16. kolo
07.12.2019 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Alkmaar si bez milosti poradil se Zwolle a je druhý

Zwolle doma nestačilo na favorizovaný Alkmaar a přenechalo mu všechny tři body. Zatímco domácím se střelecké štěstí vyhýbalo, AZ se prosadilo třikrát. Lví podíl na tom má Oussama Idrissi coby autor dvou branek.

První zajímavější kombinaci si na konto připsali domácí, jmenovitě Lennart Thy. Jeho výskok byl parádní, ale hlavička ze středu vápna už tak povedená nebyla. Zamířila místo brány asi dva metry nad ni. Po zajímavém centru Huibertse se tvrdou dělovkou snažil prosadit Vito van Crooij, ale jeho rána prosvištěla jen do náruče brankáře Marca Bizota. Úvod zápasu se víc vydařil domácímu týmu, ale góly stříleli hosté.

AZ poslal do vedení talentovaný střelec Myron Boadu, který dostal krásnou nahrávku od zkušenějšího křídelníka Oussamy Idrissiho. Na přesnou a umístěnou střelu mladíka už brankář Michael Zetterer neměl nárok a kapituloval.

Oussama Idrissi si na straně dělal s obránci domácího Zwolle, co se mu zachtělo. Pomocí techniky a především velké rychlosti jim unikal a byl nejnebezpečnějším hráčem na hřišti. Deset minut před koncem první půle se jeho levačka opět blýskla a tvrdou ranou poslala míč jen těsně nad. Přesto se Idrissi ještě v rámci první půle trefil. Jonas Svensson totiž rozehrál rohový kop a přesným pasem našel našel ve druhé vlně čekajícího Idrissiho. A mladý Maročan krásnou ranou navýšil skóre na 2:0.

Ani po změně stran se scénář hry neměnil. Zwolle sice chvílemi obléhalo vápno svého soka, ale jen sporadicky se dostávalo na dostřel. Jeho centrované míče nedělaly brankáři Bizotovi žádné větší potíže. V 57. minutě naopak mohl dát další branku opět Idrissi, jehož dělovku po nahrávce od Svenssona brankář Zetterer chytal jen s velkými potížemi.

Přesto Idrissimu nezabránil v jeho druhém gólu. Psala se 65. minuta a AZ pečetilo své vítězství. Myron Boadu našel průnikovou nahrávkou zkušenějšího křídelníka a Idrissiho rána zapadla k levé tyči. A když Lennart Thy vyslal tvrdou střelu v 78. minutě jen těsně vedle, bylo o výsledku utkání rozhodnuto. AZ se díky tomu nevzdává pronásledování prvního Ajaxu, zatímco Zwolle je po dalším zklamání až na 16. místě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele