16. kolo
07.12.2019 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Den Haag znovu nevyhrál, s Twente remizoval bez branek

V souboji dvou týmů, kterým se v poslední době tolik nedaří, nakonec vítěz znám nebyl. Domácí Den Haag pod vedením nového trenéra Dirka Heesena nedokázal zvítězit již pošesté za sebou, po bezbrankové remíze s Twente zůstává na předposledním sedmnáctém místě s dvanácti body. Celek z Enschede nebodoval v uplynulých dvou duelech a ani nyní nepředvedl nijak oslnivý výkon, v Eredivisii mu patří dvanáctá pozice s devatenácti body.

V dresu ADO znovu nastoupil v základní jedenáctce český útočník Tomáš Necid, ovšem příliš vidět nebyl a v 72. minutě byl střídán. Hosté sice drželi míč ze sedmapadesáti procent, nicméně po střelecké stránce bylo utkání více než vyrovnané a z tohoto pohledu se tak dá považovat nerozhodný výsledek za naprosto zasloužený. Úvodní poločas toho příliš zajímavého nenabídl, ani jeden z brankářů neměl mnoho práce.

Oba soupeři se snažili hrozit především po křídlech, jenomže ve finální fázi se jim nedařilo přesně zakončovat. Po změně stran se hra přeci jen rozhýbala a po osmi odehraných minutách mohl otevřít skóre Den Haag. Zkušený jednatřicetiletý Falkenburg obdržel krásnou přihrávku napříč pokutovým území protivníka a ostře vypálil, jeho projektil ale přeci jen proletěl o pár decimetrů nad břevnem. Krátce po hodině hry zahrozil na druhé straně Aitor Cantalapiedra.

Třiadvacetiletý španělský kanonýr ukázal dobrý přehled na hranici pokutového území a poté zkusil štěstí po zemi, avšak levou tyč o vlásek minul. V následujícím průběhu bylo na obou výběrech znát, že hlavně nechtějí udělat chybu v defenzívě a podle toho se hra odvíjela. Největší příležitost tohoto duelu byla k vidění v 82. minutě a dostal se do ní opět aktivní Aitor Cantalapiedra, který však svou osmou ligovou trefu v tomto ročníku nepřidal.

Tentokráte po vyhraném hlavičkovém souboji od střídajícího Berggreena přelstil ofsajdovou past a okamžitě napřáhl z voleje z osmnácti metrů, avšak jeho utěšená rána pouze orazítkovala bližší konstrukci. Twente se v předposledním kole první poloviny sezóny utká s Vitesse a v žádném případě ho nečeká nic jednoduchého, Den Haag se pokusí opustit sestupové příčky ve střetnutí s Groningenem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele