20. kolo
25.01.2020 19:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Venlo zvládlo důležitý záchranářský souboj a z Waalwijku si odváží všechny tři body

Nováčkovi z Waalwijku se s přibývajícími zápasy stále více komplikuje snaha udržet prvoligovou licenci. Nyní v duelu posledních dvou týmů Eredivisie neudržel nadějné vedení z prvního poločasu a po selhání v závěrečných dvaceti minutách podlehl velkému konkurentovi nejtěsnějším poměrem 1:2. V tabulce proto stále zůstává na beznadějně posledním osmnáctém místě s jednadvaceti body a ve zbytku sezóny ho čekají velké nervy.

Naopak VVV po delší době opustilo sestupové pozice, navázalo na týden starý úspěch s vysoce favorizovaným PSV (1:1) a díky skvěle zvládnuté koncovce vybojovalo své druhé venkovní vítězství. Momentálně mu patří patnáctá příčka s devatenácti body a před šestnáctým Zwolle si vytvořilo dvoubrankový odstup. RKC naopak neodčinilo minulý neúspěch s dalším rivalem z Den Haagu (0:2), přitom vstup do utkání mělo snový.

Hned svou první větší příležitost přetavilo přesně po odehrané čtvrthodině ve vedoucí trefu. Svou obnovenou premiéru po působení v německém Hannoveru si odbyl norský rodák Emil Hansson a hned se prezentoval vstřelenou brankou. Po závaru v šestnáctce protivníka ukázal skvělý přehled a díky dostatečnému důrazu se dostal k dorážce, svou tvrdou ránu umístil pod břevno mimo dosah bezmocného gólmana Kirschbauma.

Od tohoto momentu se domácí spoléhali na pozornou hru v defenzívě a soupeři vůbec nechtěli půjčovat míč. S přibývajícím časem se však Venlo začalo stále více osmělovat a blízko k vyrovnání bylo dvě minuty před poločasovou přestávkou. Po krásném centru z křídla se probojoval k hlavičce van Ooijen a mířil přímo pod horní tyčku, jenomže s parádním zákrokem se vytáhl brankář Vaessen a výrazně podržel svůj výběr.

Obrázek hry se delší dobu neměnil ani ve druhém dějství, hostům se z ničeho nic povedlo vyrovnat v 76. minutě. Ghanský ofenzivní záložník Jonathan Opoku předvedl nádherné samostatné sólo a následně vystřelil, jeho tečovaný pokus skončil s notnou dávkou štěstí v síti. O šest minut později zařídil výhru Venla alžírský forvard Oussama Darfalou, který se prosadil poprvé po svém zimním příchodu z konkurenčního Arnhemu. Po krásné kolmici za obranu obešel Vaessena a se zakončením do prázdné branky neměl větší problémy.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored,com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele