11. kolo
27.10.2019 16:45 CET
4 : 0
(4:0)

Reportáž

Ajax rozdrtil Feyenoord o čtyři branky a zvýšil své vedení na čele tabulky

Ajax odčinil středeční porážku v Lize mistrů s anglickou Chelsea (0:1) a tentokráte v dohrávce 11. kola naprosto zdecimoval rotterdamský Feyenoord po výsledku 4:0. Na svého protivníka nastoupil ve velkém stylu od samého začátku a všechny čtyři branky vsítil již v úvodním dějství. Hosté naopak znovu prohloubili svou krizi, v Eredivisii nezvítězili potřetí za sebou a nacházejí se na velmi nelichotivém dvanáctém místě s pouhými čtrnácti body.

Naopak AFC je s devětadvaceti body na vedoucí příčce, díky druhému zaváhání PSV za sebou zvýšilo svůj náskok na čele na šest bodů. Do vedení se dostalo ze své první vážnější akce po necelých dvou minutách hry, kdy se Hakim Ziyech po parádní přihrávce od Tadiće zjevil zcela osamocen ve středu pokutového území protivníka a zblízka s trochou štěstí propálil brankáře Vermeera. Neuběhlo ani pět minut a amsterdamský celek vedl o dvě trefy.

David Neres svým pasem od pravého rohu šestnáctky našel argentinského obránce Nicoláse Tagliafica, jenž si elegantně zpracoval míč na prsa a překonal vyběhnutého Vermeera, i v tomto případě sehrál svou úlohu kousek štěstí. Šokovaný Feyenoord nestíhal ani v následujících minutách a krátce po odehrané čtvrthodině mohl inkasovat potřetí, jenomže Neres po zpracování prvním dotekem mířil z mírného úhlu do náruče připraveného Vermeera.

Domácím tato neproměněná příležitost vadit nemusela, ve 37. minutě totiž přidali třetí uklidňující trefu. Neres po krásné narážečce s Tadičem utekl všem na pravém křídle, balón si přehodil na svou silnější pravačku a svůj nádherný lob usměrnil přímo do vzdálenějšího spodního rohu. O tři minuty později kapituloval hostující strážce počtvrté, defenzíva Feyenoordu byla naprosto dezorientovaná.

Střelu Promese sice odvrátil Vermeer před sebe, ale následný střílený centr Desta skončil na hlavě Donnyho van de Beeka a míč pak snadno zapadl do zcela prázdné branky. Ajax hýřil aktivitou i po přestávce. Po necelé hodině hry se ocitl ve dvou solidních možnostech aktivní van de Beek, ale nejprve ho vychytal Vermeer a vzápětí letěl balón vedle pravé konstrukce. Ve zbývajícím průběhu pálil o decimetry mimo Ziyech a v samém závěru se opět blýskl strážce Feyenoordu proti další ráně van de Beeka, ke změně skóre proto už nedošlo.

Autor: Viktor Sandev / ajax.nl, vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele