9. kolo
26.10.2019 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Freiburg pokračuje v krasojízdě, tentokrát to odneslo Lipsko

Jedním z nejzajímavějších utkání 9. kola Bundesligy byl duel Freiburgu s Lipskem. Asi každý fotbalový fanoušek si říká, kdy už fotblisté Freiburgu ztratí elán a začnou ztrácet na své rivaly na špici tabulky. Inu, toto klání oním zlomovým momentem nebylo, neboť domácí opět dokázali zvítězit a přeskočili v tabulce svého ambiciózního soka ze Saska.

Úvod utkání patřil hráčům hostujícího celku. Po deseti minutách hry Werner mohl otevřít gólový účet, ale z malého vápna bránu přestřelil. O dalších deset minut později se Werner po kombinaci s Lookmanem ocitl v dalšíc šanci, posléze mu však byl odmáván ofsajd.

Domácí si vypracovali první branovou příležitost až v nastavení první půle a hned ji dokázali proměnit. Po závaru a několika zblokovaných střelách v šestnáctce Lipska se míč odrazil na druhou strenu k osamocenému Höflerovi, který už měl před prázdnou brankou snadnou úlohu - 1:0. Freiburg tak v poločase vedl nad Lipskem o jeden gól.

Druhá půle se dlouho nesla ve znamení lítého boje a žlutých karet. Až čtvrt hodiny před koncem byli diváci na stadionu svědky další zajímavé situace. Günter se zleva dostal do vápna hostí a vyslal na Gulácsiho nebezpečný projektil. Maďarský brankář jej dokázal konečky prstů vytlačit mimo tři tyče, avšak roh se nekopal, neboť hlavní sudí tento zákrok neviděla.

Pořádný rozruch si oba celky pro své fanoušky připravily až na úplný závěr utkání. V 90. minutě Grifo po boji o míč uprostřed hřiště vyslal do samostatného úniku Petersena, jenž se nerozpakoval a přesnou ranou uklidil kulatý nesmysl do sítě za vzdálenější tyčí - 2:0. To však nebylo vše. O tři minuty později hostující Cunha prodloužil centr od rohového praporku na zadní tyč, kde se zjevil Klostermann a zaznamenal alespoň čestný zásah Lipska- Utkání tak skončilo výsledkem 2:1 pro domácí.

Freiburg se díky dalšímu nečekanému vítězství posunul na průběžné druhé místo tabulky, o bod za vedoucí Bayern Mnichov. Lipsko po čtvrté bodové ztrátě v řadě kleslo na šestou pozici s tříbodovým mankem na bavorského rivala.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele