16. kolo
08.12.2019 14:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Heerenveen potvrdil roli favorita ve Waalwijku a v tabulce Eredivisie je pátý

Poslední Waalwijk nenavázal na předchozí dva bodové zisky a tentokráte podlehl silnému Heerenveenu v poměru 1:3. Přitom ještě zhruba deset minut před koncem držel nerozhodný výsledek, pak ale dvakrát inkasoval a vyšel tedy naprázdno. V tabulce zůstal na osmnácté příčce s osmi body, za sedmnáctým Den Haagem zaostává o body čtyři. SC se naopak posunulo na velmi solidní páté místo se sedmadvaceti body.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce se mohli dostat do vedení hosté. Van Bergen prokázal své individuální schopnosti a propracoval se až ke střele z pravé strany, zadní tyč minul asi o dva metry. Heerenveen zužitkoval svůj mírný tlak ve 26. minutě. Po hezké kombinaci na jeden dotek se zjevil na levé straně Floranus a přesně načasovanou přihrávkou našel rozběhnutého Rodneyho Kongola, který odkrytou branku neminul.

Postupem času se RKC stále více osmělovalo a dvě minuty před přestávkou mohlo vyrovnat. Maatsen se odhodlal k průniku přes dva bránící protihráče a i vystřelil, jenomže prostor tří tyčí přeci jen o kousek minul. Po změně stran tempo hry opadlo, v 56. minutě byli blízko k navýšení vedení hosté. Brankář Vaessen nejprve výtečně zasáhl proti ráně Jense Odgaarda, závěrečná dorážka Botmana skončila o kousek vedle bližší tyče.

Zhruba o dvacet minut později Waalwijk z ničeho nic srovnal krok. Stijn Spierings se opřel do odraženého míče z voleje a jeho naprosto perfektní bomba z pětadvaceti metrů se odrazila od spodního okraje břevna za brankovou čáru, gólman Hahn se jen naprázdno proletěl vzduchem. V 79. minutě mohl dokonce otočit vývoj aktivní Maatsen, nicméně ten z deseti metrů napálil horní tyčku, ke skórování mu vskutku chyběly centimetry.

A tak si Heerenveen vzal zpět ztracené vedení za další čtyři minuty. Odgaard po vynikající kolmici Anderse Dreyera přelstil ofsajdovou past, zbavil se vyběhnutého Vaessena a i z hodně ostrého úhlu rozvlnil síť. V nastaveném čase neuspěl van Bergen tváří v tvář proti hostujícímu stráži, po následném autovém vhazování stál na konci nádherné přízemní kombinace dánský útočník Dreyer a s velkým přehledem zavěsil do levého spodního rohu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele