11. kolo
27.10.2019 12:15 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Heerenveen napočtvrté nezvítězil, nyní remizoval s Groningenem v poměru 1:1

Heerenveen nedokázal potvrdit úlohu mírného favorita proti zvedajícímu se Groningenu a v domácím prostředí se s ním rozešel smírně v poměru 1:1. Svou sérii bez porážky sice natáhl na pět utkání v řadě, ovšem na druhou stranu skončila jeho třízápasová vítězná šňůra. Domácí se v tabulce Eredivisie nacházejí na osmém místě se sedmnácti body, hosté po předchozích dvou výhrách získávají velmi cenný bod a se čtrnácti body jsou jedenáctí.

Úvodní poločas nebyl z diváckého pohledu nijak výrazně atraktivní, teprve v závěrečných pěti minutách se hra pořádně rozhýbala. Nejprve z hranice pokutového území zkusil štěstí van Bergen a jeho razantní projektil prosvištěl o decimetry vedle levé tyče. Ihned na to se zjevil ve velmi nadějné pozici ve středu šestnáctky Odgaard, nicméně po zemi mířil jen doprostřed branky, kde číhala připravená náruč gólmana Padta.

V nastaveném čase úvodního dějství zahrál nešťastně rukou ve vlastním pokutovém území Zeefuik. Rozhodčí Lindhout si šel celou situaci zkontrolovat k videu a na jeho základě nařídil penaltu. K té se postavil sedmadvacetiletý záložník Hicham Faik a nezaváhal, balón usměrnil přímo do levého spodního rohu do protipohybu Padta. Následně mohl přidat druhý gól SC Veerman, ale z přímého volného kopu minul levou konstrukci zhruba o půl metru.

Ve druhém poločase se Groningen snažil tlačit za vyrovnáním, jenomže na pozornou defenzívu protivníka nemohl najít recept. Zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem se mu přeci jen podařilo vyrovnat. Floranus totiž ve vlastním pokutovém území zdvihl ruku příliš vysoko a Lindhout neváhal ani sekundu. Na penaltový puntík si postavil míč zkušený třicetiletý forvard Charlison Benschop a nechytatelně zavěsil do levé šibenice.

Ve zbývajícím průběhu bylo na obou výběrech znát, že hlavně nechtějí udělat chybu a gólových možností výrazně ubylo. V 88. minutě mohl rozhodnout domácí Veerman, avšak s jeho hlavičkovým pokusem si Padt poradil. Heerenveen v příštím kole zavítá na půdu nevyzpytatelného Den Haagu, Groningen se střetne s konkurenčním Tilburgem a v případě vítězství se klidně může posunout do horní poloviny tabulky.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele