12. kolo
03.11.2019 16:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Den Haag se rozešel s Heerenveenem smírně

Možná že Heerenveen měl v Den Haagu více ze hry, statisticky na tom byl o něco lépe než jeho soupeř, nakonec však zachraňoval aspoň bod jen dvě minuty před koncem zásluhou Svena Botmana. Domácí nakročili po proměněné penaltě Michiela Kramera ke svému prvnímu vítězství nad Srdíčky od roku 2015, o těsné vedení ale ve finále přišli.

Nakonec oba celky nemůžou být s končeným rezultátem vyloženě nespokojeny. ADO si totiž alespoň částečně udobřilo své fanoušky po vypadnutí z Nizozemského poháru, De Superfriezen se naopak podařilo zachovat svou sérii neporazitelnosti, kterou protáhli už na sedm utkání v řadě. V tabulce se navíc posunuly oba o jednu pozici výše.

Byli to hosté, kdo zahrozil jako první, a to už po pár sekundách hry. Odgaard tlačil svou střelu po zemi ke vzdálenější tyči, nicméně o kousek bránu minul. Jinak toho především první půlhodina klání opravdu moc zajímavého nenabídla. K některým dalším důležitějším momentům došlo až v poslední čtvrthodině, každopádně kýženou branku nepřinesla.

Ve 32. minutě se snažil Halilovič překonat domácího gólmana Koopmanse, nicméně jeho technický pokus skončil vedle, ve 39. minutě už za jeho záda zamířil Odgaard, jenže jeho gól nemohl platit kvůli ofsajdu. V závěru půle se ještě snažil o změnu bezbrankového skóre Ejuke, jenže svou pravačkou Koopmanse po náběhu do šestnáctky nepřekonal.

Den Haag se v podstatě začal osmělovat až po obrátce. Heerenveenský brankář Hahn musel poprvé více použít své rukavice v 56. minutě, v pohodě však zlikvidoval střelu z dálky od Hooie. O pár chvil později se již De Ooievaars ujali vedení, ve vápně totiž bránící Floranus podrazil Summervilleho, nařízen byl pokutový kop, a ten proměnil snadno Kramer.

Hosté se logicky snažili o vyrovnání, museli si na něj ale počkat až do posledních chvil tohoto střetnutí. V 63. minutě opětovně vystřelil neúnavný Odgaard, ovšem na připraveného Koopmanse si nepřišel, neuspěl pak z přímého kopu ani Dreševič. V 88. minutě se trefil až Botman, který na zadní tyči svou hlavičkou zužitkoval dlouhý centr Bruijna.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele