Eredivisie - preview 12. kola

01.11.2019, 09:15, aktualizováno 03.11.2019, 09:16
Previews
Vitesse minulý týden selhalo s Den Haagem a nyní se pokusí vše napravit proti Emmenu. Feyenoord Rotterdam vyměnil trenéra a nyní cestuje do Venla, Groningen se střetne s Willemem II a na nizozemskou nejvyšší soutěž se v neděli jde také v Utrechtu a Groningenu...
FC Emmen - SBV Vitesse  (neděle 12:15)
Vitesse před týdnem utrpělo poměrně nečekanou porážku s Den Haagem, pořád se ale jeho postavení v tabulce na předních pozicích v podstatě nijak nezměnilo. Přesto by nerado ztrácelo body v takových zápasech, jakým nynější měření sil v Emmenu bezpochyby je. Jeho soupeř, nacházející se těsně nad sestupovým pásmem, je pasován do role outsidera.

Oba celky v průběhu tohoto týdne absolvovaly první kolo Nizozemského poháru a vedly si v něm odlišně. Zatímco domácí vypadli po porážce na půdě druholigové Bredy, hosté si před vlastními fanoušky poradili s De Graafschapem, taktéž působícím o soutěž níže. "Přemýšlím o jedné až o dvou změnách v sestavě," říkal hostující kouč Leonid Sluckij.

Alespoň částečně arnhemské mužstvo vynahradilo v KNVB Bekeru svým fanouškům nečekaný neúspěch s Den Haagem. "Budeme hrát třetí utkání v týdnu, ale neměl by to pro nás být problém. Jsme na to připraveni," ujišťoval Sluckij. "Bude hrát každopádně nejlepší možná jedenáctka. I když máme některé zraněné hráče, což nám stěžuje práci," dodal.

Letos v únoru si Vitesse vedlo v Emmenu nadmíru dobře, vyhrálo tam o tři branky. Aby mu v průběžném pořadí neodskočily Alkmaar nebo PSV, potřebovalo by podobný výsledek zopakovat. "Venku hraje náš soupeř konzervativněji. V domácím prostředí ovšem působí agresivněji. Navíc má výhodu umělého trávníku," zmiňoval skutečnosti Sluckij.

SBV by měl postrádat pro tento duel pět indisponovaných hráčů, a to ve složení Oussama Tannane, Charly Musonda, Hilary Gong, pořád jsou jinak dlouhodobě na marodce taktéž Roy Beerens i Jamal Blackman. "Chceme odčinit prohru s ADO. Loni jsme sice v Emmenu vyhráli, byl to dobrý zápas, musíme však být ostražití," uvedl bek Danilho Doekhi.

Klub z Drentska, který disponuje vůbec druhou nejhorší obranou celé ligy, doposud získal deset bodů, třikrát vyhrál a jednou plichtil, na druhou stranu v uplynulých jedenácti kolech už sedmkrát odešel poražen. Venku sice jako jediný z celé Eredivisie ještě nebodoval, nicméně doma už dvakrát v řadě zvítězil, a to nad Den Haagem a Fortunou Sittard.

Emmen trápí poměrně velká marodka, kouč Dick Lukkien nebude mít k dispozici hned šest absentujících. Matthias Hamrol, Nick Bakker, Desevio Payne, Wouter Marinus, Anco Jansen a Shani Tarashaj mají různé zdravotní potíže a v sestavě se neobjeví. Zatímco v defenzívě může dojít k určité obměně, v útoku by mělo zůstat prakticky vše při starém.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.02 - 4.16 - 1.82
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Utrecht - Fortuna Sittard  (neděle 14:30)
Fortuna se v posledních týdnech zlepšila a dotáhla se na své největší konkurenty, nyní ji ovšem čeká nesmírně obtížný zápas na půdě vysoce favorizovaného Utrechtu. Celek ze Sittardu v posledních pěti zápasech hned třikrát zvítězil a jednou remizoval, v tabulce Eredivisie se nachází na šestnáctém místě s devíti body jen o skóre před Venlem a za Den Haagem. Domácí jsou na tom podstatně lépe, s dvaceti body jim patří pátá pozice.

FC se z loňského ligového umístění probojovalo do Evropské ligy. V té sice letos vyhořelo, ale nyní si znovu vede celkem obstojně a rozhodně má šanci se do druhé nejprestižnější evropské klubové soutěže vrátit. V předchozích pěti případech nestačilo jen na konkurenční Vitesse (1:2), jinak si poradilo s Willemem (2:0), Spartou Rotterdam (2:1) a senzačně také s PSV Eindhoven (3:0). Ve středečním 1. kole KVNB Beker zdolalo Excelsior Rijssen 4:1.

Hosté čekali na premiérovou výhru v novém ročníku dlouhých devět utkání, teprve na začátku září překvapivě porazili Feyenoord (4:2). Pak prohráli na půdě velkého rivala z Emmenu (1:2), avšak před týdnem nedali šanci Venlu (4:1) a na úvod národního poháru si poradili s Den Haagem (3:0). V loňském vzájemném měření sil byl o něco úspěšnější Utrecht, jenž vybojoval čtyři body po výsledcích 1:1, 2:1.

Domácí trenér John van den Brom nemůže využít služeb španělského útočníka Dalmaua. "Sittard je silný hlavně před vlastními fanoušky, kde se mu daří v ofenzívě a dokáže být nesmírně produktivní. Letos na cizích hřištích ani jednou nezvítězil, což pro nás bude obrovské varování. Do tohoto souboje půjde s tím, že nemá co ztratit, proto musíme udržet stoprocentní koncentraci," prohlásil třiapadesátiletý van den Brom opatrně.

Jeho protějšek Sjors Ultee se musí vypořádat s mnohem početnější marodkou, na které se nacházejí Dobos, Pinto, Amiot, Fernandes, Dammers a Dianessy. "Uplynulý týden se nám dařilo a zvedli jsme si sebevědomí. Dobrou formu bychom si chtěli přenést do Utrechtu, i když kvalita našeho příštího protivníka je obrovská. Body visí daleko, ale prohrát určitě nechceme," řekl odhodlaně kouč Fortuny Sjors Ultee.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.66 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
VVV Venlo - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Feyenoord se nachází v nelichotivé situaci, nedaří se mu na domácí ani ligové scéně a špatnou sérii proto odnesl trenér Jaap Stam. Ten na lavičce rotterdamského celku vydržel pouhých pět měsíců a na vlastní žádost skončil, ve funkci ho nahradil známý Dick Advocaat. Zkušený dvaasedmdesátiletý kouč si odbude svou premiéru na půdě Venla, kde se Feyenoord určitě bude chtít nastartovat. VVV je totiž na předposlední sedmnácté pozici s pouhými devíti body.

Hosté v dosavadním průběhu vybojovali čtrnáct bodů a jsou až dvanáctí, ve zbývajícím průběhu tak budou mít co dělat, aby se přímo dostali do evropských pohárů. V posledních čtyřech zápasech ani jednou nezvítězili, naposledy se radovali před zhruba měsícem proti portugalskému Portu (2:0). Od té doby nestačili na Sittard (2:4), remizovali s Heracles (1:1) a podlehli švýcarskému Young Boys (0:2).

Stamovi se stala osudná týden stará prohra v Amsterdamu, kde jeho svěřenci nezvládli s místním Ajaxem první poločas a prohráli vysoko 0:4. Advocaat usedne na lavičku Feyenoordu vůbec poprvé ve své kariéře, ovšem s nizozemským fotbalem má bohaté zkušenosti, neboť dříve například trénoval PSV, Alkmaar, Utrecht či Spartu Rotterdam. Domácí výběr se nachází v ještě větší krizi, momentálně prohrál již šestkrát za sebou.

Naposledy vyhrál v polovině září nad Groningenem (2:1), pak postupně nestačil na Tilburg (0:1), Heerenveen (0:3), PSV (1:4), Vitesse (0:4) i Sittard (1:4). Podle neoficiálních zdrojů se výrazně kýve židle i nad koučem Robertem Maaskantem, Venlo pod jeho vedením totiž senzačně vypadlo hned v 1. kole KNVB Beker s amatérským týmem Groene Ster po penaltovém rozstřelu.

Ten se v nedělním zápase musí obejít bez Verbonga, hosté nepošlou na trávník van Beeka (poraněný kotník) a zřejmě ani Edgara Ié s Ayoubem. "Všichni jsme zažili nepříjemný týden. V kabině panovalo zklamání včetně trenéra, v duelu s Ajaxem jsme působili vyhořele. Nicméně jsme odhodláni se odrazit k lepším zítřkům a chceme předvádět výkony, které si tento klub zaslouží," řekl pro klubové stránky ofenzivní útočník rotterdamského klubu Steven Berghuis.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.96 - 4.80 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Groningen - Willem II  (neděle 14:30)
Groningen i Tilburg působí v posledních týdnech sebevědomým dojmem, nicméně v tabulce je na tom o něco lépe hostující výběr. Willem v dosavadních jedenácti kolech vybojoval solidních devatenáct bodů a je šestý, jeho nedělní protivník posbíral o pět bodů méně a nachází se na jedenácté pozici. Oba dva výběry neprohrály od konce září, od té doby získaly v lize shodný počet sedmi bodů a uspěly i v 1. kole národního poháru.

Domácí celek nezažil úplně nejlepší vstup do nového ročníku a pohyboval se v blízkosti sestupového pásma, zlom nastal od začátku října. Před vlastními fanoušky si hladce poradil s posledním Waalwijkem (3:0), pak zdolal jiného nováčka ze Sparty Rotterdam (2:0) a naposledy si přivezl nesmírně cenný bod z Heerenvvenu po remíze 1:1. V KNVB Beker zavítal na půdu amatérského klubu Harkemase Boys a zdolal ho těsně 2:1.

Hosté letos vyhráli v Eredivisii již šestkrát a zvládají hlavně střetnutí s největšími rivaly. Minule po skvělém začátku udolali RKC 2:1, předtím si přivezli všechny tři body z Enschede (1:0) a nečekaný nerozhodný výsledek 1:1 vybojovali proti Alkmaaru. V loňském vzájemném měření sil byl vždy úspěšnější ten celek, který nastoupil venku. Willem nejprve vyloupil stadion Euroborg v poměru 1:0, pak ale před vlastním publikem prohrál 1:2.

Trenér FC Danny Buijs postrádá Švéda Lundqvista vinou poraněného kotníku, zdravotně v pořádku nejsou ani jeho krajan Gudmundsson či útočník Breij. "Posledních pár zápasů jsme hráli dobře a konečně se dostavily i výsledky, i když například duel v Heerenveenu mohl dopadnout jakkoliv. Proti Tilburgu očekávám rovnocenný průběh, rozhodovat mohou detaily," prohlásil pro klubové stránky sedmatřicetiletý Buijs.

Jeho protějšek Adrie Koster nepošle na trávník Portugalce Queiróse a obránce Lewise (problémy s kolenem). "Groningen je náš tradiční protivník a vždy ho chceme porazit, protože s ním většinou bojujeme o konečné umístění. Musíme si dát pozor na jeho standardní situace a akce po křídlech, ze kterých dává hodně branek. Bez maximálního nasazení a úsilí jen těžko můžeme myslet na vítězství," vyjádřil se Koster s respektem k soupeři.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.52 - 3.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - SC Heerenveen  (neděle 16:45)
Den Haag před týdnem velmi překvapivě porazil venku rozjeté Vitesse a v Eredivisie utnul svou negativní sérii pěti porážek v řadě. Následně se mu však vůbec nevedlo podle představ v Nizozemském poháru, ze kterého hned na začátku vypadl. Tentokráte se mu do cesty postaví v dobré formě hrající Heerenveen, jenž v lize neprohrál pětkrát za sebou.

Domácí ve čtvrtek v KNVB Bekeru předvedli opravdu mizerný výkon a na půdě Fortuny Sittard padli hned o tři góly. A jako by nechali zavzpomínat na bídné období před překvapivým úspěchem v Arnhemu. Alespoň jedinou útěchou pro ně může být skutečnost, že se až do konce sezóny můžou plně soustředit pouze na ligové povinnosti.

ADO už letos utrpěl devět proher, a to včetně té pohárové. Odrazit se k nějaké slušnější sérii výsledků jednoduše nedokáže. "Musíme hrát chytřeji," uvedl v rozhovoru pro oficiální klubové stránky brankář Luuk Koopmans. "Potřebujeme naše bodové konto teď v neděli rozšířit," vyzýval své spoluhráče stálice obranných řad Tom Beugelsdijk.

Den Haag na svého soupeře v posledních letech příliš neuměl. Loni s ním před vlastními fanoušky padl, už sedmkrát v řadě ho nedokázal skolit. Poslední tříbodový výsledek nad ním se u něj datuje na rok 2015. "Každý bod pro nás představuje kyslík pro naše plíce. Jestli vyhrajeme, bude to paráda," přál by si domácí trenér Alfons Groenendijk.

Ten si moc dobře uvědomuje, že jeho tým neprožívá ani náhodou příjemný podzim, balancuje totiž na hraně sestupového pásma. "Do zimní přestávky musíme hrát v režimu přežití," vysvětloval. "Musíme se rychle poučit z našich chyb. Jestli se nezlepšíme, budeme mít problém. Sice máme reputaci, v Eredivisie však platíme za nejhodnější hochy."

Oba týmy by měly vstoupit na hrací plochu v podstatě v nejsilnějším možném složení. Zatímco domácí netrápí aktuálně žádné absence, hostům by měl chybět pouze dlouhodobě zraněný Jan Ras. "Čeká nás další velmi těžký zápas," uvedl heerenveenský stratég Johnny Jansen. "Náš protivník naposledy vyhrál ve Vitesse. Ukázal, že umí hrát fotbal."

Fríský celek před týdnem sehrál lokální Derby van het Noorden s Groningenem a uhrál plichtu. Aktuálně se nachází v klidném středu tabulky. V průběhu tohoto týdne mimochodem v domácím poháru přešel do další fáze snadno přes Excelsior Maassluis. "Myslím si, že si ADO bude po minulé výhře hodně věřit. Je to tvrdý sok," podotýkal Jansen.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 3.86 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
RKC Waalwijk - Heracles Almelo  (sobota 18:30)
Fotbalisté Waalwijku nezažívají povedený návrat do nejvyšší nizozemské soutěže, a jestliže brzy něco neudělají se současnou trýznivou situací, tak se okamžitému sešupu o patro níže nevyhnou. V dosavadních jedenácti zápasech získali jediný bod a jsou beznadějně poslední osmnáctí, za sedmnáctým Venlem už zaostávají o propastných osm bodů. Naopak hostům se celkem daří, s osmnácti body jim patří solidní sedmá pozice.

RKC dokázalo remizovat jen ve 3. kole na půdě Twente (3:3), od té doby nebodovalo osmkrát za sebou, tedy více než dva a půl měsíce. Se svým sobotním protivníkem se paradoxně utkalo uplynulou středu v 1. kole národního poháru, kdy na půdě favorita předvedlo srdnatý výkon a po divokém průběhu prohrálo nejtěsnějším poměrem 3:4. Během souboje dokázalo dohnat ztrátu 0:2 a 2:3, jenomže rozhodující krok přeci jen udělalo Heracles.

"Jsem moc rád, že to hráči nevzdali a bojovali až do samotného konce, i když po psychické stránce to byl těžký duel. Jenomže ani tentokráte nemohu být spokojen s defenzivní činností, která nás neustále trápí. Teď soupeři můžeme oplatit neúspěch, ale bude to nesmírně náročné. Heracles nám jasně naznačilo, že má obrovské útočné kvality a dokáže potrestat každou chybu, proto musíme být opatrnější," snaží se najít recept na výhru domácí kouč Fred Grim.

Jeho svěřenci si po týden staré porážce v Tilburgu (1:2) připsali na konto smutný rekord, neboť zaznamenali vůbec nejhorší vstup do Eredivisie v dějinách. "Samozřejmě si složité období uvědomujeme a snažíme se ho ze všech sil napravit. Řekl bych, že nedokážeme naplnit potenciál a chybějí nám zkušenosti, ale to můžeme změnit," dodal Grim s optimistickými myšlenkami. Almelo dosud hned pětkrát vyhrálo a jen třikrát nebodovalo.

V předchozích sedmi případech dosáhlo na tříbodový zisk právě pětkrát, kromě nečekaného nerozhodného výsledku v Rotterdamu s místním Feyenoordem (1:1) přehrálo minule Zwolle (4:0). "Odmítám, že nás čeká jednoduché utkání. Waalwijk několikrát ukázal, že má své kvality a chybí mu jen potřebný impuls. Uděláme všechno proto, abychom mu ho nedali zrovna my," řekl s opatrností v hlase hostující lodivod Frank Wormuth.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.98 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sparta Rotterdam - PSV Eindhoven  (sobota 19:45)
PSV aktuálně neprožívá vůbec povedené období. A v podstatě je na tom dost obdobně jako na samotném začátku sezóny, kdy rovněž jednu dobu nevyhrálo třikrát v řadě. Tentokráte však začínají být jeho výsledky poněkud alarmující, neboť nevstřelilo za tři zápasy ani gól a hned sedmkrát inkasovalo! Napravit si svou reputaci bude chtít na půdě Sparty.

Ligové porážky na půdě Utrechtu a s Alkmaarem měly pro eindhovenský celek poměrně katastrofální následky, neboť jeho ztráta na vedoucí Ajax se zvětšila na rozdíl šesti bodů. Takové manko se bezpochyby nebude stahovat snadno. "Prohrát o tři a o čtyři góly, to bylo opravdu hodně drsné. Hodně drsná čísla," hodnotil kouč Mark van Bommel.

Do toho se navíc Boeren příliš nezadařilo ani v Evropské lize, doma pouze remizovali s Lincem. "Obvykle bychom ho porazili, hráli jsme velmi dobře," upřesňoval hostující stratég. "V Utrechtu jsme dostali dvě červené karty v době, kdy jsme si mysleli, že vyrovnáme. A proti Alkmaaru jsme hráli vlastně sedmdesát minut v oslabení."

V Rotterdamu nyní nebudou mít vůbec jednoduchou úlohu přerušit sérii negativních rezultátů už jen kvůli početným absencím. Nejenže se na marodce nacházejí Sam Lammers spolu s Yanickem van Oschem, vykartovaní jsou pro tenhle duel taktéž Jorrit Hendrix, Nick Viergever i Ryan Thomas. A u těchto ztrát seznam ani zdaleka nekončí.

V sestavě se zřejmě neobjeví ani Donyell Malen, zcela fit údajně není Steven Bergwijn. "Nemohu o tom moc mluvit. U Donyella je pravděpodobnost, že bude hrát, velmi malá," upřesňoval van Bommel. Alespoň dobrou zprávou pro něj je, že již může využít záložníka Mohammeda Ihattarena, který před týdnem chyběl kvůli rodinným důvodům.

Eindhovenský stratég ví, že nynější situace není ideální, ale nesnažil se výrazně panikařit. "Není to tak, že teprve teď uvidím, jak mám co změnit. Je to dlouhodobý proces. Neočekávám, že mí nejlepší hráči budou vždy nejlepší. Rád bych to měl, ale nemůžu. Musíte se neustále rozvíjet, a to hlavně v době, i když se vám pořád daří," dodával.

Sparta, která se nachází ve středu tabulky, v uplynulých dvou kolech prohrála a potřebovala by rovněž zabrat. Aspoň trochu si spravila chuť ve středu, v prvním kole Nizozemského poháru totiž přetlačila před vlastními fanoušky Volendam. Proti PSV jim budou i nadále chybět suspendovaný Tim Coremans i zranění Suently Alberto i Bryan Smeets.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.19 - 3.87 - 1.84
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AZ Alkmaar - FC Twente  (sobota 20:45)
Alkmaar po mírném útlumu od začátku do poloviny října opět nabral potřebné sebevědomí a v posledních dvou zápasech se postaral o dvě vítězství s málo vídaným náskokem, kdy nastřádal úctyhodné skóre 10:0. Teď bude hájit současné druhé místo proti nováčkovi z Twente, jenž po čtyřech zápasech bez jediného bodu zabral proti Emmenu (4:1). Hosté nebudou mít co ztratit a určitě se pokusí svého rivala zaskočit.

Domácí celek posbíral v jedenácti střetnutích hned třiadvacet bodů, za vedoucím Ajaxem zaostává o bodů šest. V úvodní polovině základní skupiny Evropské ligy neprohrál, nicméně první výhru zaznamenal až před zhruba deseti dny. Na nizozemské půdě přivítal kazašskou Astanu, proti které dominoval od začátku a nakonec ji deklasoval vysoko 6:0. Uplynulou neděli se postaral o obrovskou senzaci v Eindhovenu, když místní PSV rozdrtil 4:0.

"Pomohl nám průběh, utkání se zcela jistě mohlo vyvíjet i jinak. PSV se po obdržené červené kartě zatáhlo do defenzívy a čekalo, co uděláme. My jsme v samém závěru první půle hned dvakrát skórovali a tím se dostali do obrovské výhody. V tuto chvíli nesmíme usnout na vavřínech, jinak by nás mohl čekat tvrdý pád. Momentálně je před námi náročný program, se kterým se potřebujeme vypořádat," krotí euforii lodivod Alkmaaru Arne Slot.

Enschede po roce stráveném v Eerste Divisie začalo nad očekávání a šestkrát za sebou neprohrálo, nicméně pak zůstalo bez bodů více než měsíc. S patnácti body se nachází na devátém místě a v poklidném středu tabulky by se jistě rádo pohybovalo co nejdéle. Oba dva sobotní protivníci na sebe naposledy narazili před více než rokem a půl v semifinále KNVB Beker a tehdy jasně dominoval Alkmaar, který zvítězil hladce 4:0.

AZ i tentokráte sehraje duel v Den Haagu, neboť stadion AFAS stále prochází opravami kvůli zřícení střechy. Slot postrádá Islanďana Gudmundssona (poraněný kotník), jeho protějšek Gonzalo García nenasadí Španěla Matose (problémy s kolenem). "O favoritovi není pochyb, od soupeře očekávám tradiční ofenzivní koncert. Jestliže chceme zvítězit, tak musíme hrát na 200%," uvědomuje si obrovské kvality soupeře uruguayský rodák García.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.70 - 11.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PEC Zwolle - AFC Ajax  (pátek 20:00)
V páteční předehrávce 12. kola nejvyšší nizozemské soutěže se představí vedoucí celek tabulky z Amsterdamu, který si v posledních dvou ligových kolech vytvořil šestibodový náskok na čele před druhým Alkmaarem a třetím PSV Eindhoven. Obhájce mistrovského titulu Ajax doposud posbíral devětadvacet bodů a teď si určitě brousí zuby na další vítězství, neboť zavítá na půdu trápícího se Zwolle. PEC se nachází až na třináctém místě s pouhými deseti body.

Již v úterý čeká na AFC očekávaný souboj Ligy mistrů na půdě londýnské Chelsea. Před necelými čtrnácti dny prohrál loňský semifinalista LM s anglickým rivalem 0:1 a teď mu rozhodně má co vracet. "Na Chelsea momentálně nemyslíme, ještě bude čas se na ní připravit. Teď se hodláme soustředit na Zwolle, které umí překvapit hlavně před vlastními fanoušky a nemá co ztratit, proto ho nesmíme podcenit," řekl s varovným hlasem trenér Erik ten Hag.

Jeho svěřenci v dosavadním průběhu Eredivisie ani jednou neprohráli a jen dvakrát remizovali. Hned v 1. kole se rozešli smírně s Vitesse (2:2), před více jak měsícem uhráli nerozhodný výsledek 1:1 s PSV. Od té doby slavili výhru na ligové scéně hned pětkrát za sebou. Po úspěších s Fortunou (5:0), s Groningenem i Den Haagem (v obou případech 2:0) přečkali mírnou krizi na půdě posledního Waalwijku a zdolali ho 2:1.

Naposledy přivítali rotterdamský Feyenoord a díky skvělému prvnímu poločasu ho přehráli hladce 4:0. "K utkání jsme přistoupili zodpovědně a dařilo se nám střelecky, za nasazení musím všechny hráče pochválit. V žádném případě nemůžeme usnout na vavřínech, v nejbližší době nás čeká mnoho náročných střetnutí," dodal závěrem devětačtyřicetiletý Ten Hag, který by měl mít k dispozici kompletní výběr.

Zwolle v dosavadním průběhu prohrálo již osmkrát. Z posledního tříbodového zisku se radovalo v 10. kole po výhře 3:1 nad Den Haagem, před týdnem nemělo šanci v Almelu a místnímu Heraclesu podlehlo 0:4. Na svého nadcházejícího rivala nestačilo osmkrát v řadě, v loňské sezóně mu podlehlo po výsledcích 1:2, 1:4. Trenér PEC John Stegeman nemůže využít služeb Reijnena (poraněný kotník), Van Polena (problémy s ramenem) a Van Duinena.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 16.50 - 9.57 - 1.15
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax1192035:729
2.AZ Alkmaar1172225:823
3.PSV Eindhoven1172226:1323
4.SBV Vitesse1172222:1523
5.FC Utrecht1162322:1420
6.Willem II1161414:1519
7.Heracles Almelo1153318:1518
8.SC Heerenveen1145217:1217
9.FC Twente1143421:2015
10.Sparta Rotterdam1143419:2015
11.FC Groningen1142513:1314
12.Feyenoord Rotterdam1135319:2214
13.PEC Zwolle1131716:2610
14.FC Emmen1131714:2410
15.ADO Den Haag1130813:219
16.Fortuna Sittard1123617:269
17.VVV Venlo1130811:289
18.RKC Waalwijk11011010:331

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
johan14
Reagovat
AjaxFans

Potvrdí PSV svoji formu?

Reagovat
smazaný uživatel

You can check http://www.jblivestream.com/ for all soccer games.

Reagovat
smazaný uživatel

visit https://franklyspeakingwithglory.com for all the Football BBNaija Latest Updates

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele