9. kolo
26.10.2019 18:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Leverkusen a Brémy si po lítém boji body rozdělily

Posledním utkáním v sobotním programu Bundesligy byl střet ambiciózního Leverkusenu se stagnujícími Brémami. Domácí potřebovali vyhrát, aby se přiblížili čelu tabulky a dostali se na pohárové příčky. To se jim nakonec nepovedlo a vzhledem k průběhu utkání mohou být zřejmě rádi za konečnou remízu.

Farmaceuti přitom vstoupili do zápasu přímo náramně. Už ve 4. minutě Bender prodloužil Demirbayův roh směrem k zadní tyči, do dráhy míče se však vložil hostující Toprak a nešťastně zamířil do vlastní sítě - 1:0.

Po necelé půlhodině hry Leverkusen vstřelil další gól, jehož autorem byl Volland. Branka ale nebyla uznána pro ofsajd německého útočníka. Ve 36. minutě se Volland ocitl tentokrát v regulérní šanci, avšak Pavlenka jej dokázal vychytat.

O čtyři minuty později přišel trest pro domácí za neproměňování šancí. Rashica se dostal k volnému míči na středu hřiště, navedl si jej za vápno a levou nohou jej razantně poslal pod břevno za záda Hrádeckého - 1:1. Do šaten tak šly oba týmy za vyrovnaného stavu.

Tři minuty po začátku druhé půle přišla studená sprcha pro domácí. Sargent na kraji vápna nabil Klaassenovi, jenž z první uklidil míč k zadní tyči branky Leverkusenu - 1:2. Vedení hostů však netrvalo příliš dlouho. V 58. minutě Bellarabi ve sprintu pronikl zprava do vápna až k brankové čáře, odkud poslal přízemní centr před Pavlenkovu bránu. Na přední tyč si skvěle naběhl Alario a překonal českého brankáře, který neměl čas jakkoli zareagovat - 2:2.

V 69. minutě se ve velké šanci ocitl po centru Dragović, bohužel pro domácí ale orazítkoval jen břevno branky Werderu. O čtyři minuty později Leverkusenu nebyl uznán už druhý gól v zápase, tentokrát kvůli hře rukou, jež brance předcházela. Závěr duelu byl rozkouskován několika střídáními, které zabránily vytvoření dalších šancí ke skórování. Bayer se tak s Werderem posléze rozešel smírně výsledkem 2:2.

Leverkusenu po třetí remíze v sezóně patří osmá příčka Bundesligy se ztrátou jednoho bodu na pozice zajišťující kvalifikaci do Ligy Mistrů. Brémy okupují desáté místo s náskokem tří bodů na sestupovou zónu.

Autor: Václav Bače / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele