20. kolo
24.01.2020 20:00 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Utrecht proti Den Haagu nezaváhal a zdolal ho snadno o čtyři trefy

Utrecht potvrdil úlohu jasného favorita v páteční předehrávce 20. kola nejvyšší nizozemské soutěže, když po konstantních výkonech v obou poločasech deklasoval o záchranu hrající Den Haag vysoko v poměru 4:0. Tabulkou se prozatím posunul na šesté místo s třiatřiceti body o skóre před Arnhem, ADO zůstává na šestnácté pozici s šestnácti body. Na český souboj nakonec nedošlo, útočník hostujícího celku Tomáš Necid totiž zůstal jen na lavici náhradníků.

V domácím dresu se podíval na trávník jiný český forvard Václav Černý, který nastoupil v 75. minutě za rozhodnutého stavu 3:0. FC působilo od samého začátku sebevědomějším dojmem a tlačilo se na útočnou polovinu. Již po čtyřech minutách se zjevil v nadějné šanci Abass, ovšem svou razantní střelu umístil těsně nad horní tyčku. O osm minut později napřáhl ze střední vzdálenosti Švéd Gustafson a na poslední chvíli byl zablokován.

Ve 14. minutě už přeci jen otevřel gólový účet Kristoffer Peterson. Ten teprve před pár dny přišel na hostování ze Swansea City a hned zažil parádní premiéru. Pětadvacetiletý švédský ostrostřelec využil výtečné finální nahrávky od Emanuelsona a míč po zemi nasměroval přímo k pravé tyči. Stejný hráč mohl pojistit náskok svého klubu krátce po odehrané půlhodině, ale tentokráte nedokázal včas vystřelit a vybojoval pouze rohový kop.

Utrecht se mohl ještě více uklidnit osm minut po výměně stran. Sean Klaiber po nabídce od Gustafsona zkusil štěstí z obrovské vzdálenosti a jeho nádherný projektil z více jak třiceti metrů překvapivě zapadl k levé konstrukci, zákrok brankáře Koopmanse přišel příliš pozdě. V 74. minutě bylo definitivně rozhodnuto, po přesném centru od Bahebecka napřáhl z hranice šestnáctky Gyrano Kerk a přízemním pokusem obstřelil bezmocného Koopmanse - 3:0.

Za dalších deset minut byla zkáza odevzdaného Den Haagu dokonána. Podruhé v tomto střetnutí skóroval pětadvacetiletý Klaiber, který po opětovné spolupráci s Gustafsonem zamířil s naprostou přesností do levého spodního rohu. Svěřenci anglického kouče Alana Pardewe mohli zaznamenat alespoň čestný úspěch v nastaveném čase, kdy byl v jejich prospěch nařízen pokutový kop za nedovolený zákrok střídajícího St. Jaga. Jenomže nabídnutou příležitostí pohrdl Goossens, jehož fantastickým způsobem vychytal gólman Zoet.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Gvd,pište sem něco,nebo nám tu sekci zruší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele