11. kolo
26.10.2019 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Heracles je ve formě, tentokráte hladce přehrál Zwolle o čtyři branky

Hráči Heraclesu potvrdili poslední dva dobré výkony v nejvyšší nizozemské soutěži a tentokráte bez větších potíží přehráli Zwolle vysoko 4:0. Do vedení se dostali krátce po odehrané čtvrthodině a další tři zásahy přidali v závěrečných pětadvaceti minutách, díky tomu se prozatím posunuli na sedmé místo s osmnácti body. PEC se naopak stále trápí a s pouhými deseti body na kontě mu patří až třináctá příčka.

Hosté přitom nezačali vůbec špatně a se svým favorizovanějším rivalem drželi od samého začátku krok. Do první větší příležitosti se probojovali ve 14. minutě, kdy z hranice pokutového území zkusil štěstí Bel Hassani a brankář Blaswich musel svůj výběr podržet parádním zákrokem. Neuběhly ani tři minuty a na druhé straně se z ničeho nic prosadil Lennart Czyborra, který se v tomto ročníku Eredivisie skóroval podruhé.

Dvacetiletý německý obránce se dostal v šestnáctce protivníka k odraženému balónu a z první ho usměrnil přímo do pravého spodního rohu, gólman Mous neměl nárok. V následujícím průběhu nebylo po vyložených možnostech ani vidu, ani slechu. Hra se opět rozhýbala až po změně stran. Po šesti odehraných minutách druhého dějství byl blízko ke srovnání skóre Paal, jenže proti jeho bombě zblízka předvedl neskutečný reflexivní zákrok pozorný Blaswich.

Vzápětí se musel na opačné straně blýsknout také Mous, když zneškodnil tvrdou ránu Kiomourtzogloua. Přesně po hodině hry se po přímém volném kopu z křídla prodral do zakončení hostující Hamer a pravou konstrukci minul o několik decimetrů. Domácí odrazili nápor protivníka v 65. minutě. Silvester van der Water zužitkoval přesně načasovanou přihrávku od Desserse a poté usměrnil svůj pokus do sítě kolem marně se natahujícího Mouse.

Necelou čtvrthodinu před koncem předvedl krásnou individuální akci Joey Konings a orazítkoval bližší tyč, po následné akci pálil do levé konstrukce Brazilec Mauro Júnior a od ní se balón odrazil do branky - 3:0. Pak nedokázali zaznamenat alespoň čestný úspěch Thy s Bel Hassanim, oba totiž v nadějných pozicích selhali. V první nastavené minutě uzavřel gólový účet sobotního duelu Konings, jenž uklidil do prázdné branky další precizní nahrávku od Desserse.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele