11. kolo
26.10.2019 19:45 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Den Haag si překvapivě vyšlápl na Vitesse

Vitesse utrpělo hodně nečekanou ztrátu. V souboji s Den Haagem, který do této chvíle prohrál pětkrát v řadě a okupoval v tabulce červené příčky, bylo jasným favoritem. Jenže teprve podruhé v sezóně nevstřelilo jedinou branku, nenavázalo na svá čtyři vítězství v řadě a neuzmulo nakonec ani bod. Bídné byly především úvodní chvilky utkání.

Arnhemský celek totiž během prvních šesti minut inkasoval oba góly a na žádnou odpověď se následně nezmohl. Byla to pro něj teprve druhá porážka v tomto ročníku a vůbec první před vlastními fanoušky. ADO dosud na cizích hřištích z pěti případů hned čtyřikrát prohrálo, podařilo se mu však, s ohledem na svou současnou formu, zabrat v pravý čas.

Hosté na svého protivníka vlétli od úvodního hvizdu sudího Manschota a tvrdým presinkem ho dostali pod velký tlak. Immers se tak dostal do blízkosti gólmana Pasveera, který jeho zakončení nůžkami ještě vychytal, ovšem na dorážku, ke které se záhy propracoval Summerville, už nestačil. A jen o čtyři minuty později kapitulovali domácí znovu.

Hooi podnikl výpad podél levé strany, přihrál pak za vápno Immersovi, jenž si pohotově narovnal míč na svou pravačkou a technicky zamířil parádně do šibenice, Pasveer přitom mezi třemi tyčemi v podstatě ani nereagoval.

Snížit sice mohl již v 15. minutě Matavž, avšak jeho pokus mířící do brány zastavil na brankové čáře obětavě se vracející bek Pinas.

Ve 26. minutě se ozval Matavž ještě jednou, nicméně hlavičkou usměrnil balón jen mimo. Ve 37. minutě neskóroval ani Dicko, jenž svou dělovku rovněž poslal pouze nad bránu. Ani po přestávce se Vitesse v ofenzívě nijak výrazněji nezlepšilo. Hledalo sice postupnými krůčky cestu za změnou negativního skóre, snaha ovšem vycházela vniveč.

V 67. minutě se sice podařilo rozvlnit síť Matavžovi, jenže z ofsajdového postavení, takže jeho gól nebyl ve finále uznán. V 71. minutě se objevil ve velké tutovce Foor po pasu Dasy, avšak balón pouze tečoval do zámezí. A když trestuhodně přestřelil Matavž a v závěru minul i Darfalou, byl zmar domácích v koncovce jen potvrzen.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele