9. kolo
27.10.2019 18:00 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Mönchengladbach vyhrál nad Frankfurtem a zůstává na čele bundesligy

Mönchengladbach zvítězil v posledním zápase devátého kola bundesligy 4:2 nad Frankfurtem. Díky výhře zůstal na prvním místě nejvyšší německé soutěže, na záda mu však dýchá hned několik ambiciózních soupeřů.

Mönchengladbach je po devíti kolech s devatenácti body na prvním místě bundesligy. Bod na něj ztrácí Bayern, dva body Freiburg s Wolfsburgem a tři body Dortmund. Frankfurt je se čtrnácti body devátý, na evropské poháry však ztrácí pouhý bod.

Borussia Mönchengladbach byla i s ohledem na poslední formu a postavení v tabulce favoritem zápasu a potvrzovala to již od jeho úvodních minut. V 19. minutě se po centru z rohového kopu dostal k nebezpečné hlavičce domácí Thuram, míč však na poslední chvíli vyrazil z brankové čáry stehnem hostující Fernandes.

O přibližně deset minut později už se ale skóre zápasu měnilo. Ve 28. minutě přihrával z pravé strany pokutového území Frankfurtu přímo před bránu domácí Breel Embolo. Před bránou se k míči dostal nikým nehlídaný Thuram a z první zakončil přímo do odkryté části brány.

Už už to vypadalo, že první půle skončí stavem 1:0, když se dokázal po kombinaci několika hráčů ve 3. minutě nastavení prvního poločasu prosadit domácí Wendt. Do kabin se tedy k poločasové přestávce šlo za stavu 2:0.

Naději dal hostům v 59. minutě Danny da Costa, který dokázal snížit na 2:1 po solidním průniku Kamady do bezprostřední blízkosti brankáře domácích a následovné přihrávce právě na da Costu. V 75. minutě ale po centru Slováka Bénese zvýšil na 3:1 Elvedi a hosté už věděli, že dnes si pravděpodobně z Mönchengladbachu žádné body neodvezou.

I přesto se jim podařilo v 79. minutě znovu snížit. Na 3:2 snížil po centru z rohového kopu hlavou hostující Hinteregger. Všechny naděje však Eintrachtu vzal v 86. minutě Denis Zakaria, který zvýšil střelou z hranice pokutového území na konečných 4:2.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

4:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele