20. kolo
26.01.2020 16:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV nevyzrálo ani na Twente a znovu získalo jen bod

Eindhoven znovu nepřekonal krizi trvající zhruba od druhé poloviny podzimní části a tentokráte se v domácím prostředí rozešel smírně s nováčkem z Twente po výsledku 1:1. PSV tak podruhé v novém roce jen remizovalo, na úvod totiž hrálo nerozhodně ve Venlu a k tomu naprosto senzačně vypadlo z národního poháru po osmifinálové porážce na půdě druholigové Bredy (0:2). Twente vybojovalo nesmírně cenný bod a v tabulce je třinácté s jednadvaceti body.

Svěřencům trenéra Ernesta Fabera patří až pátá pozice se šestatřiceti body a za vedoucím Ajaxem zaostávají o propastných jedenáct bodů. Domácí přitom začali podle očekávání, protivníka zatlačili na jeho vlastní polovinu a první větší možnost si vypracovali krátce po deseti odehraných minutách. V ní se zjevil Ihattaren a svou přízemní střelou se pokusil zamířit přímo k pravé konstrukci, jenomže tu nakonec o pár decimetrů minul.

V následujícím průběhu předváděl klub z Enschede pozornou práci v defenzivě a protivníka téměř k ničemu nepouštěl, ten opět zahrozil až ve 43. minutě. Bruma si před hranicí pokutového území udělal dostatek prostoru ke střele a už zvedal ruce vzhůru, ovšem s naprosto parádním zákrokem na poslední chvíli přispěchal brankář Drommel a výrazně podržel svůj tým. Po změně stran favorit přeci jen ožil a začal konstantě navyšovat svůj tlak.

Po hezké přízemní kombinaci napřáhl ze čtrnácti metrů Gakpo a vskutku mu nechybělo mnoho, jeho projektil prosvištěl těsně vedle pravé tyče. Domácí přeci jen přetavili svou zvyšující se převahu ve vedoucí branku v 61. minutě. Po zpětné nahrávce vypálil z první z voleje Afellay a jeho přízemní pumelici vyrazil Drommel před sebe. Vzápětí přelstil ofsajdovou past Denzel Dumfries, protlačil se k dorážce a zamířil do levého spodního rohu.

Za dalších šest minut se hostující strážce branky vyznamenal proti ráně z hranice brankového území od střídajícího Mitrogloua, na opačné straně si gólman Unnerstall poradil s nebezpečným pokusem Zekhniniho. PSV se stal osudným moment ze 75. minuty. Afellay totiž ve středovém kruhu naprosto zbytečně atakoval zvednutou podrážkou Busquetse. Rozhodčí Mulder mu bez váhání udělil žlutou kartu, a vzhledem k tomu, že se jednalo již o druhou v tomto zápase, tak třiatřicetiletý rodák s marockými kořeny předčasně z trávníku odešel.

Hosté měli od tohoto okamžiku navrch a vyrovnat se jim nakonec povedlo v 87. minutě. Slovinský kanonýr Haris Vučkić po dobré práci od Berggreena převzal balón a vypálil zhruba z dvaceti metrů. Jeho úchvatný projektil zapadl do bližší šibenice a Unnerstall se jen naprázdno proletěl vzduchem.

Autor: Viktor Sandev / whoscored.com, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele