12. kolo
02.11.2019 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Waalwijk na dvanáctý pokus konečně zvítězil, doma udolal Heracles po výsledku 2:0

Fotbalisté Waalwijku čekali na výhru v nejvyšší nizozemské soutěži po pětiletém působení ve druhé lize téměř tři měsíce, tentokráte se ji konečně dočkali ve 12. kole proti Heracles. V posledních týdnech se zvedli a začali se svými konkurenty držet krok, nyní zdolali favorizované Heracles v poměru 2:0. RKC i přesto zůstává na poslední osmnácté pozici se čtyřmi body, Almelo se stále nachází na sedmém místě tabulky s osmnácti body.

Hosté nepotvrdili své ofenzivní kvality a po brzké inkasované brance nedokázali najít recept na pozornou obranu protivníka, v samém závěru navíc kapitulovali podruhé. Nováček letošní sezóny k tomu oplatil soupeři tři dny starou porážku v národním poháru (3:4), do sobotního duelu nastoupil s velkým odhodláním. První větší příležitost si vypracoval v 11. minutě a hned ji přeměnil ve vedoucí branku.

Krásnou individuální akci předvedl třiadvacetiletý rodák se senegalskými kořeny Sylla Sow, který se přes několik protihráčů probil až do pokutového území protivníka a razantní střelou o horní tyčku nedal brankáři Blaswichovi žádnou naději na úspěch. Hosté od tohoto momentu přeci jen přidali a srovnat mohli krátce po odehrané půlhodině, jenomže Czyborra po smělém průniku přes dva bránící hráče mířil doprostřed branky, kde stál připravený gólman Vaessen.

Ihned po změně stran mohl Waalwijk svůj náskok navýšit. Aktivní Leemans napřáhl z hranice pokutového území a ke skórování mu vskutku chybělo jen několik centimetrů, neboť orazítkoval levou tyč. Domácí ani nadále nepolevovali a snažili se co nejdříve rozhodnout. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se za Blaswichem chvěla branková konstrukce podruhé, když Mulder mířil z jedenácti metrů do břevna.

S chýlícím se koncem začalo Heracles stále více riskovat, domácí toho využili v páté minutě nastavení. Střídající Kevin Vermeulen ani ne po čtvrthodině strávené na trávníku skvěle zpracoval přihrávku od Spieringse a poté se trefil přímo do pravého spodního rohu, Blaswich se natahoval marně. RKC se v příštím kole pokusí navázat na tento úspěch v Rotterdamu proti silnému Feyenoordu, Almelo bude mít co napravovat s Venlem.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele