12. kolo
03.11.2019 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Groningen díky dvěma zásahům Sierhuise udolal Willem II

Groningen navázal na zlepšenou formu od začátku října a nyní dokázal porazit konkurenční Willem II po výsledku 2:0. V posledních čtyřech zápasech tak vybojoval deset bodů a tabulkou se posunul na deváté místo se sedmnácti body. Tilburg naopak po delší době prohrál a v Eredivisii zůstává na šesté pozici s devatenácti body. Hrdinou nedělního zápasu se stal teprve jednadvacetiletý útočník Kaj Sierhuis, jenž vsítil obě branky svého výběru.

Domácí dominovali na trávníku od samého začátku a v úvodní čtvrthodině si vytvořili hned tři nadějné příležitosti. Nejprve se po parádní přízemní kombinaci na jeden dotek dostal do zakončení Asoro a mířil k pravé tyči, kterou vskutku minul jen o několik decimetrů. Následně zahrozil stejný hráč podruhé, jenomže tváří v tvář proti brankáři Wellenreutherovi selhal a zblízka ho nepřekonal slabou střelou doprostřed branky.

Přesně v 15. minutě byl blízko k otevření skóre El Hankouri, jeho hlavičku směřující do pravého spodního rohu famózně odvrátil na rohový kop připravený Wellenreuther. Hosté se poprvé ozvali až po necelé půlhodině hry, nicméně rána Pavlidise z bezprostřední blízkosti proletěla vedle pravé tyče. Domácí přeci jen zužitkovali svou mírnou převahu necelých pět minut před přestávkou, kdy se poprvé prosadil Sierhuis.

Ten po zpětné přihrávce Warmerdama z levé strany zpracoval míč velmi krkolomně, pak ho ale druhou nohou akrobaticky usměrnil přímo pod břevno nad pozdě reagujícího Wellenreuthera. Ihned po výměně stran pojistil náskok Groningenu opět Sierhuis. Tentokráte po dlouhém nákopu z vlastní poloviny a vyhraném hlavičkovém souboji od Asora uprchl všem na pravém křídle a z mírného úhlu usměrnil balón k bližší konstrukci.

Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se chtěl zapsat do střelecké listiny aktivní Asoro, jenomže ani v tuto chvíli mu nebylo přáno, neboť hostující strážce jeho razantní projektil brilantně zneškodnil. V nastaveném čase mohl alespoň korigovat stav střídající Gladon, avšak po geniální akci svých spoluhráčů pálil o půl metru vedle levé tyče. Groningen příště zavítá na půdu silného Vitesse, Willem se střetne s favorizovaným PSV Eindhoven.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele