20. kolo
25.01.2020 19:45 CET
2 : 3
(1:0)

Reportáž

Feyenoord porazil dalšího rivala a v tabulce se již posunul na třetí místo

Feyenoord neodehrál dobrý první poločas v Almelu a do kabin odcházel s jednobrankovým mankem, ovšem po změně stran jakoby přišel na trávník zcela jiný tým. Rotterdamský výběr se během pouhých dvanácti minut ve druhém dějství dostal do dvoubrankového vedení a nakonec se posedmé z předchozích devíti střetnutí radoval z tříbodového zisku. V tabulce se nachází na lichotivé třetí pozici se sedmatřiceti body.

Heracles naopak nezvládlo ani svůj druhý ligový zápas v novém roce a je deváté se šestadvaceti body, tímto tempem by horní polovinu Eredivisie jistě brzy opustilo. V sobotním duelu mu nepomohly ani dvě branky svátečního střelce Maximiliana Rossmanna. Přitom svěřenci trenéra Franka Wormutha začali nebojácně a hned z první větší příležitosti po necelých dvaceti odehraných minutách šli do vedení.

Přesnou mušku měl právě čtyřiadvacetiletý německý obránce Rossmann, jenž se nejvýše vyšplhal do vzduchu po rohovém kopu od Merkela a přesnou hlavičkou zamířil nechytatelně k levé konstrukci. Krátce po odehrané půlhodině si Almelo mohlo dokonce vytvořit dvoubrankový odstup, jenomže proti razantní střele od Cijntjeho brilantně zasáhl brankář Bijlow. Hostující výběr poprvé ukázal své umění ve 43. minutě.

Po výtečné nahrávce od Berghuise stanul v nadějné pozici Luis Fernando Sinisterra, avšak následná rána mu vůbec nesedla a balón letěl vysoko na tribuny. Favorit tohoto klání v kabině ožil a vyrovnat se po povedlo ani ne dvě minuty po přestávce. Dlouhou přihrávku od Berghuise převzal rozběhnutý Jens Toornstra, na nic nečekal a balón okamžitě napálil do sítě za záda naprosto bezmocného gólmana Blaswiche.

O šest minut později otočil vývoj Sinisterra. Úžasný přehled prokázal Toornstra, svým pasem našel právě kolumbijského kanonýra, jehož závěrečná dělovka zapadla přímo pod břevno. Za další čtyři minuty ještě více nahlodal psychiku protivníka Eric Botteghin, když po rohovém kopu dopravil míč hlavou do zcela odkryté branky - 1:3. Heracles se vrátilo do hry o bodový zisk zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem po druhé trefě Rossmanna, který zužitkoval centr od rohového praporku v podání Osmana, na nic jiného se už ale nezmohlo.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele