Bundesliga - preview 9. kola

25.10.2019, 08:56, aktualizováno 27.10.2019, 08:51
Previews
Gladbach se po včerejšku propadl na čtvrtou příčku a dnes si může vzít zpět vedení, v souboji dvou pohárových zástupců k tomu potřebuje porazit Frankfurt. Na případné zaváhání Hříbat bude čekat Wolfsburg, od toho se očekává výhra proti Augsburgu...
VfL Wolfsburg - FC Augsburg  (neděle 15:30)
Stačí k tomu jenom vyhrát na předposledním Augsburgem. A zároveň doufat, že Borussia Mönchengladbach neporazí Frankfurt.

Hříbata naposledy nestačila na Borussii Dortmund a teď je čeká další nesmírně silný protivník, takže Vlci rozhodně nejsou bez šance. Za své dosavadní výkony by si alespoň prozatímní vedení určitě zasloužili. A Fuggerstädter se na první pohled tváří býti ideálním soupeřem.

I díky pětibrankovému přídělu od Gladbachu mají svěřenci Martina Schmidta druhou nejhorší defenzivu v soutěži. Při posledním vzájemném střetnutí navíc Augsburg prohrál ve Volkswagen-Areně 8:1, přičemž Wouter Weghorst, který se blýskl hattrickem, nebude znovu chybět v základní sestavě.

O minulém víkendu odjelo Glasnerovo mužstvo s jedním cenným bodem z Lipska. "Za tu remízu jsme rádi. Sledovat počínání mého týmu byla radost. S naším výkonem jsem spokojený. I když Lipsko bylo možná v prvním poločase o něco lepší, my jsem si vypracovali nebezpečnější příležitosti. Soupeře jsme drželi daleko od své brány a zaslouženě jsme vyrovnali," prohlásil pětačtyřicetiletý lodivod.

Chybět mu bude hned osm hráčů - Mehmedi, Schlager, Casteels, Ginczek, Camacho, Otávio, Mbabu a Azzaoui. Připraven by měl být Maximilian Arnold a v případě potřeb i John Brooks. V dresu Augsburgu do hry jistě nenaskočí Felix Götze, Marek Suchý, Carlos Gruezo a celý zápas nezvládnou Reece Oxford a Mads Pedersen.

Bavorský klub možná zatím tlí v sestupovém pásmu, nicméně na poslední chvíli zachráněná remíza s Bayernem by mu po psychologické stránce mohla hodně pomoct. "Vášeň, vůle a k tomu střelci branek. To byly nejdůležitější známky této remízy. Šťastnější klub byl odměněný," pochvaloval si Schmidt s narážkou na to, že Marco Richter skóroval hned v první a Alfred Finbogasson zase v poslední minutě.
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Knoche, Bruma, Tisserand - William, Guilavogui, Arnold, Roussillon - Joao Victor, Brekalo - Weghorst
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Koubek - Lichtsteiner, Jedvaj, Uduokhai, Max - Baier - Morávek, Khedira - M. Richter, Vargas - Niederlechner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.39 - 5.79
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt  (neděle 18:00)
A k tomu bude zapotřebí porazit Eintracht Frankfurt. Orli přitom mají na kontě o pouhé dva body méně.

Svěřenci Adiho Hüttera se po odchodu ofenzivního tria ve složení Sebastian Haller-Luka Jović-Ante Rebić pár týdnu hledali, nicméně v posledních týdnech znovu začali přesvědčovat o svých kvalitách. V současné době jejich série neporazitelnosti čítá v součtu všech soutěží už šest zápasů.

Naposledy přišla výhra v Evropské lize nad Standardem Lutych a ještě předtím se podařilo porazit Leverkusen v poměru 3:0. "Tohle vítězství mě hodně těší. Základ pro něj jsme položili už v úvodních pětadvaceti minutách. Bayer jsme přehrávali a předváděli jsme dobrý fotbal. Ten první poločas byl v této sezoně náš nejlepší. V tom druhém jsme měli i trochu štěstí," hodnotil zmíněný kouč, jenž bude postrádat Russe, Trappa, Tourého a de Guzmána. O případném startu Andrého Silvy a Base Dosta bude rozhodnuto až těsně před utkáním.

Trenér Hříbat Marco Rose oproti tomu postrádá Alassaneho Pléu, Torbena Muesela, Fabiana Johnsona, Keanana Bennetse, Tobiase Strobla, Ibrahimu Traorého, Matthiase Gintera a brzy bude zřejmě i na Raffaela. Alespoň, že se vracejí Lars Stindl a Jonas Hofmann. Nicméně i klub z Borussia-Parku má za sebou další duel Evropské ligy (1:1 v Římě proti tamnímu AS) a tak početné absence by se při této zátěži mohly nevyplatit.

Tím spíše, že necelý týden předtím dokázal už Dortmund na Gladbach vyzrát. "Neodehráli jsme špatný zápas. Po tom inkasovaném gólu jsme se snažili s výsledkem něco udělat, ale v Dortmundu potřebujete podat opravdu vynikající výkon, když chcete bodovat. A nám se to bohužel nepovedlo," nechal se slyšet Marco Rose. Odčiní jeho skvadra předchozí zaváhání?
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Lainer, Jantschke, Elvedi, Wendt - Kramer, Zakaria - Benes - Herrmann, Embolo, Thuram
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Rönnow - Hinteregger, Hasebe, Ndicka - Fernandes - Durm, Sow, Rode, Kostic - Dost, Paciencia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.02 - 3.96 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Hertha BSC - TSG Hoffenheim  (sobota 15:30)
V 9. kole Bundesligy je na programu duel dvou týmů, které navzdory velkým předsezónním ambicím začaly nacházet formu potřebnou k dosažení vytyčených cílů teprve v nedávné době. Daridova Hertha se pomalu drápe tabulkou vzhůru, to samé se ale dá říct i o Kadeřábkově Hoffenheimu.

Berlínští fotbalisté aktuálně okupují desáté místo Bundesligy se ztrátou tří bodů na čtveřici klubů bojujících o místenku v evropských pohárech pro další ročník. Před týdnem Hertha odehrála čtvrtý zápas v řadě bez porážky, když remizovala v Brémách 1:1.

Wagnerova parta se v tabulce nachází hned za svým nejbližším soupeřem, od nějž jej dělí pouze horší skóre. Klub sídlící v nevelkém Sinsheimu je momentálně na vítězné vlně, naposledy si poradil doma s nebezpečným Schalke poměrem 2:0.

Ačkoliv se Darida a spol. mohou pyšnit zmíněnou sérií utkání bez prohry, stejně pro ně v tomhle ohledu nebyl poslední duel v Brémách dostatečně příznivý, neboť před ním se mohli chlubit tři zápasy trvající vítěznou šňůrou. Postupně zdolali Paderborn, Köln a Düsseldorf. Paradoxní je, že se zároveň jednalo o jediné tři ligové výhry Herthy v této sezóně.

To Hoffenheim sice slavil svůj letošní první tříbodový zisk hned ve druhém hracím týdnu (3:2 proti Brémám), avšak nedokázal se od něj patřičně odpíchnout. Následoval řetězec nestálých výkonů, až nakonec na pátý pokus dokázali opět dosáhnout vítězství, když nečekaně vyloupili stánek Bayernu Mnichov. Zdá se, že to týmu dodalo potřebné sebevědomí a pomalu, ale jistě se začíná dotahovat na vyšší patra tabulky.

Domácím v utkání kvůli zranění nepomohou Friede, Löwen, Maier a Stark. Hostům budou ze zdravotních důvodů scházet Belfodil, Nordtveit, Samassekou, Stafylidis a Zuber.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Jarstein - Klünter, Boyata, Rekik, Mittelstädt - Skjelbred - Grujić - Wolf, Dilrosun - Darida - Ibišević
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Vogt, Hübner - Kadeřábek, Grillitsch, Skov - Rudy, Geiger - Bebou, Kramarić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.16 - 3.80 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SC Freiburg - RB Lipsko  (sobota 15:30)
Jedním z nejsledovanějších duelů 9. kola Bundeligy bude souboj Freiburgu, jenž nepřestává udivovat fanoušky po celé Evropě, s Lipskem, které po skvělém startu do sezóny už tři zápasy hledá ztracenou formu.

Freiburg vstoupil do letošního ročníku Bundesligy naprosto bez respektu k zavedeným zvyklostem a nečekaně patří k týmům peroucím se o samotné čelo nejvyšší německé fotbalové soutěže. Nyní se nachází na šesté příčce se ztrátou pouhých dvou bodů na první Mönchengladbach.

Lipsko se dlouho vyhřívalo na samotné špici tabulky, v šestém kole však nečekaně poprvé v sezóně okusilo trpkou chuť porážky (1:3 proti Schalke) a od té doby jako by nemohlo najít ten správný herní rytmus, jenž jej zdobil v úvodních pěti ligových kolech. Aktuálně saskému klubu náleží páté místo s odstupem jednoho bodu od vedoucího tandemu Mönchengladbach - Wolfsburg.

Domácí před týdnem překvapivě prohráli na půdě nováčka soutěže, Unionu Berlín, pro nějž se jedná o teprve druhý tříbodový zisk v běžícím ročníku. Předtím však Freiburgští neprohráli čtyři duely v řadě, včetně bitvy s Borussií Dortmund, s níž nakonec remizovali 2:2.

Hosté mají v probíhajících týdnech poměrně obtížný zápasový program, neboť kromě vysoké četnosti utkání se navíc střetávají s velmi ambiciózními soupeři, kteří téměř bez výjimky usilují o stejné sezónní cíle. Po prohře se Schalke následovaly dvě plichty 1:1 s Leverkusenem a Wolfsburgem.

Obě strany mají před duelem vícenásobné absence. Freiburg nemůže pro zranění využít služeb Küblera a Schwolowa. Lipsko se musí kvůli zdravotním potížím obejít bez Adamse, Kampla, Konatého, Schicka a pravděpodobně i Wolfa.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Lienhart, Koch, Heintz - Schmid, Frantz, Höfler, Günter - Haberer, Höler - Waldschmidt
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Gulácsi - Klostermann, Upamecano, Orban, Halstenberg - Laimer, Haidara - Sabitzer, Nkunku - Poulsen, Werner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.88 - 4.15 - 1.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Schalke 04 - Borussia Dortmund  (sobota 15:30)
Souboj dvou nesmiřitelných rivalů a podle mnohých největší fotbalové derby v Německu. V rámci devátého bundesligového kola se utká v sobotu odpoledne ve Veltins Areně Schalke s Borussií Dortmund.

A může jít o hodně. Dortmund je totiž v tuto chvíli s patnácti body čtvrtý a na první Mönchengladbach ztrácí pouhý jeden bod. Za určité konstelace výsledků tedy může jít do čela nejvyšší německé soutěže. To se ale může zadařit i Schalke, které je sice až sedmé, ale má pouze jednobodové manko právě na Dortmund, a tedy dva body na první příčku.

Ani jeden z týmů nedisponuje skvělou formou z posledních zápasů, hrát svou roli však může také únava. Zatímco Schalke odehrálo svůj poslední zápas minulou neděli v rámci bundesligy a mělo téměř týden na odpočinek, hráči Dortmundu nastoupili ve středu v rámci Ligy mistrů proti Interu Milán.

Schalke na konci září vyhrálo 2:1 nad Mainzem a 3:1 v Lipsku, od té doby se mu však zvítězit nepodařilo. V prvním říjnovém víkendu Schalke pouze remizovalo doma s Kölnem 1:1, když vyrovnávací gól dostalo až v nastaveném čase druhého poločasu. Minulou neděli prohrál tým z Gelsenkirchenu na půdě Hoffenheimu 0:2.

Dortmund remizoval na konci září 2:2 s Werderem Brémy, poté vyhrál v rámci Ligy mistrů 2:0 v Praze nad Slavií, znovu remizoval 2:2 v bundeslize, tentokrát ve Freiburgu, vyhrál doma 1:0 nad Mönchengladbachem po gólu kapitána Reuse a ve středu prohrál 0:2 ve třetím zápase Ligy mistrů na půdě Interu Milán.

Domácím by měl v zápase s Dortmundem chybět pouze zraněný Bentaleb, hosté mají na marodce Alcácera a Schmelzera.
Schalke 04 - pravděpodobná sestava:
Nübel - Kenny, Stambouli, Sané, Oczipka - Mascarell - Caligiuri, Schöpf - Harit - Kutucu, Burgstaller
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Bürki - Piszczek, Weigl, Hummels, Schulz - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Hazard - Brandt
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.24 - 3.60 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SC Paderborn - Fortuna Düsseldorf  (sobota 15:30)
Paderborn doma přivítá jednoho z lehčích soupeřů, kteří ho v této sezóně mezi německou elitou čekají. S nováčkem bundesligy se totiž utká Fortuna Düsseldorf, která z posledních sedmi soutěžních zápasů vyhrála pouze ten poslední.

To Paderborn si během úvodních osmi kol ani tři body nepřipsal. Svěřenci trenéra Baumgarta jsou s jedním bodem s odstupem pěti bodů na předposlední Mainz poslední a jediný bod získali za remízu 1:1 ve Wolfsburgu. Od té doby prohráli paradoxně pouze o gól s Bayernem, zatímco minulou neděli podlehli poměrem 0:3 dalšímu nováčkovi, Kölnu.

A jak je na tom Düsseldorf? Ten je v bundeslize po návratu z druhé nejvyšší německé soutěže druhou sezónu a v tuto chvíli je se sedmi body třináctý, na sestupové pásmo má však náskok pouhý bod. Düsseldorf prohrál na konci září 1:2 v Mönchengladbachu, poté doma stejným rozdílem s Freiburgem a posléze v Berlíně 1:3 s tamní Herthou.

Výhra a zisk třech bodů přišel až minulou sobotu s Mainzem, kdy jediný gól celého zápasu vstřelil v 82. minutě útočník Fortuny Rouwen Hennings. Ten je také nejlepším střelcem klubu a s pěti góly je na třetím děleném místě mezi všemi bundesligovými střelci.

Za Paderborn do zápasu určitě nenastoupí zranění Hünnemeier a Ritter, v dresu Düsseldorfu do hry nezasáhnou ze stejných důvodů Barkok, Rensing a Suttner.
SC Paderborn - pravděpodobná sestava:
Zingerle - Dräger, Kilian, Schonlau, Collins - Gjasula, Vasiliadis - Sabiri - Oliveira Souza, Holtmann - Zolinski
Fortuna Düsseldorf - pravděpodobná sestava:
Steffen - Ayhan, Hoffmann, Adams - J. Zimmer, Gießelmann - M. Zimmermann, Bodzek - Thommy, Karaman - Hennings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.54 - 3.89 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bayern Mnichov - Union Berlín  (sobota 15:30)
Bayern Mnichov bude v sobotu odpoledne hostit nováčka z Unionu Berlín. Podle sázkových kanceláří je jasným favoritem a s ohledem na to, že na první místo ztrácí jeden bod, potřebuje proti tomuto soupeři nutně vyhrát.

Na vedoucí pozici německé bundesligy jsou v tuto chvíli se šestnácti body dva překvapivé týmy, a sice Mönchengladbach a Wolfsburg. Až bod za nimi jsou Bayern, Dortmund a Lipsko. V této konkurenci si tedy Bayern zkrátka nemůže dovolit ztratit proti někomu, jako je Union Berlín.

Union Berlín je po osmi odehraných bundesligových kolech se sedmi body čtrnáctý a na přímý sestup má náskok pouhého jednoho bodu. V posledním zápase se mu však podařilo zvítězit, a sice doma nad Freiburgem poměrem 2:0, když se gólově prosadili Bulter a Ingvartsen.

Předtím Union čtyřikrát v řadě prohrál - s Werderem Brémy, Leverkusenem, Frankfurtem a Wolfsburgem. Bayernu se v posledních zápasech příliš nedařilo a svou roli u něj může hrát i únava. Bayern vyhrál na konci září 3:2 v Paderbornu, poté prohrál doma překvapivě 1:2 s Hoffenheimem a minulou sobotu remizoval 2:2 v Augsburgu.

V úterý hrál Bayern svůj zápas Ligy mistrů na půdě Olympiakosu Pireus, který dokázal vyhrát 3:2 díky dvěma gólům Lewandowského a jednomu gólu Tolissa. Bayern přitom v zápase od 23. minuty prohrával a vývoj zápasu tedy musel obrátit.

V zápase určitě neuvidíme v dresu domácích zraněné hráče Arpa, Martíneze, Hernandeze a Süleho. Za Union nemohou ze zdravotních důvodů nastoupit Abdullahi, Gogia a Prömel.
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Kimmich, Pavard, Boateng, Alaba - Tolisso, Thiago - Coman, Müller, Coutinho - Lewandowski
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Trimmel, Friedrich, Subotic, Lenz - Gentner, Andrich - Becker, Ingvartsen, Bülter - Andersson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.10 - 12.30 - 27.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Werder Brémy  (sobota 18:30)
Je tu další víkend a s ním i další ligové kolo Bundesligy, v pořadí letos již deváté. Kromě dalších zápasů se v jeho rámci mohou fanoušci těšit na souboj Bayeru Leverkusen s Werderem Brémy. Domácí mají po madridském nezdaru v Lize mistrů na kontě dvě soutěžní prohry v řadě, podaří se jim je na úkor nepříjemného Werderu odčinit?

Farmaceuti mají za sebou výsledkově velmi nepovedený týden. Kromě zmíněné těsné porážky na půdě Atlética Madrid (0:1) byli během minulého víkendu odsunuti porážkou od Frankfurtu rozdílem třídy až na devátou příčku, což rozhodně není ani na dohled ambicím, jež má vestfálský celek pro letošní sezónu.

Klub sídlící na řece Weser zatím zažívá ročník nepříliš odlišný od těch předchozích. Body sice sbírá, ale celkem poskrovnu, proto není divu, že se momentálně nachází na dvanáctém místě Bundesligy, z nějž má blíže k sestupovým vodám než-li k těm pohárovým.

Leverkusen je sice až devátý, ale díky prozatímnímu nebývale vyrovnanému průběhu soutěže může za určité (nepříliš pravděpodobné) konstelace výsledků během jediného kola vystoupat až na samotný vrchol tabulky. Kromě něj tato skutečnost ovšem platí pro další tří týmy, jež mají na kontě stejně bodů, a sice čtrnáct, a také pro tři výše postavené patnáctibodové kluby, nemluvě o vedoucím tandemu Mönchengladbach - Wolfsburg, jenž má na kontě bodů šestnáct.

Werder sice z dosavadních osmi odehraných utkání bodoval hned v pěti z nich, avšak aby se bezpečně vzdálil sestupovým příčkám, potřebuje začít častěji vyhrávat - doposud se mu to povedlo všeho všudy dvakrát (Augsburg, Union Berlín), navíc je to už déle než měsíc od tohoto bodově plodného dvojboje.

Oba celky se budou v tomto duelu obejít bez některých členů svého kádru. V dresu Bayeru se na hřišti kvůli zranění neobjeví Aránguiz, Bailey a Sinkgraven. Brémy se nebudou moct spolehnout na služby Augustinssona, Bartelse, Füllkruga, Möhwalda a Moisandera.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecky - Tah, Bender, Bender - Baumgartlinger, Demirbay - Weiser, Havertz, Amiri, Volland - Alario
Werder Brémy - pravděpodobná sestava:
Pavlenka - Gebre Selassie, Veljković, Groß, Friedl - Sahin - Eggestein, Klaassen - Bittencourt - Sargent, Rashica
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.72 - 4.22 - 4.82
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln  (pátek 20:30)
Mainz je po osmi odehraných zápasech letošního ročníku Bundesligy se šesti body předposlední, přičemž na poslední Paderborn má náskok pěti bodů. Köln je pouze o bod před Mainzem a v tuto chvíli tedy v sestupovém pásmu není.

Ani jeden z týmů se nemůže chlubit dobrou formou, ačkoliv Kölnu se podařilo v minulém kole zvítězit 3:0 nad posledním Paderbornem. Hráči Mainzu prohráli na konci září 1:2 na půdě Schalke a o týden později doma 0:1 s Wolfsburgem.

Na začátku října pak Mainz přivezl výhru 2:1 z Paderbornu, kde se gólově prosadili Quaison a Brosinski. Minulou sobotu Mainz prohrál 0:1 na půdě Fortny Düsseldorf v zápase, ve kterém ho sázkové kanceláře vyhodnotily jako favorita.

Köln prohrál v půlce října doma 0:1 s Mönchengladbachem, o týden později 0:4 na Bayernu Mnichov a poslední zářijovou neděli doma 0:4 s Herthou BSC. Až na začátku října sbíral Köln po více než měsíci body, když remizoval 1:1 na půdě Schalke.

Minulou neděli "Kozli" zvítězili rozdílem třídy nad Paderbornem, nad kterým dokázal vyhrát 3:0 po gólech Teroddeho, Schauba a Bornauwa. Do zápasu nezasáhnou v dresu Mainzu zranění Bell, Ji a vykartovaný Fernandes. Hostům nepomůže Sobiech, který stále řeší zdravotní problémy s kolenem.
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Brosinski, St. Juste, Niakhaté, Aaron - Kunde - Baku, Maxim - Boetius - Szálai, Quaison
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Horn - Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach - Skhiri, Hector - Schindler, Schaub, Kainz - Terodde
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.76 - 2.67
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Borussia Mönchengladbach851215:716
2.VfL Wolfsburg844011:516
3.Bayern Mnichov843122:1015
4.Borussia Dortmund843120:1115
5.RB Lipsko843116:815
6.SC Freiburg842215:914
7.Schalke 04842214:914
8.Eintracht Frankfurt842214:1014
9.Bayer Leverkusen842212:1114
10.Hertha BSC832313:1311
11.TSG Hoffenheim83238:1111
12.Werder Brémy823313:179
13.Fortuna Düsseldorf821510:147
14.Union Berlín82158:137
15.1. FC Köln82158:167
16.FC Augsburg813410:216
17.1. FSV Mainz 0582067:186
18.SC Paderborn80179:221

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (74)

Přidat komentář
Djibril6

OT: Zdar, chtěl bych se zeptat jestli nemá někdo zkušenost, se sháněním lístků na bundesligu? Chtěl bych se podívat buď do Lipska nebo Berlína. Jde mi o to jestli funguje nějaký klasika předprodej nebo jestli se dá sehnat v klidu před stadionem. Samozřejmě je to podle soupeře, ale jestli někdo prostě má zkušenost, popřípadě tam byl.

Reagovat
Heresy

na bayern jsem jel s cestovkou .. je to asi nejlepsi reseni .. nic nemusis resit ..

Reagovat
Djibril6

Já bych právě chtěl jet bez cestovky.

Reagovat
Heresy

pred stadionem jsou automaty na listky muzes vyzkouset tohle no

Reagovat
Shevchenko

Zkus normálně přes stránky toho klubu koupit lístek.

Reagovat
cologneFC

Na Lipsko a Herthu kúpiš v pohode cez ich oficiálny web. Na ostatné kluby (okrem koncernových) je to ťažké sa dostať ak nie členom klubu.

Reagovat
Djibril6

Super díky za info. Už jsem se tak nějak koukal, a tohle bude asi nejlepší a nejjednodušší řešení. Chci zkusit sehnat na Lipsko-Brémy. Tak snad to vyjde.

Reagovat
Rudnevs

Bayern je vybukovaný snáď už pred začiatkom sezóny, ale na väčšinu ostatných klubov by to zas až tak strašný problém byť nemusel, minimálne na tie menej atraktívne zápasy a pokial sa na lístky pozrieš hneď po začiatku predaja...

Reagovat
cologneFC

Tak u nás v Kolíne nemáš šancu ak nie si člen. A mnohokrát aj keď si člen. Ja mám výhodu, že ako člen vyše 20 rokov mám prednostné právo na lístky. Rovnako je to určite aj vo Frankfurte, Dortmunde, Brémach a pod. U nás bolo bez šance aj druhú ligu. Ak nebolo vypredané, tak iba kvôli hosťom. Domáce lístky sú vypredané vždy.

Reagovat
Rudnevs

Fakt si v Kölne vždy všetko rozoberú členovia a normálni smrtelníci musia cez sekundárne trhy? Čo sa týka trebárs toho Frankfurtu, tak som chcel ísť na prvé kolo na Hoffenheim a pozeral som to a úplne v pohode sa dali ešte zohnať do niektorých sektorov.

Reagovat
cologneFC

Úplne vážne nemáš u nás šancu bez členstva. Preto chcú aj rozšíriť kapacitu na 75.000. Ale môžu najskôr po EURO 2024.

Reagovat
Seydou Doumbia

Na Köln s Paderbornem třeba byli lístky i pár dnu před zápasem...ano Paderborn, ale byli.

Reagovat
cologneFC

Fakt? Tak to som nezaregistroval. No tak potom sa občas asi dajú zohnať lístky ajna nás. Ale naozaj iba občas

Reagovat
Seydou Doumbia

Byl to jen Paderborn, na ostatní týmy může být beznadějně vyprodáno. Kolik x za sezonu tak jedete na domácí zápasy? Köln bych určitě taky rád navštívil.

Reagovat
cologneFC

10-12x cca. Do toho počítam aj vonkajšie zápasy.

Reagovat
Seydou Doumbia

Lipsko, Hertha, Gladbach, Frankfurt a se štěstím i na Köln se sehnat doma lístky dají...třeba ted jsem byl na Gladbachu s Frankfurtem a sháněl jsem lístky až den před utkáním a bylo jich dost a nakonec stejně skoro vyprodáno na Lipsku jsem byl na LM tam seženeš v pohodě a za pakatel

Reagovat
JozkokozleJ

Navod na vstupenky na Bayern:

https://www.youtube.com/watch?v=ZsKAS5CT0gk

Reagovat
Heresy

na bayern jsem jel s cestovkou .. je to asi nejlepsi reseni .. nic nemusis resit ..

Reagovat
smazaný uživatel

A je to tady. Možná poslední Favreho zápas na lavičce BVB

Reagovat
Rudnevs

Kto miesto neho?

Reagovat
smazaný uživatel

Těžko říct. Mě by tam nejvíc seděl Rangnick nebo Farke.

Reagovat
Rudnevs

No ťažko povedať, či Rangnick ešte niekedy opustí svoje teplé dobre platené miestečko v RB, zvlášť keď je to klub, ktorý v podstate sám vybudoval. Podla mňa tam ešte pár rokov bude a potom pôjde do dôchodku.

Reagovat
smazaný uživatel

Hasenhüttl by taky nebyl špatný.

Reagovat
Kily

pro něj hraje to, že za chvíli bude volný

Reagovat
Kily

lol, ten Eberwein

Reagovat
Manik...

Proč žlutá? Proč penalta? To je takto v pravidlech?

Reagovat
Kily

jj, náhradník se nesmí zapojit do hry, stejně jako se na trávník už nesmí vrátit vystřídaný hráč. Tady to byl "faul" (nebo spíš prohřešek proti pravidlům) ve vápně = penalta

Reagovat
db18

A byl na trávníku, nebo se provinil tím, že on byl sice mimo, ale balon nepřešel celým objemem čáru?

Reagovat
Rudnevs

Bože toto je blbosť. Akože zrejme je také pravidlo, ale v tomto prípade by proste mal byť použitý ľudský faktor a zdravý rozum, veď ten hráč im len loptu zastavil, nemalo to žiaden vplyv na hru a malo sa normálne odkopávať od bránky.

Keď Jörg Dahlmann, ktorý komentuje futbal snáď 1000 rokov, povie, že niečo ešte nezažil, tak už musí byť niečo extra.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Manik...

Zajímavé. To, že je to ve vápně a z toho důvodu penalta je masakr. Přitom to hru vůbec neovlivnilo.

Reagovat
Kily

nějaké okleštění pravidel na základě úmyslu by to tady možná chtělo, no, stejně jako se tohle nemůže samozřejmě úplně zrušit, to by pak někteří trenéři posílali náhradníky rozcvičovat se od první minuty s tím, že pokud tam bude nějaká situace hodně smrdět, mají prostě soupeři ukopnout míč

Reagovat
Kily

jinak ten Eberwein má super statistiky:

počet odehraných minut: 0

počet žlutých karet: 1

zaviněné penalty: 1

Reagovat
db18

Reagovat
Manik...

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Také spestrenie pred derby, rozhovor s Michaelom Skibbem, ktorý si prešiel oboma klubmi a zaujímavo opisuje svoju kariéru.

https://m.spox.com/de/sport/fussball/bundesliga/1910/Artikel/bvb-michael-skibbe-im-interview-ueber-borussia-dortmund-u19-schalke-galatasaray-tuerkei-youssoufa-moukoko-itw.html

Reagovat
db18

Neuer - Kimmich, Boateng, Pavard, Davies - Thiago - Coman, Müller, Coutinho, Perišić - Lewandowski

Reagovat
Bayern +

Zrejme chce zariskovať a postavil to "na Juppa"

Reagovat
db18

Podle mne poslední dva týdny Niko přemýšlel, jak tam nacpat Müllera, ale nechat Coutinha na AM...

Reagovat
vladino10

Ako to vyzeralo?

Reagovat
db18

Nic moc. Statisticky jsme se sice přehrávali, ale na hřišti to tak dominantní nebylo... První poločas ještě šel, ale ve druhém to bylo špatné...

Pořádně to na hřišti nevypadalo na to, že by hrál jeden tým... Coman klasicky nezvládal finální fázi, přičemž celkově nebyl tolik ve hře, Gnabry pak byl vidět víc (ale nepohlídal si ofsajd), Coutinho odříznutý od hry - občas byl ve vhodné pozici, ale nikdo mu nenahrál (Kimmich radši volil náběh do vápna a pak se snažil hledat Lewu, nebo zahrál na křídlo), vypadalo to tak, jako by tým uvěřil tomu co se píše a prostě ho odstřihli...

Ještě naše góly padli spíš po chybách brankáře Unionu, takže se dalo "v pohodě" i prohrát.

Reagovat
Csaplárova past

Davies fakt hraje levého beka?

Reagovat
db18

Chybí alternativy...

Reagovat
db18

Jaj, proč se hraje derby ve stejný čas jak zbytek?

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nechápu...

Reagovat
Werkrider

Aby sme sa nemuseli všetci nudiť tým stejným fotbalom.

Reagovat
Rudnevs

Už sa to písalo minule, Nemci väčšinou pozerajú Konferenz a čím je zaujímavejší, tým lepšie... Najväčší sviatok sú tam posledné dve kolá, keď sa hrajú všetky zápasy naraz.

Reagovat
JozkokozleJ

To je zaujimava tema. Som to dohladaval a obvykle si Konferenz voli cca. 40 % divakov Sky Bundesliga, ostatni sa rozprostru medzi zvysne zapasy, co obvykle staci Konferenz na prve miesto v sobotnom case od 15:30. Mne osobne Konferenz vobec nevyhovuje. Zo ziadneho zapasu nemam nic, v podstate vidis len goly a nemozes si o hre ziadneho timu/hraca urobit komplexnejsi usudok.

Co si pamätam, taketo slagre ako S04 - BVB boli vzdy v sobotu od 18:30. Lenze zostavovanie spielplanu je jedna velka alchymia, ktora musi splnit mnoho podmienok ako je precentualne rozlozenie timov do hracich casov, dni, s tym, ze sa do toho zohladnuje mnoho dalsich parametrov. S04 - BVB vyslo na sobotu 15:30 a prave z tohoto kola by ma zaujilama statistika, ci prave tento zapas neprevysil Konferenz.

Reagovat
andrew96

Ale já si zase pamatuji, že Revierderby se hraje snad pořád v sobotních 15:30.

Reagovat
db18

Konferenz: 810 tisíc sledujících, cca 39% - jedno z nejnižších čísel pro Konferenz za dobu, kdy sledují počet sledujících...

Revierderby: 750 tisíc sledujících

(Bayern - Union pak 330 tisíc, Paderborn - Düsseldorf 90 tis., Hertha - Hoffenheim 80 tis., Freiburg - Lipsko 20 tis.)

Jinak nejsledovanější byl zápas Gladbášku s 820 tisíci.

https://meedia.de/2019/10/28/ruhrderby-s04-vs-bvb-verhilft-pay-tv-anbieter-sky-zu-drittbester-zuschauerzahl-seiner-geschichte/

Reagovat
JozkokozleJ

Ja som si predtym nahodne vybral park kol a tam mi to obvykle tiez vychadzalo na cca. 40 % pre Konferenz. Z mojho pohladu je i tych 40 % neuveritelne cislo

Reagovat
JozkokozleJ

I ked v 8. kole sledovalo Konferenz 960 tisic z 1,650 miliona divakov, co je az k 60 %.

https://meedia.de/2019/10/21/bundesliga-bei-sky-top-quote-des-wochenendes-fuer-das-borussen-duell-zwischen-dortmund-und-gladbach/

Reagovat
db18

Schalke a BVB hrálo v jiný čas, čekal jsem ale, že i třeba Bayern byl v extra čas a ono ne.

Reagovat
db18

Jako když nehraje "tvůj" klub, tak to trochu i chápu, koukneš na tohle a nemusíš pak koukat na sestřih a máš případný čas na večerní zápas... nebo na pivo v hospodě.

Reagovat
db18

Benjii!!!

Reagovat
Heresy

pavard to trefil jak pan

Reagovat
andrew96

Obrana zase šílená, achjo.

Reagovat
smazaný uživatel

Stuttgart Ešte si pamätám keď vyhrali titul s mladým Gomezom, v bráne bol Hildebrand a tak ďalej, a dnes dostanú šestku v 2.BL. Jasné, bolo to proti HSV ale aj tak.

Reagovat
Rudnevs

Stuttgart sa celkom očistil a myslím, že postúpia aj tak... Pre nich to bol včera smolný zápas, Kobel tesne nechytil penaltu, viackrát proti ním rozhodol VAR (hoc oprávnene), Castro si dal vlastný, proste tam bola už i tá psychika.

Navyše Hamburg je teraz rozbehnutý, konečne je späť silné HSV, hoc len v 2. BL. Stačilo konečne skombinovať schopného manažéra so schopným trénerom.

Reagovat
andrew96

Matondo je šikovný, ale zatím hrozný palič. Nicméně stopeři ho moc nestíhají.

Reagovat
db18

Stopeři k pohledání... Ještě že tam poslal Leona a ne Maie, to by se kopala ještě třetí...

Reagovat
Mrvinho

Gladbášek

Reagovat
Seydou Doumbia

Zápas kola...byl jsme osobně a parádní podíváná

Reagovat
Mrvinho

Fakt? Já tam byl prave taky.

Bydlim v Den Boschi a dojel jsem tam na kole, volnej vikend. Zapas pecka navic jsem dal litr na Gladbach ale druhej polocas jsem byl docela zesranej.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já chtěl vsadit 3:2 přesný výsledek, ale s mým štěstím by ten zápas skončil 0:0, protože co vsadím to se zesere. Já jsem slyšel nějaké české zvuky na hlavní tribuně v sektoru 20A nahoře, kde jsem seděl. Nevím, jestli si to byl ty nebo ne.

Reagovat
Mrvinho

Nene, ja jsem byl v sektoru 4. Za brankou kde to padalo .

To znam, ale vzdycky kdyz jsem byl na nejakem zapase tak domaci vyhrali tak jsem se opiral o to

Reagovat
Seydou Doumbia

Já to mám 75%...Chelsea, Frankfurt, Gladbach doma vyhráli, Lipsko naštěstí proti Lyonu ne pod příští preview nebo souhrn kola dám report o tom zápasů a celkově tripu, tak pokud budeš chodíš na Gladbach pravidelněji než já tak můžeš doplnit nějaké info

Reagovat
Mrvinho

Ne to ne, fakt jsem to měl spíš tak že jsem se nudil, Gladbach mám nejblíž za hranicí tak jsem si říkal že se hecnu a dám to na kole, minulej rok jsem byl jen tam čistě jen kvůli fotbalu, 115 km. A letos jsem si říkal že dám na kole Kolín (165 km) podívat se do města, druhej den přejet do Gladbachu + zápas, 60 už na cestě zpátky a dneska dojet zpátky, 115.. ale dojel jsem do Venla (30 km), vysral jsem se na to a jel zbytek vlakem

Jinak Bundesligu skoro nesleduju. Ale jak jsem psal, jsem v Holandsku a tady je to drahé všechno plus ta liga kromě těch 3 stojí za ...

U mě domácí vždycky vyhráli, BVB, PSV, AC, Boca Juniors, Real, Espanyol, Gladbach teď podruhé. Jen teda na AC jsem byl dvakrát, loni v listopadu proti Juve a to dostali, ale ti se nepočítají, těm už nic nepomůže

Reagovat
Seydou Doumbia

Solidní výčet klubů. Rád by si tento seznam rozšířil? My jsme přišli na poslední chvílí a kolem nás pár lidi na kole jelo, ale jestli si byl mezi nimi ty to netuším.

Reagovat
Mrvinho

Určitě jo, ale nikdy nic neplánuju, prostě kde zrovna jsem se podívám jestli se něco nehraje zrovna. Ale Ac bych chtěl dát ještě s Interem

Ne, z jedné té strany stadionu jsou pole a hned za nima je vesnice Hehn, tam jsem spal přes Airbnb. Šel jsem asi 15 minut ke stadionu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Je to pod preview jinak.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele