12. kolo
03.11.2019 14:30 CET
6 : 0
(3:0)

Reportáž

Utrecht rozdrtil Sittard 6:0 a poskočil na čtvrté místo Eredivisie

Utrecht potvrdil dobrou formu v nejvyšší nizozemské soutěži a nyní deklasoval podceňovaný Sittard ve vysokém poměru 6:0. V Eredivisii zaznamenal své třetí vítězství v řadě za sebou a posunul se na velmi solidní čtvrtou pozici s třiadvaceti body o skóre před páté Vitesse Arnhem. Naopak Fortuna nenavázala na předchozí úspěchy s Venlem (4:1) a s Den Haagem (3:0), momentálně ji patří šestnáctá barážová příčka s devíti body.

Utrecht dominoval na trávníku od úvodního hvizdu a do vedení se dostal již po čtyřech minutách hry. Gyrano Kerk si na pravé straně krásně narazil balón s Klaiberem a dostal se až těsně před gólmana Koşeleva, kterého šajtlí obstřelil. Neuběhlo ani deset minut a domácí výběr si vytvořil dvoubrankový náskok. Sander van de Streek obdržel precizní kolmici za obranu protivníka od Kerka a z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Koşeleva.

Svěřenci trenéra Johna van den Broma ani od tohoto okamžiku nepolevili a krátce po odehrané půlhodině přidali třetí zásah. Ciss si po rohovém kopu z pravé strany počínal za hranicí pravidel a evidentně stáhl protihráče k zemi, rozhodčí Kamphuis neváhal s nařízením pokutového kopu ani sekundu. K němu se postavil tradiční exekutor Simon Gustafson a trefil se přímo do pravého spodního rohu, hostující strážce branky se natahoval marně.

Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, definitivně rozhodnuto bylo po necelé hodině hry. Svou druhou branku v nedělním střetnutí zaznamenal šestadvacetiletý záložník Van de Streek, jenž dostal parádní pobídku do běhu od Gustafsona a chytrým přízemním pokusem nedal Koşelevovi žádnou naději na úspěch. V 70. minutě nařídil Kamphuis druhou penaltu ve prospěch domácího družstva za podražení slovenského krajánka Ňinaje na Van de Streeka.

Balón si opět postavil čtyřiadvacetiletý Švéd Gustafson a chladnokrevně zamířil do protipohybu Koşeleva - 5:0. Ani to ale domácím nestačilo, v 83. minutě totiž skórovali pošesté. Střídající Simon Makienok se po třech minutách strávených na trávníku opřel do balónu z voleje po zpětném pasu Klaibera z pravého křídla a z deseti metrů ho usměrnil k levé konstrukci, pak se již utkání pouze dohrávalo.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele