20. kolo
25.01.2020 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Alkmaar si veze tři body z Heerenveenu a přiblížil se Ajaxu

Alkmaar dokázal přerušit svou šňůru dvou utkání bez bodového zisku a na půdě konkurenčního Heerenveenu zvládl vyrovnaný souboj po výsledku 2:1. Vzhledem k nečekané porážce Ajaxu v Groningenu se opět přiblížil k boji o mistrovský titul, se čtyřiačtyřiceti body se totiž nachází na druhém místě o tři body za amsterdamským rivalem a sedm bodů před rotterdamským Feyenoordem. Domácí prozatím klesli na devátou pozici s osmadvaceti body.

První poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní a střeleckých pokusů mezi tři tyče se urodilo pramálo. Hned první vážnější příležitost zápasu zhruba deset minut před přestávkou skončila gólem. AZ šlo do vedení zásluhou teprve jednadvacetiletého záložníka Daniho De Wita. Do zakončení se nejprve dostal pozdější hrdina Myron Boadu, který byl zablokován a poté se trestuhodně nepovedlo odkopnout míč Botmanovi.

Na hranici brankového území se pak zjevil právě osamocený De Wit a v pádu obstřelil šajtlí brankáře Hahna, kterému chybělo k úspěšnému zákroku jen několik centimetrů. Zhruba sedm minut po přestávce mohl navýšit náskok mírného favorita aktivní Boadu, avšak po parádním zpracování mířil jen doprostřed branky a pozorný Hahn dokázal jeho razantní projektil odvrátit na rohový kop. Heerenveen z ničeho nic srovnal krok v 69. minutě.

Naprosto parádní kolmici za defenzivu protivníka vymyslel Faik, rychlonohý nigerijský útočník Chidera Ejuke dokázal přesprintovat dva bránící protihráče a z mírného úhlu zavěsil přesně do vzdálenějšího spodního rohu mimo dosah marně se natahujícího gólmana Bizota. Nicméně svěřenci trenéra Arneho Slota se nepoložili, ba naopak, za další tři minuty se jim povedlo vzít si zpět ztracený náskok.

Devatenáctiletý talentovaný forvard s ghanskými kořeny Boadu se po rohovém kopu z levé strany a následné hlavičce De Wita šťastně dostal k odraženému míči na hranici brankového území a zblízka nechytatelně zavěsil přímo pod břevno. Ve zbývajícím průběhu si Heerenveen vytvořil hned dvě velké šance na srovnání stavu, ale Ejuke nejprve pálil vedle pravé tyče a v poslední minutě základní hrací doby trestuhodně přestřelil střídající Halilović.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele