9. kolo
26.10.2019 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke s Dortmundem si rozdělily po bodu

Klasické Revierderby se konalo už po stodevětasedmdesáté. Die Königsblauen se díky remíze posunuly na první nepohárovou příčku, zatímco Borussia klesla na tu třetí, která po devátém kole navíc nemusí být konečná.

Vzájemný duel začal tradičně hodně bojovně. První pokus z dálky si připsal Jadon Sancho, ale Alexander Nübel bez větších obtíží vyrážel. Domácí měli velice blízko ke gólu v osmadvacáté minutě. Oczipka centroval od rohového praporku a Salif Sané orazítkoval hlavou břevno. Wagnerův tým sice soupeře o první půli přestřílel, nicméně šlo o povětšinou nepřesné střely z větší vzdálenosti, jelikož postupné akce končily na nepřesnostech.

Také Suat Serdar poslal Hitzovi navštívenku, kterou zastavila až branková konstrukce. Ten samý fotbalista zahodil v závěru úvodního dějství stoprocentní šanci, když zcela sám ve výborné pozici našel pouze muže v rukavicích. Domácí byli aktivní i po změně stran. Další Oczipkův roh mohl přinést pohromu, kdyby po Burgstallerově hlavičce nestál Guerreiro ve správný čas na správném místě.

Hosté se připomněli v 53. minutě. Sancho si vyměnil balon s Götzem, aby zamířil těsně mimo tři tyče. Po třetím rohovém kopu Bastiana Oczipky se míč snesl na ruku střídajícího Thorgana Hazarda. Zkušený rozhodčí Felix Brych však nechal pokračovat ve hře. V závěru převzali iniciativu spíše Dortmundští, jenže jim to nebylo moc platné.

Více než Sanchovu příležitost po Reusově pobídce, kterou bezpečně kryl Nübel, si nevypracovali. Schalke čeká v týdnu v rámci DFB-Pokalu Arminia Bielefeld, a poté v Bundeslize Augsburg. BVB ve 2 kole zmíněné pohárové soutěže ve středu přivítají Gladbach. V německé nejvyšší soutěži bude na programu další ostře sledovaný střet s Wolfsburgem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele