12. kolo
02.11.2019 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Alkmaar znovu úřadoval, tentokráte to odneslo ambiciózní Twente

Alkmaar dokázal navázat na předchozí dva úspěchy s kazašskou Astanou a silným PSV, potřetí za sebou neinkasoval a nyní si celkem hladce poradil s Twente po výsledku 3:0. Stejně jako v utkání s eindhovenským rivalem hrál hodně dlouhou dobu proti oslabenému protivníkovi, hosté totiž už v 18. minutě přišli o vyloučeného brankáře Joëla Drommela. Domácí se dostali do vedení v samém závěru první půle a další dvě trefy přidali po přestávce.

AZ se tak osamostatnil na druhém místě se šestadvaceti body, za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů šest a před druhým PSV si vytvořil dvoubodový náskok. Enschede naopak nenavázalo na nedávnou výhru s Emmenem (4:1) a zůstává na desáté pozici s patnácti body. Domácí byli od samého začátku aktivnější a první větší možnost si vypracovali po osmi minutách hry, nicméně Idrissi po krásné individuální akci minul pravou tyč zhruba o metr.

Jeden z klíčových okamžiků se zrodil krátce po odehrané čtvrthodině. Přesně načasovanou kolmici za obranu obdržel Myron Boadu, Drommel vyběhl mimo pokutové území a kanonýra AZ evidentně podrazil. Rozhodčí Makkelie neměl jinou možnost a domácímu strážci udělil přímou červenou kartu za zmaření vyložené brankové možnosti, místo něho se do prostoru tří tyčí postavil Jorn Brondeel. A ten se okamžitě od vstupu na trávník musel pořádně ohánět.

Během pouhých patnácti minut orazítkoval hned dvakrát levou tyč Wijndal, ve druhé nastavené minutě oslovil stejný hráč nabíhajícího Pantelise Hatzidiakose a jeho nádherný projektil z dvaceti metrů zaplachtil přesně do vzdálenější šibenice - 1:0. Ihned po změně stran se chvěla branková konstrukce potřetí po ráně Sugawary, v 55. minutě předvedl první parádní zákrok náhradník Brondeel proti přízemnímu pokusu Idrissiho.

Jenomže nic platné mu to nebylo, neboť vyrazil míč pouze před sebe a dorážející Dani De Wit odkrytou branku neminul. Po necelé hodině hry si Brondeel poradil se střelou zblízka od Boadua, teprve osmnáctiletý útočník s ghanskými kořeny uzavřel gólový účet v 78. minutě. Precizní pobídku od Wijndala si chytře posunul do šestnáctky protivníka a pak levačkou zavěsil k zadní tyči. V samém závěru mohl zaznamenat alespoň čestný úspěch Twente ostrostřelec Aitor Cantalapiedra, ale na pozorného gólmana Bizota si nepřišel.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele