Eredivisie - preview 20. kola

24.01.2020, 08:52, aktualizováno 26.01.2020, 08:42
Previews
Alkmaar uspěl v Heerenveenu a na tahu je nyní Ajax, ten se představí v Groningenu. PSV Eindhoven přivítá Twente, Willem II si brousí zuby na body z duelu proti Zwolle a na fotbal se jde i v Arnhemu, tam zavítá Emmen...
SBV Vitesse - FC Emmen  (neděle 12:15)
Po mizerném období, které odstartovalo na konci října a trvalo po celý listopad, se situace ve Vitesse i po odchodu trenéra Leonida Sluckého ustálila a výsledkově znovu začalo šlapat dle vlastních představ. Nemělo by ale usínat na vavřínech, byť se vrátilo do první sedmičky, zaručující posezónní play-off o Evropskou ligu. Teď se představí proti Emmenu.

Po odchodu Sluckého tým dočasně vedl Joseph Oosting, od nového roku ale již natrvalo působí u mužstva šestapadesátiletý Edward Sturing, jemuž se úvodní dva zápasy výsledkově vydařily. Nejprve arnhemský klub vyhrál v Eredivisie na půdě Fortuny, ve středu postoupil do čtvrtfinále Nizozemského poháru poté, co dvěma brankami setnul venku Heracles.

Tentokráte čeká Sturinga premiéra na GelreDome. A rád by na něm bezpochyby uspěl, poněvadž Emmen je považován za papírově slabšího protivníka. Suma sumárum mají domácí na svém kontě pětizápasovou šňůru výher, na marodce se jim nachází jen Charly Musonda, jsou v dobrém rozpoložení, a nic by jim tak nemělo bránit v potvrzení roli favorita.

Zatím Vitesse nebylo nijak aktivní na přestupovém trhu. Přesto do svých řad přivedlo čerstvě jedno jméno. Z norského Haugesundu dorazil Sondre Tronstad. "První dojem z klubu a lidí v něm je velmi pozitivní. Nemohu se dočkat, až se připojím k týmu a předvedu se na hřišti," jásal norský záložník. "Chci se nadále rozvíjet. Eredivisie mi bude vyhovovat."

Tronstad se stal vůbec první zimní posilou SBV. Nicméně pro nynější duel ještě nachystaný nebude. "Sledovali jsme Sondreho už delší dobu. Je to inteligentní, tvořivý záložník s dostatečnou psychickou odolností," pochvaloval si technický ředitel klubu Marc van Hintum. "Pracuje opravdu velmi tvrdě a já věřím, že náš tým posune kupředu."

Emmen by bezpochyby rád zavzpomínal na podzimní vzájemný zápas proti Vitesse, v němž uzmul všechny body. Obecně se mužstvu kouče Dicka Lukkiena daří před vlastními fanoušky, naopak venku má vůbec nejhorší bilanci z celé ligy. Všudy všeho z devíti dosud odehraných utkání vydolovalo jediný bod, a to navíc na půdě posledního Waalwijku.

Na rozdíl od domácích má celek z Drentska větší potíže, co se absencí týče. Zdravotní problémy totiž sužují hned pětici hráčů, a to ve složení Matthias Hamrol, Nick Bakker, Jan-Niklas Beste, Desevio Payne a Anco Jansen. Také Emmen rozšířil nově své řady, pomoci mu k záchraně se bude snažit Luka Adžič, jenž přišel z belgického Anderlechtu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.79 - 6.44
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - AFC Ajax  (neděle 14:30)
Hned devětkrát z uplynulých deseti vzájemných zápasů Ajax skolil Groningen. A protože Alkmaar v sobotu vyhrál v Heerenveenu, potřeboval by amsterdamský celek na tuhle výtečnou bilanci se svým protivníkem také zabrat, aby se i nadále mohl s pohodlným náskokem slunit na čele. Vypořádat se musí hlavně s nepříjemnými absencemi.

Daley Blind, Hakim Ziyech a možná i David Neres se v sestavě na půdě Groningenu nepředstaví, do toho je na marodce taktéž Zakaria Labyad. Každopádně i bez jejich pomoci budou svěřenci trenéra Erika ten Haga v tomhle zápase favoritem. Aktuálně jsou totiž v dobré formě, vyhráli čtyřikrát za sebou, včetně dvou úspěchů v Nizozemském poháru.

Evidentně je navíc Ajax v dobré ofenzivní pohodě. V posledních čtyřech duelech zaznamenal hned devatenáct přesných zásahů, z toho sedm v pohárovém klání proti Spakenburgu, působícím v nižších soutěžích. "Odolával fantasticky. Nebylo snadné prolomit ten jeho zaparkovaný autobus v pokutovém území," hodnotil klání amsterdamský kouč.

Výtečně se přitom prezentoval v tomto utkání Siem de Jong, který toho letos moc neodehrál. Vsítil čistý hattrick hned v první půli. "Utrpěl mnoho zranění na podzim. Tvrdě ale na sobě pracoval, a to i během zimní přestávky. V podstatě jen pokračuje v tom, co započal," uváděl ten Hag. "Ti nejlepší hrají jako on, je potřeba respektovat jeho sílu. Je to na něm."

Velmi povedený debut v áčku Ajaku mimochodem prožil teprve šestnáctiletý Naci Ünüvar, který dokonce v samém závěru proměnil proti Spakenburgu penaltu. "Je to drzý a skvělý fotbalista," těšilo ten Haga. "Musí se toho ještě hodně naučit, potřebuje se rozvíjet. Má velký potenciál, to je nepopiratelné. I proto jsme mu dali šanci," vysvětlovat své kroky.

Domácí se v nynějších chvílích nacházejí jen ve středu tabulky. Rádi by se bezpochyby přiblížili první sedmičce zaručující posezónní play-off o evropské poháry, jenže od konce listopadu v posledních pěti ligových kolech urvali pouhých pět bodů. Ve střetnutí s Ajaxem nebudou mít spíše co ztratit. Jakýkoli bodový zisk pro ně bude cenným artiklem.

Mužstvo kouče Dannyho Buijse mohlo mít aspoň výhodu v delší přípravě na tento aktuální mač, na rozdíl od svého soupeře se ho totiž již netýká KNVB Beker, z něhož vypadlo už v prosinci po porážce s Groningenem. Dobrou zprávou pro Groningen je stav jeho marodky, nenachází se na ní vůbec nikdo, a nastoupit tak může v nejsilnějším možném složení.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.44 - 4.56 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Willem II - PEC Zwolle  (neděle 14:30)
Výkony Tilburgu jsou v letošní sezóně bez konkurence největším překvapením celé Eredivisie a všichni se ptají, jak dlouho to vydrží. Willem totiž momentálně bojuje o pohárovou Evropu, daleko dokonce nemá ani do kvalifikace Ligy mistrů, což by byla obrovská senzace. V dosavadních devatenácti zápasech vybojoval úctyhodných šestatřicet bodů a náleží mu třetí příčka, za druhým Alkmaarem zaostává o pouhých pět bodů.

Domácí celek v posledních sedmi střetnutích ani jednou neprohrál a hned pětkrát zvítězil. Mnohem zajímavější ale je, koho dokázal při své cestě zaskočit. Asi nejvýraznější šok způsobil v Amsterdamu mistrovskému Ajaxu (2:0). Kromě toho si připsal na konto také skalp PSV (2:1), tři body si přivezl z Heerenveenu (2:1) a před týdnem navíc vyloupil stánek v Alkmaaru (3:1), když otočil vývoj až v závěrečné dvacetiminutovce.

"Prostě se nám daří, hráči si věří a za žádné situace se nevzdávají. V Alkmaaru to bylo vidět, po vyrovnávacím gólu začal soupeř ještě více riskovat a my toho využili. Samozřejmě nechceme usnout na vavřínech a rádi bychom pokračovali ve stávající formě. Se Zwolle nás čeká naprosto odlišný zápas, soupeř bude vyčkávat na naše chyby, a jestliže mu to dovolíme, tak je potrestá," prohlásil s opatrností v hlase domácí trenér Adrie Koster.

To PEC má momentálně zcela odlišné starosti a bude mít co dělat, aby až do samého závěru nebojovalo pouze o záchranu. V tuto chvíli mu patří patnáctá pozice se sedmnácti body a na barážové příčky Den Haagu s Venlem má náskok jediného bodu. Hned v prvním klání jarní části sehrálo napínavý souboj s favorizovaným Utrechtem a nakonec po brance v 89. minutě ukořistilo cenný bod za divoký nerozhodný výsledek 3:3.

"Soutěž je nesmírně vyrovnaná a každý bod se počítá. Teď hrajeme v Tilburgu a očekáváme nádherné představení, protivník se prezentuje ofenzivním pojetím hry. Jeho výkony určitě budí respekt, musíme být stoprocentně připravení," prohlásil pro klubové stránky hostující lodivod John Stegeman. Willem naposledy lehce klopýtl v národním poháru, když na půdě Heerenveenu prohrál osmifinálový souboj po penaltovém rozstřelu. V tomto střetnutí nenasadí McGarryho s Lewisem, Zwolle postrádá Westermana.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.02 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - FC Twente  (neděle 16:45)
PSV se zhruba od poloviny podzimní části nemůže dostat do optimálního tempa a vůbec mu nevyšel ani start do druhé poloviny sezóny. Díky skvělému začátku se v tabulce nachází na čtvrtém místě s pětatřiceti body, na vedoucí Ajax ale ztrácí propastných dvanáct bodů a za druhým Alkmaarem zaostává o bodů šest. V tuto chvíli bude plnit úlohu jasného favorita proti nováčkovi z Twente, jenž také po slušném začátku strádá.

Eindhovenskému celku nepomohla při vstupu do nového roku ani změna na trenérském postu. Marka van Bommela nahradil dosavadní šéftrenér mládeže a bývalý lodivod Groningenu Ernest Faber, pod jehož vedením tým nepotvrdil úlohu velkých favoritů ve Venlu a až v nastaveném čase zachraňoval alespoň nerozhodný výsledek 1:1. Ve čtvrtek připustil velkou senzaci v osmifinále národního poháru, když podlehl druholigové Bredě 0:2.

"Poslední dva zápasy rozhodně beru na sebe, nebudu se na nic vymlouvat. V obou případech jsme měli zvítězit, jenže to se nepovedlo. Musíme na to zapomenout a soustředit se na další utkání, sezóna v žádném případě nekončí. Naším cílem pořád zůstává zisk titulu, i když ten momentálně visí hodně vysoko. Potřebujeme se soustředit na každé jednotlivé utkání zvlášť, proti Twente hodláme uspět za každou cenu," prohlásil optimisticky Faber.

Ten až do konce letošního ročníku nemůže využít služeb elitního útočníka Malena, jenž si vážně poranil koleno, připraveni možná nebudou ani Mitroglou s Lammersem. Po příchodu Fabera vypadl ze základní jedenáctky český krajánek Michal Sadílek, který opět zřejmě zůstane jen na lavici náhradníků. Hostům patří třináctá příčka s dvaceti body, na ligové scéně nevyhráli již šestkrát za sebou a z toho získali jen dva body.

Na úvod nového roku přivítali Groningen a rozešli se s ním smírně v bezbrankovém poměru. Uruguayský kouč Gonzalo García nenasadí Španěla Matose vinou poraněného kolene, mimo hru bude asi i Brama. Svou ligovou premiéru v dresu FC by si mohli odbýt hned dva hráči. Z Utrechtu přišel na hostování obránce Troupée, z Ajaxu pro změnu taktéž na hostování útočník Lang. Oba dva protivníci na sebe narazili hned v úvodním kole této sezóny, duel skončil překvapivou remízou 1:1.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.28 - 6.11 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - AZ Alkmaar  (sobota 18:30)
Alkmaar si po parádně odehrané podzimní části rozhodně může věřit na udržení své současné druhé pozice, případně ještě může usilovat o metu vůbec nejvyšší, nicméně dohnat vedoucí Ajax nebude po jeho zaváháních s rotterdamskou Spartou a Willemem II vůbec snadné. Po dvou porážkách za sebou si bude rozhodně chtít spravit chuť na hřišti Heerenveenu.

Hosté po devatenácti odehraných kolech disponovali pětibodovým náskokem na třetí Willem II a nebo šestibodovým na čtvrté PSV. Suma sumárum si vytvořili slušný odstup od svých soků. Dobře rozehranou sezónu by tak určitě nechtěli v jarní fázi nějakým způsobem pokazit. Zažehnat poslední dvě ligové porážky je tak pro ně ve Frísku prvořadým cílem.

Aspoň částečně si napravili svou reputaci v osmifinále KNVB Bekeru, v němž vyřadili druholigový TOP Oss. Nutno říci, že žádným přesvědčivým výkonem. Skórovali jen dvakrát, a to je přitom ofenzivní složka hry hlavní výsadou alkmaarského týmu. "Bylo těžké proti němu hrát. Soupeř bránil a bránil," upozorňoval na skutečnost záložník Dani De Wit.

Cheeseheads by si případným ziskem druhé pozice v příštím ročníku zahráli Ligu mistrů. A klub to s jejím uzmutím myslí evidentně vážně. Ačkoli je logicky velký zájem o Calvina Stengse či nejlepšího střelce týmu Myrona Boadua, vedení se obě mladé nizozemské komety bude snažit za každou cenu v kabině udržet i během zimního přestupového období.

Údajně jsou také připraveni ještě posilovat. Z Norska dorazil Hakon Evjen, z Dánska naopak Ramon Leeuwin, který má nahradit dlouhodobě zraněného Pantelise Hatzidiakose. Je pak otázkou, zda se podaří kádr AZ zachovat i po letní přestávce. Připomeňme jinak ještě fakt, že hosté působí stále také úspěšně v Evropské lize, v níž proklouzli ze základních skupin.

Ačkoli Alkmaar nebodoval v Eredivisie už dvakrát za sebou, kapitán Teun Koopmeiners se snažil nepanikařit: "Mohli bychom na Ligu mistrů dosáhnout. Jako ambiciózní profesionál vždy chcete hrát takové zápasy v téhle soutěži. Nakonec pak myslíte na jiné kluby, kde je můžete mít pravidelně. Jestli však do ní postoupíme, bude lákavé tu zůstat," říkal.

Domácí, kteří mají na marodce jen zraněného Jana Rase, dotírají v tabulce na první sedmičku, zaručující posezónní playoff o Evropskou ligu. Také jim se podařilo v Nizozemském poháru proklouznout dál, skolili po penaltách Willem II. V lize, podobně jako Alkmaar, by rovněž konečně rádi urvali tříbodový rezultát. Toho se naposledy dočkali zkraje prosince.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.82 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RKC Waalwijk - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Nováček z Waalwijku nezažil podařenou první část sezóny, i když se v samém závěru přeci jen zlepšil a vykřesal reálnou naději na přímou záchranu. Nicméně vstup do druhé poloviny mu příliš nevyšel a nyní se v úvodním ligovém domácím duelu nového roku utká s konkurenčním Venlem. RKC je momentálně jasně poslední osmnácté se ziskem jedenácti bodů, právě za svým sobotním rivalem zaostává o bodů pět.

Jedná se tedy o souboj prozatím dvou posledních celků tabulky, Venlo totiž doposud vybojovalo šestnáct bodů a na patnácté Zwolle má manko jednoho bodu. Hosté svůj vstup do jarní fáze zvládli na jedničku a remizovali se silným PSV 1:1. Po skvělém taktickém výkonu dokonce sahali po třech bodech, když se zhruba v půlce druhého dějství dostali do vedení z pokutového kopu, o jednobrankový náskok nakonec přišli až v nastaveném čase.

"Na jednu stranu jsme museli být i s nerozhodným výsledkem spokojeni, každý bod může rozhodovat. Ovšem vzhledem k průběhu jsme všichni doufali, že vedení udržíme. To se nám bohužel nepovedlo a na skvělém výkonu to zanechalo hořkou pachuť. Nicméně i přesto je to pozitivní impuls do dalších zápasů. Ve Waalwijku se bude hrát hlavně o psychickou pohodu, z tohoto pohledu se tak jedná o nesmírně důležité utkání," prohlásil kouč Hans de Koning.

Ten převzal kormidlo teprve koncem prosince od prozatímního lodivoda Jaye Driessena, jenž nahradil nepříliš úspěšného Roberta Maaskanta. "Naším jasným cílem je záchrana a všichni víme, co pro to musíme udělat. Cesta k úspěchu vede přes stabilní výkony a stoprocentní koncentraci, kterou proti nadcházejícímu rivalovi určitě budeme potřebovat," doplnil vzápětí devětapadesátiletý rotterdamský rodák.

Tomu stále bude scházet Bastiaans kvůli zlomenině, na marodce se dále nachází záložník Post. Jeho protějšek Fred Grim nemůže nasadit Drosta s Elbersem, trest za vyloučení v předchozím střetnutí s Den Haagem (0:2) bude odpykávat důležitý belgický obránce Delcroix. Obnovenou premiéru v dresu Waalwijku by si měl odbýt navrátilec Emil Hansson, jenž přichází z německého Hannoveru na půlroční hostování. Ofenzivní norský záložník hájil celý loňský ročník právě barvy RKC.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.03 - 3.69 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam  (sobota 19:45)
Feyenoord jako nejslavnější rotterdamský klub nezažil povedenou podzimní část, ale po výměně trenéra se na konci výrazně zlepšil a nyní by určitě rád zabojoval o nejvyšší příčky. Momentálně neprohrál na domácí scéně již osmkrát za sebou, z toho hned šestkrát zvítězil. Tabulkou Eredivisie se proto posunul již na páté místo se čtyřiatřiceti body, za třetím Tilburgem zaostává jen o body dva. Teď se pokusí uspět na půdě nevyzpytatelného Almela.

Místní Heracles předvádí z dlouhodobého hlediska nevyrovnané výkony, v poslední době se mu příliš nedaří. V nizozemské nejvyšší soutěži nevyhrálo čtyřikrát v řadě a vybojovalo pouhé dva body. V novém roce odehrálo stejně jako všichni ostatní jeden ligový duel a z půdy podceňovaného Emmenu odjíždělo poraženo po nejtěsnějším poměru 0:1. Ve středu nezvládlo ani osmifinálové klání národního poháru, doma totiž podlehlo Arnhemu (0:2).

"Jsme příliš zbrklí v koncovce, k tomu vyložených možností si nedokážeme vypracovávat tolik, jako v předchozím průběhu. V tuto chvíli nás čeká nesmírně kvalitní soupeř, který disponuje výtečnou formou. Jestliže ho chceme porazit, tak se musíme výrazně zlepšit. Roli mírného outsidera přijímáme, ale prohrát v žádném případě nehodláme," prohlásil pro klubové stránky devětapadesátiletý německý stratég Frank Wormuth.

Kouč Dick Advocaat na lavičce Feyenoordu prohrál jediný duel a to ještě v Evropské lize s portugalským Portem (2:3). Jinak týmu rozhodně dodal nový impuls, klub pod jeho vedením šlape. V poslední době například porazil silné PSV (3:1) i Utrecht (2:1), před týdnem si poradil i s konkurenčním Heerenveenem (3:1). Hostující celek se také probojoval mezi šestnáctku nejlepších v KNVB Beker, nicméně jeho zápas v Sittardu nebyl dohrán kvůli mlze a bude se opakovat toto úterý.

"Stále je před námi dlouhá cesta, hned v sobotu se musíme připravit na velmi nečitelný souboj. Heracles má velké přednosti v ofenzivní fázi, i když to momentálně příliš vidět není. Tak či tak, čeká nás těžké utkání, o tom není pochyb," řekl Advocaat. Tomu stále scházejí Edgar Ié, Haps a van Beek, jeho protějšek Wormuth má na marodce Bakboorda s Drostem. Nově navíc nemůže počítat s německým obráncem Czyborrou, jenž za bezmála 3,5 miliónů eur přestoupil do italské Atalanty Bergamo.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.38 - 4.15 - 1.75
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Rotterdam - Fortuna Sittard  (sobota 20:45)
Oba dva sobotní protivníci se momentálně nacházejí v dolní polovině Eredivisie a dá se očekávat, že jejich hlavním cílem bude udržení prvoligové licence. O něco více se daří rotterdamské Spartě, která v dosavadním průběhu vybojovala třiadvacet bodů a nachází se na jedenácté příčce. Sittard na podzim těžil hlavně z domácího prostředí, venku doposud ani jednou nezvítězil a celkově mu patří čtrnáctá pozice s devatenácti body.

Domácí celek se tak při případném úspěchu může oddálit sestupovým pozicím, na které má momentálně náskok sedmi bodů. Při svém vstupu do jarní části sezóny vůbec nepředvedl špatný výkon a snažil se vzdorovat mistrovskému Ajaxu, kterému podlehl nejtěsnějším poměrem 1:2. V samém závěru si dokonce vytvořil několik vyložených příležitostí a sahal po vyrovnání, jenomže proměnit je nedokázal a z Amsterdamu proto odjížděl s prázdnou.

Kádr Sparty se oproti první polovině příliš nezměnil, domácí uplynulý týden přeci jen přivedli jednu posilu. Svou premiéru by si mohl odbýt záložník Patrick Joosten, jenž přichází na hostování z konkurenčního Utrechtu. Trenér Henk Fraser nemůže dlouhodobě počítat s Albertem, jehož na delší dobu vyřadilo zranění achilovky. Otazník dále visí nad startem záložníka Smeetse, který vynechal souboj s Ajaxem vinou problémů se stehenním svalem.

Hosté za sebou mají nepříliš lichotivou skutečnost. Středeční osmifinálový zápas národního poháru s jiným rotterdamským týmem Feyenoordem byl totiž přerušen v 63. minutě za stavu 1:1 kvůli husté mlze a pak se již nepokračovalo. Dohrávat se bude toto úterý, Fortunu tak vskutku čeká nezvykle náročný program. Kouč Sjors Ultee bude mít k dispozici téměř kompletní výběr, mimo hru zůstává pouze zraněný Dianessy.

"Po psychické stránce to bude těžký souboj. Našemu protivníkovi se venku nedaří a určitě to bude chtít prolomit. Do utkání půjde s tím, že v podstatě nemá co ztratit, naopak my se musíme vyrovnat s úlohou mírných favoritů. Pevně věřím, že nás fanoušci poženou kupředu a pomůžou nám k vítězství, které potřebujeme," uvedl trochu zamyšleně Fraser. První vzájemné klání obou rivalů v tomto ročníku skončilo v Sittardu nerozhodně bez branek.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.30 - 4.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Utrecht - ADO Den Haag  (pátek 20:00)
Nizozemská Eredivisie pokračuje páteční předehrávkou 20. kola a za jasného favorita bude považován domácí Utrecht. Ten se momentálně nachází na krásném sedmém místě s třiceti body a prozatím bojuje o pohárovou Evropu. Jeho protivníkem bude Den Haag, který má naopak zcela jiné starosti a strachuje se o záchranu, se šestnácti body je až šestnáctý. Nicméně do nového roku vstoupil úspěšně a bez šance na bodový zisk určitě není.

Utrecht na úvod druhé poloviny sezóny zavítal do Zwolle a po divokém průběhu se s ním rozešel smírně po výsledku 3:3. V úterý také zvládl osmifinálový souboj národního poháru s druholigovým týmem FC Eindhoven, který zdolal 2:1 po prodloužení. Hosté po nepovedené podzimní části sáhli k několika změnám, místo Alfonse Groenendijka přišel Angličan Alan Pardew a zažil vítěznou premiéru proti poslednímu Waalwijku (2:0).

"Samozřejmě je co zlepšovat, na druhou stranu se počítají body a ty máme. Jestliže ale chceme být stejně úspěšní i v Utrechtu, tak se musíme výrazně zlepšit. Jeho hru jsme studovali, praktikuje ofenzivní styl a je nesmírně produktivní, navíc dokáže skórovat téměř z každé pozice. Nebezpečné pro nás budou i standardní situace. Tým je v dobré náladě a věřím, že to nyní potvrdí," řekl s optimistickými myšlenkami Pardew.

Ten zřejmě opět zařadí do základní sestavy českého útočníka Tomáše Necida, který je se šesti ligovými trefami nejlepším střelcem týmu, v ní by se znovu mohl objevit i exslávista Mick van Buren. Svou premiéru by si mohl odbýt rumunský záložník Tudor Băluţă, jenž přišel vypomoci z anglického Brightonu. ADO stále postrádá Beugelsdijka (poraněné zápěstí). Podzimní vzájemný duel obou protivníků skončil výhrou Utrechtu (4:2).

Domácí kouč John van den Brom nemůže počítat s důležitým obráncem Janssenem, kapitán týmu si totiž vážně poranil kolenní vazy a přijde o zbytek sezóny. Na marodce se dále nacházejí Ramselaar, Paes či Maher. Domácí celek v poslední době opustili Troupée (Twente), Joosten (Sparta Rotterdam), naopak ofenzívu přišel vyztužit Švéd Peterson (Swansea City). "I když hrajeme doma, tak to bude náročný zápas, nesmíme podcenit jedinou minutu," varuje van den Brom.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.90 - 7.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax19152260:1747
2.AZ Alkmaar19132440:1441
3.Willem II19113530:2336
4.PSV Eindhoven19105443:2435
5.Feyenoord Rotterdam1997335:2834
6.SBV Vitesse19103635:2533
7.FC Utrecht1993736:2830
8.SC Heerenveen1977530:2528
9.Heracles Almelo1975731:2726
10.FC Groningen1975721:1826
11.Sparta Rotterdam1965828:3223
12.FC Emmen19631021:3421
13.FC Twente1955926:3720
14.Fortuna Sittard19541024:4519
15.PEC Zwolle19521228:4517
16.ADO Den Haag19441121:3716
17.VVV Venlo19511318:4516
18.RKC Waalwijk19321422:4511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (7)

Přidat komentář
dave30

Se dívám, že Vašek nehrál ani v týdnu v poháru...takový sešup jsem opravdu nečekal (i když tam bylo to zranění). Co se děje? Už to nemá v hlavě srovnané (není to tak dávno, co měl...)?

Reagovat
AjaxFans

Možná neshody s trenerem.Sam jsem překvapený,že nehraje.Ikdyz Utrecht nejsou žádní sraci

Reagovat
Seydou Doumbia

Když se řekne Utrecht, tak si vždy vybavím toho typka z práce.

Reagovat
AjaxFans

Toho,co mě držel pod krkem?

Reagovat
Seydou Doumbia

ano, na něj už nezapomenu

Reagovat
AjaxFans

Já taky neé

Reagovat
smazaný uživatel

Nemá na to kvalitu, po tom zranění šel strašně dolů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele