Bundesliga - souhrn 9. kola

25.10.2019, 22:21, aktualizováno 27.10.2019, 19:55
Komentáře a souhrny
Mönchengladbach v tomto ročníku dál baví, tentokrát rozstřílel Frankfurt čtyřmi brankami proti dvěma. Bayern nakonec udolal Union Berlín a posunul se na první místo před Gladbach, druhé je po triumfu nad Lipskem příjemné překvapení z Freiburgu. Hoffenheim uspěl na půdě Herthy a duel nedohrál vyloučený Vladimír Darida, vestfálské derby branku nepřineslo...

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 4:2

27.10.2019 18:00

Góly: 28. Marcus Thuram, 45+2. Oscar Wendt, 75. Nico Elvedi, 85. Denis Zakaria - 59. Danny da Costa, 79. Martin Hinteregger

Mönchengladbach zvítězil v posledním zápase devátého kola bundesligy 4:2 nad Frankfurtem. Díky výhře zůstal na prvním místě nejvyšší německé soutěže, na záda mu však dýchá hned několik ambiciózních soupeřů.

Mönchengladbach je po devíti kolech s devatenácti body na prvním místě bundesligy. Bod na něj ztrácí Bayern, dva body Freiburg s Wolfsburgem a tři body Dortmund. Frankfurt je se čtrnácti body devátý, na evropské poháry však ztrácí pouhý bod.

Borussia Mönchengladbach byla i s ohledem na poslední formu a postavení v tabulce favoritem zápasu a potvrzovala to již od jeho úvodních minut. V 19. minutě se po centru z rohového kopu dostal k nebezpečné hlavičce domácí Thuram, míč však na poslední chvíli vyrazil z brankové čáry stehnem hostující Fernandes.

O přibližně deset minut později už se ale skóre zápasu měnilo. Ve 28. minutě přihrával z pravé strany pokutového území Frankfurtu přímo před bránu domácí Breel Embolo. Před bránou se k míči dostal nikým nehlídaný Thuram a z první zakončil přímo do odkryté části brány.

Už už to vypadalo, že první půle skončí stavem 1:0, když se dokázal po kombinaci několika hráčů ve 3. minutě nastavení prvního poločasu prosadit domácí Wendt. Do kabin se tedy k poločasové přestávce šlo za stavu 2:0.

Naději dal hostům v 59. minutě Danny da Costa, který dokázal snížit na 2:1 po solidním průniku Kamady do bezprostřední blízkosti brankáře domácích a následovné přihrávce právě na da Costu. V 75. minutě ale po centru Slováka Bénese zvýšil na 3:1 Elvedi a hosté už věděli, že dnes si pravděpodobně z Mönchengladbachu žádné body neodvezou.

I přesto se jim podařilo v 79. minutě znovu snížit. Na 3:2 snížil po centru z rohového kopu hlavou hostující Hinteregger. Všechny naděje však Eintrachtu vzal v 86. minutě Denis Zakaria, který zvýšil střelou z hranice pokutového území na konečných 4:2.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 0:0

27.10.2019 15:30

Góly: -

Žádný jiný bundesligový celek se nulou v kolonce proher pochlubit nemůže. Vlkům to však v celkovém zúčtování prozatím stačí na čtvrté místo. Předposlední Augsburg má na kontě sedm bodů, stejně jako další tři týmy.

Domácí během úvodní desetiminutovky vystřelili Koubkovým směrem hned třikrát. Wouter Weghorst, jenž při minulém vzájemném klání zaznamenal hattrick, se však nepostaral ani o jeden z těchto pokusů. Na svědomí je měli William a dvakrát to zkusil Felix Klaus. Na druhé straně se osmělili Ruben Vargas a Florian Niederlechner.

Ve zbytku úvodního dějství se rozhodně nejednalo o žádný festival gólových příležitostí, takže není divu, že se šlo do šaten za bezbrankového stavu. Po změně stran nedošlo k žádné výrazné proměně, přestože na trávník přišly čerstvé síly v podobě dvou zkušených borců - Maximiliana Arnolda na jedné a Jeffreyho Gouweleeuwa na druhé straně.

Rozhodující okamžik se odehrál v 86. minutě. Arnold našel Joaa Victora, který dokázal překonat českého brankáře ve službách FC Augsburg. Jenže Tobias Stieler se poradil se svým asistentem u videa a své rozhodnutí vzal zpět. Důvodem byla skutečnost, že střelec gólu stál v ofsajdu.

Diváci ve Volkswagen-Areně tedy čekali na gól marně. V týdnu čeká DFB-Pokal už jenom VfL, protože Fuggerstädter stihli vypadnout ještě v prvním kole s SC Verl. Wolfsburg se střetne s RB Lipsko. A za týden zajíždí v rámci Bundesligy do Dortmundu. FCA přivítají ve WWK Areně zatím sedmé Schalke.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - Werder Brémy 2:2

26.10.2019 18:30

Góly: 4. Ömer Toprak (vl.), 58. Lucas Alario - 40. Milot Rashica, 48. Davy Klaassen

Posledním utkáním v sobotním programu Bundesligy byl střet ambiciózního Leverkusenu se stagnujícími Brémami. Domácí potřebovali vyhrát, aby se přiblížili čelu tabulky a dostali se na pohárové příčky. To se jim nakonec nepovedlo a vzhledem k průběhu utkání mohou být zřejmě rádi za konečnou remízu.

Farmaceuti přitom vstoupili do zápasu přímo náramně. Už ve 4. minutě Bender prodloužil Demirbayův roh směrem k zadní tyči, do dráhy míče se však vložil hostující Toprak a nešťastně zamířil do vlastní sítě - 1:0.

Po necelé půlhodině hry Leverkusen vstřelil další gól, jehož autorem byl Volland. Branka ale nebyla uznána pro ofsajd německého útočníka. Ve 36. minutě se Volland ocitl tentokrát v regulérní šanci, avšak Pavlenka jej dokázal vychytat.

O čtyři minuty později přišel trest pro domácí za neproměňování šancí. Rashica se dostal k volnému míči na středu hřiště, navedl si jej za vápno a levou nohou jej razantně poslal pod břevno za záda Hrádeckého - 1:1. Do šaten tak šly oba týmy za vyrovnaného stavu.

Tři minuty po začátku druhé půle přišla studená sprcha pro domácí. Sargent na kraji vápna nabil Klaassenovi, jenž z první uklidil míč k zadní tyči branky Leverkusenu - 1:2. Vedení hostů však netrvalo příliš dlouho. V 58. minutě Bellarabi ve sprintu pronikl zprava do vápna až k brankové čáře, odkud poslal přízemní centr před Pavlenkovu bránu. Na přední tyč si skvěle naběhl Alario a překonal českého brankáře, který neměl čas jakkoli zareagovat - 2:2.

V 69. minutě se ve velké šanci ocitl po centru Dragović, bohužel pro domácí ale orazítkoval jen břevno branky Werderu. O čtyři minuty později Leverkusenu nebyl uznán už druhý gól v zápase, tentokrát kvůli hře rukou, jež brance předcházela. Závěr duelu byl rozkouskován několika střídáními, které zabránily vytvoření dalších šancí ke skórování. Bayer se tak s Werderem posléze rozešel smírně výsledkem 2:2.

Leverkusenu po třetí remíze v sezóně patří osmá příčka Bundesligy se ztrátou jednoho bodu na pozice zajišťující kvalifikaci do Ligy Mistrů. Brémy okupují desáté místo s náskokem tří bodů na sestupovou zónu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 2:3

26.10.2019 15:30

Góly: 55. Dodi Lukebakio, 69. Salomon Kalou - 33. Jürgen Locadia, 38. Andrej Kramarić, 80. Benjamin Hübner

Na Olympiastadionu v Berlíně byli diváci svědky hned pěti branek, bohužel pro ně však tři z nich skončily v síti domácího týmu, který tak přišel o důležité tři body. Ačkoliv Hertha dokázala srovnat počáteční nepříznivé skóre, Hübner v poslední patnáctiminutovce definitivně naklonil misky vah na stranu Hoffenheimu.

Berlínští začali zápas lépe. Už v 7. minutě Ibišević po centru od pravé lajny orazítkoval tyč. Během první poloviny duelu se oba týmy pokoušely navzájem ohrozit pomocí nebezpečných centrů, ani jeden však nepřinesl přímé ohrožení branky, natož pak vstřelený gól.

Ve 33. minutě to hosté zkusili také jednou po zemi a vyšlo jim to! Grillitsch těsně před vápnem předal míč Locadiovi, ten si jej pár doteky navedl zleva doprostřed hřiště a poslal jej přesnou přízemní ranou k bližší tyči do sítě - 0:1.

O šest minut později byl rozdíl už dvougólový. Skov centrem od rohového praporku posadil míč přesně na hlavu Kramariće číhajícího na zadní tyči, jenž dokázal své volné pozice náležitě využít - 0:2.

V samotném závěru první půle se málem podařilo zgorigovat skóre domácímu Grujićovi, svou precizní střelou však trefil pouze tyč Baumannovy svatyně. Do šaten tak šli hráči za stavu 0:2.

V 55. minutě Lukebakio vykřesal jiskřičku naděje pro Herthu. Dlouhý aut vhozený do vápna se dostal až k berlínskému křídelníkovi, který skvostnými nůžkami překonal Baumanna - 1:2. Po dalších čtrnácti minutách už bylo vyrovnáno! Darida si naběhl na kolmici do pokutového území a pokusil se přihrát někomu pod sebe. Jeho přihrávka sice byla tečována, avšak naštěstí pro domácí se míč odrazil přímo k nohám střídajícího Kaloua, který propálil vše, co měl před sebou - 2:2.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu mohl Kalou úplně otočit průběh duelu, jeho hlavička však letěla jen těsně vedle branky. V 79. minutě tak přišel definitivní úder na druhé straně hřiště. Rudy nacentroval z rohu na malé vápno, kde nejvýše vyskočil Hübner a vystřelil Hoffenheimu další tři body - 2:3.

V závěru utkání se ještě děly věci. V 85. minutě po druhé žluté a následné červené kartě předčasně do sprch zamířil Darida. Následně se postupně do šancí dostali Lukebakio a Kramarić, jenž nastřelil další tyč. Úplně poslední příležitost měl na svých kopačkách opět Lukebakio, ale vysoko přestřelil bránu hostí. Hertha padla doma s Hoffenheimem poměrem 2:3.

Berlínští fotbalisté po této prohře klesli o jedno místo níže, a sice na jedenáctou ligovou pozici. Přeskočil je právě Hoffenheim, který má nyní na desáté příčce náskok tří bodů na svého posledního soupeře.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - RB Lipsko 2:1

26.10.2019 15:30

Góly: 45+2. Nicolas Höfler, 90. Nils Petersen - 90+3. Lukas Klostermann

Jedním z nejzajímavějších utkání 9. kola Bundesligy byl duel Freiburgu s Lipskem. Asi každý fotbalový fanoušek si říká, kdy už fotblisté Freiburgu ztratí elán a začnou ztrácet na své rivaly na špici tabulky. Inu, toto klání oním zlomovým momentem nebylo, neboť domácí opět dokázali zvítězit a přeskočili v tabulce svého ambiciózního soka ze Saska.

Úvod utkání patřil hráčům hostujícího celku. Po deseti minutách hry Werner mohl otevřít gólový účet, ale z malého vápna bránu přestřelil. O dalších deset minut později se Werner po kombinaci s Lookmanem ocitl v dalšíc šanci, posléze mu však byl odmáván ofsajd.

Domácí si vypracovali první branovou příležitost až v nastavení první půle a hned ji dokázali proměnit. Po závaru a několika zblokovaných střelách v šestnáctce Lipska se míč odrazil na druhou strenu k osamocenému Höflerovi, který už měl před prázdnou brankou snadnou úlohu - 1:0. Freiburg tak v poločase vedl nad Lipskem o jeden gól.

Druhá půle se dlouho nesla ve znamení lítého boje a žlutých karet. Až čtvrt hodiny před koncem byli diváci na stadionu svědky další zajímavé situace. Günter se zleva dostal do vápna hostí a vyslal na Gulácsiho nebezpečný projektil. Maďarský brankář jej dokázal konečky prstů vytlačit mimo tři tyče, avšak roh se nekopal, neboť hlavní sudí tento zákrok neviděla.

Pořádný rozruch si oba celky pro své fanoušky připravily až na úplný závěr utkání. V 90. minutě Grifo po boji o míč uprostřed hřiště vyslal do samostatného úniku Petersena, jenž se nerozpakoval a přesnou ranou uklidil kulatý nesmysl do sítě za vzdálenější tyčí - 2:0. To však nebylo vše. O tři minuty později hostující Cunha prodloužil centr od rohového praporku na zadní tyč, kde se zjevil Klostermann a zaznamenal alespoň čestný zásah Lipska- Utkání tak skončilo výsledkem 2:1 pro domácí.

Freiburg se díky dalšímu nečekanému vítězství posunul na průběžné druhé místo tabulky, o bod za vedoucí Bayern Mnichov. Lipsko po čtvrté bodové ztrátě v řadě kleslo na šestou pozici s tříbodovým mankem na bavorského rivala.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Dortmund 0:0

26.10.2019 15:30

Góly: -

Klasické Revierderby se konalo už po stodevětasedmdesáté. Die Königsblauen se díky remíze posunuly na první nepohárovou příčku, zatímco Borussia klesla na tu třetí, která po devátém kole navíc nemusí být konečná.

Vzájemný duel začal tradičně hodně bojovně. První pokus z dálky si připsal Jadon Sancho, ale Alexander Nübel bez větších obtíží vyrážel. Domácí měli velice blízko ke gólu v osmadvacáté minutě. Oczipka centroval od rohového praporku a Salif Sané orazítkoval hlavou břevno. Wagnerův tým sice soupeře o první půli přestřílel, nicméně šlo o povětšinou nepřesné střely z větší vzdálenosti, jelikož postupné akce končily na nepřesnostech.

Také Suat Serdar poslal Hitzovi navštívenku, kterou zastavila až branková konstrukce. Ten samý fotbalista zahodil v závěru úvodního dějství stoprocentní šanci, když zcela sám ve výborné pozici našel pouze muže v rukavicích. Domácí byli aktivní i po změně stran. Další Oczipkův roh mohl přinést pohromu, kdyby po Burgstallerově hlavičce nestál Guerreiro ve správný čas na správném místě.

Hosté se připomněli v 53. minutě. Sancho si vyměnil balon s Götzem, aby zamířil těsně mimo tři tyče. Po třetím rohovém kopu Bastiana Oczipky se míč snesl na ruku střídajícího Thorgana Hazarda. Zkušený rozhodčí Felix Brych však nechal pokračovat ve hře. V závěru převzali iniciativu spíše Dortmundští, jenže jim to nebylo moc platné.

Více než Sanchovu příležitost po Reusově pobídce, kterou bezpečně kryl Nübel, si nevypracovali. Schalke čeká v týdnu v rámci DFB-Pokalu Arminia Bielefeld, a poté v Bundeslize Augsburg. BVB ve 2 kole zmíněné pohárové soutěže ve středu přivítají Gladbach. V německé nejvyšší soutěži bude na programu další ostře sledovaný střet s Wolfsburgem.

Více informací k zápasu

SC Paderborn - Fortuna Düsseldorf 2:0

26.10.2019 15:30

Góly: 43. Abdelhamid Sabiri, 64. Sebastian Schonlau

Až v devátém kole se svěřenci Steffena Baumgarta dočkali tříbodového zisku. Odnesla to Fortuna Düsseldorf, která rovněž patří k největším kandidátům na sestup.

První příležitost si už po pěti minutách hry připsal na konto Ben Zolinski. Dále pálil pro změnu hostující Bernard Tekpetey a Jamilu Collins dobře udělal, že se jeho pokusu postavil do dráhy. Poté započala série menších faulů, která trvala v podstatě až do nastaveného času druhého poločasu. Rozhodčí Dankert rozdal hned devět žlutých karet.

Za hosty se dále osmělil až Andre Hoffmann v devětatřicáté minutě. A po něm to zkoušel ještě Adam Bodzek, který po Zimmerově pobídce trestuhodně přestřelil. A tak udeřilo na opačném pólu. Ve 43. minutě se o parádní trefu postaral Abdelhamid Sabiri. Z nějakých pětadvaceti metrů vymyslel technickou střelu, která mířila do šibenice, aby se nakonec od levé tyče odrazila za Steffenova záda - 1:0.

Ihned po změně stran mohl vyrovnat Dawid Kownacki. Leopold Zingerle ovšem předvedl výborný zákrok. V 65. minutě centroval Kai Prögel na malé vápno, kde balon hlavou prodloužil do sítě Sebastian Schonlau - 2:0. Düsseldorfští se snažili o korekci výsledku. Jmenovitě to byli Bodzek a Hennings, ale svoje slibné šance prohospodařili.

Ve zbytku utkání se musel Zingerle vytáhnout proti hlavičkám Kasima Adamse Nuhu a Kownackiho. Čísté konto však uhájil a svému týmu pomohl k prvnímu vítězství. Paderborn se v týdnu střetne s Bayerem Leverkusen v rámci DFB-Pokalu, a pak v Bundeslize Hoffenheim. Na Fortunu čeká Erzgebirge Aue, a poté 1. FC Köln.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Union Berlín 2:1

26.10.2019 15:30

Góly: 13. Benjamin Pavard, 53. Robert Lewandowski - 86. Sebastian Polter (pen.)

Obhájce titulu určitě v tomto klání nepředvedl nejlepší výkon sezony (ono vítězství 7:2 na stadionu Tottenhamu se bude těžko překonávat), avšak přesto bere všechny tři body. Union Berlín zůstává jen zásluhou lepšího skóre těsně nad sestupovým pásmem.

První branka padla v Allianz Areně hned z první střely na branku. Po rozehrané standardní situaci Rafal Gikiewicz vyrazil balon na hranici šestnáctky, kde se Benjamin Pavard nikterak nerozpakoval a přesným halfvolejem zajistil Bayernu vedení - 1:0. Následovala poměrně klidná pasáž, kterou utnul až v devětadvacáté minutě svým dalekonosným pokusem Marcus Ingvartsen.

Pravda, jeho šanci orámovaly dvě, které měl na svědomí Philippe Coutinho, ale ani jedna z nich nepředstavovala pro brankáře berlínského celku větší problém. První poločas tedy skončil těsným vedením mnichovského velkoklubu. Nicméně už ve třiapadesáté minutě se mohla většina diváků a divaček na stadionu radovat znovu.

Polský kanonýr chtěl přihrávat, ale díky Kroosově teči se k němu kulatý předmět vrátil. Před sebou měl už jenom brankáře Gikiewicze, jehož svou pravačkou v pohodě obelstil - 2:0. Robert Lewandowski tak má na kontě po devíti kolech třináct branek, což se ještě nikdy před ním v Bundeslize žádnému jinému střelci nepodařilo.

Tahle trefa přitom nemusela být vítěznou, kdyby už za pět minut proměnil Sebastian Andersson nařízenou penaltu po Perišićově ruce. Neuer předvedl výborný zákrok. Přesto nakonec kapituloval. Jenže do té doby musel jeho protějšek ve službách Unionu Berlín likvidovat čtyři další nebezpečné pokusy.

V 85. minutě povalil ve vlastním vápně Pavard unikajícího Sebastiana Poultera a sám faulovaný, který přišel na hřiště dvacet minut předtím za svého neúspěšného jmenovce Anderssona, tentokrát na Manuela Neuera vyzrál s velkým přehledem - 2:1. V závěru to ještě zkoušeli Lewandowski a Goretzka, ale pozorný gólman výraznější rozdíl ve skóre nedopustil.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 3:1

25.10.2019 20:30

Góly: 21. Jean-Paul Boëtius, 57. Robin Quaison, 82. Levin Öztunali - 14. Simon Terodde

V páteční předehrávce 9. kola nejvyšší německé soutěže byla úspěšnější domácí Mohuč, která otočila nepříznivý vývoj s konkurenčním Kolínem a po výhře 3:1 opustila sestupové příčky, s devíti body na kontě se momentálně posunula na třinácté místo. Hosté v předchozích dvou duelech dokázali bodovat, nicméně tentokráte se jim to nepovedlo a vinou horšího skóre klesli na šestnáctou barážovou pozici se sedmi body o skóre za patnáctý Union Berlín.

Přitom svěřenci trenéra Achima Beierlorzera vstoupili do tohoto utkání aktivněji a v úvodní čtvrthodině hned dvakrát rozvlnili síť. Ani ne po pěti minutách hry napálil Kainz balón z deseti metrů do branky, jenomže jeho gól nemohl být uznán kvůli předchozímu ofsajdovému postavení spoluhráče. Kolínský celek přeci jen zužitkoval svou mírnou převahu po necelé čtvrthodině hry, kdy se potřetí v této ligové sezóně prosadil Simon Terodde.

Jednatřicetiletý útočník se po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek a finální nahrávce od Schindlera elegantně otočil ve středu pokutového území protivníka a míč parádně usměrnil k pravé tyči, gólman Zentner se natahoval marně. Neuběhlo ani 60 sekund a domácí mohli bleskově odpovědět, avšak ránu Jeana-Paula Boëtiuse brilantně odvrátil nad břevno pozorný brankář Horn. Aktivní Boëtius přeci jen zařídil vyrovnání ve 21. minutě.

Po chytré nahrávce z pravé strany se krásnou stahovačkou zbavil skluzujícího Bornauwa a zblízka se trefil mezi nohy bezmocného Horna. V prvním poločase už k ničemu nebezpečnému nedošlo, Kolín si mohl vzít zpět ztracené vedení pět minut po přestávce. Po rychlém přečíslení zakončoval Schaub, kterého parádním způsobem vychytal Zentner. Rozhodující okamžik byl k vidění po necelé hodině hry.

Robin Quaison převzal přihrávku od Boëtiuse a napřáhl z dvaadvaceti metrů, jeho naprosto precizní projektil zaplachtil přesně pod horní tyčku a Horn se jen naprázdno proletěl vzduchem - 2:1. Mohuč v následujícím průběhu vyčkávala a třetí poslední úder zasadila v 82. minutě. Její výhru stvrdil Levin Öztunali, jenž po rychlém přečíslení obdržel balón od střídajícího Onisiwa a z mírného úhlu zamířil k přední konstrukci kolem překvapeného Horna.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach961219:919
2.Bayern Mnichov953124:1118
3.SC Freiburg952217:1017
4.VfL Wolfsburg945011:517
5.Borussia Dortmund944120:1116
6.RB Lipsko943217:1015
7.Schalke 04943214:915
8.Bayer Leverkusen943214:1315
9.Eintracht Frankfurt942316:1414
10.TSG Hoffenheim942311:1314
11.Hertha BSC932415:1611
12.Werder Brémy924315:1910
13.1. FSV Mainz 05930610:199
14.Fortuna Düsseldorf921610:167
15.Union Berlín92169:157
16.1. FC Köln92169:197
17.FC Augsburg914410:217
18.SC Paderborn911711:224

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (112)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dnes měl Koln nejslabšího soupeře a přesto nevyhrál!!!! Píše se to těžce protože jsem velký fanoušek FC ale dnes se potvrdilo že máme nejslabšího brankáře bundesligi druhý gól by kvalitní brankář chytil a o třetím ani nemluvím. Obránce Ehizibue co ho sleduji je tak dřevěný na míči že vlastně nevím co dělá v sestavě 1 gól začal ztrátou míče právě u něj a těch kiksů mraky!!!!! Snaha se upřít nedá ale Terode dnes jasný 3 tutovky a nic a jejich brankář narozdíl od našeho vynikající!!!! A ještě jedna věc nevím proč je vlastně VAR aspoň za mě jasná ✋ a penalta!!!! nejhorší je že jsme Mainz v druhé půli jasně přehrávali a stejně zase prohráli!!!!

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Čo ten Koln na papiere to nevyzerá až tak zle, tak v čom je vlastne u nich problém? A ako reálna je možnosť návratu Poldiho?

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon na papieri Škoda, že tu nie je možnosť upraviť príspevok, občas by sa mi to totiž hodilo.

Reagovat
cologneFC

Poldi sa ako hráč nevráti. Až keď ukončí kariéru a pôjde štruktúr klubu. Čo sa týka toho, že na papieri to vyzerá dobre, tak s tým súhlasím. Našim problémom je koncovka, ak keď na papieri je útok mega silný. Ak sa chytia útočníci, tak záchrana bude bezproblémová.

Reagovat
smazaný uživatel

Ďakujem. Ja som len pred pár mesiacmi zachytil nejaké špekulácie, tak preto som sa spýtal.

Reagovat
cologneFC

On teraz bude končiť v Japonsku. Ešte sa nevyjadril či bude pokračovať v kariére. Ak nie, tak má u nás miesto v klube.

Reagovat
Rudnevs

On sa vyjadril, že by si rád ešte raz zahral za Köln. Ale už na to nemá, i v tom Japonsku mu to moc nesedí, maximálne si viem návrat predstaviť v role Pizarra.

Reagovat
cologneFC

Áno to máš pravdu. Ale klub povedal jasne, že ako hráč už nie. Samozrejme rozlúčkový zápas bude mať. Predpokladám, že to bude proti Arsenalu. Uvidíme.

Reagovat
Rudnevs

Tak tak, tiež to už vidím skôr na tú rolu funkcionára... Hoci ťažko povedať, či si ho viem predstaviť ako seriózneho športového riaditeľa alebo trénera. Neviem, či toto bude fungovať.

Reagovat
cologneFC

Tréner asi nie. Netuším akú pozíciu mu dajú. V každom prípade má meno a to treba využiť.

Reagovat
db18

Petersen SCF

Reagovat
Werkrider

Reagovat
JozkokozleJ

Freiburg si ide pre Meisterschale.

Reagovat
Rudnevs

Ale zrejme na novom štadióne kvôli hluku nebudú môcť hrať po 20:00, to je celkom škrt cez rozpočet...

Reagovat
andrew96

Přitom Mooswald je v lecčem podobná lokalita jako současný Schwarzwald. Z jedné strany zástavba, z druhé strany víceméně nic (tedy zatím, než se rozšíří kampus).

Reagovat
JozkokozleJ

Tak to je dost podivne. Freiburg je dost zelene mesto, ale nechce sa mi verit, ze konkretne akcie nedostanu od mesta vynimku. Ved taky stadion casto nesluzi len futbalu, ale aj koncertom, ci inym akciam.

Reagovat
db18

Přezkoumávají to, a to i přes to, že se Freiburg ani nestihl odvolat. Jakmile to uniklo do tisku, tak se tím soud začal znovu zabývat, protože jim to přišlo podivné.

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne prišla sezóna že Bayern trochu stráca, a ostatný mu to aj tak sami uľahčia.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
stas87

Na zaklade coho neodpiskal rozhodca penaltu pre Werder po tom, ako Goller trafil prihravkou Amiriho do ruky? Od coho tam to video potom je? Ako za mna to penalta skratka je, Amiri siel do sklzu a lopta ho trafila jasne do ruky..

Reagovat
Werkrider

Pokiaľ lopta zasiahne do ruky hráča na zemi v aktívnom obrannom sklze bez faulu a úmyslu (všetko presne sedí na tento moment), penalta sa nepíska. Na druhej strane ste vďaka odpískanej ruke neprehrali, tomu zas nechápem ja, Amiri už nemohol tú ruku dať nikde inde...

Reagovat
stas87

No, uz som od cias kedy zacali pouzivat VAR videl podobnych penalt dost odpiskanych. A aj tieto ruky uz som videl posudene ako hranie rukou, aj ked ten vas hrac bol nastreleny a nemohol uhnut. No, to je jedno, bod je zlaty pre nas. Sak este v sezone nam odpiskaju to co dnes vam, nemam strach ze by sa nam to nevratilo.

Reagovat
stas87

Teraz vidim na Sky ten sklz viackrat po sebe a Amiri tam siel dost nezmyselne. Zabranil prihravke pred branku, takze v tomto bode je to sporne a ja tam vidim vyhodu toho, ze teoreticky zabranil lopte ist pred branku a nas hrac mohol zakoncit. No, uz je to jedno. Ak by to odpiskal tak by to boli nezasluzene tri body, herne sme boli o nieco horsi ale zasa tam Bayer nemal nejaky drvivy tlak. Takze strata pre domacich, zisk pre hostov.

Reagovat
Werkrider

Inak všimol som si Bittencourta jak po strate lopty alebo trochu smoly škriekal vtipne, pobavilo ma to, to robí stále?

Reagovat
stas87

Ano. On to ostatne dost preziva, dnes viac ako Klaassen. A to je co povedat. U vas ma zasa celkom stval Alario, taky hrdina..ked rozda ranu, tak ok. Ale ked dostane tak by hned utekal za rozhodcom a stazoval sa. A Benderovci hrali ako keby dostali syrove mäso pred zapasom.

Reagovat
cologneFC

A na základe čoho nebola včera pískaná penalta nám. VAR je pičovina.

Reagovat
stas87

Nevidel som, o co islo vo vasom pripade?

Reagovat
cologneFC
Reagovat
stas87

A bola komunikacia s VARom ci to rozhodca vobec neriesil? Mohlo vas to dostat spät do zapasu, takto to Horn definitvne pochoval tretim golom.

Reagovat
cologneFC

Bola komunikácia, dokonca to rozhodca išiel sám pozrieť na video. Naozaj ma takáto bundesliga nebaví.

Reagovat
Werkrider

Sa nedívím, keď si zvyknutý na Bundesligu 2

Sorry musel som si rýpnuť. Tá ruka je hustá, som zvedavý ako a či vôbec, si to obhája.

Reagovat
cologneFC

Rýpanie mi nevadí. Ja si tiež rád rypnem Ale takéto veci ako tá ruka ma neskutočne vytáčajú.

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
JozkokozleJ

Podla obrazku to vyzera na jasnu ruku. Ale tam moze nastat tolko vyvinovacich aspektov (prirodzeny pohyb tela/ruky, lopta trafila ruku pri tele a ruka len odletela), ze rozhodca si moze vybrat. Rozumiem tvojmu rozladeniu, ale bolo blahove si mysliet, ze VAR odstrani kazdy sporny moment. I len hra rukou musi splnat niekolko aspektov, aby bola nedovolena. A to uz je vzdy na vyklade rozhodcu.

Mne osobne vadi uzkostlive piskanie ruky, resp. situacie, ked si hrac neprirodzene dava ruky za chrbat.

Reagovat
cologneFC

Skús si to pozrieť na videu. VAR je tam na to, aby takéto jasné veci boli pískané. Ak mi po pozretí videa budeš tvrdiť, že to bolo správne neodpískané, tak sa ti budem minimálne čudovať.

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
smazaný uživatel

Jakýkoliv bod na Schalke je dobrý. A myslím, že za něj může být dneska tým rád, zase to nebylo bůhvíco. Schalke mělo několik dobrých šancí, včetně nastřelených tyčí, v obraně si byli také po většinu zápasu dost jistí. Za to BVB v obraně často chaotické, mladý Welšan Matondo tam proháněl úplně všechny (díky bohu, že je to ještě slušný palič) a v útoku žádná velká hitparáda, kromě Sancha tam neměl žádnou lepší šanci (respektive střelu), vůbec nikdo. Reus měl zase slabší zápas, ale ten to alespoň kompenzuje vracením se do obrany. Gotze nepředvedl bohužel vůbec nic, těžko ale říci jak moc by to bylo jinačí s Pacem. Škoda, že tam Favre nedal Brandta a Hazarda dříve. Brandt se pomalu nestihl ani dotknout míče a stejně málem vymyslel gólovku, Hazard zase po svém střídání výborně hru rozpohyboval. I přes to všechno - bod je pořád vzhledem k soupeři fajn. Za týden je potřeba ale zvládnout Wolfsburg a následně se poprat s bavorským Hegemonem.

Reagovat
Rudnevs

Mať Schalke viac efektivity, tak sú prví v tabulke... Hrajú parádne, ale chýba tomu správny zabiják v útoku. A furt hrá ten drevák Burgstaller.

Reagovat
andrew96

Je to ztráta, ale vzhledem k vývoji zlatý bod. Bylo to otřesné, v obraně i útoku přesně jak říkáš. Hrozné zklamání, chvílemi jsem Schalke přál gól, aby se Dortmund probral.

Reagovat
JozkokozleJ

Dnes velka skoda cervenej karty pre Daridu. Jednak bola druha zlta karta nestastna a zbytocna (i ked zrejme opravnena), a tiez je to strata pre Herthu, lebo v poslednej dobe hra Darida vo velmi dobrej forme.

Reagovat
Kily

pro Herthu škoda, že se to nepočítá do Pokalu, jelikož by si odpykal trest v zápase, ve kterém se Hertha v pohodě obejde bez něho a pak by mohl hrát v derby. A navíc by SGD mělo o něco větší šanci, že to ve středu skončí přijatelnou prohrou jako 0:5 nebo 0:6

Reagovat
Werkrider

Ale ale klidek. Dynamo bude mať v Berlíne 30k fanúšikov, je to derby a navyše v pokalu. Nikto nemá nič isté a už vôbec nie pri takejto konštalácii.

Reagovat
Kily

no já myslím, že se stačí podívat na exhibiční výkony ve druhé lize defenzíva žádná, v ofenzívě dovede něco vymyslet jenom jeden hráč, což všechno plyne z toho, že ten kádr je naprosto příšerně složený, spousta hráčů nemá ve druhé lize co dělat a co je nejhorší, dost z nich se ani nepřetrhne, nebojuje a na kritiku fanoušků reaguje ve stylu "polibte nám prdel", takový mančaft nenahecuje ani sto tisíc fanoušků na stadionu

Reagovat
Rudnevs

Dynamo - Hertha neni derby. A ako píše Kily, Dynamo je celkom v riti. Pamätám si na tú ich prvú sezónu v 2. BL pod Neuhausom, keď hrali parádne, tam bol ešte Kutschke alebo Gogia a myslel som si, že za pár rokov postúpia. No, nakoniec to dopadlo troška inak.

Ale debakel nedostanú, Hertha je tiež taká nemastná neslaná...

Reagovat
Werkrider

Pokecáme po zápase

Reagovat
Werkrider

No a čo to Dynamo, docela škoda, vedel som že to bude super zápas. :)

Reagovat
blaugrana

Je nejaka sanca, ze Bayern vykupi Coutinha?

Reagovat
Kily

určitě je, ale bude záležet na Barceloně, jak moc sleví z té výstupní klauzule 120 mega

Reagovat
Müllered

Je to nereálný, ani zdaleka nepředvádí výkony, kterými by se dala ospravedlnit ani poloviční částka.

Reagovat
Müllered

Snad není, zatím je na tom herně jako James. Akorát má větší protekci.

Reagovat
Müllered

A to myslím Jamese z druhé sezony.

Reagovat
Heresy

Tohle je blbost .. james byl liny udelat nejaky pohyb .. coutinho se snazi kazdy zapas lita jak raketa nema sice cisla ktera k takovemu prestupu potrebuje ale rikat ze hraje jak james a ma protekci je kravina ...

Reagovat
smazaný uživatel

Je úplne zbytočné toto riešiť po 1/4 sezóny. Myslím, že Bayern by ho kúpil rád, ale pri súčasnej výkonnosti by za neho nedal viac ako nejakých 80 mega. Nehrá síce zle, ale zase to ani nie je nejaký jasne rozdielový hráč hodný toľkých peňazí, čo by za neho chcela Barca. Ak by celú sezónu odohral na plus mínus rovnakej úrovni, ako doteraz, tak by som sa na neho vykašľal a priviedol Eriksena za zlomkovú cenu, čo určite nie je horší hráč.

Reagovat
blaugrana

Eriksen môze prist zdarma, co moc do karát Barce nehra. Ja tomu nedavam ani minimalnu sancu, kedze Bayern nikdy velke ciastky neplatil.

Reagovat
Werkrider

Pravdupovediac si Eriksena na rozdiel od Coutinha v Bayerne predstaviť neviem. 120 mega je úlet, aj 80 je prehnaných. Podľa mňa je jeho cena niekde na polovici...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si ho tam zase viem predstaviť úplne v pohode, je to neskutočne vyspelý hráč, ktorý svoju top kvalitu dokázal v PL a možno ešte výraznejšie v reprezentácii, kde ťahá Dánsko obrovským spôsobom. Ak by ho dokázal Bayern priviesť zadarmo, tak na tom nemôžu nič stratiť, práve naopak, dávalo by to ďaleko väčší zmysel, ako Coutinho za +/- 100 mega.

Reagovat
Rudnevs

Ja si ho práve viem predstaviť viac než som si vedel predstaviť Coutinha. Je to Dán, tí sa do bundesligy hodia, navyše to neni žiadna obrovská namyslená superstár, hoc má obrovské kvality. Presne taký typ by sa mi do BL hodil. Kedysi sa špekulovalo, že by šiel do Dortmundu.

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern by aj bol schopný a ochotný nejakú raketu zaplatiť, ale nedajú to len tak za hocikoho, musia byť o tom hráčovi na 120% presvedčení ako v lete o Sanem. Myslím, že Coutinho zatiaľ toto určite nespĺňa...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
Werkrider

Čo urobíme s tým našim Lauternom?

Reagovat
Rudnevs

Taktiež praješ Lauternu? Teraz zas prehra s Chemnitzom. Už i nálada na fanúšikovskom webe je asi najhoršia, odkedy ten web funguje (čiže niekedy od začiatku tisícročia), proste celé zle.

Najmä, že končí diletant Bader, ktorý doteraz robil manažéra. Celkom nesympaťák a také tie jeho polovičné riešenia ala “aby sa nepovedalo” už klub stáli dosť. Mimochodom, predtým robil v Nürnbergu a Hannoveri - oba kluby pod ním padli do 2. Bundesligy. Schopný manažér vyzerá inak.

Reagovat
Werkrider

To vieš že im prajem, viac ako manažérsku časť ale sledujem tú hráčsku. Ale tu to je previazané až moc pretože ten tým musí hrať o postup do prvej ligy a nie toto. Problémy vnútri klubu sa nedajú zaprieť, ale toto je moc aj na mňa

Reagovat
Rudnevs

Ja v poslednej dobe nemám moc čas/náladu pozerať toľko zápasov 1.,2. i 3. Ligy, zvlášť keď Lautern hrá totálne o ničom futbal, ale o dianie v klube sa samozrejme zaujímam a naďalej prajem i v ťažkých časoch (naopak v takom HSV sa mi to obrátilo a konečne po rokoch mizérie mi robia radosť).

Povedzme, že momentálne sa Lautern nachádza v takej prechodnej fáze, bude sa meniť dozorná rada (najväčším kandidátom je skupinka okolo exrozhodcu Markusa Merka), príde nový manažér a Schommers ako tréner je k ničomu (tam je na hlavu, že Bader vyberal tréner dva týždne pred svojim koncom), čiže zrejme tiež skôr či neskôr pôjde.

Reagovat
Mönchengladbach

Pokloňte se vládcům Bundesligy - Hříbatům z Gladbášku - mezi slepými jednooký králem!

Reagovat
smazaný uživatel

Snáď vyhrajete ligu.

Reagovat
Mönchengladbach

To určitě. Kvalifikace do LM bude zázrak...

Reagovat
cologneFC

Reagovat
andrew96

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
cologneFC

Ako nášmu najväčšiemu rivalovi Vám úprimne závidím. Ale aj tak verím, že na konci sezóny budeme Die Nr. 1 am Rhein my!

Reagovat
Werkrider

Aj ja im závidím... dokonca by som zašiel tak ďaleko, že by som im to želal (komukoľvek) na úkor Bayernu.

Inak máte čo robit, je pred Vami Mainz, Frankfurt, Leverkusen aj Fortuna

Reagovat
cologneFC

Frankfurt nie je na Rýne a Mainz je ďaleko. Dôležití sú Leverkusen, Gladbach a Düsseldorf :-)

Reagovat
Werkrider

Frankfurt je asi rovnako na Rýne jak Monchengladbach. :P

Reagovat
Rudnevs

Mainz ani Frankfurt pre Köln nie su žiadni rivali.

Reagovat
cologneFC

Reagovat
Werkrider

Ale to ja predsa viem, bavíme sa s príchuťou geografie vodných tokov.

Reagovat
cologneFC

No keďže cez Mönchengladbach nič netečie (tomu mestu sa aj rieky vyhýbajú ), tak ich radia k mestám na Rýne. Aj oni sami teraz hulákajú, že sú Nr. 1 am Rhein. No a Frankfurt je jasný, tam je Mohan, aj keď sú od Rýna iba kúsok. Ale skús im povedať, že sú Stadt am Rhein

Reagovat
Mönchengladbach

No nevím, zatím dělí hodná Hříbata a zlé Kozly 15 příček.

Ovšem za použití zrcadla u jednoho z týmů je zápasová bilance identická: 6-1-2 a 2-1-6.

Reagovat
stas87

19-9 vs 9-19 skóre.

Reagovat
Mönchengladbach

Prostě Gladbášek je den, Kolín noc.

Reagovat
Werkrider

To je vtipné

Reagovat
cologneFC

Uvidíme na konci

Reagovat
Mönchengladbach

Ano. A potom nejspíš minimálně rok pauza....

Reagovat
cologneFC

Nemyslím, že zostúpite

Reagovat
Mönchengladbach

Já taky ne.

Reagovat
vladino10

Reagovat
db18

Gnabry na hrotu to jsem necekal.... Ale asi bych tam radsi videl Thomase, kdyz Lewa dostava volno...

Ale tak aspon doufam, ze se dockame Maie a klidne i Dajaka

Reagovat
stas87

2-3 v Saarbrückene potom, co v 84. minute vyrovnaju na 2-2. Tam fakt bude nieco velmi zle, ze nedokazu taky zapas dotiahnut do predlzenia. Zapas som nevidel, tak neviem ci len nespalili sance a domacim tam padlo takmer vsetko.

Reagovat
Rudnevs

Hm, pozerám, že Saarbrücken navyše trénuje Dirk Lottner, ktorý hrával za Köln a mal fantastické strely a priamaky, je tam taká menšia legenda.

Reagovat
db18

Alphonso Benji s Jeromem uhnou a chudak to odskace

Reagovat
db18

Ty hraci spolu snad hrajou prvni zapas omg

Reagovat
Jardman

Taky mi přijde nulová souhra

Reagovat
Heresy

Gnabry ted srovnal ale dneska hraje strasne spatne nic neobesel a vsechny prihravky uplne tragicke ...

Reagovat
db18

ale to dneska asi fakt všichni...

Reagovat
Jardman

Klasickej Thomas, ale Nico musí cítit, že se pod ním klepe židle, protože tohle je bída

Reagovat
db18

Dnešek mi nepřišel o trenérovi... tah s Gnabrym na hrotu sice nevyšel, ale to neznamená, že Kimmich zadrbe každý balon, Thiago se odřízne od ostatních atp.

Reagovat
vladino10

Jop, aj bez trénera by ti hráči mali vedieť vyhrat súboj a nahrať na dva metre..na druhej strane, výmena trénera často vyriešila aj podobne problemy a tiez si myslím, že po odchode uliho bude Niko visieť na vlásku ak sa niečo nezmení..

Ale neviem čo to bolo a prečo sa začal hrať futbal až 20 minút pred koncom, ci na to hráči srali alebo čo...

Reagovat
db18

Jo, to je pravda...

Reagovat
db18

Tak tohle bylo fakt nezasloužený...

Reagovat
vladino10

Až na záverečných 20 minút som dávno nič horšie nevedel, oni si nevedeli nahrať, odkopavali lopty ktoré zbierali hráči bochumu, totálna bieda

Reagovat
Müllered

Thomas mu musí zachraňovat prdel... Nicméně zápas od zápasu je to čím dál horší...

Reagovat
vladino10

Coutinhov famózny pas pred thomasovym gólom neocenis?

Reagovat
Werkrider

VfB to teraz Hamburgu oplatil, Kolín v krizi a Bayer tiež? My sme postúpili gólom, z ofsajdu po prihrávke rukou

Reagovat
Rudnevs

Stuttgart mal v tom prvom zápase dosť smolu, že si to v Pokali vynahradili nie je zas tak prekvapivé. Schalke v Bielefelde mohlo byť zaujímavé, pozerám, že Raman hral útočníka a dal dva góly, trebárs by to mohlo fungovať i v BL a zalepila by sa problémová pozícia. Bielefeld to inak v druhom polčase takmer dobehol, za posledné roky sa tam formuje niečo zaujímavé, trebárs by tento rok mohli ísť do baráže oni, vzhladom na to, že Nürnberg a Hannover sa k tomu zatial moc nemajú.

Budeš pozerať dnes Lautern? Ja si ich asi po dlhšej dobe zapnem, tak som zvedavý.

Reagovat
Werkrider

Pozerám. Síce sa k lopte nedostanú, ale sú schopní zatiaľ všetko zakončiť. Stream na p... ale tak uvidím jak dlho to vydržím.

Reagovat
Heresy

Lipsko trosku rosekalo wolfsburg

Reagovat
Rudnevs

Kaiserslauteeern!!! Toto bola pecka, nech žije Konferenz, dva penaltové rozstrely na jednej obrazovke, oba neskutočne napínavé a navyše za Nürnberg musel chytať pravý obranca Valentini, pretože sa brankár Klandt zranil a Nürnberg už vyčerpal všetky striedania (ale bolo vidno, že to moc nevedel, pri niektorých sa ani nehodil, iba ostal bezmocne stáť, pre Lautern teda veľká výhoda). Zrazu naraz chytili penaltu Grill i Brüseke (brankár Verlu) a na oboch štadiónoch vypukla obrovská radosť, tak to má byť.

Toto na Betzenbergu dlho nebolo a má to svoje čaro. Ja pevne verím, že prídu zas i lepšie časy.

Reagovat
Werkrider

Ruuudnevs, poďme si naliať čistého vína, dnes bola konštalácia hviezd pre Lautern v takej polohe, jak ešte nebola a už nikdy nebude :D

Reagovat
Rudnevs

Ako to je pravda. Smolu včera fakt nemali, no... Dve penalty a najmä ten Valentini v bráne. Ale zas celkovo to bol včera taký podivný zápas, Nürnberg zas strelil pár minút pred koncom ten debilný gól v štýle Carstena Janckera. A ešte nechápem, prečo sa opakovala penalta, ešte že Thiele udržal nervy.

Ale aj tak si stojím za tým, že prídu i lepšie časy. Lautern je silný klub a silná značka.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele