20. kolo
26.01.2020 12:15 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse na Emmen nevyzrálo a jen s ním remizovalo

Arnhem nedokázal navázat na úvodní úspěch v novém roce na půdě Sittardu (3:1) a nyní proti dalšímu adeptovi na sestup z Emmenu nepotvrdil úlohu favorita, když s ním pouze remizoval v poměru 1:1. Domácí výběr se sice velmi brzy dostal do vedení, jenže v následujícím průběhu svůj náskok nedokázal pojistit a soupeř odpověděl po necelé hodině hry. Vitesse se nachází na šestém místě se čtyřiatřiceti body, Emmen je dvanáctý s dvaadvaceti body.

Hosté naopak dokázali bodovat podruhé za sebou, v prvním lednovém duelu zdolali silný Heracles (1:0) a nyní se tak opět lehce vzdálili sestupovým pozicím. Přitom úvodní dvacetiminutovka byla jasně v režii favorita. První větší možnost se zrodila už po osmi minutách hry, kdy zhruba z dvanácti metrů napřáhl Bryan Linssen a levou tyč minul zhruba o půl metrů. Za dalších pět minut mohl otevřít skóre Bazoer.

Třiadvacetiletý záložník si udělal prostor v pokutovém území protivníka a tvrdě vypálil, balón skončil o pár decimetrů vedle pravé konstrukce. Domácí vytěžili ze svého tlaku vedoucí branku v 19. minutě. Aktivní Linssen obdržel naprosto parádní nahrávku do běhu od Foora, následně si všiml lehce vyběhnutého brankáře Telgenkampa a chytrým lobem ho elegantně přehodil. Od tohoto okamžiku Emmen přeci jen zvýšil svou aktivitu.

Z poměrně velké vzdálenosti zkusil štěstí Chacon a ke skórování mu nechybělo mnoho, jeho projektil proletěl těsně vedle pravé tyče. Poté se až do konce úvodního poločasu nic nestalo, ihned po změně stran hosté výrazně přidali a neustále se tlačili do zakončení. Nejprve vystřelil z hranice pokutového území Arías a orazítkoval levou konstrukci, vzápětí netrefil prostor tří tyčí z dobré pozice Kolar.

V 54. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé po nebezpečné ráně Michaela de Leeuwa. Hosté se dočkali zaslouženého vyrovnání za další čtyři minuty právě zásluhou kapitána De Leeuwa. Ten se ve skrumáži před brankou nejlépe zorientoval, protlačil se k dorážce a hlavou rozvlnil síť. Rozhodčí Nagtegaal si šel celou situaci prověřit k videu a na jeho základě branku potvrdil. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se blýskl Telgenkamp proti dělovce Obispa, v nastaveném čase ještě mířil nepřesně Linssen.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele