11. kolo
26.10.2019 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Tilburg proti poslednímu Waalwijku nezaváhal a zdolal ho 2:1

Tilburg navázal na dobrou formu z poslední doby a nyní si hlavně díky perfektní úvodní čtvrthodině poradil s konkurenčním Waalwijkem po výsledku 2:1. V utkání sice neměl územní převahu, ale vyslal více střeleckých pokusů a mohl zvítězit i vyšším než jednobrankovým rozdílem. V tabulce se posunul na solidní pátou pozici s devatenácti body, hosté jsou stále beznadějně poslední osmnáctí s jediným bodem na kontě.

Domácí vstoupili do tohoto duelu podle svých představ a krátce po deseti odehraných minutách se dostali do vedení z první větší příležitosti. Po přímém volném kopu od Ndayishimiyeho se nejvýše do vzduchu vyšplhal Freek Heerkens a svou povedenou hlavičku usměrnil přímo pod horní tyčku, brankář Vaessen se natahoval marně. Tilburg se podruhé prosadil ve 14. minutě zásluhou Pola Llonche.

Sedmadvacetiletý španělský záložník vsítil svou premiérovou trefu v této sezóně z dorážky, když stál ve správnou chvíli na správném místě a balón usměrnil po zemi přesně k pravé konstrukci. RKC se ale nevzdalo a přesně po dvaceti odehraných minutách vykřesalo naději na bodový zisk. O snížení se postaral Stanley Elbers, jenž využil krásné přízemní kombinace svých spoluhráčů a po finální nahrávce od Bakariho zavěsil do bližší šibenice.

V následujícím průběhu tempo hry přeci jen opadlo, Tilburg se více soustředil na pozornou práci v defenzívě a protivníka k ničemu nepouštěl. Ve 27. minutě předvedl krásné sólo přes dva protihráče Pavlidis a ze středu šestnáctky tvrdě vypálil, ovšem Vaessen byl tentokráte připraven a brilantním zákrokem odvrátil míč na rohový kop. Pak se až do konce úvodního dějství nic zajímavého nestalo, domácí mohli potřetí skórovat ihned po změně stran.

Aktivní Ndayishimiye napřáhl z hranice šestnáctky a balón se snažil usměrnit k přední tyči, jenomže Vaessen dalším parádním zásahem svůj výběr podržel. Hosté v dalších minutách marně dobývali obranu protivníka a až do závěrečného hvizdu si nevytvořili jedinou gólovou možnost. Ve druhé nastavené minutě se na opačné straně zjevil Gladon a jen těsně minul vzdálenější tyč, domácím však tato neproměněná šance nemusela příliš vadit.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele