11. kolo
25.10.2019 20:00 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Twente po více než měsíci bodovalo, Emmenu nedalo šanci po výhře 4:1

Twente přerušilo svou sérii čtyř utkání bez bodového zisku, tentokráte předvedlo konstantní výkon a bylo produktivní. Díky tomu přehrálo podceňovaný Emmen vysoko v poměru 4:1 a po páteční předehrávce 11. kola se posunulo na osmou pozici s patnácti body. Domácí rozhodli o svém úspěchu již v prvním poločase, kdy vsítili všechny tři své góly. Hosté naopak nenavázali na minulý úspěch se Sittardem (2:1) a jsou stále čtrnáctí s deseti body.

Po úvodní opatrnější dvacetiminutovce začali mít navrch svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcií a ve 24. minutě se dostali do vedení. Sedmadvacetiletý slovinský záložník Haris Vučkić obdržel vysoký lob od Espinosy a pak se do balónu opřel akrobaticky levačkou, jeho skákavý pokus zapadl přesně do pravého spodního rohu. Neuběhlo ani dalších šest minut a stejný hráč se v tomto střetnutí prosadil podruhé.

Po dobré práci Aitora Cantalapiedry na pravém křídle přetlačil v osobním souboji gólmana Telgenkampa a v pádu usměrnil míč do sítě. Ani od tohoto okamžiku Twente nepolevilo a svůj další zásah přidalo necelých pět minut před koncem úvodního dějství. Po rychlém přechodu na útočnou polovinu přihrál pod sebe Zekhnini a rozběhnutý Lindon Selahi napálil balón z první doprostřed branky kolem naprosto bezmocného Telgenkampa - 3:0.

Hosté chtěli oživit svou naději na bodový zisk v poslední minutě základní hrací doby, jenomže Burnetův projektil z hranice pokutového území proletěl vedle levé konstrukce. Emmen po přestávce ožil a snížení se dočkal v 50. minutě. Slagveer zády k brance přiklepl míč pro osamoceného Keziaha Veendorpa, jenž svůj kroucený přízemní pokus usměrnil přímo k pravé tyči, gólman Drommel se stačil pouze ohlédnout.

V následujícím průběhu se hosté nemohli k ničemu dostat a klub z Enschede pozorně bránil. Ani ne deset minut před závěrečným hvizdem definitivně odrazil nápor protivníka svou čtvrtou trefou. Telgenkamp se dopustil nedovoleného zákroku ve vlastní šestnáctce, k zahrání pokutového kopu se odhodlal Cantalapiedra. Ten sice napoprvé neuspěl a hostující strážce jeho ránu vyrazil, nicméně rozhodčí Bax nechal penaltu opakovat. Španělský forvard již napodruhé nezaváhal a bez potíží zamířil do protipohybu Telgenkampa.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele