSV se stal osudným moment ze 75. minuty. Afellay totiž ve středovém kruhu naprosto zbytečně atakoval zvednutou podrážkou Busquetse. Rozhodčí Mulder mu bez váhání udělil žlutou kartu, a vzhledem k tomu, že se jednalo již o druhou v tomto zápase, tak třiatřicetiletý rodák s marockými kořeny předčasně z trávníku odešel.

Hosté měli od tohoto okamžiku navrch a vyrovnat se jim nakonec povedlo v 87. minutě. Slovinský kanonýr Haris Vučkić po dobré práci od Berggreena převzal balón a vypálil zhruba z dvaceti metrů. Jeho úchvatný projektil zapadl do bližší šibenice a Unnerstall se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Více informací k zápasu

FC Groningen - AFC Ajax 2:1

26.01.2020 14:30

Góly: 16. Kaj Sierhuis, 52. Ramon Pascal Lundqvist - 72. Donny van de Beek

K zaručeně největšímu překvapení 20. kola nejvyšší nizozemské soutěže došlo na půdě Groningenu, který si senzačně dokázal poradit s vedoucím Ajaxem po výsledku 2:1 a uštědřil mu teprve třetí porážku v probíhajícím ročníku. AFC se sice v tabulce udrželo na vedoucí pozici se sedmačtyřiceti body, ovšem jeho náskok na třetí Alkmaar momentálně činí už jen tři body. Domácí si naopak výrazně vylepšili reputaci po týden staré bezbrankové remíze s Twente.

Groningen se díky nesmírně cennému tříbodovému zisku posunul na osmou příčku s devětadvaceti body. V hostujícím dresu si na brankářském postu odbyl premiéru pětadvacetiletý portugalský brankář Bruno Varela, jenž přišel na hostování do konce sezóny z Benficy, ale svému novému týmu bodový zisk nepřinesl. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse začali naprosto fantasticky a po úvodní opatrné čtvrthodině se dostali do překvapivého vedení.

Po parádní kolmici za obranu se zjevil před Varelou osamocený Kaj Sierhuis. Ten se svou střelou zblízka neuspěl, míč se však od něj následně odrazil a s velkým štěstím zapadl do sítě. Ani ne o deset minut později mohl stejný hráč navýšit náskok svého výběru, jenomže po rychlém přečíslení 4 na 3 nezužitkoval chytrou nahrávku od Asora a z mírného úhlu nedokázal překonat skvěle vyběhnutého hostujícího strážce.

Ajax mohl srovnat krok zhruba deset minut před poločasovou přestávkou, ovšem po krásném průniku Desta na pravé straně šestnáctky a jeho přesně načasované nahrávce selhal před prázdnou brankou Babel, když balón vůbec netrefil. Groningen navýšil svůj náskok sedm minut po výměně stran. Schreck obdržel míč na levé křídlo, postupně se s ním dostal až do pokutového území a v závěru akce přihrával pod sebe.

Balón propadl ke švédskému záložníkovi Ramonu-Pascalovi Lundqvistovi, který šajtlí trefil nohu bránícího Martíneze a míč opět s velkým štěstím skončil s pomocí bližší tyče v brance. Amsterdamský gigant se vrátil do hry o bodový zisk v 72. minutě. Tadić elegantně sklepl míč pro Donnyho van de Beeka, jenž okamžitě vypálil z voleje a trefil se přesně do levého spodního rohu. Hosté se ve zbývajícím průběhu již na nic nezmohli, naopak těsně před koncem mohli inkasovat potřetí, avšak střídající Memišević pálil o decimetry vedle levé tyče.

Více informací k zápasu

Willem II - PEC Zwolle 0:0

26.01.2020 14:30

Góly: -

Willem II tentokráte nepotvrdil skvělou formu z poslední doby a proti zachraňujícímu se Zwolle skórovat nedokázal. Po bezbrankové remíze i tak prodloužil svou šňůru bez porážky v nejvyšší nizozemské soutěži na osm utkání za sebou a v tabulce se nachází na úžasném čtvrtém místě se sedmatřiceti body, ovšem na druhou stranu neodčinil nedávné vypadnutí z národního poháru v Heerenveenu po neúspěchu v penaltovém rozstřelu.

Domácí celek má stále díky svým skvělým výkonům slušnou šanci na přímý postup do evropských pohárů, za třetím Feyenoordem totiž zaostává pouze o skóre. Pro PEC má zisk bodu cenu zlata, neboť mu patří až šestnáctá barážová příčka s osmnácti body. Hosté od samého začátku působili sebevědomým dojmem a z Tilburgu rozhodně nechtěli odjíždět s prázdnou, první vyloženou možnost si vypracovali přesně po odehrané čtvrthodině.

Sedmadvacetiletý německý útočník Thy získal míč po načechraném centru z křídla a okamžitě vypálil z první, jenomže nakonec mířil těsně vedle pravé konstrukce. Stejný hráč mohl dostat svůj tým do vedení zhruba deset minut před přestávkou. Tentokráte se zjevil v brankovém území protivníka a střílel do poloprázdné svatyně, avšak s naprosto úchvatným zákrokem se vytáhl brankář Wellenreuther a míč reflexivně odvrátil do bezpečí.

V následujícím průběhu se po vyložených možnostech slehla zem, favorizovaný Willem II byl i po změně stran naprosto bezzubý v ofenzivě a vůbec k ničemu se nemohl dostat. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem zkusil štěstí z hranice pokutového území Van Duinen, jenomže na připraveného Wellenreuthera si nepřišel. Tlak Zwolle přeci jen opadl v 79. minutě, kdy byl přímo vyloučen šestadvacetiletý Thomas Lam.

Finský obránce se totiž rozhodl zatáhnout za záchrannou brzdu a na poslední chvíli chytil za rameno rozběhnutého Saddikiho. Rozhodčí Blank neváhal ani minutu a okamžitě vytáhl za své kapsičky červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti. K následnému přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Belgičan Ndayishimiye a německý gólman Zetterer vytáhl famózní zásah, Willem II se ve zbývajícím průběhu neprosadil ani proti oslabenému soupeři.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Emmen 1:1

26.01.2020 12:15

Góly: 19. Bryan Linssen - 58. Michael de Leeuw

Arnhem nedokázal navázat na úvodní úspěch v novém roce na půdě Sittardu (3:1) a nyní proti dalšímu adeptovi na sestup z Emmenu nepotvrdil úlohu favorita, když s ním pouze remizoval v poměru 1:1. Domácí výběr se sice velmi brzy dostal do vedení, jenže v následujícím průběhu svůj náskok nedokázal pojistit a soupeř odpověděl po necelé hodině hry. Vitesse se nachází na šestém místě se čtyřiatřiceti body, Emmen je dvanáctý s dvaadvaceti body.

Hosté naopak dokázali bodovat podruhé za sebou, v prvním lednovém duelu zdolali silný Heracles (1:0) a nyní se tak opět lehce vzdálili sestupovým pozicím. Přitom úvodní dvacetiminutovka byla jasně v režii favorita. První větší možnost se zrodila už po osmi minutách hry, kdy zhruba z dvanácti metrů napřáhl Bryan Linssen a levou tyč minul zhruba o půl metrů. Za dalších pět minut mohl otevřít skóre Bazoer.

Třiadvacetiletý záložník si udělal prostor v pokutovém území protivníka a tvrdě vypálil, balón skončil o pár decimetrů vedle pravé konstrukce. Domácí vytěžili ze svého tlaku vedoucí branku v 19. minutě. Aktivní Linssen obdržel naprosto parádní nahrávku do běhu od Foora, následně si všiml lehce vyběhnutého brankáře Telgenkampa a chytrým lobem ho elegantně přehodil. Od tohoto okamžiku Emmen přeci jen zvýšil svou aktivitu.

Z poměrně velké vzdálenosti zkusil štěstí Chacon a ke skórování mu nechybělo mnoho, jeho projektil proletěl těsně vedle pravé tyče. Poté se až do konce úvodního poločasu nic nestalo, ihned po změně stran hosté výrazně přidali a neustále se tlačili do zakončení. Nejprve vystřelil z hranice pokutového území Arías a orazítkoval levou konstrukci, vzápětí netrefil prostor tří tyčí z dobré pozice Kolar.

V 54. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé po nebezpečné ráně Michaela de Leeuwa. Hosté se dočkali zaslouženého vyrovnání za další čtyři minuty právě zásluhou kapitána De Leeuwa. Ten se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval, protlačil se k dorážce a hlavou rozvlnil síť. Rozhodčí Nagtegaal si šel celou situaci prověřit k videu a na jeho základě branku potvrdil. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se blýskl Telgenkamp proti dělovce Obispa, v nastaveném čase ještě mířil nepřesně Linssen.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard 1:1

25.01.2020 20:45

Góly: 73. Jurgen Mattheij - 20. Vitalie Damaşcan

Rotterdamská Sparta nedokázala potvrdit úlohu mírného favorita proti zachraňujícímu se Sittardu a pouze s ním remizovala v poměru 1:1, vyrovnávací branku navíc vsítila až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. V tabulce Eredivisie zůstává na jedenáctém místě se čtyřiadvaceti body. Fortuna dokázala bodovat ve venkovním prostředí teprve potřetí, k tomu její čekání na premiérový tříbodový zisk z cizích stadiónů se opět protahuje.

Hosté se nyní nacházejí na čtrnácté pozici s dvaceti body, jejich náskok na záchranářské příčky je však stále naprosto minimální. První větší možnost sobotního střetnutí byla k vidění již po necelých čtyřech odehraných minutách. Dostal se do ní domácí Joosten, jenž nebezpečně napřáhl z hranice pokutového území. Ke skórování mu vskutku chybělo několik centimetrů, neboť orazítkoval břevno. Stejný hráč znovu zahrozil krátce po čtvrthodině hry.

Tentokráte se protlačil k hlavičce po rohovém kopu, ale míč vzápětí poslal příliš vysoko. Fortuna skvěle prorazila ve 20. minutě. Teprve dvacetiletý moldavský útočník Vitalie Damaşcan využil parádní přihrávky od Diemerse a sám před brankářem Harushem si počínal jako zkušený mazák, když ho tváří v tvář nekompromisně prostřelil. Rozhodčí Higler ještě ověřoval celou situaci s VAR, o ofsajd se však v žádném případě nejednalo.

Ve zbytku prvního poločasu již k ničemu nebezpečnému nedošlo, ihned po přestávce se musel vytáhnout gólman Koşelev. Ten se blýskl s parádním zákrokem proti hlavičce zblízka od obránce Jurgena Mattheije a balón odvrátil do bezpečí. V 54. minutě se povedlo skórovat podruhé v tomto střetnutí Damaşcanovi, jenomže tentokráte ofsajdové pasti neunikl a jeho trefa proto nebyla uznána. Zhruba o čtvrthodiny později chtěl pojistit náskok Sittardu Ciss.

Senegalský záložník se zjevil ve velmi slibné pozici, jenže svou závěrečnou přízemní střelou těsně minul levou konstrukci. Domácí se vrátili zpět do hry o vítězství v 73. minutě. K rohovému kopu se postavil Rayhi a svým naprosto přesným pasem našel hlavu aktivního Mattheije, jenž uklidil míč dolů doprostřed branky. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat chybu a skóre se tak již nezměnilo.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - VVV Venlo 1:2

25.01.2020 19:45

Góly: 15. Emil Hansson - 76. Jonathan Opoku, 82. Oussama Darfalou

Nováčkovi z Waalwijku se s přibývajícími zápasy stále více komplikuje snaha udržet prvoligovou licenci. Nyní v duelu posledních dvou týmů Eredivisie neudržel nadějné vedení z prvního poločasu a po selhání v závěrečných dvaceti minutách podlehl velkému konkurentovi nejtěsnějším poměrem 1:2. V tabulce proto stále zůstává na beznadějně posledním osmnáctém místě s jednadvaceti body a ve zbytku sezóny ho čekají velké nervy.

Naopak VVV po delší době opustilo sestupové pozice, navázalo na týden starý úspěch s vysoce favorizovaným PSV (1:1) a díky skvěle zvládnuté koncovce vybojovalo své druhé venkovní vítězství. Momentálně mu patří patnáctá příčka s devatenácti body a před šestnáctým Zwolle si vytvořilo dvoubrankový odstup. RKC naopak neodčinilo minulý neúspěch s dalším rivalem z Den Haagu (0:2), přitom vstup do utkání mělo snový.

Hned svou první větší příležitost přetavilo přesně po odehrané čtvrthodině ve vedoucí trefu. Svou obnovenou premiéru po působení v německém Hannoveru si odbyl norský rodák Emil Hansson a hned se prezentoval vstřelenou brankou. Po závaru v šestnáctce protivníka ukázal skvělý přehled a díky dostatečnému důrazu se dostal k dorážce, svou tvrdou ránu umístil pod břevno mimo dosah bezmocného gólmana Kirschbauma.

Od tohoto momentu se domácí spoléhali na pozornou hru v defenzívě a soupeři vůbec nechtěli půjčovat míč. S přibývajícím časem se však Venlo začalo stále více osmělovat a blízko k vyrovnání bylo dvě minuty před poločasovou přestávkou. Po krásném centru z křídla se probojoval k hlavičce van Ooijen a mířil přímo pod horní tyčku, jenomže s parádním zákrokem se vytáhl brankář Vaessen a výrazně podržel svůj výběr.

Obrázek hry se delší dobu neměnil ani ve druhém dějství, hostům se z ničeho nic povedlo vyrovnat v 76. minutě. Ghanský ofenzivní záložník Jonathan Opoku předvedl nádherné samostatné sólo a následně vystřelil, jeho tečovaný pokus skončil s notnou dávkou štěstí v síti. O šest minut později zařídil výhru Venla alžírský forvard Oussama Darfalou, který se prosadil poprvé po svém zimním příchodu z konkurenčního Arnhemu. Po krásné kolmici za obranu obešel Vaessena a se zakončením do prázdné branky neměl větší problémy.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 2:3

25.01.2020 19:45

Góly: 19. Maximilian Rossmann, 78. Maximilian Rossmann - 47. Jens Toornstra, 53. Luis Sinisterra, 57. Eric Botteghin

Feyenoord neodehrál dobrý první poločas v Almelu a do kabin odcházel s jednobrankovým mankem, ovšem po změně stran jakoby přišel na trávník zcela jiný tým. Rotterdamský výběr se během pouhých dvanácti minut ve druhém dějství dostal do dvoubrankového vedení a nakonec se posedmé z předchozích devíti střetnutí radoval z tříbodového zisku. V tabulce se nachází na lichotivé třetí pozici se sedmatřiceti body.

Heracles naopak nezvládlo ani svůj druhý ligový zápas v novém roce a je deváté se šestadvaceti body, tímto tempem by horní polovinu Eredivisie jistě brzy opustilo. V sobotním duelu mu nepomohly ani dvě branky svátečního střelce Maximiliana Rossmanna. Přitom svěřenci trenéra Franka Wormutha začali nebojácně a hned z první větší příležitosti po necelých dvaceti odehraných minutách šli do vedení.

Přesnou mušku měl právě čtyřiadvacetiletý německý obránce Rossmann, jenž se nejvýše vyšplhal do vzduchu po rohovém kopu od Merkela a přesnou hlavičkou zamířil nechytatelně k levé konstrukci. Krátce po odehrané půlhodině si Almelo mohlo dokonce vytvořit dvoubrankový odstup, jenomže proti razantní střele od Cijntjeho brilantně zasáhl brankář Bijlow. Hostující výběr poprvé ukázal své umění ve 43. minutě.

Po výtečné nahrávce od Berghuise stanul v nadějné pozici Luis Fernando Sinisterra, avšak následná rána mu vůbec nesedla a balón letěl vysoko na tribuny. Favorit tohoto klání v kabině ožil a vyrovnat se po povedlo ani ne dvě minuty po přestávce. Dlouhou přihrávku od Berghuise převzal rozběhnutý Jens Toornstra, na nic nečekal a balón okamžitě napálil do sítě za záda naprosto bezmocného gólmana Blaswiche.

O šest minut později otočil vývoj Sinisterra. Úžasný přehled prokázal Toornstra, svým pasem našel právě kolumbijského kanonýra, jehož závěrečná dělovka zapadla přímo pod břevno. Za další čtyři minuty ještě více nahlodal psychiku protivníka Eric Botteghin, když po rohovém kopu dopravil míč hlavou do zcela odkryté branky - 1:3. Heracles se vrátilo do hry o bodový zisk zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem po druhé trefě Rossmanna, který zužitkoval centr od rohového praporku v podání Osmana, na nic jiného se už ale nezmohlo.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - AZ Alkmaar 1:2

25.01.2020 18:30

Góly: 69. Chidera Ejuke - 35. Dani De Wit, 72. Myron Boadu

Alkmaar dokázal přerušit svou šňůru dvou utkání bez bodového zisku a na půdě konkurenčního Heerenveenu zvládl vyrovnaný souboj po výsledku 2:1. Vzhledem k nečekané porážce Ajaxu v Groningenu se opět přiblížil k boji o mistrovský titul, se čtyřiačtyřiceti body se totiž nachází na druhém místě o tři body za amsterdamským rivalem a sedm bodů před rotterdamským Feyenoordem. Domácí prozatím klesli na devátou pozici s osmadvaceti body.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní a střeleckých pokusů mezi tři tyče se urodilo pramálo. Hned první vážnější příležitost zápasu zhruba deset minut před přestávkou skončila gólem. AZ šlo do vedení zásluhou teprve jednadvacetiletého záložníka Daniho De Wita. Do zakončení se nejprve dostal pozdější hrdina Myron Boadu, který byl zablokován a poté se trestuhodně nepovedlo odkopnout míč Botmanovi.

Na hranici brankového území se pak zjevil právě osamocený De Wit a v pádu obstřelil šajtlí brankáře Hahna, kterému chybělo k úspěšnému zákroku jen několik centimetrů. Zhruba sedm minut po přestávce mohl navýšit náskok mírného favorita aktivní Boadu, avšak po parádním zpracování mířil jen doprostřed branky a pozorný Hahn dokázal jeho razantní projektil odvrátit na rohový kop. Heerenveen z ničeho nic srovnal krok v 69. minutě.

Naprosto parádní kolmici za defenzivu protivníka vymyslel Faik, rychlonohý nigerijský útočník Chidera Ejuke dokázal přesprintovat dva bránící protihráče a z mírného úhlu zavěsil přesně do vzdálenějšího spodního rohu mimo dosah marně se natahujícího gólmana Bizota. Nicméně svěřenci trenéra Arneho Slota se nepoložili, ba naopak, za další tři minuty se jim povedlo vzít si zpět ztracený náskok.

Devatenáctiletý talentovaný forvard s ghanskými kořeny Boadu se po rohovém kopu z levé strany a následné hlavičce De Wita šťastně dostal k odraženému míči na hranici brankového území a zblízka nechytatelně zavěsil přímo pod břevno. Ve zbývajícím průběhu si Heerenveen vytvořil hned dvě velké šance na srovnání stavu, ale Ejuke nejprve pálil vedle pravé tyče a v poslední minutě základní hrací doby trestuhodně přestřelil střídající Halilović.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - ADO Den Haag 4:0

24.01.2020 20:00

Góly: 14. Kristoffer Peterson, 53. Sean Klaiber, 74. Gyrano Kerk, 84. Sean Klaiber

Utrecht potvrdil úlohu jasného favorita v páteční předehrávce 20. kola nejvyšší nizozemské soutěže, když po konstantních výkonech v obou poločasech deklasoval o záchranu hrající Den Haag vysoko v poměru 4:0. Tabulkou se prozatím posunul na šesté místo s třiatřiceti body o skóre před Arnhem, ADO zůstává na šestnácté pozici s šestnácti body. Na český souboj nakonec nedošlo, útočník hostujícího celku Tomáš Necid totiž zůstal jen na lavici náhradníků.

V domácím dresu se podíval na trávník jiný český forvard Václav Černý, který nastoupil v 75. minutě za rozhodnutého stavu 3:0. FC působilo od samého začátku sebevědomějším dojmem a tlačilo se na útočnou polovinu. Již po čtyřech minutách se zjevil v nadějné šanci Abass, ovšem svou razantní střelu umístil těsně nad horní tyčku. O osm minut později napřáhl ze střední vzdálenosti Švéd Gustafson a na poslední chvíli byl zablokován.

Ve 14. minutě už přeci jen otevřel gólový účet Kristoffer Peterson. Ten teprve před pár dny přišel na hostování ze Swansea City a hned zažil parádní premiéru. Pětadvacetiletý švédský ostrostřelec využil výtečné finální nahrávky od Emanuelsona a míč po zemi nasměroval přímo k pravé tyči. Stejný hráč mohl pojistit náskok svého klubu krátce po odehrané půlhodině, ale tentokráte nedokázal včas vystřelit a vybojoval pouze rohový kop.

Utrecht se mohl ještě více uklidnit osm minut po výměně stran. Sean Klaiber po nabídce od Gustafsona zkusil štěstí z obrovské vzdálenosti a jeho nádherný projektil z více jak třiceti metrů překvapivě zapadl k levé konstrukci, zákrok brankáře Koopmanse přišel příliš pozdě. V 74. minutě bylo definitivně rozhodnuto, po přesném centru od Bahebecka napřáhl z hranice šestnáctky Gyrano Kerk a přízemním pokusem obstřelil bezmocného Koopmanse - 3:0.

Za dalších deset minut byla zkáza odevzdaného Den Haagu dokonána. Podruhé v tomto střetnutí skóroval pětadvacetiletý Klaiber, který po opětovné spolupráci s Gustafsonem zamířil s naprostou přesností do levého spodního rohu. Svěřenci anglického kouče Alana Pardewe mohli zaznamenat alespoň čestný úspěch v nastaveném čase, kdy byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop za nedovolený zákrok střídajícího St. Jaga. Jenomže nabídnutou příležitostí pohrdl Goossens, jehož fantastickým způsobem vychytal gólman Zoet.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax20152361:1947
2.AZ Alkmaar20142442:1544
3.Feyenoord Rotterdam20107338:3037
4.Willem II20114530:2337
5.PSV Eindhoven20106444:2536
6.SBV Vitesse20104636:2634
7.FC Utrecht20103740:2833
8.FC Groningen2085723:1929
9.SC Heerenveen2077631:2728
10.Heracles Almelo2075833:3026
11.Sparta Rotterdam2066829:3324
12.FC Emmen20641022:3522
13.FC Twente2056927:3821
14.Fortuna Sittard20551025:4620
15.VVV Venlo20611320:4619
16.PEC Zwolle20531228:4518
17.ADO Den Haag20441221:4116
18.RKC Waalwijk20321523:4711

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (30)

Přidat komentář
AjaxFans

Kua pište sem něco,nebo nám tu sekci zruší

Reagovat
Seydou Doumbia

Byl si vyslyšen

Reagovat
AjaxFans

Bo mi to připadá,že tu píšu jen já

Reagovat
Seydou Doumbia

V portugalské to žije více než v holandské a francouzské dohromady...to vidím na spojení sekcí

Reagovat
smazaný uživatel

Čo je so Zyehom? To jeho natrhnute litko nám aspoň zabezpečí že ešte aspoň zostáva v Amsterdame?

Reagovat
Kily

Necid je na tom herně doopravdy tak mizerně, že ho jakožto někoho, kdo alespoň dovedl dát gól v klidu posadí na lavičku a místo něj trenér posílá na trávník to neschopné jelito ze Slavie?

Reagovat
SunFells

To trvalo než jsem se dovtípil že Necid není neschopné jelito ze Slavie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ako je to s Twente? Stabilizujú sa, alebo je to stále finančne neisté?

Reagovat
AjaxFans

Nekup to za 40 euro či kolik

Reagovat
Marv

Co to proboha je?

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi klec, netuším

Reagovat
smazaný uživatel

OT: R.I.P. Rob Rensenbrink. Sa divím, že tu nie je aspoň expreska o jeho úmrtí, ako dvojnásobný vicemajster sveta by si ju jednoznačne zaslúžil. Mohol byť Holandským národným hrdinom, delili od toho len centimetre, lenže vo finále MS 1978 za nerozhodného stavu na konci riadneho hracieho času opečiatkoval iba žrď domácej brány.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Elliasson

Po dlouhé době jsem měl tu možnost sledovat zápas Feyenoordu - jupí.

První poločas byl hrozný. Teda, Heracles bránili fakt dobře a kluci nevěděli, byli utopení. Jediný, kdo se mi líbil, byl Malacia, snad jen. Ten gól z rohu byl fakt hrozný. A mohlo to být 2:0, jen Bijlow pěkně vychytal (teď nevím koho) a málem se zranil. Ke konci poločasu měl Botteghin dobrou hlavičku po rohu, kterou vytěsnil obránce pryč, ale ta by asi mimo, řekl bych.

Překvapila mě krátká přestávka (jestli tohle bylo aspoň 10 minut) a tak jsem nestihl gól. Nicméně, Toornstra je výborný týpek! Myslím, že asi náš nejlepší hráč. Gól, plus asistence (i když u druhého gólu má největší podíl Fer, který ukradl míč v půli hřiště), to se cení. Nicolai byl trochu utopený. A třetí gól po rohu, hezký.

Pak bohužel Heracles snížili. Stejná sitauce (roh), stejný střelec... Je co zlepšovat, ale snad to i s Boženikem půjde. Hand in hand voor Feyenoord!

Reagovat
Seydou Doumbia

Byl u vás zájem i o někoho jiného než o Bozenika?

Reagovat
Elliasson

Nevím, nemám zdání. Přestupový trh teď sleduji trochu méně než bych měl.

Reagovat
AjaxFans

Zmínils Fera,jak mu to kope?V Anglii to byl docela tahoun, né?

Reagovat
Elliasson

Jak píšu, zápas jsem viděl po dlouhé době, protože jsem zrovna doma a chytneme Arenu Sport. Další zápas uvidím až další víkend, kdy budu doma. Ale máš pravdu, první poločas nic moc, no druhý táhl.

Dick musel zuřit. Byl docela nervózní při začátku poločasu a to i chvíli po té, co jsme vyrovnali.

Reagovat
AjaxFans

Bergwijn do Tottenhamu?

Reagovat
Mates_Matesović

Už o tom píše docela dost zdrojů. Jak na tom je? Podle statistik to vypadá, že má dobrou sezónu, ale na twitteru jsem zachytil i nějaký příspěvky fandů PSV, že přišel o motivaci a má problémy i proti slabším soupeřům.

Reagovat
AjaxFans

Co jsem holandský rozuměl na Fox sportu,tak už je prodány a i chybí v dnešní sestavě.Psv bude ještě slabší a další týden dostanou nasup Zato my dnes hrajeme kulové Dobrý kup pro kohouty

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
Raylan

Jak blízko do áčka má Ünüvar? Dostane šanci ještě letos?

Reagovat
AjaxFans

Pořád má jen 16let.Proti slabším by mohl něco zahrát.

Reagovat
Raylan

Byl jsem právě v Amsterdamu, kde jsem se bavil s jedním fanouškem a hodně si od něj slibuji.

Reagovat
AjaxFans

Tak aplaus měl větší,než Vašek.Celkove hodně těmto mladým fandí.Je jen na něm,jak se ukáže

Reagovat
AjaxFans

Zde se ukazuje,jak je důležité mít v týmu Hakima

Reagovat
afc ajax

Áno bolo tam príliš veľa zmien a bolo to aj vidieť že nejsú zohratý zabolelo to dnes.

Reagovat
AjaxFans

Ale PSV má řádnou formu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele