Eredivisie - souhrn 11. kola

25.10.2019, 21:49, aktualizováno 27.10.2019, 18:39
Komentáře a souhrny
Alkmaar vyhrál na hřišti PSV Eindhoven a na svého soupeře se bodově dotáhl, přičemž oba zmínění ztrácí šest bodů na vedoucí Ajax, který rozstřílel Feyenoord. Utrecht veze body ze hřiště Sparty Rotterdam, naopak zaváhalo Vitesse...

AFC Ajax - Feyenoord Rotterdam 4:0

27.10.2019 16:45

Góly: 2. Hakim Ziyech, 7. Nicolás Tagliafico, 37. David Neres, 40. Donny van de Beek

Ajax odčinil středeční porážku v Lize mistrů s anglickou Chelsea (0:1) a tentokráte v dohrávce 11. kola naprosto zdecimoval rotterdamský Feyenoord po výsledku 4:0. Na svého protivníka nastoupil ve velkém stylu od samého začátku a všechny čtyři branky vsítil již v úvodním dějství. Hosté naopak znovu prohloubili svou krizi, v Eredivisii nezvítězili potřetí za sebou a nacházejí se na velmi nelichotivém dvanáctém místě s pouhými čtrnácti body.

Naopak AFC je s devětadvaceti body na vedoucí příčce, díky druhému zaváhání PSV za sebou zvýšilo svůj náskok na čele na šest bodů. Do vedení se dostalo ze své první vážnější akce po necelých dvou minutách hry, kdy se Hakim Ziyech po parádní přihrávce od Tadiće zjevil zcela osamocen ve středu pokutového území protivníka a zblízka s trochou štěstí propálil brankáře Vermeera. Neuběhlo ani pět minut a amsterdamský celek vedl o dvě trefy.

David Neres svým pasem od pravého rohu šestnáctky našel argentinského obránce Nicoláse Tagliafica, jenž si elegantně zpracoval míč na prsa a překonal vyběhnutého Vermeera, i v tomto případě sehrál svou úlohu kousek štěstí. Šokovaný Feyenoord nestíhal ani v následujících minutách a krátce po odehrané čtvrthodině mohl inkasovat potřetí, jenomže Neres po zpracování prvním dotekem mířil z mírného úhlu do náruče připraveného Vermeera.

Domácím tato neproměněná příležitost vadit nemusela, ve 37. minutě totiž přidali třetí uklidňující trefu. Neres po krásné narážečce s Tadičem utekl všem na pravém křídle, balón si přehodil na svou silnější pravačku a svůj nádherný lob usměrnil přímo do vzdálenějšího spodního rohu. O tři minuty později kapituloval hostující strážce počtvrté, defenzíva Feyenoordu byla naprosto dezorientovaná.

Střelu Promese sice odvrátil Vermeer před sebe, ale následný střílený centr Desta skončil na hlavě Donnyho van de Beeka a míč pak snadno zapadl do zcela prázdné branky. Ajax hýřil aktivitou i po přestávce. Po necelé hodině hry se ocitl ve dvou solidních možnostech aktivní van de Beek, ale nejprve ho vychytal Vermeer a vzápětí letěl balón vedle pravé konstrukce. Ve zbývajícím průběhu pálil o decimetry mimo Ziyech a v samém závěru se opět blýskl strážce Feyenoordu proti další ráně van de Beeka, ke změně skóre proto už nedošlo.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 1:2

27.10.2019 14:30

Góly: 20. Ragnar Ache - 7. Jean-Christophe Bahebeck (pen.), 43. Adam Maher (pen.)

Utrecht ukázal na půdě Sparty svou světlejší stránku a dobře hrajícího nováčka letošního ročníku přehrál nejtěsnějším poměrem 2:1 díky dvěma proměněným pokutovým kopům. V nejvyšší nizozemské soutěži tak navázal na týden starý skalp vysoce favorizovaného PSV (3:0) a podruhé za sebou naplno bodoval, v tabulce se nachází na páté pozici s dvaceti body. Rotterdamský celek naopak podruhé v řadě prohrál a klesl na desáté místo s patnácti body.

FC bylo evidentně povzbuzeno úspěchem nad PSV a od samého začátku se tlačilo do zakončení. Již po sedmi odehraných minutách dostalo výhodu první penalty, neboť brankář Harush po přihrávce od Ramselaara jasně podrazil unikajícího Jeana-Christophego Bahebecka a rozhodčí van der Eijk neváhal ani sekundu. Míč si postavil sám faulovaný francouzský útočník Bahebeck a razantní střelou nechytatelně zamířil přímo do levého spodního rohu.

Domácí se však v žádném případě nevzdali a srovnat krok se jim povedlo ve 20. minutě. Z pravého křídla nádherně odcentroval Abels, jednadvacetiletý Ragnar Ache předskočil na hranici brankového území bránícího Janssena a povedenou hlavičkou překonal marně se natahujícího gólmana Paese. Pak tempo hry přeci jen opadlo a více jak deset tisíc příznivců na stadionu Het Kasteel sledovalo vyrovnanou bitvu.

Utrecht si z ničeho nic vzal zpět ztracené vedení ani ne pět minut před koncem úvodního dějství. K přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů se postavil Adam Maher. Ve zdi stojící Rayhi dal ruku příliš daleko od těla a míč ho do ní trefil. Van der Eijk celou situaci bedlivě prohlížel u videa a na jeho základě nařídil druhý pokutový kop ve prospěch hostujícího družstva, ke kterému se znovu odhodlal Bahebeck.

A v tuto chvíli došlo k velmi kurióznímu okamžiku. Harush sice vystihl směr střely a balón famózně odvrátil do strany, jenomže ani jednou nohou nestál na brankové čáře a do akce znovu muselo jít video. Van der Eijk nechal penaltu opakovat a Harushovi navíc udělil žlutou kartu. Bahebeck tentokráte přenechal místo Maherovi a ten s chladnou hlavou zamířil k levé konstrukci do protipohybu domácího strážce. Ve druhém dějství se Sparta v ofenzívě trápila a Paese nijak výrazněji nezaměstnala, výsledek se proto již nezměnil.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - AZ Alkmaar 0:4

27.10.2019 14:30

Góly: 45. Myron Boadu, 45+1. Myron Boadu, 71. Jonas Svensson, 76. Dani De Wit

Jeden ze dvou šlágrů kola mezi PSV a Alkmaarem skončil velkou senzací, neboť hosté navázali na vysoké vítězství v Evropské lize s kazašskou Astanou (6:0) a tentokráte po heroickém výkonu zvítězili v Eindhovenu hladce 4:0. Domácí naopak prohloubili svou krizi, potřetí za sebou neskórovali a jejich manko na vedoucí Ajax vzrostlo již na šest bodů. Nedělní utkání velmi ovlivnilo vyloučení z 22. minuty.

Trenér Mark van Bommel musel před zápasem řešit problémy v obranné řadě, neboť kvůli červené kartě v duelu s Utrechtem nemohli nastoupit Viergever s Hendrixem. PSV kleslo na třetí pozici s třiadvaceti body o skóre za Alkmaar. Hosté rozhodli o svém úspěchu v samém závěru první půle, kde vsítili hned dvě branky, další dvě trefy přidali po změně stran. Mírný outsider začal aktivněji a první větší příležitost si vypracovali po sedmi minutách.

Pozdější hrdina Myron Boadu zpracoval perfektní přihrávku do pokutového území soupeře a okamžitě vypálil, pravou tyč minul jen o několik decimetrů. Jeden z klíčových momentů se zrodil zhruba v polovině úvodního dějství. Ryan Thomas totiž velmi nevybíravým způsobem přišlápl Midtsjøa a rozhodčí van Boekel mu nejprve udělil žlutou kartu. Pak ale dostal pokyn od videorozhodčího a po zhlédnutí záznamu svůj verdikt změnil. Thomasovi ukázal přímou červenou kartu a poslal ho tak předčasně do útrob stadionu.

AZ od tohoto okamžiku převzalo taktovku a začalo tvořit hru, do vedení se dostalo v poslední minutě základní hrací doby. Boadu převzal krásnou průnikovou přihrávku od Stengse, prvním dotekem si posunul balón směrem dopředu a nakonec zblízka propálil naprosto bezmocného brankáře Zoeta. Neuběhlo ani šedesát sekund a stejný hráč se prosadil podruhé, když po zpětné nahrávce Wijndala téměř od brankové čáry nastavil nohu a zamířil k pravé tyči - 0:2.

Boadu byl hlavní ofenzivní zbraní svého výběru i po přestávce. V rozmezí 52. - 56. minuty mohl hned třikrát zkompletovat hattrick. Nejprve si vyměnil balón se Sugawarou a z nadějné pozice mířil až na tribuny. Vzápětí utekl po pravém křídle a byl na poslední chvíli zablokován, následně si naskočil na povedený centr od Idrissiho a ze šesti metrů hlavičkoval příliš vysoko.

Alkmaar definitivně pojistil svůj náskok v 71. minutě. Norský obránce Jonas Svensson využil další geniality od Stengse a v plné rychlosti napřáhl z mírného úhlu, jeho rána zapadla ke vzdálenější konstrukci - 0:3. Zoet počtvrté lovil míč ze své sítě ani ne o pět minut později, kdy uzavřel gólový účet střídající Dani De Wit. Jednadvacetiletý talent se po rohovém kopu od Midtsjøa zjevil před hranicí brankového území a nádhernou patičkou zavěsil pod břevno.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Groningen 1:1

27.10.2019 12:15

Góly: 45+3. Hicham Faik (pen.) - 73. Charlison Benschop (pen.)

Heerenveen nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti zvedajícímu se Groningenu a v domácím prostředí se s ním rozešel smírně v poměru 1:1. Svou sérii bez porážky sice natáhl na pět utkání v řadě, ovšem na druhou stranu skončila jeho třízápasová vítězná šňůra. Domácí se v tabulce Eredivisie nacházejí na osmém místě se sedmnácti body, hosté po předchozích dvou výhrách získávají velmi cenný bod a se čtrnácti body jsou jedenáctí.

Úvodní poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, teprve v závěrečných pěti minutách se hra pořádně rozhýbala. Nejprve z hranice pokutového území zkusil štěstí van Bergen a jeho razantní projektil prosvištěl o decimetry vedle levé tyče. Ihned na to se zjevil ve velmi nadějné pozici ve středu šestnáctky Odgaard, nicméně po zemi mířil jen doprostřed branky, kde číhala připravená náruč gólmana Padta.

V nastaveném čase úvodního dějství zahrál nešťastně rukou ve vlastním pokutovém území Zeefuik. Rozhodčí Lindhout si šel celou situaci zkontrolovat k videu a na jeho základě nařídil penaltu. K té se postavil sedmadvacetiletý záložník Hicham Faik a nezaváhal, balón usměrnil přímo do levého spodního rohu do protipohybu Padta. Následně mohl přidat druhý gól SC Veerman, ale z přímého volného kopu minul levou konstrukci zhruba o půl metru.

Ve druhém poločase se Groningen snažil tlačit za vyrovnáním, jenomže na pozornou defenzívu protivníka nemohl najít recept. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se mu přeci jen podařilo vyrovnat. Floranus totiž ve vlastním pokutovém území zdvihl ruku příliš vysoko a Lindhout neváhal ani sekundu. Na penaltový puntík si postavil míč zkušený třicetiletý forvard Charlison Benschop a nechytatelně zavěsil do levé šibenice.

Ve zbývajícím průběhu bylo na obou výběrech znát, že hlavně nechtějí udělat chybu a gólových možností výrazně ubylo. V 88. minutě mohl rozhodnout domácí Veerman, avšak s jeho hlavičkovým pokusem si Padt poradil. Heerenveen v příštím kole zavítá na půdu nevyzpytatelného Den Haagu, Groningen se střetne s konkurenčním Tilburgem a v případě vítězství se klidně může posunout do horní poloviny tabulky.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - PEC Zwolle 4:0

26.10.2019 20:45

Góly: 17. Lennart Czyborra, 65. Silvester van der Water, 80. Mauro Júnior, 90. Joey Konings

Hráči Heraclesu potvrdili poslední dva dobré výkony v nejvyšší nizozemské soutěži a tentokráte bez větších potíží přehráli Zwolle vysoko 4:0. Do vedení se dostali krátce po odehrané čtvrthodině a další tři zásahy přidali v závěrečných pětadvaceti minutách, díky tomu se prozatím posunuli na sedmé místo s osmnácti body. PEC se naopak stále trápí a s pouhými deseti body na kontě mu patří až třináctá příčka.

Hosté přitom nezačali vůbec špatně a se svým favorizovanějším rivalem drželi od samého začátku krok. Do první větší příležitosti se probojovali ve 14. minutě, kdy z hranice pokutového území zkusil štěstí Bel Hassani a brankář Blaswich musel svůj výběr podržet parádním zákrokem. Neuběhly ani tři minuty a na druhé straně se z ničeho nic prosadil Lennart Czyborra, který se v tomto ročníku Eredivisie skóroval podruhé.

Dvacetiletý německý obránce se dostal v šestnáctce protivníka k odraženému balónu a z první ho usměrnil přímo do pravého spodního rohu, gólman Mous neměl nárok. V následujícím průběhu nebylo po vyložených možnostech ani vidu, ani slechu. Hra se opět rozhýbala až po změně stran. Po šesti odehraných minutách druhého dějství byl blízko ke srovnání skóre Paal, jenže proti jeho bombě zblízka předvedl neskutečný reflexivní zákrok pozorný Blaswich.

Vzápětí se musel na opačné straně blýsknout také Mous, když zneškodnil tvrdou ránu Kiomourtzogloua. Přesně po hodině hry se po přímém volném kopu z křídla prodral do zakončení hostující Hamer a pravou konstrukci minul o několik decimetrů. Domácí odrazili nápor protivníka v 65. minutě. Silvester van der Water zužitkoval přesně načasovanou přihrávku od Desserse a poté usměrnil svůj pokus do sítě kolem marně se natahujícího Mouse.

Necelou čtvrthodinu před koncem předvedl krásnou individuální akci Joey Konings a orazítkoval bližší tyč, po následné akci pálil do levé konstrukce Brazilec Mauro Júnior a od ní se balón odrazil do branky - 3:0. Pak nedokázali zaznamenat alespoň čestný úspěch Thy s Bel Hassanim, oba totiž v nadějných pozicích selhali. V první nastavené minutě uzavřel gólový účet sobotního duelu Konings, jenž uklidil do prázdné branky další precizní nahrávku od Desserse.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - ADO Den Haag 0:2

26.10.2019 19:45

Góly: 2. Crysencio Summerville, 6. Lex Immers

Vitesse utrpělo hodně nečekanou ztrátu. V souboji s Den Haagem, který do této chvíle prohrál pětkrát v řadě a okupoval v tabulce červené příčky, bylo jasným favoritem. Jenže teprve podruhé v sezóně nevstřelilo jedinou branku, nenavázalo na svá čtyři vítězství v řadě a neuzmulo nakonec ani bod. Bídné byly především úvodní chvilky utkání.

Arnhemský celek totiž během prvních šesti minut inkasoval oba góly a na žádnou odpověď se následně nezmohl. Byla to pro něj teprve druhá porážka v tomto ročníku a vůbec první před vlastními fanoušky. ADO dosud na cizích hřištích z pěti případů hned čtyřikrát prohrálo, podařilo se mu však, s ohledem na svou současnou formu, zabrat v pravý čas.

Hosté na svého protivníka vlétli od úvodního hvizdu sudího Manschota a tvrdým presinkem ho dostali pod velký tlak. Immers se tak dostal do blízkosti gólmana Pasveera, který jeho zakončení nůžkami ještě vychytal, ovšem na dorážku, ke které se záhy propracoval Summerville, už nestačil. A jen o čtyři minuty později kapitulovali domácí znovu.

Hooi podnikl výpad podél levé strany, přihrál pak za vápno Immersovi, jenž si pohotově narovnal míč na svou pravačkou a technicky zamířil parádně do šibenice, Pasveer přitom mezi třemi tyčemi v podstatě ani nereagoval.

Snížit sice mohl již v 15. minutě Matavž, avšak jeho pokus mířící do brány zastavil na brankové čáře obětavě se vracející bek Pinas.

Ve 26. minutě se ozval Matavž ještě jednou, nicméně hlavičkou usměrnil balón jen mimo. Ve 37. minutě neskóroval ani Dicko, jenž svou dělovku rovněž poslal pouze nad bránu. Ani po přestávce se Vitesse v ofenzívě nijak výrazněji nezlepšilo. Hledalo sice postupnými krůčky cestu za změnou negativního skóre, snaha ovšem vycházela vniveč.

V 67. minutě se sice podařilo rozvlnit síť Matavžovi, jenže z ofsajdového postavení, takže jeho gól nebyl ve finále uznán. V 71. minutě se objevil ve velké tutovce Foor po pasu Dasy, avšak balón pouze tečoval do zámezí. A když trestuhodně přestřelil Matavž a v závěru minul i Darfalou, byl zmar domácích v koncovce jen potvrzen.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - VVV Venlo 4:1

26.10.2019 19:45

Góly: 9. Mark Diemers, 26. Mark Diemers, 50. Amadou Ciss, 87. Mark Diemers (pen.) - 72. Jonathan Opoku

Fortuna se oklepala z nedávného neúspěchu na půdě konkurenčního Emmenu (1:2) a tentokráte díky vysoké produktivitě porazila dalšího rivala z Venla po výsledku 4:1. V tomto ročníku si tak připsala na konto své druhé vítězství a tabulkou se posunula na šestnáctou pozici s devíti body o skóre právě před VVV. Hosté naopak prohráli již popáté za sebou a prohlubují svou krizi, se současnou sedmnáctou příčkou rozhodně nemohou být spokojeni.

Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kde vsítili hned dvě branky, třetí uklidňující trefu přidali pět minut po změně stran. Jejich hrdinou se stal Mark Diemers, jenž zaznamenal hattrick. Sittard se dostal do vedení po necelých deseti odehraných minutách, kdy se Diemers postavil k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti a balón nádherně zakroutil k levé konstrukci, brankář Kirschbaum se natahoval marně.

Hosté mohli vyrovnat zhruba v polovině druhé části, ale Soriano zblízka trestuhodně minul levou tyč. Domácí z následného protiútoku udeřili podruhé. Ve výborné formě hrající Diemers se postavil k další standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů a naprosto famózní ranou vymetl všechny pavučiny v levé šibenici, Kirschbaum se jen naprázdno proletěl vzduchem. Venlo přitlačilo v samém závěru a ke snížení bylo blízko ve 43. minutě.

Po rohovém kopu se prodral k hlavičce Angličan Cattermole a mířil dolů doprostřed branky, nicméně na čáře reflexivně zasáhl gólman Koşelev. Fortuna zůstala při chuti také ve druhém dějství a svůj třetí zásah vstřelila v 50. minutě. Amadou Ciss se krásně uvolnil před hranicí pokutového území a pohotově napřáhl z osmnácti metrů, zoufalý strážce VVV ani tentokráte neměl nárok. Vzápětí rozvlnil síť potřetí v tomto duelu Diemers.

Šestadvacetiletý záložník přesně zamířil do prostoru tří tyčí z dvaceti metrů, ale rozhodčí Makkelie branku neuznal vinou předchozího nedovoleného zákroku. Venlo se dočkalo alespoň čestného úspěchu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, po rohovém kopu Neudeckera se snadno prosadil hlavou Jonathan Opoku. Sittard uzavřel gólový účet v 87. minutě z pokutového kopu, který byl nařízen za faul Pachonika. Balón na penaltový puntík si postavil Diemers a nechytatelným pokusem k levé tyči zkompletoval svůj hattrick.

Více informací k zápasu

Willem II - RKC Waalwijk 2:1

26.10.2019 18:30

Góly: 11. Freek Heerkens, 14. Pol Llonch - 20. Stanley Elbers

Tilburg navázal na dobrou formu z poslední doby a nyní si hlavně díky perfektní úvodní čtvrthodině poradil s konkurenčním Waalwijkem po výsledku 2:1. V utkání sice neměl územní převahu, ale vyslal více střeleckých pokusů a mohl zvítězit i vyšším než jednobrankovým rozdílem. V tabulce se posunul na solidní pátou pozici s devatenácti body, hosté jsou stále beznadějně poslední osmnáctí s jediným bodem na kontě.

Domácí vstoupili do tohoto duelu podle svých představ a krátce po deseti odehraných minutách se dostali do vedení z první větší příležitosti. Po přímém volném kopu od Ndayishimiyeho se nejvýše do vzduchu vyšplhal Freek Heerkens a svou povedenou hlavičku usměrnil přímo pod horní tyčku, brankář Vaessen se natahoval marně. Tilburg se podruhé prosadil ve 14. minutě zásluhou Pola Llonche.

Sedmadvacetiletý španělský záložník vsítil svou premiérovou trefu v této sezóně z dorážky, když stál ve správnou chvíli na správném místě a balón usměrnil po zemi přesně k pravé konstrukci. RKC se ale nevzdalo a přesně po dvaceti odehraných minutách vykřesalo naději na bodový zisk. O snížení se postaral Stanley Elbers, jenž využil krásné přízemní kombinace svých spoluhráčů a po finální nahrávce od Bakariho zavěsil do bližší šibenice.

V následujícím průběhu tempo hry přeci jen opadlo, Tilburg se více soustředil na pozornou práci v defenzívě a protivníka k ničemu nepouštěl. Ve 27. minutě předvedl krásné sólo přes dva protihráče Pavlidis a ze středu šestnáctky tvrdě vypálil, ovšem Vaessen byl tentokráte připraven a brilantním zákrokem odvrátil míč na rohový kop. Pak se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nestalo, domácí mohli potřetí skórovat ihned po změně stran.

Aktivní Ndayishimiye napřáhl z hranice šestnáctky a balón se snažil usměrnit k přední tyči, jenomže Vaessen dalším parádním zásahem svůj výběr podržel. Hosté v dalších minutách marně dobývali obranu protivníka a až do závěrečného hvizdu si nevytvořili jedinou gólovou možnost. Ve druhé nastavené minutě se na opačné straně zjevil Gladon a jen těsně minul vzdálenější tyč, domácím však tato neproměněná šance nemusela příliš vadit.

Více informací k zápasu

FC Twente - FC Emmen 4:1

25.10.2019 20:00

Góly: 24. Haris Vučkić, 30. Haris Vučkić, 42. Lindon Selahi, 88. Aitor Cantalapiedra (pen.) - 50. Keziah Veendorp

Twente přerušilo svou sérii čtyř utkání bez bodového zisku, tentokráte předvedlo konstantní výkon a bylo produktivní. Díky tomu přehrálo podceňovaný Emmen vysoko v poměru 4:1 a po páteční předehrávce 11. kola se posunulo na osmou pozici s patnácti body. Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kdy vsítili všechny tři své góly. Hosté naopak nenavázali na minulý úspěch se Sittardem (2:1) a jsou stále čtrnáctí s deseti body.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce začali mít navrch svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcií a ve 24. minutě se dostali do vedení. Sedmadvacetiletý slovinský záložník Haris Vučkić obdržel vysoký lob od Espinosy a pak se do balónu opřel akrobaticky levačkou, jeho skákavý pokus zapadl přesně do pravého spodního rohu. Neuběhlo ani dalších šest minut a stejný hráč se v tomto střetnutí prosadil podruhé.

Po dobré práci Aitora Cantalapiedry na pravém křídle přetlačil v osobním souboji gólmana Telgenkampa a v pádu usměrnil míč do sítě. Ani od tohoto okamžiku Twente nepolevilo a svůj další zásah přidalo necelých pět minut před koncem úvodního dějství. Po rychlém přechodu na útočnou polovinu přihrál pod sebe Zekhnini a rozběhnutý Lindon Selahi napálil balón z první doprostřed branky kolem naprosto bezmocného Telgenkampa - 3:0.

Hosté chtěli oživit svou naději na bodový zisk v poslední minutě základní hrací doby, jenomže Burnetův projektil z hranice pokutového území proletěl vedle levé konstrukce. Emmen po přestávce ožil a snížení se dočkal v 50. minutě. Slagveer zády k brance přiklepl míč pro osamoceného Keziaha Veendorpa, jenž svůj kroucený přízemní pokus usměrnil přímo k pravé tyči, gólman Drommel se stačil pouze ohlédnout.

V následujícím průběhu se hosté nemohli k ničemu dostat a klub z Enschede pozorně bránil. Ani ne deset minut před závěrečným hvizdem definitivně odrazil nápor protivníka svou čtvrtou trefou. Telgenkamp se dopustil nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce, k zahrání pokutového kopu se odhodlal Cantalapiedra. Ten sice napoprvé neuspěl a hostující strážce jeho ránu vyrazil, nicméně rozhodčí Bax nechal penaltu opakovat. Španělský forvard již napodruhé nezaváhal a bez potíží zamířil do protipohybu Telgenkampa.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax1192035:729
2.AZ Alkmaar1172225:823
3.PSV Eindhoven1172226:1323
4.SBV Vitesse1172222:1523
5.FC Utrecht1162322:1420
6.Willem II1161414:1519
7.Heracles Almelo1153318:1518
8.SC Heerenveen1145217:1217
9.FC Twente1143421:2015
10.Sparta Rotterdam1143419:2015
11.FC Groningen1142513:1314
12.Feyenoord Rotterdam1135319:2214
13.PEC Zwolle1131716:2610
14.FC Emmen1131714:2410
15.ADO Den Haag1130813:219
16.Fortuna Sittard1123617:269
17.VVV Venlo1130811:289
18.RKC Waalwijk11011010:331

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (28)

Přidat komentář
AjaxFans

Super zápas,6 bodů náskok ,jen Hakim byl při střídání nějaký nasraný ......

Reagovat
montaigne33

Super Uhodl jsem, že vyhrajeme o 3 a víc branek

Reagovat
jáá

takhle to chce pak i na Chelsea

za to PSV doma 2 darda prohry,

Reagovat
Kixi Syhimour
Reagovat
dave30

Nicméně ve 2 zápasech 3 červené a všechny 3 zákroky byly tak na prokurátora...

Reagovat
montaigne33

Na CFC (která hraje aktuálně mnohem lépe než FR...) stačí třeba 1.2

Reagovat
Seydou Doumbia

Přežili hostující hráči ten sraz s fanoušky po zápase?

Reagovat
AjaxFans

To netuším

Reagovat
Seydou Doumbia

Ten Ajax mě mrzí, ale bohužel to opět nevyšlo. Snad se toho někdy dočkám. Místo toho jsem včera dal alespon Mönchengladbach, taky parádní podívaná.

Reagovat
AjaxFans

Kolik vyšel lupen?A jaký sektor?

Reagovat
Seydou Doumbia

Hlavní tribuna, 41 € zápas parádní a nakonec taková náplast za ten Ajax

Reagovat
jáá

Paráda, kamarád v DE a fanda Hříbat si nemohl atmosféru vynachválit. Když jsem letos po vypuknutí sezóny sháněl lupeny na Ajax, tak Feye byl snad během chvíle vyprodaný a 3 místa vedle sebe jsem sehnal jen na Fortuna, 39 € na hlavu a místa cca v půlce sektoru 406 a na to jak to bylo vysoko, tak super výhled!!

Reagovat
Seydou Doumbia

Pod příští prewiew nebo souhrn kola bundesligy napíšu nějaký menší souhrn o Gladbachu tak jestli chceš potom si můžeš přečíst. Tak AA je kapacitou stejně velká jako Gladbach a Frankfurt, kde jsem byl tak to bych se viditelnosti nebál. U takových stánku jako Bernabeou, Camp Nou nebo San Siro bych si raději připlatil, protože 80k + to už ta viditelnost bude horší...já jsem třeba měl parádní přehled ze svých míst na hrací plochu, ale že bych ze své pozice poznal Neuhause, Hermanna, Benese se říct nedá...dokonce jak jsem dorazil chvílí po začátku utkání, tak jsem si myslel že to je Plea a ne Embolo, ale vše jsem včas zjístil máš nějaké poznatky z Amsterdamu? Rád bych se tam taky někdy konečně vydal a každá věc by se mi mohla hodit.

Reagovat
jáá

Super, rád si počtu. Přehled jsme měli také super, hráči šli poznat. Seděli jsem na +- na půlící čáře, tak za ty prachy fakt top a určitě lepší přehled než na Stínadlech s kapacitou cca 18k...A také nehrozí pešek, že přijdeš pozdě a vyjde ti nějaké místo, kde čumíš akorát do sloupu.

Co se týče Amstru, tak jsme to řešili následovně, lupeny byly pryč dost rychle (čekal jsem že to bude hustý, ale že až tolik fakt ne ), ale zvládli jsme to.

U dopravy jsem zkoumal vlak, bus, letadlo - vlak cca 10h cesty a řekli si 2800 kč, autobus z prahy vyšel cca na 700-1000 kč , autem se nám nechtělo, protože jsme si chtěli dát v klidu pivo, neřešit parkování atd...Tak jsme sehnali letenky od RyanAir za cca 450 kč/kus do Eindhovenu, odlet cca v 8h, za hoďku a čtvrt jsme tam byli, prošli jsme co se dalo a v 14:30 nám je z J.F.K Flix bus, který stál Eindhooven - Amster na hlavu 180 kč, jede to asi hodinu a půl na stanici Bijlmer, kde se nachází stanice bus, metro, vlak a je to hned vedle Amsterdam Arény, možná ani né 5 min. pěšky a náhodou jsme zabookovali bydlení v Easyhotel, což je hotel hned vedle Amsterdam arény. Z okna chodby hotelu bylo vidět rovnou na Arénu. Pokoj, postel, koupelna úplně v pohodě, noc tam vyšla cca na 800 kč a na zápas jsme šli fakt pár minut. Na to že byl ranec lidí, tak to u turniketů šlo v pohodě když jsem se přes vstup G dostali na tribunu, tak mi fakt spadla brada a vykulenýma očima jsem si sednul na prdel. Úplně na mě padla ta atmosféra místa a byl to neskutečný zážitek,

Do centra jsme jeli z toho Bijlmer Arena Station, MHD na 3 dny stálo asi 13,5 €. Přes kanál do čtvrti jezdí metro nebo zadarmo Ferry každou chvilku. Město jinak super, je tam děsně míst, která by člověk chtěl navštívit, ale za cca 2,5 dne jsme to prostě úplně nestihli...

Co se týče cen, tak v tom EasyHotelu mají nějakou brožuru, s kterou máš nějaký slevy na muzea a tak cca 2 €, ale každá koruna se hodí. Jinak vstupy do muzeí - rijksmuseum, Van Gogh cca 18-20 € (ale na to jsme neměli čas). Jídlo tak nějak v pohodě, něco je samozřejmě dražší..ale hned u Arény jsou číňani a za pár € dobrý jídlo. Některý věci jsou zase na poměr dost drahé, ale doporučuji takový perníkový bonbóny Van Delft, pytlík stojí asi 5 € ale mají snad 100 příchutí a jsou sakra dobrý...A pak točený Heineken 0,5l za 6 € sakra zabolí...Ale měli i lepší ceny.

Letenka z Prahy do Amstru na Schiphol stál cca 2,5 -3k, takhle jsme viděli i Eindhoven, a letenka za 450 kč a bus za 200 kč mi přišel sakra v pohodě.

Reagovat
Seydou Doumbia

Letenky, bus a hotel jste řešili s jakým časovým předstihem? Ferry zadarmo? Kupoval si něco typický holandského? Nějaké speciální koláčky nebo tak?

Reagovat
AjaxFans

Na to bych ti mohl odpovědět já Jediný coffee shop,kde je měly byl coffee shop Baba v centru.Ten ale zkrachovala a o žádném jiném nevím.Na ten stav nezapomenu,takový výbuch ve přeplněném vlaku a asi 80 Babča jak mě viděla,se začala rechtat taky.Ač nehulím,tak navštiv Green House Coff. Tolik celebrit co tam bylo

Reagovat
Seydou Doumbia

Nemáš známe v Amstru, kteří by o nějakém podobném podniku věděli? Jo tak v tom stavu ti asi každý přišel jako celebrita ne? Takový Neres vypadá že tam tráví dost času i po zkrachování.

Reagovat
AjaxFans

NN,v tom coffee shopu Green House je plno fotek celebrit,co jej nevstivilo.Cena muffinu byla kolem 12 euro za kus a bylo potřeba 2ks na osobu pro super raus .Zkusim ti to zjistit,pokud nebudou v Amstru,tak v jiném městě určitě neé.Mozna ještě někde ve Smart shopu,ale tam mají spíš houby apod věci.Neres mi připadá,jakdyby hrál "kamennou tvář "

Reagovat
Seydou Doumbia

Houby nechci, ale koláčky a podobně bych si rád dal a klidně vzal sebou i domů. Zkus budu rád.

Reagovat
Seydou Doumbia

Pustili by mě na stadion, kdybych si dal dva před zápasem?

Reagovat
AjaxFans

V tom bych problém neviděl .Myslim,že se jim říká též Space cake

Reagovat
Seydou Doumbia

A nebude mi z toho blivno, když se nevěnují těmto věcem jako je tráva?

Reagovat
AjaxFans

Nesmíš to přehnat,nebo se pobliješ

Reagovat
Seydou Doumbia

Tudle mi kamoš dal siberii, kterou jsem si dal pod ret a byla to moje nejdelší a nejtropičtější druhá třetina na hokejovém utkání v životě podcenil jsem to a na začátku to polykal a to byl můj konec

Reagovat
montaigne33

AZ

Reagovat
Elliasson

To je síla teda...

Reagovat
jáá

Jako letos nic moc, snad se zmátoříte aspoň v té EL

Reagovat
Elliasson

Jako to doufám!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele