12. kolo
03.11.2019 12:15 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Emmen překvapil favorizované Vitesse a zdolal ho 2:1

Hráči Emmenu potvrdili dobrou formu na vlastním stadionu a tentokráte si poradili se silným Vitesse Arnhem po výsledku 2:1, o svém vítězství rozhodli v úvodní polovině prvního poločasu. Díky nesmírně cennému tříbodovému zisku se tabulkou posunuli na třinácté místo s třinácti body, a proto se oddálili sestupovým pozicím. Naopak Vitesse podruhé za sebou v lize nebodovalo a kleslo na pátou příčku s třiadvaceti body.

Domácí začali velmi nebojácně a hned svou první vážnější příležitost z 11. minuty přetavili ve vedoucí branku. Po centru napříč pokutovým územím od Bijle si seběhl k zadní tyči Michael de Leeuw a po nedorozumění brankáře Pasveera s jedním ze spoluhráčů snadno dopravil balón do sítě. Přesně o jedenáct minut později se domácí mohli radovat z dvoubrankového vedení a znovu u toho byl de Leeuw.

Ten obdržel přesně načasovanou přihrávku do volného prostoru a okamžitě vystřelil. Pasveer vytěsnil jeho dělovku na břevno, míč se pak odrazil k dorážejícímu Nikolaii Laursenovi a ten hlavou z bezprostřední blízkosti zamířil doprostřed branky. Stejný hráč mohl definitivně zmařit snahu Vitesse krátce po odehrané půlhodině, avšak jeho jedovatou ránu ze střední vzdálenosti brilantně zneškodnil pozorný Pasveer.

Hosté se vrátili do hry o body ve 33. minutě. O snížení se postaral sedmadvacetiletý útočník hostující v klubu z anglického Hullu City Nouha Dicko, který po pasu z pravé strany a následné hlavičce do tyče stál ve správnou chvíli na správném místě a zblízka zavěsil pod horní tyčku. Celou situaci si rozhodčí Kooij ještě prověřoval u videa a na jeho základě gól uznal. Po změně stran tempo hry výrazně opadlo a po vyložených možnostech se slehla zem.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem mohl definitivně rozhodnout Heylen, avšak jeho prudká hlavička těsně proletěla nad břevnem. V nastaveném čase byl blízko k vyrovnání aktivní Dicko, jenomže z dvanácti metrů pálil o decimetry nad horní konstrukci a poté se již nic dalšího nepřihodilo. V dresu Vitesse znovu zůstal jen na lavici náhradníků český obránce Tomáš Hájek a na svůj debut si stále musí počkat.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele