16. kolo
08.12.2019 16:45 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

V Rotterdamu branka nepadla, místní Sparta se rozešla smírně s Heraclesem

Sparta nedokázala odčinit minulou vysokou porážku v Tilburgu (0:4) a nyní v domácím prostředí remizovala s Heraclesem po bezbrankovém výsledku. Vzhledem ke kvalitě protivníka nemusí být ani nerozhodný výsledek k zahození, neboť Almelo drželo míč z více jak šedesáti procent a vypracovalo si i více střeleckých pokusů. Hosté tak po úspěchu s Den Haagem (4:0) bodovali podruhé za sebou a jsou sedmí s pětadvaceti body.

Nováček soutěže si také nevede úplně špatně, s dvaceti body na kontě mu patří jedenáctá pozice. Do první větší příležitosti se dostali hosté a to po necelé půl hodině hry, kdy se k přímému volnému kopu z osmnácti metrů postavil Osman a mířil pod horní tyčku, ovšem brankář Harush byl pozorný a balón odvrátil na rohový kop. Do konce úvodního dějství si Heracles vytvořilo ještě jednou slibnou příležitost.

Po závaru v pokutovém území Sparty se nejlépe zorientoval Pröpper, nicméně Harush stál na správném místě a jeho pokus z bezprostřední blízkosti brilantně zneškodnil. Po změně stran se obrázek hry příliš neměnil, mírně aktivnější bylo Almelo. Krátce po hodině hry obdržel Mauro Júnior přesně načasovanou nahrávku do volného prostoru, jenomže na poslední chvíli byl zablokován a vybojoval pouze rohový kop.

Zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem napřáhl z dvaceti metrů Osman a svá mířidla neseřídil přesně, pravou konstrukci minul zhruba o dva metry. V 81. minutě ojediněle zahrozil také rotterdamský klub. Po rohovém kopu z pravé strany vyskočil nejvýše do vzduchu Ache, ovšem jeho hlavičkový pokus z osmi metrů dokázal jeden z bránících hráčů odkopnout do bezpečí. Stejný hráč mohl rozhodnout o osudu tohoto duelu za dalších sedm minut.

Tentokráte po odvráceném centru Fayeho z levého křídla stanul zcela osamocen na hranici šestnáctky, závěrečná rána mu však vůbec nesedla a balón letěl vysoko nad hostující branku. V poslední minutě základní hrací doby byl vyloučen Joey Konings, jenž ve snaze zahrát míčem kopl do obličeje ležícího Mattheije a rozhodčí Martens mu nekompromisně udělil přímou červenou kartu. Tento moment již ale neměl na výsledek utkání žádný vliv.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele