20. kolo
26.01.2020 14:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Willem II tentokráte nevyhrál, se Zwolle remizoval bez branek

Willem II tentokráte nepotvrdil skvělou formu z poslední doby a proti zachraňujícímu se Zwolle skórovat nedokázal. Po bezbrankové remíze i tak prodloužil svou šňůru bez porážky v nejvyšší nizozemské soutěži na osm utkání za sebou a v tabulce se nachází na úžasném čtvrtém místě se sedmatřiceti body, ovšem na druhou stranu neodčinil nedávné vypadnutí z národního poháru v Heerenveenu po neúspěchu v penaltovém rozstřelu.

Domácí celek má stále díky svým skvělým výkonům slušnou šanci na přímý postup do evropských pohárů, za třetím Feyenoordem totiž zaostává pouze o skóre. Pro PEC má zisk bodu cenu zlata, neboť mu patří až šestnáctá barážová příčka s osmnácti body. Hosté od samého začátku působili sebevědomým dojmem a z Tilburgu rozhodně nechtěli odjíždět s prázdnou, první vyloženou možnost si vypracovali přesně po odehrané čtvrthodině.

Sedmadvacetiletý německý útočník Thy získal míč po načechraném centru z křídla a okamžitě vypálil z první, jenomže nakonec mířil těsně vedle pravé konstrukce. Stejný hráč mohl dostat svůj tým do vedení zhruba deset minut před přestávkou. Tentokráte se zjevil v brankovém území protivníka a střílel do poloprázdné svatyně, avšak s naprosto úchvatným zákrokem se vytáhl brankář Wellenreuther a míč reflexivně odvrátil do bezpečí.

V následujícím průběhu se po vyložených možnostech slehla zem, favorizovaný Willem II byl i po změně stran naprosto bezzubý v ofenzivě a vůbec k ničemu se nemohl dostat. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem zkusil štěstí z hranice pokutového území Van Duinen, jenomže na připraveného Wellenreuthera si nepřišel. Tlak Zwolle přeci jen opadl v 79. minutě, kdy byl přímo vyloučen šestadvacetiletý Thomas Lam.

Finský obránce se totiž rozhodl zatáhnout za záchrannou brzdu a na poslední chvíli chytil za rameno rozběhnutého Saddikiho. Rozhodčí Blank neváhal ani minutu a okamžitě vytáhl za své kapsičky červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti. K následnému přímému volnému kopu z osmnácti metrů se postavil Belgičan Ndayishimiye a německý gólman Zetterer vytáhl famózní zásah, Willem II se ve zbývajícím průběhu neprosadil ani proti oslabenému soupeři.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Fortuna 1,85. To je moc. 1,55 by odpovídalo. Snad se nechystá nějaký výmrd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele