11. kolo
27.10.2019 14:30 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Utrecht zvítězil v Rotterdamu nad Spartou díky opakované penaltě

Utrecht ukázal na půdě Sparty svou světlejší stránku a dobře hrajícího nováčka letošního ročníku přehrál nejtěsnějším poměrem 2:1 díky dvěma proměněným pokutovým kopům. V nejvyšší nizozemské soutěži tak navázal na týden starý skalp vysoce favorizovaného PSV (3:0) a podruhé za sebou naplno bodoval, v tabulce se nachází na páté pozici s dvaceti body. Rotterdamský celek naopak podruhé v řadě prohrál a klesl na desáté místo s patnácti body.

FC bylo evidentně povzbuzeno úspěchem nad PSV a od samého začátku se tlačilo do zakončení. Již po sedmi odehraných minutách dostalo výhodu první penalty, neboť brankář Harush po přihrávce od Ramselaara jasně podrazil unikajícího Jeana-Christophego Bahebecka a rozhodčí van der Eijk neváhal ani sekundu. Míč si postavil sám faulovaný francouzský útočník Bahebeck a razantní střelou nechytatelně zamířil přímo do levého spodního rohu.

Domácí se však v žádném případě nevzdali a srovnat krok se jim povedlo ve 20. minutě. Z pravého křídla nádherně odcentroval Abels, jednadvacetiletý Ragnar Ache předskočil na hranici brankového území bránícího Janssena a povedenou hlavičkou překonal marně se natahujícího gólmana Paese. Pak tempo hry přeci jen opadlo a více jak deset tisíc příznivců na stadionu Het Kasteel sledovalo vyrovnanou bitvu.

Utrecht si z ničeho nic vzal zpět ztracené vedení ani ne pět minut před koncem úvodního dějství. K přímému volnému kopu z nějakých pětadvaceti metrů se postavil Adam Maher. Ve zdi stojící Rayhi dal ruku příliš daleko od těla a míč ho do ní trefil. Van der Eijk celou situaci bedlivě prohlížel u videa a na jeho základě nařídil druhý pokutový kop ve prospěch hostujícího družstva, ke kterému se znovu odhodlal Bahebeck.

A v tuto chvíli došlo k velmi kurióznímu okamžiku. Harush sice vystihl směr střely a balón famózně odvrátil do strany, jenomže ani jednou nohou nestál na brankové čáře a do akce znovu muselo jít video. Van der Eijk nechal penaltu opakovat a Harushovi navíc udělil žlutou kartu. Bahebeck tentokráte přenechal místo Maherovi a ten s chladnou hlavou zamířil k levé konstrukci do protipohybu domácího strážce. Ve druhém dějství se Sparta v ofenzívě trápila a Paese nijak výrazněji nezaměstnala, výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele