9. kolo
26.10.2019 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Hertha BSC - TSG Hoffenheim 2:3

Na Olympiastadionu v Berlíně byli diváci svědky hned pěti branek, bohužel pro ně však tři z nich skončily v síti domácího týmu, který tak přišel o důležité tři body. Ačkoliv Hertha dokázala srovnat počáteční nepříznivé skóre, Hübner v poslední patnáctiminutovce definitivně naklonil misky vah na stranu Hoffenheimu.

Berlínští začali zápas lépe. Už v 7. minutě Ibišević po centru od pravé lajny orazítkoval tyč. Během první poloviny duelu se oba týmy pokoušely navzájem ohrozit pomocí nebezpečných centrů, ani jeden však nepřinesl přímé ohrožení branky, natož pak vstřelený gól.

Ve 33. minutě to hosté zkusili také jednou po zemi a vyšlo jim to! Grillitsch těsně před vápnem předal míč Locadiovi, ten si jej pár doteky navedl zleva doprostřed hřiště a poslal jej přesnou přízemní ranou k bližší tyči do sítě - 0:1.

O šest minut později byl rozdíl už dvougólový. Skov centrem od rohového praporku posadil míč přesně na hlavu Kramariće číhajícího na zadní tyči, jenž dokázal své volné pozice náležitě využít - 0:2.

V samotném závěru první půle se málem podařilo zgorigovat skóre domácímu Grujićovi, svou precizní střelou však trefil pouze tyč Baumannovy svatyně. Do šaten tak šli hráči za stavu 0:2.

V 55. minutě Lukebakio vykřesal jiskřičku naděje pro Herthu. Dlouhý aut vhozený do vápna se dostal až k berlínskému křídelníkovi, který skvostnými nůžkami překonal Baumanna - 1:2. Po dalších čtrnácti minutách už bylo vyrovnáno! Darida si naběhl na kolmici do pokutového území a pokusil se přihrát někomu pod sebe. Jeho přihrávka sice byla tečována, avšak naštěstí pro domácí se míč odrazil přímo k nohám střídajícího Kaloua, který propálil vše, co měl před sebou - 2:2.

Čtvrt hodiny před koncem zápasu mohl Kalou úplně otočit průběh duelu, jeho hlavička však letěla jen těsně vedle branky. V 79. minutě tak přišel definitivní úder na druhé straně hřiště. Rudy nacentroval z rohu na malé vápno, kde nejvýše vyskočil Hübner a vystřelil Hoffenheimu další tři body - 2:3.

V závěru utkání se ještě děly věci. V 85. minutě po druhé žluté a následné červené kartě předčasně do sprch zamířil Darida. Následně se postupně do šancí dostali Lukebakio a Kramarić, jenž nastřelil další tyč. Úplně poslední příležitost měl na svých kopačkách opět Lukebakio, ale vysoko přestřelil bránu hostí. Hertha padla doma s Hoffenheimem poměrem 2:3.

Berlínští fotbalisté po této prohře klesli o jedno místo níže, a sice na jedenáctou ligovou pozici. Přeskočil je právě Hoffenheim, který má nyní na desáté příčce náskok tří bodů na svého posledního soupeře.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele