16. kolo
08.12.2019 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Utrecht se konečně chytil a z Groningenu si odváží cenné vítězství 1:0

Groningen se těsně před koncem první poloviny Eredivisie lehce zasekl a nyní už potřetí za sebou nezvítězil, ve vyrovnaném utkání podlehl konkurenčnímu Utrechtu nejtěsnějším poměrem 0:1. K tomu tak neodčinil minulou nečekanou prohru v Sittardu (0:1) a v tabulce zůstává na desátém místě s jednadvaceti body. Naopak hosté přerušili svou šňůru tří porážek v řadě a momentálně se posunuli na šestou příčku se šestadvaceti body.

Domácí si v průběhu sice vypracovali více střeleckých pokusů a ani v držení míče nijak výrazně nezaostávali, ovšem v závěru jim trochu došly síly a Utrecht toho využil. Nedělní duel se rozhodně neodvíjel v ofenzivním duchu. Především v prvním poločase oba výběry čekaly, co udělá jejich soupeř a ofenzivní fáze výrazně vázla. K vidění byly nepříliš přesné pokusy ze střední distance, ani jeden z gólmanů neměl výraznější práci.

První větší příležitost se zrodila až zhruba pět minut po přestávce. Na pravé straně všem uprchl Asoro a poté poslal zpětnou přihrávku na volného Sierhuise, jehož skákavý projektil dokázal odvrátit jednoruč na rohový kop připravený brankář Paes. Za další čtyři minuty poslal prudký přízemní centr před branku Zeefuik, ale rozběhnutý Asoro balón vůbec netrefil a poté Švéd Gudmundsson mířil velmi nepřesně.

Zhruba v polovině druhého dějství mohl otevřít gólový účet aktivní Asoro, jenomže ten ve vyložené možnosti trestuhodně selhal a prostor tří tyčí netrefil. Asi dvacet minut před závěrečným hvizdem předvedl krásnou samostatnou akci Zeefuik a Paes jeho tečovanou střelu vytěsnil jednou rukou do bezpečí, vzápětí minul horní tyčku o decimetry Gudmundsson. Utrecht potrestal svého rivala za nevyužité šance v 81. minutě.

Pořádný kus práce odvedl na pravé straně Kerk, který se prosmýkl kolem Warmerdama a pak vyzval ke skórování střídajícího Barta Ramselaara, jenž zblízka nasměroval balón do sítě kolem bezmocného gólmana Padta. Ve zbývajícím průběhu se Groninhen na žádný enormní tlak nezmohl a výsledek se proto již nezměnil. V hostujícím dresu se po delší době objevil v základní sestavě český krajánek Václav Černý a byl střídán v 69. minutě právě Ramselaarem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele