Eredivisie - souhrn 12. kola

01.11.2019, 21:55, aktualizováno 03.11.2019, 18:44
Komentáře a souhrny
Ajax vyhrál předehrávku na hřišti Zwolle a upevnil si pozici na čele Eredivisie. Na druhé místo se posunul Alkmaar, jenž zdolal Twente, zatímco PSV Eindhoven opět zaváhal. Polepšil si Utrecht, který rozstřílel Sittard, naopak Vitesse nečekaně padlo v Emmenu. Tři body konečně zaznamenal Feyenoord...

ADO Den Haag - SC Heerenveen 1:1

03.11.2019 16:45

Góly: 60. Michiel Kramer (pen.) - 88. Sven Botman

Možná že Heerenveen měl v Den Haagu více ze hry, statisticky na tom byl o něco lépe než jeho soupeř, nakonec však zachraňoval aspoň bod jen dvě minuty před koncem zásluhou Svena Botmana. Domácí nakročili po proměněné penaltě Michiela Kramera ke svému prvnímu vítězství nad Srdíčky od roku 2015, o těsné vedení ale ve finále přišli.

Nakonec oba celky nemůžou být s končeným rezultátem vyloženě nespokojeny. ADO si totiž alespoň částečně udobřilo své fanoušky po vypadnutí z Nizozemského poháru, De Superfriezen se naopak podařilo zachovat svou sérii neporazitelnosti, kterou protáhli už na sedm utkání v řadě. V tabulce se navíc posunuly oba o jednu pozici výše.

Byli to hosté, kdo zahrozil jako první, a to už po pár sekundách hry. Odgaard tlačil svou střelu po zemi ke vzdálenější tyči, nicméně o kousek bránu minul. Jinak toho především první půlhodina klání opravdu moc zajímavého nenabídla. K některým dalším důležitějším momentům došlo až v poslední čtvrthodině, každopádně kýženou branku nepřinesla.

Ve 32. minutě se snažil Halilovič překonat domácího gólmana Koopmanse, nicméně jeho technický pokus skončil vedle, ve 39. minutě už za jeho záda zamířil Odgaard, jenže jeho gól nemohl platit kvůli ofsajdu. V závěru půle se ještě snažil o změnu bezbrankového skóre Ejuke, jenže svou pravačkou Koopmanse po náběhu do šestnáctky nepřekonal.

Den Haag se v podstatě začal osmělovat až po obrátce. Heerenveenský brankář Hahn musel poprvé více použít své rukavice v 56. minutě, v pohodě však zlikvidoval střelu z dálky od Hooie. O pár chvil později se již De Ooievaars ujali vedení, ve vápně totiž bránící Floranus podrazil Summervilleho, nařízen byl pokutový kop, a ten proměnil snadno Kramer.

Hosté se logicky snažili o vyrovnání, museli si na něj ale počkat až do posledních chvil tohoto střetnutí. V 63. minutě opětovně vystřelil neúnavný Odgaard, ovšem na připraveného Koopmanse si nepřišel, neuspěl pak z přímého kopu ani Dreševič. V 88. minutě se trefil až Botman, který na zadní tyči svou hlavičkou zužitkoval dlouhý centr Bruijna.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - Fortuna Sittard 6:0

03.11.2019 14:30

Góly: 4. Gyrano Kerk, 14. Sander van de Streek, 32. Simon Gustafson (pen.), 59. Sander van de Streek, 70. Simon Gustafson (pen.), 83. Simon Makienok

Utrecht potvrdil dobrou formu v nejvyšší nizozemské soutěži a nyní deklasoval podceňovaný Sittard ve vysokém poměru 6:0. V Eredivisii zaznamenal své třetí vítězství v řadě za sebou a posunul se na velmi solidní čtvrtou pozici s třiadvaceti body o skóre před páté Vitesse Arnhem. Naopak Fortuna nenavázala na předchozí úspěchy s Venlem (4:1) a s Den Haagem (3:0), momentálně ji patří šestnáctá barážová příčka s devíti body.

Utrecht dominoval na trávníku od úvodního hvizdu a do vedení se dostal již po čtyřech minutách hry. Gyrano Kerk si na pravé straně krásně narazil balón s Klaiberem a dostal se až těsně před gólmana Koşeleva, kterého šajtlí obstřelil. Neuběhlo ani deset minut a domácí výběr si vytvořil dvoubrankový náskok. Sander van de Streek obdržel precizní kolmici za obranu protivníka od Kerka a z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Koşeleva.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma ani od tohoto okamžiku nepolevili a krátce po odehrané půlhodině přidali třetí zásah. Ciss si po rohovém kopu z pravé strany počínal za hranicí pravidel a evidentně stáhl protihráče k zemi, rozhodčí Kamphuis neváhal s nařízením pokutového kopu ani sekundu. K němu se postavil tradiční exekutor Simon Gustafson a trefil se přímo do pravého spodního rohu, hostující strážce branky se natahoval marně.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, definitivně rozhodnuto bylo po necelé hodině hry. Svou druhou branku v nedělním střetnutí zaznamenal šestadvacetiletý záložník Van de Streek, jenž dostal parádní pobídku do běhu od Gustafsona a chytrým přízemním pokusem nedal Koşelevovi žádnou naději na úspěch. V 70. minutě nařídil Kamphuis druhou penaltu ve prospěch domácího družstva za podražení slovenského krajánka Ňinaje na Van de Streeka.

Balón si opět postavil čtyřiadvacetiletý Švéd Gustafson a chladnokrevně zamířil do protipohybu Koşeleva - 5:0. Ani to ale domácím nestačilo, v 83. minutě totiž skórovali pošesté. Střídající Simon Makienok se po třech minutách strávených na trávníku opřel do balónu z voleje po zpětném pasu Klaibera z pravého křídla a z deseti metrů ho usměrnil k levé konstrukci, pak se již utkání pouze dohrávalo.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Feyenoord Rotterdam 0:3

03.11.2019 14:30

Góly: 18. Nicolai Jørgensen, 33. Steven Berghuis, 90+2. Steven Berghuis (pen.)

Feyenoord se pod vedením nového trenéra Dicka Advocaata konečně probudil a na půdě podceňovaného Venla zvítězil poměrně hladce v poměru 3:0, tato změna mu evidentně pomohla po herní i psychické stránce. Rotterdamský klub skóroval hned dvakrát v prvním poločase a třetí branku si schoval na konec nedělního zápasu, tabulkou se prozatím posunul na desáté místo se sedmnácti body. VVV zůstává předposlední sedmnácté s devíti body.

Domácí se kromě jasné porážky musí vypořádat ještě s jednou nepříjemností, neboť přesně v polovině druhého poločasu byl vyloučen důležitý obránce Christian Kum. Hosté přerušili svou čtyřzápasovou šňůru bez vítězství a k tomu se dobře naladili na důležitý čtvrteční souboj Evropské ligy se švýcarským Bernem. Feyenoord začal velmi sebevědomě od úvodního hvizdu a hned ze své první vážnější příležitosti krátce po odehrané čtvrthodině skóroval.

Dánský útočník Nicolai Jørgensen si po přízemním centru Toornstry z pravé strany seběhl před hranici brankového území a jemnou tečí usměrnil balón přímo do bližšího spodního rohu, brankář Kirschbaum se natahoval marně. Domácí byli blízko ke srovnání skóre v polovině prvního dějství, jenomže Wright mířil hlavou o decimetry nad horní tyčku. Hosté pojistili svůj náskok ve 33. minutě zásluhou svého nejlepšího střelce Stevena Berghuise.

Sedmadvacetiletý útočník po lobu od Jørgensena napřáhl z voleje z dobrých dvaadvaceti metrů a jeho nádherná střela zapadla přesně k levé konstrukci, Kirschbaum se stačil pouze ohlédnout. Pak tempo hry přeci jen opadlo. Venlo si ještě více zkomplikovalo situaci v 68. minutě, kdy to Kum přehnal s důrazem a obdržel od rozhodčího Bloma žlutou kartu. Jelikož se jednalo o jeho druhé napomenutí během devatenácti minut, tak předčasně opustil trávník.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem těsně minul pravou tyč Kökçü, vzápětí se musel Kirschbaum vytasit s parádním zákrokem proti přímému volnému kopu od Berghuise. V nastaveném čase zahrál rukou ve vlastní šestnáctce Schäfer a Blom po kontrole videa nařídil pokutový kop. K němu se postavil Berghuis a míč nechytatelně usměrnil k levé tyči. Hostující brankář sice vystihl směr střely, ale na balón o kousek nedosáhl.

Více informací k zápasu

FC Groningen - Willem II 2:0

03.11.2019 14:30

Góly: 40. Kaj Sierhuis, 47. Kaj Sierhuis

Groningen navázal na zlepšenou formu od začátku října a nyní dokázal porazit konkurenční Willem II po výsledku 2:0. V posledních čtyřech zápasech tak vybojoval deset bodů a tabulkou se posunul na deváté místo se sedmnácti body. Tilburg naopak po delší době prohrál a v Eredivisii zůstává na šesté pozici s devatenácti body. Hrdinou nedělního zápasu se stal teprve jednadvacetiletý útočník Kaj Sierhuis, jenž vsítil obě branky svého výběru.

Domácí dominovali na trávníku od samého začátku a v úvodní čtvrthodině si vytvořili hned tři nadějné příležitosti. Nejprve se po parádní přízemní kombinaci na jeden dotek dostal do zakončení Asoro a mířil k pravé tyči, kterou vskutku minul jen o několik decimetrů. Následně zahrozil stejný hráč podruhé, jenomže tváří v tvář proti brankáři Wellenreutherovi selhal a zblízka ho nepřekonal slabou střelou doprostřed branky.

Přesně v 15. minutě byl blízko k otevření skóre El Hankouri, jeho hlavičku směřující do pravého spodního rohu famózně odvrátil na rohový kop připravený Wellenreuther. Hosté se poprvé ozvali až po necelé půlhodině hry, nicméně rána Pavlidise z bezprostřední blízkosti proletěla vedle pravé tyče. Domácí přeci jen zužitkovali svou mírnou převahu necelých pět minut před přestávkou, kdy se poprvé prosadil Sierhuis.

Ten po zpětné přihrávce Warmerdama z levé strany zpracoval míč velmi krkolomně, pak ho ale druhou nohou akrobaticky usměrnil přímo pod břevno nad pozdě reagujícího Wellenreuthera. Ihned po výměně stran pojistil náskok Groningenu opět Sierhuis. Tentokráte po dlouhém nákopu z vlastní poloviny a vyhraném hlavičkovém souboji od Asora uprchl všem na pravém křídle a z mírného úhlu usměrnil balón k bližší konstrukci.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se chtěl zapsat do střelecké listiny aktivní Asoro, jenomže ani v tuto chvíli mu nebylo přáno, neboť hostující strážce jeho razantní projektil brilantně zneškodnil. V nastaveném čase mohl alespoň korigovat stav střídající Gladon, avšak po geniální akci svých spoluhráčů pálil o půl metru vedle levé tyče. Groningen příště zavítá na půdu silného Vitesse, Willem se střetne s favorizovaným PSV Eindhoven.

Více informací k zápasu

FC Emmen - SBV Vitesse 2:1

03.11.2019 12:15

Góly: 11. Michael de Leeuw, 22. Nikolai Laursen - 33. Nouha Dicko

Hráči Emmenu potvrdili dobrou formu na vlastním stadionu a tentokráte si poradili se silným Vitesse Arnhem po výsledku 2:1, o svém vítězství rozhodli v úvodní polovině prvního poločasu. Díky nesmírně cennému tříbodovému zisku se tabulkou posunuli na třinácté místo s třinácti body, a proto se oddálili sestupovým pozicím. Naopak Vitesse podruhé za sebou v lize nebodovalo a kleslo na pátou příčku s třiadvaceti body.

Domácí začali velmi nebojácně a hned svou první vážnější příležitost z 11. minuty přetavili ve vedoucí branku. Po centru napříč pokutovým územím od Bijle si seběhl k zadní tyči Michael de Leeuw a po nedorozumění brankáře Pasveera s jedním ze spoluhráčů snadno dopravil balón do sítě. Přesně o jedenáct minut později se domácí mohli radovat z dvoubrankového vedení a znovu u toho byl de Leeuw.

Ten obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru a okamžitě vystřelil. Pasveer vytěsnil jeho dělovku na břevno, míč se pak odrazil k dorážejícímu Nikolaii Laursenovi a ten hlavou z bezprostřední blízkosti zamířil doprostřed branky. Stejný hráč mohl definitivně zmařit snahu Vitesse krátce po odehrané půlhodině, avšak jeho jedovatou ránu ze střední vzdálenosti brilantně zneškodnil pozorný Pasveer.

Hosté se vrátili do hry o body ve 33. minutě. O snížení se postaral sedmadvacetiletý útočník hostující v klubu z anglického Hullu City Nouha Dicko, který po pasu z pravé strany a následné hlavičce do tyče stál ve správnou chvíli na správném místě a zblízka zavěsil pod horní tyčku. Celou situaci si rozhodčí Kooij ještě prověřoval u videa a na jeho základě gól uznal. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a po vyložených možnostech se slehla zem.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl definitivně rozhodnout Heylen, avšak jeho prudká hlavička těsně proletěla nad břevnem. V nastaveném čase byl blízko k vyrovnání aktivní Dicko, jenomže z dvanácti metrů pálil o decimetry nad horní konstrukci a poté se již nic dalšího nepřihodilo. V dresu Vitesse znovu zůstal jen na lavici náhradníků český obránce Tomáš Hájek a na svůj debut si stále musí počkat.

Více informací k zápasu

AZ Alkmaar - FC Twente 3:0

02.11.2019 20:45

Góly: 45+2. Pantelis Chatzidiakos, 55. Dani De Wit, 78. Myron Boadu

Alkmaar dokázal navázat na předchozí dva úspěchy s kazašskou Astanou a silným PSV, potřetí za sebou neinkasoval a nyní si celkem hladce poradil s Twente po výsledku 3:0. Stejně jako v utkání s eindhovenským rivalem hrál hodně dlouhou dobu proti oslabenému protivníkovi, hosté totiž už v 18. minutě přišli o vyloučeného brankáře Joëla Drommela. Domácí se dostali do vedení v samém závěru první půle a další dvě trefy přidali po přestávce.

AZ se tak osamostatnil na druhém místě se šestadvaceti body, za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů šest a před druhým PSV si vytvořil dvoubodový náskok. Enschede naopak nenavázalo na nedávnou výhru s Emmenem (4:1) a zůstává na desáté pozici s patnácti body. Domácí byli od samého začátku aktivnější a první větší možnost si vypracovali po osmi minutách hry, nicméně Idrissi po krásné individuální akci minul pravou tyč zhruba o metr.

Jeden z klíčových okamžiků se zrodil krátce po odehrané čtvrthodině. Přesně načasovanou kolmici za obranu obdržel Myron Boadu, Drommel vyběhl mimo pokutové území a kanonýra AZ evidentně podrazil. Rozhodčí Makkelie neměl jinou možnost a domácímu strážci udělil přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti, místo něho se do prostoru tří tyčí postavil Jorn Brondeel. A ten se okamžitě od vstupu na trávník musel pořádně ohánět.

Během pouhých patnácti minut orazítkoval hned dvakrát levou tyč Wijndal, ve druhé nastavené minutě oslovil stejný hráč nabíhajícího Pantelise Hatzidiakose a jeho nádherný projektil z dvaceti metrů zaplachtil přesně do vzdálenější šibenice - 1:0. Ihned po změně stran se chvěla branková konstrukce potřetí po ráně Sugawary, v 55. minutě předvedl první parádní zákrok náhradník Brondeel proti přízemnímu pokusu Idrissiho.

Jenomže nic platné mu to nebylo, neboť vyrazil míč pouze před sebe a dorážející Dani De Wit odkrytou branku neminul. Po necelé hodině hry si Brondeel poradil se střelou zblízka od Boadua, teprve osmnáctiletý útočník s ghanskými kořeny uzavřel gólový účet v 78. minutě. Precizní pobídku od Wijndala si chytře posunul do šestnáctky protivníka a pak levačkou zavěsil k zadní tyči. V samém závěru mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch Twente ostrostřelec Aitor Cantalapiedra, ale na pozorného gólmana Bizota si nepřišel.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven 2:2

02.11.2019 19:45

Góly: 28. Ragnar Ache, 58. Mohamed Rayhi - 56. Michal Sadílek, 90+1. Cody Gakpo

PSV nedokázalo přerušit svou mizérii ani na půdě rotterdamské Sparty a vzhledem k průběhu může být rádo, že vybojovalo alespoň bod za nerozhodný výsledek 2:2. Domácí totiž hned dvakrát vedli, eindhovenský rival dokázal znovu srovnat krok až v nastaveném čase. Hosté proto nevyhráli počtvrté za sebou, nicméně českého fanouška může alespoň těšit, že se vůbec poprvé v tomto soutěžním ročníku prosadil teprve dvacetiletý záložník Michal Sadílek.

Svěřenci trenéra Marka van Bommela zůstávají v tabulce Eredivisie na třetí pozici se čtyřiadvaceti body a na druhý Alkmaar mají manko dvou bodů, za vedoucím Ajaxem zaostávají o propastných osm bodů. Po nedělních dohrávkách je navíc může přeskočit i konkurenční Vitesse Arnhem. Domácí výběr po dvou předchozích prohrách konečně uspěl, se šestnácti body mu patří devátá pozice.

Sparta začala velmi aktivně a hned v 9. minutě mohl otevřít skóre sobotního utkání Ragnar Ache, jenomže po centru z křídla mířil ze středu pokutového území jen do pravé tyče. Krátce po odehrané čtvrthodině obdržel na opačné straně zpětnou přihrávku z pravé strany Bruma a ranou z voleje olízl břevno. Rotterdamský klub se dostal do překvapivého vedení ve 28. minutě po nahrávce od Abelse a razantní střele Smeetse.

Brankář Zoet předvedl výtečný zákrok a míč vyrazil před sebe, ovšem dorážející Ache stál ve správnou chvíli na správném místě a před prázdnou brankou nezaváhal. Pak se až do konce první části nic zásadního nestalo, Sadílkova chvíle přišla zhruba deset minut po přestávce. Po krásné patičce od Brumy byla na poslední chvíli zablokována přízemní střela Doana, avšak balón se odrazil právě k dobře postavenému Sadílkovi a ten levačkou zavěsil pod břevno.

Neuběhly ani dvě minuty a Sparta si vzala zpět ztracené vedení. Po geniální nahrávce od Acheho se zjevil na levé straně Mohamed Rayhi a z mírného úhlu zamířil přesně k bližší tyči. Ve zbývajícím průběhu vytvořili hosté obrovský tlak, zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem vyslal hezký oblouček Bruma a míč se odrazil od horního okraje břevna do zámezí. Když už se zdálo, že domácí hubený náskok přeci jen udrží, tak v první minutě nastavení udeřil Cody Gakpo, jenž po přihrávce Dumfriese prostřelil ze sedmi metrů gólmana Harushe.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 2:0

02.11.2019 18:30

Góly: 11. Sylla Sow, 90+5. Kevin Vermeulen

Fotbalisté Waalwijku čekali na výhru v nejvyšší nizozemské soutěži po pětiletém působení ve druhé lize téměř tři měsíce, tentokráte se ji konečně dočkali ve 12. kole proti Heracles. V posledních týdnech se zvedli a začali se svými konkurenty držet krok, nyní zdolali favorizované Heracles v poměru 2:0. RKC i přesto zůstává na poslední osmnácté pozici se čtyřmi body, Almelo se stále nachází na sedmém místě tabulky s osmnácti body.

Hosté nepotvrdili své ofenzivní kvality a po brzké inkasované brance nedokázali najít recept na pozornou obranu protivníka, v samém závěru navíc kapitulovali podruhé. Nováček letošní sezóny k tomu oplatil soupeři tři dny starou porážku v národním poháru (3:4), do sobotního duelu nastoupil s velkým odhodláním. První větší příležitost si vypracoval v 11. minutě a hned ji přeměnil ve vedoucí branku.

Krásnou individuální akci předvedl třiadvacetiletý rodák se senegalskými kořeny Sylla Sow, který se přes několik protihráčů probil až do pokutového území protivníka a razantní střelou o horní tyčku nedal brankáři Blaswichovi žádnou naději na úspěch. Hosté od tohoto momentu přeci jen přidali a srovnat mohli krátce po odehrané půlhodině, jenomže Czyborra po smělém průniku přes dva bránící hráče mířil doprostřed branky, kde stál připravený gólman Vaessen.

Ihned po změně stran mohl Waalwijk svůj náskok navýšit. Aktivní Leemans napřáhl z hranice pokutového území a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik centimetrů, neboť orazítkoval levou tyč. Domácí ani nadále nepolevovali a snažili se co nejdříve rozhodnout. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se za Blaswichem chvěla branková konstrukce podruhé, když Mulder mířil z jedenácti metrů do břevna.

S chýlícím se koncem začalo Heracles stále více riskovat, domácí toho využili v páté minutě nastavení. Střídající Kevin Vermeulen ani ne po čtvrthodině strávené na trávníku skvěle zpracoval přihrávku od Spieringse a poté se trefil přímo do pravého spodního rohu, Blaswich se natahoval marně. RKC se v příštím kole pokusí navázat na tento úspěch v Rotterdamu proti silnému Feyenoordu, Almelo bude mít co napravovat s Venlem.

Více informací k zápasu

PEC Zwolle - AFC Ajax 2:4

01.11.2019 20:00

Góly: 35. Gustavo Hamer, 62. Mustafa Saymak - 6. Quincy Promes, 11. Quincy Promes, 20. David Neres, 88. Quincy Promes

Amsterdamský obhájce mistrovského titulu dokázal prodloužit svou vítěznou šňůru na půdě Zwolle a hlavně díky skvělé úvodní dvacetiminutovce zvítězil po výsledku 4:2. AFC ve dvanácti utkáních získal dvaatřicet bodů a před duem AZ - PSV si vytvořil devítibodový náskok. Hrdinou hostujícího výběru se stal Quincy Promes, který zaznamenal hattrick a s devíti trefami se osamostatnil na druhém místě tabulky střelců celé Eredivisie.

Promes navíc snížil manko vedoucího Donyella Malena z PSV na jediný gól. PEC prohrálo v nejvyšší nizozemské soutěži podruhé za sebou a je čtrnácté s deseti body, i když v páteční předehrávce 12. kola mocně dotahovalo náskok favorizovaného protivníka. AFC se dostalo do vedení v 6. minutě ze své první vážnější akce, kdy se Promes po stříleném centru od pravého rohu šestnáctky a zákroku gólmana Mouse dostal k dorážce a prázdnou branku neminul.

Neuběhlo ani pět minut a stejný hráč udeřil podruhé, tentokráte po parádním centru Maročana Ziyecha z levého křídla stanul zcela zapomenut na hranici brankového území a hlavou usměrnil balón do bližší šibenice. Amsterdamský klub přidal třetí branku přesně po dvaceti odehraných minutách. David Neres si elegantně zpracoval míč na prsa po pasu z hloubi pole, přelstil Mouse a pak ze šesti metrů zamířil k levé tyči.

Vracející se Lam sice ještě balón tečoval, ale v cestě do sítě mu zabránit nedokázal. Od tohoto okamžiku domácí přidali, ve 25. minutě hlavičkoval ze středu šestnáctky Ghoochannejhad a brankář Onana musel vytáhnout výtečný zákrok. Zwolle se vrátilo zpět do hry o bodový zisk zhruba deset minut před přestávkou. Gustavo Hamer obral o míč Veltmana a svůj samostatný únik zakončil chladnokrevnou střelou do pravého spodního rohu - 1:3.

Zhruba pět minut po výměně stran mohl hostům vrátit tříbrankové vedení srbský špílmachr Tadič, jenomže v jasné pozici byl na poslední chvíli zablokován. Domácí snížili na rozdíl jediného gólu krátce po hodině hry. Po pasu van Crooije z levé strany hlavičkoval Mustafa Saymak a zblízka pokořil naprosto bezmocného Onanu. Stejný hráč znovu rozvlnil síť v 69. minutě, avšak jeho zásah neplatil kvůli ofsajdovému postavení.

Asi deset minut před závěrečným hvizdem byl blízko k vyrovnání Johnsen, jeho rána z hranice pokutového území proletěla jen o centimetry vedle levé konstrukce. V 88. minutě definitivně odrazil nápor protivníka Promes, jenž tak navíc zkompletoval hattrick. Po krásné kombinaci na jeden dotek si elegantně vyměnil balón s Ziyechem a před odkrytým prostorem tří tyčí nezaváhal.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax12102039:932
2.AZ Alkmaar1282228:826
3.PSV Eindhoven1273228:1524
4.FC Utrecht1272328:1423
5.SBV Vitesse1272323:1723
6.Willem II1261514:1719
7.SC Heerenveen1246218:1318
8.Heracles Almelo1253418:1718
9.FC Groningen1252515:1317
10.Feyenoord Rotterdam1245322:2217
11.Sparta Rotterdam1244421:2216
12.FC Twente1243521:2315
13.FC Emmen1241716:2513
14.ADO Den Haag1231814:2210
15.PEC Zwolle1231818:3010
16.Fortuna Sittard1223717:329
17.VVV Venlo1230911:319
18.RKC Waalwijk12111012:334

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
montaigne33

Promes skvěle! A teď vyhrát v LM!!!

Reagovat
afc ajax

Reagovat
ladyboy arsenal

* vyhrát LM

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Pharrell

Reagovat
DieFohlenBMG

Sadílek dal gól a pak šel hned za odměnu dolu, nebo se u toho snad zranil?

Reagovat
Stiksxx

To je takova bida. Ale hold na to nemáme hráče, aby mohli bojovat o titul. Zklamali Doan, Bruma, Gutierrez. Spatni jsou Rosario, Hendrix i Zoet.

Ani se mi do toho Linzu nechce. To bude hroznej fotbal nebo hroznej zazitek.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele