16. kolo
07.12.2019 19:45 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

PSV rozstřílelo Fortunu pěti zásahy

Panečku, to byla kanonáda! PSV Eindhoven doma nedal svému soupeři žádnou šanci a nadělil mu potupných pět branek. Ke dvěma z nich mu pomohly nařízené penalty. Fortuna naopak neměla vůbec štěstí a nedařilo se jí ani na jednom konci hřiště.

Už od prvních minut se hostující Fortuna Sittard musela cítit pod tlakem, protože favorit utkání nasadil do základu ofenzivní tahouny jako Malena, Bergwijna nebo Doana s Rosariem. A právě spolupráce Bergwijna s Doanem vedla k úvodní změně skóre. Steven Bergwijn našel velmi povedeným centrem hlavu Ritsua Doana, který poslal míč za záda marně zasahujícího brankáře Alexeje Koşeleva.

Hlavou se jej pokoušel rozhodit i Dumfries ve 14. minutě, ale ze středu vápna minul. Zkušený moldavský brankář musel zasahovat i po rychlé kombinaci mezi Malenem a Doanem, kterou druhý jmenovaný zakončil velmi tvrdou střelou. PSV v podstatě nepouštělo svého soka k míči a naprosto hru ovládalo. Brzy proto přidalo druhou branku a tentokrát v ní měl prsty Michal Sadílek. Český univerzál poslal před bránu přesný centr a zakončující Donyell Malen nedal svému soupeři žádnou šanci zasáhnout - 2:0.

Aby těch pohrom nebylo pro Fortunu málo, přidalo PSV ještě jeden přesný zásah. Bergwijn sice ve 39. minutě neuspěl a pálil levačkou jen do prvního obránce před sebou, ale ke konci první půle si vše vynahradil. Martin Angha totiž ve vápně stáhnul k zemi právě pronikajícího Bergwijna a sudí okamžitě pískal faul. Odpovědnost na sebe vzal opět Bergwijn a tentokrát se pravačkou do levého horního rohu nemýlil.

Stejná situace se opakovala o deset minut později. Obránce Martin Angha opět nestíhal svého soka, kterým byl ve sprinterském souboji unikající Donyell Malen a fauloval jej. Tentokrát si vzal míč na starost mladý talent nizozemské kopané Mohammed Ihattaren a přesnou levačkou poslal míč k tyči - 4:0.

S tímhle skóre už Fortuna nedokázala nic pozitivního dělat a naopak ještě jednou inkasovala. Několik střel mezi 60. a 80. minutou sice vydržela, jenže v 84. minutě našel Malen nabíhajícího Codyho Gakpa a střídající hráč se přesnou ranou prosadil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele