16. kolo
07.12.2019 19:45 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo přehrálo Emmen o dvě branky a opustilo sestupové pozice

Venlo potvrdilo úlohu mírného favorita proti konkurenčnímu Emmenu a znovu využilo domácího prostředí, po výhře 2:0 opustilo sestupové pásmo a prozatím se posunulo na patnácté místo o skóre za čtrnáctou Fortunu a také za svého sobotního rivala. FC naopak nedokázalo navázat na předchozí senzační remízu s PSV (1:1), velmi brzy inkasovalo a navíc v závěrečných dvaceti minutách dohrávalo v oslabení.

Domácí měli úžasný vstup do zápasu a protivníka tlačili od úvodního hvizdu. Do vedení se mohli dostat již po necelých dvou odehraných minutách, ovšem proti ráně pozdějšího hrdiny Jonathana Opokua reflexivně zasáhl brankář Telgenkamp a následně hostující strážce brilantně odvrátil na rohový kop i přízemní ránu Petera van Ooijena. Neuběhlo ani dalších pět minut a domácí se přeci jen dokázali prosadit.

Devětadvacetiletý záložník s ghanskými kořeny Opoku využil dravého průniku Pachonika na pravém křídle a následného výtečného centru před branku, jeho závěrečná hlavička ze šesti metrů zaplavala přímo k levé tyči nad marně se natahujícího Telgenkampa. Domácí měli jasně navrch i v následujících minutách a hosté mohli být rádi, že neodcházejí do kabin s mnohem větším přídělem. Náskok VVV mohl ve 27. minutě zvýšit Wright.

Ten se po krásné individuální akci zjevil před hranicí pokutového území, odkud vypálil po zemi a pravou tyč netrefil o decimetry. Vzápětí se podruhé v tomto střetnutí mohl prosadit van Ooijen, jenomže jeho ukázková bomba ze střední vzdálenosti pouze orazítkovala břevno. Po změně stran hosté ožili a soupeře chtěli potrestat za jeho neproměněné možnosti v první půli. V 52. minutě měl vyrovnání na kopačce Chacon.

Po hezkém zpracování napřáhl z osmnácti metrů a jeho skákavý pokus proletěl o půl metru vedle levé konstrukce. Přesně po odehrané hodině zneškodnil gólman Venla Kirschbaum projektil Lorenza Burneta, zhruba o deset minut později si Emmen výrazně zkomplikoval situaci. Právě Burnet hodně nevybíravým způsobem přišlápl Linthorsta a rozhodčí Bax mu po přezkoumání videa udělil přímou červenou kartu.

Ve zbývajícím průběhu nejprve selhal ve dvou nadějných šancích Yeboah, v páté nastavené minutě se přeci jen dočkal aktivní van Ooijen, jenž po rychlém přečíslení mířil přímo ke vzdálenější tyči.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele