20. kolo
26.01.2020 14:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Ajax selhal v Groningenu a před Alkmaarem vede jen o tři body

K zaručeně největšímu překvapení 20. kola nejvyšší nizozemské soutěže došlo na půdě Groningenu, který si senzačně dokázal poradit s vedoucím Ajaxem po výsledku 2:1 a uštědřil mu teprve třetí porážku v probíhajícím ročníku. AFC se sice v tabulce udrželo na vedoucí pozici se sedmačtyřiceti body, ovšem jeho náskok na třetí Alkmaar momentálně činí už jen tři body. Domácí si naopak výrazně vylepšili reputaci po týden staré bezbrankové remíze s Twente.

Groningen se díky nesmírně cennému tříbodovému zisku posunul na osmou příčku s devětadvaceti body. V hostujícím dresu si na brankářském postu odbyl premiéru pětadvacetiletý portugalský brankář Bruno Varela, jenž přišel na hostování do konce sezóny z Benficy, ale svému novému týmu bodový zisk nepřinesl. Svěřenci trenéra Dannyho Buijse začali naprosto fantasticky a po úvodní opatrné čtvrthodině se dostali do překvapivého vedení.

Po parádní kolmici za obranu se zjevil před Varelou osamocený Kaj Sierhuis. Ten se svou střelou zblízka neuspěl, míč se však od něj následně odrazil a s velkým štěstím zapadl do sítě. Ani ne o deset minut později mohl stejný hráč navýšit náskok svého výběru, jenomže po rychlém přečíslení 4 na 3 nezužitkoval chytrou nahrávku od Asora a z mírného úhlu nedokázal překonat skvěle vyběhnutého hostujícího strážce.

Ajax mohl srovnat krok zhruba deset minut před poločasovou přestávkou, ovšem po krásném průniku Desta na pravé straně šestnáctky a jeho přesně načasované nahrávce selhal před prázdnou brankou Babel, když balón vůbec netrefil. Groningen navýšil svůj náskok sedm minut po výměně stran. Schreck obdržel míč na levé křídlo, postupně se s ním dostal až do pokutového území a v závěru akce přihrával pod sebe.

Balón propadl ke švédskému záložníkovi Ramonu-Pascalovi Lundqvistovi, který šajtlí trefil nohu bránícího Martíneze a míč opět s velkým štěstím skončil s pomocí bližší tyče v brance. Amsterdamský gigant se vrátil do hry o bodový zisk v 72. minutě. Tadić elegantně sklepl míč pro Donnyho van de Beeka, jenž okamžitě vypálil z voleje a trefil se přesně do levého spodního rohu. Hosté se ve zbývajícím průběhu již na nic nezmohli, naopak těsně před koncem mohli inkasovat potřetí, avšak střídající Memišević pálil o decimetry vedle levé tyče.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele