Eredivisie - souhrn 16. kola

06.12.2019, 22:11, aktualizováno 08.12.2019, 18:36
Komentáře a souhrny
Ajax hned úvodem šestnáctého kola šokoval bezgólovým výkonem doma proti Willemu II, který z amsterdamské půdy veze tři body za výhru 2:0. Náskok lídra se navíc ztenčil na tři body, jelikož Alkmaar nezaváhal ve Zwolle. Další překvapení nedopustil PSV Eindhoven, Sittardu nadělil pět branek. Venkovní výhry oslavily Utrecht a Heerenveen...

Sparta Rotterdam - Heracles Almelo 0:0

08.12.2019 16:45

Góly: -

Sparta nedokázala odčinit minulou vysokou porážku v Tilburgu (0:4) a nyní v domácím prostředí remizovala s Heraclesem po bezbrankovém výsledku. Vzhledem ke kvalitě protivníka nemusí být ani nerozhodný výsledek k zahození, neboť Almelo drželo míč z více jak šedesáti procent a vypracovalo si i více střeleckých pokusů. Hosté tak po úspěchu s Den Haagem (4:0) bodovali podruhé za sebou a jsou sedmí s pětadvaceti body.

Nováček soutěže si také nevede úplně špatně, s dvaceti body na kontě mu patří jedenáctá pozice. Do první větší příležitosti se dostali hosté a to po necelé půl hodině hry, kdy se k přímému volnému kopu z osmnácti metrů postavil Osman a mířil pod horní tyčku, ovšem brankář Harush byl pozorný a balón odvrátil na rohový kop. Do konce úvodního dějství si Heracles vytvořilo ještě jednou slibnou příležitost.

Po závaru v pokutovém území Sparty se nejlépe zorientoval Pröpper, nicméně Harush stál na správném místě a jeho pokus z bezprostřední blízkosti brilantně zneškodnil. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, mírně aktivnější bylo Almelo. Krátce po hodině hry obdržel Mauro Júnior přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru, jenomže na poslední chvíli byl zablokován a vybojoval pouze rohový kop.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem napřáhl z dvaceti metrů Osman a svá mířidla neseřídil přesně, pravou konstrukci minul zhruba o dva metry. V 81. minutě ojediněle zahrozil také rotterdamský klub. Po rohovém kopu z pravé strany vyskočil nejvýše do vzduchu Ache, ovšem jeho hlavičkový pokus z osmi metrů dokázal jeden z bránících hráčů odkopnout do bezpečí. Stejný hráč mohl rozhodnout o osudu tohoto duelu za dalších sedm minut.

Tentokráte po odvráceném centru Fayeho z levého křídla stanul zcela osamocen na hranici šestnáctky, závěrečná rána mu však vůbec nesedla a balón letěl vysoko nad hostující branku. V poslední minutě základní hrací doby byl vyloučen Joey Konings, jenž ve snaze zahrát míčem kopl do obličeje ležícího Mattheije a rozhodčí Martens mu nekompromisně udělil přímou červenou kartu. Tento moment již ale neměl na výsledek utkání žádný vliv.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - SC Heerenveen 1:3

08.12.2019 14:30

Góly: 75. Stijn Spierings - 26. Rodney Kongolo, 83. Jens Odgaard, 90+2. Anders Dreyer

Poslední Waalwijk nenavázal na předchozí dva bodové zisky a tentokráte podlehl silnému Heerenveenu v poměru 1:3. Přitom ještě zhruba deset minut před koncem držel nerozhodný výsledek, pak ale dvakrát inkasoval a vyšel tedy naprázdno. V tabulce zůstal na osmnácté příčce s osmi body, za sedmnáctým Den Haagem zaostává o body čtyři. SC se naopak posunulo na velmi solidní páté místo se sedmadvaceti body.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se mohli dostat do vedení hosté. Van Bergen prokázal své individuální schopnosti a propracoval se až ke střele z pravé strany, zadní tyč minul asi o dva metry. Heerenveen zužitkoval svůj mírný tlak ve 26. minutě. Po hezké kombinaci na jeden dotek se zjevil na levé straně Floranus a přesně načasovanou přihrávkou našel rozběhnutého Rodneyho Kongola, který odkrytou branku neminul.

Postupem času se RKC stále více osmělovalo a dvě minuty před přestávkou mohlo vyrovnat. Maatsen se odhodlal k průniku přes dva bránící protihráče a i vystřelil, jenomže prostor tří tyčí přeci jen o kousek minul. Po změně stran tempo hry opadlo, v 56. minutě byli blízko k navýšení vedení hosté. Brankář Vaessen nejprve výtečně zasáhl proti ráně Jense Odgaarda, závěrečná dorážka Botmana skončila o kousek vedle bližší tyče.

Zhruba o dvacet minut později Waalwijk z ničeho nic srovnal krok. Stijn Spierings se opřel do odraženého míče z voleje a jeho naprosto perfektní bomba z pětadvaceti metrů se odrazila od spodního okraje břevna za brankovou čáru, gólman Hahn se jen naprázdno proletěl vzduchem. V 79. minutě mohl dokonce otočit vývoj aktivní Maatsen, nicméně ten z deseti metrů napálil horní tyčku, ke skórování mu vskutku chyběly centimetry.

A tak si Heerenveen vzal zpět ztracené vedení za další čtyři minuty. Odgaard po vynikající kolmici Anderse Dreyera přelstil ofsajdovou past, zbavil se vyběhnutého Vaessena a i z hodně ostrého úhlu rozvlnil síť. V nastaveném čase neuspěl van Bergen tváří v tvář proti hostujícímu stráži, po následném autovém vhazování stál na konci nádherné přízemní kombinace dánský útočník Dreyer a s velkým přehledem zavěsil do levého spodního rohu.

Více informací k zápasu

FC Groningen - FC Utrecht 0:1

08.12.2019 14:30

Góly: 81. Bart Ramselaar

Groningen se těsně před koncem první poloviny Eredivisie lehce zasekl a nyní už potřetí za sebou nezvítězil, ve vyrovnaném utkání podlehl konkurenčnímu Utrechtu nejtěsnějším poměrem 0:1. K tomu tak neodčinil minulou nečekanou prohru v Sittardu (0:1) a v tabulce zůstává na desátém místě s jednadvaceti body. Naopak hosté přerušili svou šňůru tří porážek v řadě a momentálně se posunuli na šestou příčku se šestadvaceti body.

Domácí si v průběhu sice vypracovali více střeleckých pokusů a ani v držení míče nijak výrazně nezaostávali, ovšem v závěru jim trochu došly síly a Utrecht toho využil. Nedělní duel se rozhodně neodvíjel v ofenzivním duchu. Především v prvním poločase oba výběry čekaly, co udělá jejich soupeř a ofenzivní fáze výrazně vázla. K vidění byly nepříliš přesné pokusy ze střední distance, ani jeden z gólmanů neměl výraznější práci.

První větší příležitost se zrodila až zhruba pět minut po přestávce. Na pravé straně všem uprchl Asoro a poté poslal zpětnou přihrávku na volného Sierhuise, jehož skákavý projektil dokázal odvrátit jednoruč na rohový kop připravený brankář Paes. Za další čtyři minuty poslal prudký přízemní centr před branku Zeefuik, ale rozběhnutý Asoro balón vůbec netrefil a poté Švéd Gudmundsson mířil velmi nepřesně.

Zhruba v polovině druhého dějství mohl otevřít gólový účet aktivní Asoro, jenomže ten ve vyložené možnosti trestuhodně selhal a prostor tří tyčí netrefil. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem předvedl krásnou samostatnou akci Zeefuik a Paes jeho tečovanou střelu vytěsnil jednou rukou do bezpečí, vzápětí minul horní tyčku o decimetry Gudmundsson. Utrecht potrestal svého rivala za nevyužité šance v 81. minutě.

Pořádný kus práce odvedl na pravé straně Kerk, který se prosmýkl kolem Warmerdama a pak vyzval ke skórování střídajícího Barta Ramselaara, jenž zblízka nasměroval balón do sítě kolem bezmocného gólmana Padta. Ve zbývajícím průběhu se Groninhen na žádný enormní tlak nezmohl a výsledek se proto již nezměnil. V hostujícím dresu se po delší době objevil v základní sestavě český krajánek Václav Černý a byl střídán v 69. minutě právě Ramselaarem.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Feyenoord Rotterdam 0:0

08.12.2019 12:15

Góly: -

Feyenoord se toužil vrátit na místa zaručující boj o Evropskou ligu, ale po dnešní remíze zůstává stále až na sedmém místě. V poledním utkání totiž nedokázal zamířit přesně a protože to samé postihlo i střelce Vitesse, tak si s ním jen rozdělil body.

Hosté z Rotterdamu přitom nezačali vůbec špatně. Jens Toornstra našel krásnou diagonálou nabíhajícího Stevena Berghuise, jehož střela levačkou zamířila jen těsně vedle tyče. Z narůstajícího tlaku Feyenoord vyvedla minuta 8., ve které Nick Marsman fauloval Riechedlyho Bazoera a sudí pískal penaltu, kterou si ještě ověřoval u videa. Téměř dva metry vysoký brankář hostí však svou chybu napravil a nevýraznou střelu Tima Matavže chytil!

Steven Berghuis táhl po dvaceti minutách ofenzivní akci Feyenoordu až k vápnu, kde našel Nicolaie Jørgensena. Jeho rána pravačkou však těsně minula tyč. Po dalším pádu Berghuise kousek od vápna se k míči postavil Toornstra, jenže jeho technická rána z volného přímého kopu skončila jen na břevnu. Ke konci první půle se přes dva obránce dostal mladý záložník Orkun Kökcü a jeho centr poslal naskakující útočník Luis Sinisterra těsně nad bránu.

Celá situace se opakovala pár minut po změně stran, tentokrát v opačném gardu. Skončila ale navlas stejně, protože Sinisterra mířil jen do náruče brankáře Remka Pasveera. S dalším pokusem se na bránu Pasveera řítil opět dnes velmi aktivní Steven Berghuis, který hledal Jørgensena. Jeho rána k tyči dala Pasveerovi zabrat, ale nakonec si s ní poradil.

Další slalom mezi dvěma obránci se Orkunu Kökcüovi povedl, jenže jeho nahrávku na Berghuise byla příliš dlouhá a ofenzivní tahoun ji nemohl stihnout na hrací ploše.

Nudné utkání spělo ke svému konci a s postupem času se domácí Vitesse stále více soustředilo jen na bránění. Do poslední šance utkání se dostal střídající Sam Larsson, kterého centrem oslovil Orkun Kökcü. Larsson sice byl ve vynikající pozici, ale hlavičkoval těsně nad bránu. Body se proto nakonec dělily a postavení obou soupeřů v tabulce se tedy neměnilo.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - AZ Alkmaar 0:3

07.12.2019 20:45

Góly: 15. Myron Boadu, 42. Oussama Idrissi, 65. Oussama Idrissi

Zwolle doma nestačilo na favorizovaný Alkmaar a přenechalo mu všechny tři body. Zatímco domácím se střelecké štěstí vyhýbalo, AZ se prosadilo třikrát. Lví podíl na tom má Oussama Idrissi coby autor dvou branek.

První zajímavější kombinaci si na konto připsali domácí, jmenovitě Lennart Thy. Jeho výskok byl parádní, ale hlavička ze středu vápna už tak povedená nebyla. Zamířila místo brány asi dva metry nad ni. Po zajímavém centru Huibertse se tvrdou dělovkou snažil prosadit Vito van Crooij, ale jeho rána prosvištěla jen do náruče brankáře Marca Bizota. Úvod zápasu se víc vydařil domácímu týmu, ale góly stříleli hosté.

AZ poslal do vedení talentovaný střelec Myron Boadu, který dostal krásnou nahrávku od zkušenějšího křídelníka Oussamy Idrissiho. Na přesnou a umístěnou střelu mladíka už brankář Michael Zetterer neměl nárok a kapituloval.

Oussama Idrissi si na straně dělal s obránci domácího Zwolle, co se mu zachtělo. Pomocí techniky a především velké rychlosti jim unikal a byl nejnebezpečnějším hráčem na hřišti. Deset minut před koncem první půle se jeho levačka opět blýskla a tvrdou ranou poslala míč jen těsně nad. Přesto se Idrissi ještě v rámci první půle trefil. Jonas Svensson totiž rozehrál rohový kop a přesným pasem našel našel ve druhé vlně čekajícího Idrissiho. A mladý Maročan krásnou ranou navýšil skóre na 2:0.

Ani po změně stran se scénář hry neměnil. Zwolle sice chvílemi obléhalo vápno svého soka, ale jen sporadicky se dostávalo na dostřel. Jeho centrované míče nedělaly brankáři Bizotovi žádné větší potíže. V 57. minutě naopak mohl dát další branku opět Idrissi, jehož dělovku po nahrávce od Svenssona brankář Zetterer chytal jen s velkými potížemi.

Přesto Idrissimu nezabránil v jeho druhém gólu. Psala se 65. minuta a AZ pečetilo své vítězství. Myron Boadu našel průnikovou nahrávkou zkušenějšího křídelníka a Idrissiho rána zapadla k levé tyči. A když Lennart Thy vyslal tvrdou střelu v 78. minutě jen těsně vedle, bylo o výsledku utkání rozhodnuto. AZ se díky tomu nevzdává pronásledování prvního Ajaxu, zatímco Zwolle je po dalším zklamání až na 16. místě.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Fortuna Sittard 5:0

07.12.2019 19:45

Góly: 8. Ritsu Doan, 26. Donyell Malen, 42. Steven Bergwijn (pen.), 52. Mohammed Ihattaren (pen.), 84. Cody Gakpo

Panečku, to byla kanonáda! PSV Eindhoven doma nedal svému soupeři žádnou šanci a nadělil mu potupných pět branek. Ke dvěma z nich mu pomohly nařízené penalty. Fortuna naopak neměla vůbec štěstí a nedařilo se jí ani na jednom konci hřiště.

Už od prvních minut se hostující Fortuna Sittard musela cítit pod tlakem, protože favorit utkání nasadil do základu ofenzivní tahouny jako Malena, Bergwijna nebo Doana s Rosariem. A právě spolupráce Bergwijna s Doanem vedla k úvodní změně skóre. Steven Bergwijn našel velmi povedeným centrem hlavu Ritsua Doana, který poslal míč za záda marně zasahujícího brankáře Alexeje Koşeleva.

Hlavou se jej pokoušel rozhodit i Dumfries ve 14. minutě, ale ze středu vápna minul. Zkušený moldavský brankář musel zasahovat i po rychlé kombinaci mezi Malenem a Doanem, kterou druhý jmenovaný zakončil velmi tvrdou střelou. PSV v podstatě nepouštělo svého soka k míči a naprosto hru ovládalo. Brzy proto přidalo druhou branku a tentokrát v ní měl prsty Michal Sadílek. Český univerzál poslal před bránu přesný centr a zakončující Donyell Malen nedal svému soupeři žádnou šanci zasáhnout - 2:0.

Aby těch pohrom nebylo pro Fortunu málo, přidalo PSV ještě jeden přesný zásah. Bergwijn sice ve 39. minutě neuspěl a pálil levačkou jen do prvního obránce před sebou, ale ke konci první půle si vše vynahradil. Martin Angha totiž ve vápně stáhnul k zemi právě pronikajícího Bergwijna a sudí okamžitě pískal faul. Odpovědnost na sebe vzal opět Bergwijn a tentokrát se pravačkou do levého horního rohu nemýlil.

Stejná situace se opakovala o deset minut později. Obránce Martin Angha opět nestíhal svého soka, kterým byl ve sprinterském souboji unikající Donyell Malen a fauloval jej. Tentokrát si vzal míč na starost mladý talent nizozemské kopané Mohammed Ihattaren a přesnou levačkou poslal míč k tyči - 4:0.

S tímhle skóre už Fortuna nedokázala nic pozitivního dělat a naopak ještě jednou inkasovala. Několik střel mezi 60. a 80. minutou sice vydržela, jenže v 84. minutě našel Malen nabíhajícího Codyho Gakpa a střídající hráč se přesnou ranou prosadil.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - FC Emmen 2:0

07.12.2019 19:45

Góly: 7. Jonathan Opoku, 90+5. Peter van Ooijen

Venlo potvrdilo úlohu mírného favorita proti konkurenčnímu Emmenu a znovu využilo domácího prostředí, po výhře 2:0 opustilo sestupové pásmo a prozatím se posunulo na patnácté místo o skóre za čtrnáctou Fortunu a také za svého sobotního rivala. FC naopak nedokázalo navázat na předchozí senzační remízu s PSV (1:1), velmi brzy inkasovalo a navíc v závěrečných dvaceti minutách dohrávalo v oslabení.

Domácí měli úžasný vstup do zápasu a protivníka tlačili od úvodního hvizdu. Do vedení se mohli dostat již po necelých dvou odehraných minutách, ovšem proti ráně pozdějšího hrdiny Jonathana Opokua reflexivně zasáhl brankář Telgenkamp a následně hostující strážce brilantně odvrátil na rohový kop i přízemní ránu Petera van Ooijena. Neuběhlo ani dalších pět minut a domácí se přeci jen dokázali prosadit.

Devětadvacetiletý záložník s ghanskými kořeny Opoku využil dravého průniku Pachonika na pravém křídle a následného výtečného centru před branku, jeho závěrečná hlavička ze šesti metrů zaplavala přímo k levé tyči nad marně se natahujícího Telgenkampa. Domácí měli jasně navrch i v následujících minutách a hosté mohli být rádi, že neodcházejí do kabin s mnohem větším přídělem. Náskok VVV mohl ve 27. minutě zvýšit Wright.

Ten se po krásné individuální akci zjevil před hranicí pokutového území, odkud vypálil po zemi a pravou tyč netrefil o decimetry. Vzápětí se podruhé v tomto střetnutí mohl prosadit van Ooijen, jenomže jeho ukázková bomba ze střední vzdálenosti pouze orazítkovala břevno. Po změně stran hosté ožili a soupeře chtěli potrestat za jeho neproměněné možnosti v první půli. V 52. minutě měl vyrovnání na kopačce Chacon.

Po hezkém zpracování napřáhl z osmnácti metrů a jeho skákavý pokus proletěl o půl metru vedle levé konstrukce. Přesně po odehrané hodině zneškodnil gólman Venla Kirschbaum projektil Lorenza Burneta, zhruba o deset minut později si Emmen výrazně zkomplikoval situaci. Právě Burnet hodně nevybíravým způsobem přišlápl Linthorsta a rozhodčí Bax mu po přezkoumání videa udělil přímou červenou kartu.

Ve zbývajícím průběhu nejprve selhal ve dvou nadějných šancích Yeboah, v páté nastavené minutě se přeci jen dočkal aktivní van Ooijen, jenž po rychlém přečíslení mířil přímo ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Twente 0:0

07.12.2019 18:30

Góly: -

V souboji dvou týmů, kterým se v poslední době tolik nedaří, nakonec vítěz znám nebyl. Domácí Den Haag pod vedením nového trenéra Dirka Heesena nedokázal zvítězit již pošesté za sebou, po bezbrankové remíze s Twente zůstává na předposledním sedmnáctém místě s dvanácti body. Celek z Enschede nebodoval v uplynulých dvou duelech a ani nyní nepředvedl nijak oslnivý výkon, v Eredivisii mu patří dvanáctá pozice s devatenácti body.

V dresu ADO znovu nastoupil v základní jedenáctce český útočník Tomáš Necid, ovšem příliš vidět nebyl a v 72. minutě byl střídán. Hosté sice drželi míč ze sedmapadesáti procent, nicméně po střelecké stránce bylo utkání více než vyrovnané a z tohoto pohledu se tak dá považovat nerozhodný výsledek za naprosto zasloužený. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl, ani jeden z brankářů neměl mnoho práce.

Oba soupeři se snažili hrozit především po křídlech, jenomže ve finální fázi se jim nedařilo přesně zakončovat. Po změně stran se hra přeci jen rozhýbala a po osmi odehraných minutách mohl otevřít skóre Den Haag. Zkušený jednatřicetiletý Falkenburg obdržel krásnou přihrávku napříč pokutovým území protivníka a ostře vypálil, jeho projektil ale přeci jen proletěl o pár decimetrů nad břevnem. Krátce po hodině hry zahrozil na druhé straně Aitor Cantalapiedra.

Třiadvacetiletý španělský kanonýr ukázal dobrý přehled na hranici pokutového území a poté zkusil štěstí po zemi, avšak levou tyč o vlásek minul. V následujícím průběhu bylo na obou výběrech znát, že hlavně nechtějí udělat chybu v defenzívě a podle toho se hra odvíjela. Největší příležitost tohoto duelu byla k vidění v 82. minutě a dostal se do ní opět aktivní Aitor Cantalapiedra, který však svou osmou ligovou trefu v tomto ročníku nepřidal.

Tentokráte po vyhraném hlavičkovém souboji od střídajícího Berggreena přelstil ofsajdovou past a okamžitě napřáhl z voleje z osmnácti metrů, avšak jeho utěšená rána pouze orazítkovala bližší konstrukci. Twente se v předposledním kole první poloviny sezóny utká s Vitesse a v žádném případě ho nečeká nic jednoduchého, Den Haag se pokusí opustit sestupové příčky ve střetnutí s Groningenem.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - Willem II 0:2

06.12.2019 20:15

Góly: 42. Mike Trésor Ndayishimiye (pen.), 78. Damir Dankerlui

K obrovskému překvapení došlo v páteční předehrávce 16. kola nejvyšší nizozemské soutěže, kdy domácí Ajax vůbec poprvé na ligové scéně prohrál, houževnatému Tilburgu podlehl po výsledku 0:2. Navíc premiérově nedokázal vstřelit ani jeden gól, rozhodně se tak příliš dobře nenaladil na klíčový souboj o postup do osmifinále LM se španělskou Valencií. V tabulce stále zůstává na vedoucí pozici s jednačtyřiceti body o šest bodů před druhým Alkmaarem.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga doposud měli na kontě třináct výher a dvě remízy, duel proti Willemu jim však i kvůli absenci nejlepšího střelce Eredivisie Promese vůbec nevyšel. Hosté naopak vybojovali svou druhou cennou výhru během krátké chvíle, zhruba před měsícem si totiž vyšlápli na PSV (2:1). Momentálně tak poskočili na úžasné třetí místo s devětadvaceti body a jejich šance na evropské poháry určitě není nereálná.

AFC začalo podle očekávání aktivněji a v úvodní půlhodině si vytvořilo dvě slibné příležitosti. Nejprve krátce po odehrané čtvrthodině vystřelil z deseti metrů van de Beek a levou tyč o kousek minul. Ve 27. minutě se probil až do pokutového území soupeře Maročan Ziyech, ale svou přízemní ranou z mírného úhlu nevyzrál na připraveného gólmana Wellenreuthera. Hosté se z ničeho nic dostali do vedení zhruba pět minut před přestávkou.

Středem hřiště všem utekl Nunnely a Dest ho ve vyložené brankové možnosti zřetelně podrazil, za což od rozhodčího Kuiperse uviděl žlutou kartu. K nařízené penaltě se postavil Mike Trésor Ndayishimiye a chladnokrevně zamířil do protipohybu brankáře Onany. Ihned po změně stran měl na kopačce srovnání Ziyech, jenže z dobré pozice mířil asi o půl metru vedle pravé konstrukce. V dalším průběhu očekávaný tlak Ajaxu nenastal.

V 65. minutě se poprvé ukázal zkušený útočník Huntelaar, jehož projektil z osmnácti metrů prolétl o decimetry mimo prostor tří tyčí. O osm minut později zkusil z první vypálit Tadič, nicméně ani on neměl přesnou mušku. Tilburg vsítil druhou uklidňující trefu v 78. minutě. Damir Dankerlui po přihrávce od Pavlidise nezištně vystřelil z deseti metrů mezi nohama bránícího Tagliafica a trefil se přímo do vzdálenějšího spodního rohu mimo dosah marně se natahujícího Onany, ve zbývajících minutách již k ničemu nebezpečnému nedošlo.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax16132152:1441
2.AZ Alkmaar16122238:838
3.PSV Eindhoven1694337:1931
4.Willem II1692525:2129
5.SC Heerenveen1676327:1927
6.FC Utrecht1682629:2226
7.Heracles Almelo1674529:2225
8.Feyenoord Rotterdam1667327:2525
9.SBV Vitesse1673626:2424
10.FC Groningen1663718:1721
11.Sparta Rotterdam1655624:2820
12.FC Twente1654726:3119
13.FC Emmen1643918:3215
14.Fortuna Sittard1643920:4015
15.VVV Venlo16501116:3915
16.PEC Zwolle16411122:3713
17.ADO Den Haag16331017:3012
18.RKC Waalwijk16221217:408

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
montaigne33

Špatný výsledek atd., ale stále vedeme... Zabereme v LM! Ať žije AJAX!!!

Reagovat
afc ajax

Ja som to už dávno čakal,ale o to horšie že sme boli lepší o dosť ale niekedy to nejde... aj keď sa pos.....

Reagovat
smazaný uživatel

Čo sa zmenilo v Tilburgu, že už druhú sezónu tak šlapú?

Reagovat
smazaný uživatel

Galásek má formu ne,sranda,ale taky jsem na to myslel,že druhou sezonu jsou dobrý

Reagovat
smazaný uživatel

Takéto zápasi sa stanú aj keď sme ich oveľa prestrielali, nevadí... Nech nám to tam padá proti Valencii

Reagovat
AjaxFans

Dest zavinil penaltu?

Reagovat
afc ajax

Keď nie jeden tak druhý,

Reagovat
smazaný uživatel

Zapríčinil už som to videl

Reagovat
smazaný uživatel

A 2 gol prestrelili taglifiaca medzi nohami

Reagovat
ladyboy arsenal

hezky Tilburg

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidel som zápas takže neviem

Reagovat
smazaný uživatel

Ja sa bojím skôr veltmana, on je v subojoch občas ako nepricetny

Reagovat
AjaxFans

Přesně,u Veltmana to smrdí vždy agresivní hrou

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nieže spraví niečo aj proti spanielom

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Je tady vyhlášení výsledků 3.ročníku soutěže o největšího dementa EF.

Oproti minulém roku bylo méně hlasujících a i to možná způsobilo, že letos byl vítěz brzy jasný. Z hlediska statistiky, celkem přišlo 153 hlasů, vítěz získal celkem 103 bodů. Z loňské TOP 10 zůstalo 6 stejných jmén. Vybranou smetánku opustili Replikator, kiwwi, Liquid a moje maličkost. Nováčky naopak je Rolf, Sheldon, trevorFCB a Cukroušek.

Skokanem roku směrem dolů rozhodně Liquid - ze 4.místa na 20. Naopak nováčky v anketě a hned místo v TOP 10 získali Rolf a Sheldon. gratuluju.

A teď už k celkovým výsledkům. 10. místo s 23 body CHONG, 9.místo a 8.místo mají stejně bodů, ovšem díky více umístěním na prvním místě přeskočil Nr.nobody Sheldona. 7.místo? To je předlonsky vítěz Owny a 28 bodů. Mezi 6. a 4. mistem byl velký boj. Někteří se snažili do poslední chvíle získat každý bod a tady se to vyplatilo.

6.místo - 43 bodů Zenthuras, 5.místo - 44 bodů Rolf, 4.místo - 45 bodů trevorFCB

A jdeme slavnostně na bednu. Loni se zastřeloval ale letos to již vyšlo. Na 3.místě se umístil CukroušekFCB s 51 body. Druhé místo pak obsadil fantom diskusí la ligy technecium a 57 bodů.

No a vítězem se s obrovským náskokem a celkově 103 získanými body stává loňský vítěz valloire!!

Děkuji všem za zúčastnění a budu se těšit zase příští rok. Uvidíme, jestli přivítáme znovu nováčky a jestli valloire dosáhne na zlatý hattrick a čestný titul vrchního dementa EF.

https://files3.uloziste.com/df98f76f4d5084df/ - Celkové výsledky

Reagovat
AjaxFans

Co to je? To jako fakt?

Reagovat
smazaný uživatel

Pravidelná anketa konaná vždy na podzim.

Reagovat
Seydou Doumbia

tak holandské nebo francouzské sekce se to moc netýká no to je spíš pro českou,anglickou a španělskou ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele