11. kolo
26.10.2019 19:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Fortuna zabrala proti Venlu v ofenzívě a zvítězila o tři branky

Fortuna se oklepala z nedávného neúspěchu na půdě konkurenčního Emmenu (1:2) a tentokráte díky vysoké produktivitě porazila dalšího rivala z Venla po výsledku 4:1. V tomto ročníku si tak připsala na konto své druhé vítězství a tabulkou se posunula na šestnáctou pozici s devíti body o skóre právě před VVV. Hosté naopak prohráli již popáté za sebou a prohlubují svou krizi, se současnou sedmnáctou příčkou rozhodně nemohou být spokojeni.

Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kde vsítili hned dvě branky, třetí uklidňující trefu přidali pět minut po změně stran. Jejich hrdinou se stal Mark Diemers, jenž zaznamenal hattrick. Sittard se dostal do vedení po necelých deseti odehraných minutách, kdy se Diemers postavil k přímému volnému kopu ze střední vzdálenosti a balón nádherně zakroutil k levé konstrukci, brankář Kirschbaum se natahoval marně.

Hosté mohli vyrovnat zhruba v polovině druhé části, ale Soriano zblízka trestuhodně minul levou tyč. Domácí z následného protiútoku udeřili podruhé. Ve výborné formě hrající Diemers se postavil k další standardní situaci z nějakých pětadvaceti metrů a naprosto famózní ranou vymetl všechny pavučiny v levé šibenici, Kirschbaum se jen naprázdno proletěl vzduchem. Venlo přitlačilo v samém závěru a ke snížení bylo blízko ve 43. minutě.

Po rohovém kopu se prodral k hlavičce Angličan Cattermole a mířil dolů doprostřed branky, nicméně na čáře reflexivně zasáhl gólman Koşelev. Fortuna zůstala při chuti také ve druhém dějství a svůj třetí zásah vstřelila v 50. minutě. Amadou Ciss se krásně uvolnil před hranicí pokutového území a pohotově napřáhl z osmnácti metrů, zoufalý strážce VVV ani tentokráte neměl nárok. Vzápětí rozvlnil síť potřetí v tomto duelu Diemers.

Šestadvacetiletý záložník přesně zamířil do prostoru tří tyčí z dvaceti metrů, ale rozhodčí Makkelie branku neuznal vinou předchozího nedovoleného zákroku. Venlo se dočkalo alespoň čestného úspěchu zhruba dvacet minut před závěrečným hvizdem, po rohovém kopu Neudeckera se snadno prosadil hlavou Jonathan Opoku. Sittard uzavřel gólový účet v 87. minutě z pokutového kopu, který byl nařízen za faul Pachonika. Balón na penaltový puntík si postavil Diemers a nechytatelným pokusem k levé tyči zkompletoval svůj hattrick.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele