20. kolo
25.01.2020 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Fortuna opět venku nevyhrála, z půdy rotterdamské Sparty si odváží bod

Rotterdamská Sparta nedokázala potvrdit úlohu mírného favorita proti zachraňujícímu se Sittardu a pouze s ním remizovala v poměru 1:1, vyrovnávací branku navíc vsítila až zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem. V tabulce Eredivisie zůstává na jedenáctém místě se čtyřiadvaceti body. Fortuna dokázala bodovat ve venkovním prostředí teprve potřetí, k tomu její čekání na premiérový tříbodový zisk z cizích stadiónů se opět protahuje.

Hosté se nyní nacházejí na čtrnácté pozici s dvaceti body, jejich náskok na záchranářské příčky je však stále naprosto minimální. První větší možnost sobotního střetnutí byla k vidění již po necelých čtyřech odehraných minutách. Dostal se do ní domácí Joosten, jenž nebezpečně napřáhl z hranice pokutového území. Ke skórování mu vskutku chybělo několik centimetrů, neboť orazítkoval břevno. Stejný hráč znovu zahrozil krátce po čtvrthodině hry.

Tentokráte se protlačil k hlavičce po rohovém kopu, ale míč vzápětí poslal příliš vysoko. Fortuna skvěle prorazila ve 20. minutě. Teprve dvacetiletý moldavský útočník Vitalie Damaşcan využil parádní přihrávky od Diemerse a sám před brankářem Harushem si počínal jako zkušený mazák, když ho tváří v tvář nekompromisně prostřelil. Rozhodčí Higler ještě ověřoval celou situaci s VAR, o ofsajd se však v žádném případě nejednalo.

Ve zbytku prvního poločasu již k ničemu nebezpečnému nedošlo, ihned po přestávce se musel vytáhnout gólman Koşelev. Ten se blýskl s parádním zákrokem proti hlavičce zblízka od obránce Jurgena Mattheije a balón odvrátil do bezpečí. V 54. minutě se povedlo skórovat podruhé v tomto střetnutí Damaşcanovi, jenomže tentokráte ofsajdové pasti neunikl a jeho trefa proto nebyla uznána. Zhruba o čtvrthodiny později chtěl pojistit náskok Sittardu Ciss.

Senegalský záložník se zjevil ve velmi slibné pozici, jenže svou závěrečnou přízemní střelou těsně minul levou konstrukci. Domácí se vrátili zpět do hry o vítězství v 73. minutě. K rohovému kopu se postavil Rayhi a svým naprosto přesným pasem našel hlavu aktivního Mattheije, jenž uklidil míč dolů doprostřed branky. Ve zbývajícím průběhu bylo na obou soupeřích znát, že hlavně nechtějí udělat chybu a skóre se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele