9. kolo
25.10.2019 20:30 CET
3 : 1
(1:1)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mohuč zvládla důležitou bitvu s Kolínem a díky výhře 3:1 opustila sestupové pozice

V páteční předehrávce 9. kola nejvyšší německé soutěže byla úspěšnější domácí Mohuč, která otočila nepříznivý vývoj s konkurenčním Kolínem a po výhře 3:1 opustila sestupové příčky, s devíti body na kontě se momentálně posunula na třinácté místo. Hosté v předchozích dvou duelech dokázali bodovat, nicméně tentokráte se jim to nepovedlo a vinou horšího skóre klesli na šestnáctou barážovou pozici se sedmi body o skóre za patnáctý Union Berlín.

Přitom svěřenci trenéra Achima Beierlorzera vstoupili do tohoto utkání aktivněji a v úvodní čtvrthodině hned dvakrát rozvlnili síť. Ani ne po pěti minutách hry napálil Kainz balón z deseti metrů do branky, jenomže jeho gól nemohl být uznán kvůli předchozímu ofsajdovému postavení spoluhráče. Kolínský celek přeci jen zužitkoval svou mírnou převahu po necelé čtvrthodině hry, kdy se potřetí v této ligové sezóně prosadil Simon Terodde.

Jednatřicetiletý útočník se po krásné přízemní kombinaci na jeden dotek a finální nahrávce od Schindlera elegantně otočil ve středu pokutového území protivníka a míč parádně usměrnil k pravé tyči, gólman Zentner se natahoval marně. Neuběhlo ani 60 sekund a domácí mohli bleskově odpovědět, avšak ránu Jeana-Paula Boëtiuse brilantně odvrátil nad břevno pozorný brankář Horn. Aktivní Boëtius přeci jen zařídil vyrovnání ve 21. minutě.

Po chytré nahrávce z pravé strany se krásnou stahovačkou zbavil skluzujícího Bornauwa a zblízka se trefil mezi nohy bezmocného Horna. V prvním poločase už k ničemu nebezpečnému nedošlo, Kolín si mohl vzít zpět ztracené vedení pět minut po přestávce. Po rychlém přečíslení zakončoval Schaub, kterého parádním způsobem vychytal Zentner. Rozhodující okamžik byl k vidění po necelé hodině hry.

Robin Quaison převzal přihrávku od Boëtiuse a napřáhl z dvaadvaceti metrů, jeho naprosto precizní projektil zaplachtil přesně pod horní tyčku a Horn se jen naprázdno proletěl vzduchem - 2:1. Mohuč v následujícím průběhu vyčkávala a třetí poslední úder zasadila v 82. minutě. Její výhru stvrdil Levin Öztunali, jenž po rychlém přečíslení obdržel balón od střídajícího Onisiwa a z mírného úhlu zamířil k přední konstrukci kolem překvapeného Horna.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele