Bundesliga - souhrn 34. kola

18.05.2019, 17:28
Komentáře a souhrny
Bayern nadělil pět branek Frankfurtu a znovu získal mistrovský titul, gólově se s ním rozloučili Ribéry a Robben. Druhému Dortmundu nestačí ani výhra z Gladbachu, který podobně jako Frankfurt přišel o možnost zahrát si Ligu mistrů, čtvrtou příčku nakonec obsadil Leverkusen...

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 5:1

18.05.2019 15:30

Góly: 4. Kingsley Coman, 53. David Alaba, 58. Renato Sanches, 72. Franck Ribéry, 78. Arjen Robben - 50. Sébastien Haller

Sezona 2018/2019 nebyla z pohledu mnichovského velkoklubu tak suverénní, jako ty předchozí. Nebýt výrazného výpadku formy Borussie Dortmund, jásala by teď družina kolem kouče Favreho. Obhájce prvenství neponechal v závěrečném kole nic náhodě a Eintrachtu nadělil na cestu do Frankfurtu pětigólový příděl.

Na první branku tedy čekala vyprodaná Allianz Arena pouze do čtvrté minuty. Thomas Müller přihrál do vápna Comanovi, který přízemní střelou překonal Kevina Trappa - 1:0. Gólman hostující celku se v následujících patnácti minutách rozhodně nenudil. Kovaćovi svěřenci ho zaměstnali hned pěti nebezpečnými pokusy.

Tři z nich měl na kontě Robert Lewandowski, kvůli jehož ofsajdovému postavení nemohla být uznána Gnabryho branka z šestadvacáté minuty. Za dalších pět minut si pořádně oddechnul Jonathan de Guzmán, když po jeho nešikovném obranném zákroku skončil balon na břevně. Müllera potom vychytal Trapp a Bayern začal druhý poločas navzdory jasné převaze jenom s jednobrankovým náskokem.

Do druhé půle se rozhodnul Adi Hütter poslat na hrací plochu Sébastiena Hallera. Francouzský útočník se za důvěru odvděčil o pět minut později svou vyrovnávací trefou. Po rohovém kopu cílil Abraham pouze do břevna, nicméně k odraženému míči se dostal právě osamocený Haller a na pár minut zmrazil vyprodaný stánek v bavorské metropoli.

Protože za tři minuty už bylo opět veselo. Thomas Müller vystřelil z hranice šestnáctky. Kevin Trapp jeho pokus kryl, jenže ve své pozici míč nedokázal chytit, takže mohl David Alaba zblízka pohodlně dorážet - 2:1. Za pět minut bylo v podstatě hotovo. Renato Sanches prostřelil z úhlu všechno, co mu stálo v cestě a ve čtyřiatřicátém zápase zaznamenal svůj první bundesligový gól - 3:1.

Orli v tu chvíli prakticky dolétali a na radosti jim nepřidala skutečnost, že po třetím zásahu přišli na hřiště Ribéry a Robben. První jmenovaný v 72. minutě proběhnul s míčem z levé strany do vápna a šikovným obloučkem překonal muže v rukavicích - 4:1. Druhý jmenovaný pak z bezprostřední blízkosti zakončil akci, která vedla po ose Lewandowski-Alaba - 5:1.

Hegemonie Bayernu Mnichov tedy v Německu nebyla narušena, nicméně Dortmund ukázal, že může být důstojným soupeřem. Eintrachtu nepřál pro poslední kolo los, nicméně se v Commerzbank-Areně bude na podzim přeci jen hrát Evropská liga. Na sedmou příčku, která zaručuje její předkolo, stačilo čtyřiapadesát bodů, o čtyřiadvacet více, než sesbíral Bayern Mnichov.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - VfB Stuttgart 0:0

18.05.2019 15:30

Góly: -

V závěrečném bundesligovém kole bylo k vidění v osmi duelech jednačtyřicet branek. Pouze diváci a divačky na stadionu v Gelsenkirchenu marně čekali na to, až někdo z hráčů rozvlní síť za zády soupeřova gólmana.

Přitom zajímavé šance k vidění byly. První si na konto v 7. minutě připsal Emiliano Insúa, když pobídnul Didaviho, který posunul ještě zpátky na Bornu Sosu, jenž mířil nad. Za dvě minuty se snažil odpovědět Nassim Boujellab, jenže ani jeho pokus z osmnácti metrů se neujal. V 16. minutě se sice hlavou po Aogově centru prosadil Mario Gomez, nicméně tahle branka nemohla kvůli ofsajdu platit.

V závěru úvodní dvacetiminutovky pak ještě neměl Baumgartl ideálně seřízená mířidla. Za necelých deset minut střílel Didavi a Stambouli měl štěstí, že jeho ránu tečoval nad vlastní svatyni. Teprve potom si lepší šanci vytvořili die Königsblauen. Jmenovitě to byl Burgstaller, kdo vyzkoušel pozornost Ron-Roberta Zielera.

Minisouboj obou borců se nedlouho poté opakoval a znovu z něj vyšel vítězně gólman VfB. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství zazdil svou obrovskou příležitost Bastian Oczipka. Kouč Willig o poločase překvapivě stáhnul ze hry Gentnera a Didaviho. Místo nich vyběhli na trávník Gonzalo Castro a Chadrac Akolo.

Jako první po změně stran ale stříleli domácí, byť to trvalo celých dvacet minut než Boujellab málem potrestal chybu v defenzivě Stuttgartu. V 76. minutě se o slovo po zajímavě rozehraném přímém kopu přihlásil Pavard a Nübel musel zasahovat. Gonzalo Castro se do děje tohoto klání zapsal pouze žlutou kartou. Chadrac Akolo pak svou neproměněnou šancí ze čtyřiaosmdesáté minuty.

A protože se neujala ani snaha Alexandera Essweina, připisují oba kluby bod. Nicméně už před tímto mačem bylo zřejmé, že VfB Stuttgart si zahraje baráž s jedním z trojice Paderborn/Union Berlín/Hamburger SV. Schalke může alespoň trochu těšit fakt, že Augsburg totálně vyhořel ve Wolfsburgu, protože jinak by skončilo na první nesestupové příčce.

Více informací k zápasu

Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund 0:2

18.05.2019 15:30

Góly: 45. Jadon Sancho, 54. Marco Reus

Bayern totiž nezaváhal a nastřílel Frankfurtu pět branek. BVB měli velice slušně nakročeno k titulu, nicméně nešlo ani tak o druhý vzájemný zápas s největším konkurentem, jako spíše o jarní výpadek formy, který stál Černožluté i lepší umístění v Lize mistrů.

Ještě předtím, než v Borussia-Parku kdokoli vystřelil na bránu, dorazila po čtyřech minutách od úvodního hvizdu na lavičku zpráva o tom, že se v souběžně hraném utkání ujal Bayern zásluhou Kingsleyho Comana vedení. Teprve za další tři minuty se dostal k hlavičce Reus, nicméně Sommera nepřekonal.

Ve 12. minutě se ke střele dostal Ibrahima Traoré a za Bürkim zvonila branková konstrukce. Za další dvě minutky pálil z dálky Hofmann a jeho střela zamířila těsně vedle levé tyče. Následně se Hříbata poněkud zatáhla a bylo na hostech, aby dobývali obranu. Pomoci mohly kupříkladu standardní situace. Jednu takovou zahrával v sedmatřicáté minutě Marco Reus. Část příznivců celku ze Signal Iduna Parku se už začala radovat, protože ze svého úhlu neviděli, že kapitán s číslem 11 na dresu mířil pouze do boční sítě.

V poslední minutě řádné hrací doby dostal Reus z levé strany velkého vápna balon nadvakrát před bránu, kde pravačkou z první uklízel na místo určení Jadon Sancho. Dvanáct gólů v sezoně rozhodně není marná vizitka - 0:1. Ještě předtím bylo ale zapotřebí u videa zkontrolovat, jestli náhodou neopustil balon před centrem celým svým objemem hrací plochu.

Šest minut po startu druhého dějství vyrovnal Sébastien Haller v Mnichově na 1:1. Favreho svěřenci tedy vycítili příležitost a záhy se dočkali pojistky. Rychlou akci vedenou po ose Sancho-Götze-Sancho a Pulisic zakončil zblízka symbolicky právě kapitán Reus - 0:2. V té době však obhájce prvenství v Bundeslize přestal svého protivníka šetřit a brzy vedl 3:1.

V devětapadesáté minutě střílel Sancho a Nico Elvedi mohl děkovat tyčce, že ho zachránila před vlastním gólem. Zbytek už si pohlídal Sommer. V závěrečné desetiminutovce se pokoušel skórovat Raphaël Guerreiro, jenomže minul. Borussia Dortmund přesto zvládla nastřílet úctyhodných jednaosmdesát branek. A Dieter Hecking ihned věděl, že kvůli této porážce si jeho tým zahraje na podzim jenom Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 1:5

18.05.2019 15:30

Góly: 34. Valentino Lazaro - 28. Kai Havertz, 38. Lucas Alario, 54. Julian Brandt, 72. Lucas Alario, 88. Lucas Alario

Gladbach totiž prohrál s Dortmundem. Zato die Werkself nechtěli zopakovat situaci z minulého ročníku. Velkou zásluhu na výhře 5:1 měl Lucas Alario, který se blýskl hattrickem.

Jako první se však toužil prosadit Vedad Ibišević. S jeho hlavičkou neměl Lukas Hradecky větší problémy. V 10. minutě to z dálky zkoušel neúspěšně Wendell. Ve 22. minutě přišla na pořad střela Kai Havertze a po ní už se poprvé měnilo skóre. Jonathan Tah poslal právě Havertzovi výborný balon za obranu. Thomas Kraft malinko zaváhal, což se mu stalo osudným, protože po tvrdé ráně lovil míč ze sítě - 0:1.

Stará dáma nechtěla zůstat pozadu a za šest minut vyrovnala. Ibišević nakonec dokázal z levé strany odcentrovat. Ondrej Duda z hranice malého čtverce vystřelil a těsně před čárou míč tečoval Valentino Lazaro - 1:1. Opakované záběry prokázaly, že se v žádném případě nejednalo o ofsajd. Jenže jakékoliv naděje Dárdaiova týmu na dobrý výsledek za čtyři minutky rázem utnul Alario.

Argentinský útočník převzal na ofsajdové hraně pobídku od Wendella, načež měl před sebou pouze muže v rukavicích, kterého přelstil nečekaným, efektním i efektivním skluzem - 1:2. První půle toho více pozoruhodného nenabídla, nicméně v té druhé se čekalo na další přesný zářez pouhých devět minut.

Aranguiz z pravé strany přihrál na hranici šestnáctky, odkud z první parádním lobem do protilehlého horního rohu zakončoval Julian Brandt - 1:3. Vskutku nádherná branka! Na tu další se čekalo do dvaasedmdesáté minuty a podepsal se pod ní opět Alario. Centr do vápna odklidil Lustenberger jenom k číhajícímu Vollandovi, který chtěl zřejmě střílet, ale místo toho vytvořil ideální přihrávku pro šestadvacetiletého kolegu, který si při prvním doteku s balonem ideálně nepotykal, takže nakonec musel zblízka zakončovat hlavou - 1:4.

Gólová tečka přišla na pořad odpoledne dvě minuty před vypršením řádné hrací doby. Lars Bender po zemi přihrál před bránu, kde všechno jistila Alariova levačka - 1:5. Bayer Leverkusen se tedy může radovat ze zasloužené čtvrté příčky. Oproti tomu v Berlíně s jedenáctou rozhodně spokojení nebudou.

Více informací k zápasu

Werder Brémy - RB Lipsko 2:1

18.05.2019 15:30

Góly: 35. Milot Rashica (pen.), 88. Claudio Pizarro - 86. Nordi Mukiele

Oblíbený peruánský útočník navíc ani ve čtyřiceti končit nehodlá. Místo návratu do Jižní Ameriky zůstane ještě rok v Německu. Jeho Brémy nakonec na pohárovou Evropu nedosáhly. Zato Lipsko nemohl na třetí příčce už nikdo ohrozit.

Na Weserstadionu se začalo hodně opatrně, takže se skóre muselo pohnout až díky pokutovému kopu, který odpískal zkušený Felix Brych poté, co Upamecano trefil Osaka ve velkém vápně. Sudí po konzultaci s videocentrálou v Kolíně nad Rýnem ukázal na puntík, ze kterého se prosadil svou razantní přízemní střelou Milot Rashica - 1:0.

Yuya Osako hlavičkoval čtyři minuty poté těsně mimo. Die Roten Bullen se probudili až v poslední minutě řádné hrací doby. Bruma orazítkoval svou ranou pouze tyč a s dorážkou Matheuse Cunhy si poradil Jiří Pavlenka. Nicméně o poločase vedl Wolfsburg už 3:0 nad Ausgsburgem a Hoffenheim o dvě branky přehrával Mohuč. Šance na Evropskou ligu byly pro Zelenobílé minimální.

Po změně stran jako první pálil Rashica. Záhy poté zahrál rukou ve vlastním vápně Friedl a byla z toho další penalta, kterou ovšem poslal Bruma nad bránu! Další pokus patřil opět aktivnímu Osakovi. Yvon Mvogo se překonat nenechal. V závěrečné desetiminutovce svou možnost nejprve spálil Forsberg a hned po něm Maximilian Eggestein.

V 86. minutě centroval Saracchi a Nordi Mukiele z voleje zaznamenal svou první trefu od svého příchodu z francouzského Montpellieru - 1:1. Claudio Pizarro však za další dvě minuty rozhodnul o tom, že všechny tři body zůstanou doma. Na hranici šestnáctky si udělal prostor a tvrdou ranou k tyči nedal Mvogovi šanci - 2:1.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Norimberk 5:1

18.05.2019 15:30

Góly: 7. Marco Terrazzino, 34. Luca Waldschmidt, 54. Nils Petersen, 56. Nils Petersen, 61. Vincenzo Grifo - 69. Eduard Löwen

Svěřenci Borise Schommerse tedy skončili po devatenácti kolech poslední. Naopak Freiburg vyhrál poprvé od března a obsadil třináctou příčku.

Na první gól se čekalo pouze do 7. minuty. Marco Terrazzino si se štěstím poradil v obležení čtyř protihráčů a pravačkou zacílil z hranice šestnáctky přesně k tyči - 1:0. V minutě jednadvacáté zahrával Robert Bauer přímý kop a Errasově hlavičce mnoho nechybělo. Za čtvrt hodiny centroval Petersen na Luku Waldschmidta, který míč zpracoval a z nějakých dvaceti metrů vypálil.

Christian Mathenia si na balon sáhnul, jenže v cestě za brankovou čáru jej pouze přibrzdil - 2:0. První poločas tedy vyšel lépe domácím. A o tom druhém platilo úplně to samé. Ve čtyřiapadesáté minutě se Nilsi Petersenovi první střela z hranice vápna ještě nepovedla, nicméně ta druhá byla pro muže v rukavicích nechytatelná - 3:0.

Za nějakých 120 sekund se pro Der Club přihnala další pohroma. Pascal Stenzel centroval z pravé strany a Petersen se do míče opřel zhruba na úrovni penaltového puntíků, přičemž stál de facto zády k bráně - 4:0. Po hodině hry přidal pátou trefu Vincenzo Grifo, když zužitkoval Günterův centr - 5:0. V ten moment zbývalo do konce 30 minut a na lavičce Norimberku byla znát nervozita.

Nicméně místo dalšího přídělu se konalo pouze snížení. V 69. minutě se o něj postaral dalekonosnou ranou, která před Schwolowovým náhradníkem Markem Flekkenem ještě poskočila, obránce Eduard Löwen - 5:1. V 70. minutě si Mathenia připsal hned dva zákroky. Jeden proti Terrazzinovi, při druhém vychytal Luku Waldschmidta. V 89. minutě pak udělal za utkáním svou střelou do břevna tečku Pascal Stenzel. Norimberk tedy nebude ani na čtyřiatřicáté kolo letošní sezony vzpomínat v dobrém. Ale třeba se za rok zase podaří postoupit.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 4:2

18.05.2019 15:30

Góly: 66. Daniel Brosinski, 83. Jean-Paul Boëtius, 90. Jean-Paul Boëtius, 90+3. Jean-Philippe Mateta - 12. Ishak Belfodil, 34. Andrej Kramarić

A zároveň mu tím zatarasila cestu do Evropské ligy. Die Nullfünfer zůstali v konečném zúčtování o osm bodů zpět na dvanácté pozici. Výraznou roli přitom sehrálo vyloučení Christopha Baumgartnera ze závěru prvního poločasu.

Během úvodní dvacetiminutovky byl z obou stran k vidění ofenzivní fotbal s několika šancemi. Tu první Belfodil zahodil, jenže o tři minutky později dostal šanci na nápravu, kterou už nepropásnul. Obránci při přichystali nečekaně hodně prostoru, což využil přesnou střelou zblízka - 0:1. Na druhé straně si hned tři pokusy připsal Mateta a jeden Pierre Malong.

Na 0:2 z pohledu domácích zvyšoval ve 34. minutě Andrej Kramarić. Chorvatský útočník z přímého kopu přestřelil zeď, čímž dokonale zmátnul Robina Zentnera, který až do poslední chvíle prakticky nic neviděl. Latza a Mateta se snažili snížit skóre, jenže ani jeden neuspěl. Avšak brankáře Mohuče čtyři minutky před pauzou zbytečně kopnul Baumgartner, za což vyfasoval od sudího Aytekina druhou žlutou kartu.

Festival zahozených šancí pokračoval i po přestávce. Selhali Latza a Malong na jedné straně a Brenet s Kramarićem na té druhé. Teprve až v 66. minutě dostali domácí možnost po poradě s videem zahrávat penaltu. Baumann sice vystihnul směr Brosinskiho střely, nicméně při té razanci a přesnosti na ní prostě nemohl dosáhnout - 1:2.

V 75. minutě se Mohuč na chvíli dočkala vyrovnání, protože rozhodčí si po prohlédnutí videozáznamu všimnul, že Jean-Paul Boëtius se míče dotknul rukou. Na 2:2 tedy upravoval právě Boëtius až v 83. minutě, když využil nedorozumění mezi Grillitschem a Demirbayem a pravačkou prostřelil gólmana Olivera Baumanna.

Holandský útočník přidal svou druhou trefu v poslední minutě řádné hrací doby. Die Nullfünfer se dostali do přečíslení šesti proti čtyřem, které vyřešil Boëtius po "vykulení" od Niakhatého přízemní střelou do sítě - 3:2. Tři minuty předtím nepřekonal Kramarić z přímého kopu Zentnera, kdežto tři minuty poté získal výsledek svou finální podobu.

Brankář ve službách celku z Opel Areny předvedl dlouhý nákop, po kterém jeden z defenzivních podcenil dotírajícího Onisiwa, který následně přihrál před bránu, kde to pro Jean-Philippa Matetu byla vcelku snadná úloha - 4:2. Fotbalisté obou klubů si tak můžou začít užívat letní pauzu, ačkoliv některé z nich čeká v červnu EURO U-21.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - FC Augsburg 8:1

18.05.2019 15:30

Góly: 21. Wout Weghorst, 37. Wout Weghorst, 41. Robin Knoche, 55. Wout Weghorst, 57. Daniel Ginczek, 60. Elvis Rexhbecaj, 85. Josip Brekalo, 89. Kevin Danso (vl.) - 82. Julian Schieber

Vlci se do svého soupeře pořádně zakousli a po osmibrankovém debaklu si zahrají Evropskou ligu. Svěřenci Martina Schmidta rozhodně budou rádi, že je sezona u konce, neboť ji zakončili se čtyřbodovým náskokem na baráž.

Ještě v úvodní desetiminutovce došlo ve vápně hostujícího celku ke kontaktu Oxforda s pozdějším hrdinou Wouterem Weghorstem. Rozhodčí Zwayer ale nechal pokračovat ve hře. Poté selhal Gregoritsch, z dálky Rexhbecaj a Admir Mehmedi nenašel odvahu ke střele z výborné pozice. Mrzet ho to však nemuselo ani šedesát sekund.

Ve zmatku před brankou se nejlépe orientoval Weghorst a z malého vápna z otočky překonal Gregora Kobela - 1:0. Druhá trefa přišla na pořad odpoledne o čtvrt hodiny později. Aktivní hráči Wolfsburgu na levé straně svou kombinací zamotali hlavy protihráčům, takže mohl přijít Mehmediho centr na zadní tyč, kde číhal Wouter Weghorst a koníčkem zvýšil na 2:0.

Do poločasové pauzy stihli Labbadiovi svěřenci ještě jednu trefu. Po rohu Maximiliana Arnolda se prosadil hlavou Robin Knoche - 3:0. Dobré vyhlídky pro druhý poločas byly zdvojnásobeny v rozmezí mezi 55. a 60. minutou. Vysoký holandský útočník Wouter Weghorst nejprve přijal přihrávku od Rexhbecaje, aby zvolil ránu pod břevno - 4:0. Dokonal tím hattrick a celkově si na konto připsal úctyhodných sedmnáct branek.

Další zářez následoval poté, co Yannick Gerhardt mířil po sólu jenom do tyče, od které se balon odrazil přímo k Danielu Ginczekovi. Tohle prostě nešlo nedat - 5:0. Po hodině hry přihrával z levé strany Rousillon a Elvis Rexhbecaj se do kulatého předmětu na hraně šestnáctky pořádně opřel z první - 6:0.

V následujících dvaceti minutách panoval na hřišti klid. Potom si naběhnul mezi obránce Julian Schieber a i díky přesné přihrávce od Marco Richtera zaznamenal alespoň čestný úspěch - 6:1. Jenže Vlci stále neměli dost. Za čtyři minuty našel Weghorst před bránou osamoceného Josipa Brekala, který si balon zpracoval a ve vzduchu jej zasáhnul tak ideálně, že zapadnul přesně k pravé tyči - 7:1.

Ten samý fotbalista ještě v nastavení odmítnul zvýšit na 9:1, takže o poslední gól se postaral v závěrečné minutě řádné hrací doby Kevin Danso, když si pro Fuggerstädter vcelku symbolicky dal vlastní gól - 8:1. Augsburg tedy spolu s Hannoverem inkasoval nejvíc branek ze všech (71). Oproti tomu Wolfsburg si výrazně vylepšil skóre a díky šestému místu určitě můžou v městě aut považovat sezonu 2018/2019 za úspěšnou.

Více informací k zápasu

Fortuna Düsseldorf - Hannover 96 2:1

18.05.2019 15:30

Góly: 56. Rouwen Hennings, 61. Kenan Karaman - 78. Nicolai Müller

O tu poslední se postarali hráči hájící barvy Fortuny Düsseldorf. Nováček mezi elitou předvedl velmi vydařené jaro a sezonu zakončuje v klidném středu tabulky.

Domácí začali poměrně defenzivně, což se jim mohlo vymstít ještě v úvodní desetiminutovce. Bebou ani Linton Maina však svoje šance neproměnili. Ve čtyřiadvacáté minutě se předvedl Karaman. Jenomže Samuel Radlinger si dokázal poradit. V šestatřicáté minutě centroval Maina na malé vápno, kde číhal Weydandt. Jeho hlavička nebyla ke škodě HSV z nejpřesnějších.

Tečku za úvodním dějstvím učinil Raman. Jeho sólo bylo na pohled velmi atraktivní, nicméně zásluhou Radlingera bez gólového efektu. Deset minut po začátku druhého poločasu pálil do břevna ze sedmi metrů Linton Maina. To se ukázalo býti velice důležitým momentem, neboť prakticky hned z protiakce udeřilo na opačném pólu.

Souboj Ramana s Ostrzolkem u pravé postranní čáry posoudil rozhodčí tak, že se nikdo neprovinil proti pravidlům. Belgický útočník tak získal moře prostoru, aby mohl doběhnout až do velkého čtverce, kde jeho přihrávku přetavil střelou z první v úvodní gól Rouwen Hennings - 1:0. Za pět minut se Fortuna znovu radovala.

Střelec branky se proměnil v asistenta, když jeho pobídka doputovala až ke Kenanu Karamanovi, jenž z bezprostřední blízkosti navýšil náskok - 2:0. Střelec druhé branky pak nastřelil po centru Benita Ramana břevno. Jenže případný zásah by stejně nemohl kvůli ofsajdu platit. V 78. minutě dostal výsledek svou finální podobu.

Obránci nechali celkem v poklidu Nicolaie Müllera doběhnout až do vápna, kde volil hannoverský fotbalista jednoduchou zasekávačku a následně pravačkou skóroval pod vyběhnuvším Rensingem. Dolnosaský klub tedy po roce znovu padá o patro níž, zatímco v Düsseldorfu se můžou těšit na další zápasy mezi německou elitou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov34246488:3278
2.Borussia Dortmund34237481:4476
3.RB Lipsko34199663:2966
4.Bayer Leverkusen341841269:5258
5.Borussia Mönchengladbach341671155:4255
6.VfL Wolfsburg341671162:5055
7.Eintracht Frankfurt341591060:4854
8.Werder Brémy341411958:4953
9.TSG Hoffenheim341312970:5251
10.Fortuna Düsseldorf341351649:6544
11.Hertha BSC3411101349:5743
12.1. FSV Mainz 05341271546:5743
13.SC Freiburg348121446:6136
14.Schalke 0434891737:5533
15.FC Augsburg34881851:7132
16.VfB Stuttgart34772032:7028
17.Hannover 9634562331:7121
18.1. FC Norimberk343102126:6819

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (114)

Přidat komentář
Heresy

stale vladnem .. parada hosi

Reagovat
Uwe háže buly

Výborné obsazení v pohárech

Reagovat
db18

Škoda jen, že nejsou Brémy místo Wolfsburgu.

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eleven11

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg si to za tuto sezónu jednoznačně zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Takto končí klubové legendy Gratulace Bayernu k dalšímu titulu, pracují několik desetiletí nejlíp v Reichu Arjen a Frank budou chybět... sice ne výkony, ale s nima vlastně končí jedna generace... a zapsali se do ní parádním způsobem

Reagovat
pantondavo

Tak tak, uz je jen malo aktivnich hracu tyhle generace, ta nova uz me tolik nebavi

Reagovat
zidane78

Toto som si hovoril,ked "koncila" generacia okolo Zidana tj. Raul,Ronaldinho,Hierro,Puyol,Vieri atd.

Reagovat
Rudnevs

Gratulácia do Mnichova.

A veľký palec hore pre Nika Kovaća, ktorý mal veľmi ťažkú prácu, mladý tréner, ktorý dostal tím pred prestavbou s mnohými hráčmi, ktorým dochádzala motivácia i súdnosť. Bol na neho mediálny tlak a strácali na BVB jednu dobu už i celkom dosť bodov. Niekto to tu prirovnával k situácii Lopeteguia v Reale, ktorého nakoniec vyhodili. Kovać to vôbec nemal ľahké, ale zvládol to, ten titul vyhral a som si relatívne istý, že k tomu pridá i Pokal.

Pokiaľ si Rummenigge i napriek tomu vybojuje jeho koniec a nahradí ho niekym ako je Tuchel, tak si zaslúži nakopať do zadku...

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasím Niko si ten titul zasloužil, ten hon médií na jeho osobu byl jako vždy přehnaný...

Reagovat
Bayern +

Ale Tuchel fakt nie je zlý, dajte si povedať už

Reagovat
Rudnevs

Tuchel vie nechať hrať pekný kombinačný futbal, ale dlhodobo to kvôli zložitému charakteru tréner pre klub typu Bayern neni... Niko zvládol krízu prekonať, s Tuchelom by to možno skončilo inak.

Reagovat
db18

Reagovat
vladino10

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
andrew96

Nechte prosím

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Jak už mi tu někdo napsal, je to pro mě trošku k posrání Liverpool o bod po jejich nejlepší PL sezóně v historii, BVB zase mělo 9 bodů náskok v polovině soutěže. Nicméně, tuto sezónu jsem si mimořádně užil. Jak Live tak i BVB hrálo parádní fotbal. Marco Reus měl životní sezónu, dokonce nebyl tak moc zraněný jak v předešlé roky. Mám ale strach, že na ten titul BL možná nikdy nedosáhne. Pokud totiž měl Bayern titul někdy ztratit, tak tento rok. Příští rok to vzhledem k investicím bude zas nezastavitelná mašina. Ale třeba se pletu. Ono totiž i Dortmund bude posilovat samozřejmě posilovat, ale finančně na Bayern nemá. Buď jak buď, sezóna to byla parádní a já se nemůžu dočkat té další. Už jen kvůli tomu, že bych chtěl poprvé navštívit zápas na Westfalenstadionu. Od Liverpoolu mě ještě v této sezóně čeká dezert, takže tam snad ještě něco přijde

Reagovat
smazaný uživatel

"BVB na titul v BL nikdy nedosáhne"... co to je kurva za alibistický hovno ??? Připadá ti, že "spolková liga" končí za pár sezón nebo co ? Sorry, ale šancí budete mít několik...

Reagovat
Rudnevs

Nikdy je možno prehnané, ale tiež to nevidím moc optimisticky... V momentálnom futbale je to proste tak, že nožnice medzi Bayernom a ostatnými sú otvorené do široka a preto sa šanca na titul pre ostatných naskytne len občas, keď má Bayern slabšiu sezónu. A to bolo teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

neříkám, že to mají vyhrát příští sezónu a nebo někdy v blízké budoucnosti... mě jenom vykolejila ta přehnaná reakce, kde svůj vlastní tým odsuzuje k budoucnosti bez titulu na věky věků... tohle bych nikdy nenapsal, za padesát let to obsazení BL může být totálně jiný... BVB třeba se sedmým titulem v řadě... a nebo první titul pro Berliner AK 07 nebo Türkiyemspor

Reagovat
Rudnevs

Tak hej, to rozhodne... Za päťdesiat rokov už ani žiadna Bundesliga nemusí byť. Tiež možno to nikdy nebolo myslené až tak doslovne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tá veta nadväzuje na predošlú, takže predpokladám, že tým myslel, že Reus v drese BVB zrejme na ten titul nedosiahne.

Reagovat
smazaný uživatel

hele snad jo... jako nedokážu si představit, že by někdo mohl prognostikovat něco takového svému týmu...

Reagovat
Rudnevs

Aha, jasne, to som si všimol až teraz...

Reagovat
smazaný uživatel

dává to kurva smysl, takže budu mít klidnější svědomí Omluva, moje chyba... v rychlosti projíždět diskuse je taky pičovina

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
TopinB

Reagovat
Rudnevs

Súhlas, tiež som si to užil... V BL som prial Dortmundu, v PL (hoc ju nesledujem) Liverpoolu, k tomu v CL Ajax a v EL Frankfurt. Škoda, že nič z toho nevyšlo, ale stále je to len futbal a bola to super sezóna.

Reagovat
smazaný uživatel

v CL to ještě můžou vyhrát Spurs, alespoň by bylo nějaký sympatický překvapení pro fotbal, že jo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak dobře Mainz Hoffe mimo poháry a aspoň ta kvalda pro Frankfurt, to mi vyhovuje

Reagovat
Bayern +

Boateng by sa najradšej videl už v šatni

Reagovat
smazaný uživatel

Monchelgladbach Zamrzí přijít o LM po takovym gólu Ale měli si jí uhrát už několik kol dozádu

Reagovat
Rudnevs

Keby ten gól neplatil, tak by dali ďalší. A vlastne ho už dali. Zhadzovať to na ten gól je proste blbosť, celú jarnú časť hrá Gladbach mizerne.

Reagovat
smazaný uživatel

vůbec, co říkáš na situaci HSV ? Upřímně asi budu přát Unionu bod k baráži, protože to co předvádějí kluci v Hamburgu mě neskutečně sere Sestup Magdeburgu je mimochodem taky pěkně na hovno...

Reagovat
smazaný uživatel

Ja budem dúfať, že Unionu bude priať šťastena a dá to ešte na druhé miesto. Baráž proti VfB nevzbudzuje príliš optimizmu.

Reagovat
smazaný uživatel

pokud to Dynamo zahraje tak jak má, tak ano... ale nejspíš jim to stejně bude u prdele, takže spíš vzhlížím k baráži pro Union, případně HSV (není to tam už vlastně vyloučeno skórem nebo vzájemnými zápasy ?)

Reagovat
Rudnevs

Tí to s tým Wolfom zasa posrali. Čo je toto sakra za rozhodnutie? Buď ho mali vyraziť hneď po Ingolstadte alebo si ho mali nechať. Oni mu ale pred najdôležitejším zápasom sezóny oznámia, že končí po sezóne. To je také rozhodnutie v štýle ani tak, ani tak.

Nič iné než priať Unionu už ani nezostáva, HSV už reálne postúpiť nemôže, to by museli vyhrať dvadsať nula alebo koľko a Union by musel prehrať, to sa proste nestane... Prial by som si, aby Union išiel priamo, ale neverím, že Paderborn ešte zaváha, čiže asi je už rozhodnuté.

Magdeburg to posral tým, že vyhodili Härtela a miesto neho dotiahli Oenninga, ktorý už predtým všade, kde bol, ukázal, že je neschopný... On je možno dobrý asistent, ale to je tak všetko.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak, Union už prostě musí... berlínský derby zvedne úroveň ligy, do budoucna tomu věřím... finanční potenciál tam prostě je

A se zbytkem souhlasím, u tvých rozborů jak taky jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zrovna v prípade Unionu hovoriť o nejakom výraznejšom finančnom potenciále je otázne. O to obdivuhodnejšie je, ako išli hore za posledné roky. Dúfam, že im to tak vydrží a aj v prípade dlhodobejšieho pobytu v Bundeslige zostanú tým skromným sympatickým klubom. :)

Reagovat
smazaný uživatel

taky rikam, že si to meli uhrat už dávno Jasne Gladbach by musel vyhrat, ale i tak budu chapat nejaky rozhořčení od nich

Reagovat
smazaný uživatel

Report z Mnichova, pijeme tu, oslavujeme. Po skoro 30 rokoch zivota tu ma toto mesto ma vie stale prekvapit. Ale uprimne, dalsi titul by sok prial inemu teamu.

Reagovat
Rudnevs

Uži si to!

Reagovat
smazaný uživatel

Radsej by som si to vymenil,moje stare telo uz to nedava

Reagovat
stas87

Ja som so sezonou spokojny. EL sa nepodarilo uhrat, ale nebolo k nej az tak velmi daleko. Po osmich rokoch sme skoncili v pluse co sa tyka pomeru strelenych a inkasovanych golov. Vyskocil vykonnostne vyrazne Rashica, podaril sa rekordny prichod Klaassena a on dobre zapadol do timu. Strata Maxa urcite bude boliet, ale tak nejako verim Baumannovi v tom, ze trafi posily v lete a absenciu Kruseho pocitime menej ako sa to teraz moze zdat. Nrsmiem zabudnut ani na to, ze okrem jedineho zapasu v celej sezone v AA, sme v kazdom kole strelili minimalne jeden gol. To si myslim ze je skvela ukazka toho, ze ten tim sa zlepsil v efektivite zakoncenia a je schopny ten gol strelit v hocijakom case.

Jasne, pocas celej sezony boli zapasy, kde sme bodovat nemali, boli sme horsi ale podarilo sa urvat tri body alebo len bod. Ale tychto typov zapasov sme az tolko neodohrali, skor sme naopak v neiktorych zapasoch nedokazali premenit sance a zbytocne sme stratili bodov. Domaca strata proti SGE alebo vonkajsia na ihrisku Der Clubu nas stala EL. Ze sa to nepodarilo ma az tak netrapi. Ta cesta, ktoru si klub zvolil sa ukazuje ako uspesna a po rokoch biedy a zmaru sa znacka Werder zasa splha tam, kde historicky patrila a patri.

Velke minus je spravanie Kohfeldta a niektorych hracov pocas zapasu. Dokazem pochopit emocie pri zapase, ale skakat pri postrannej ciare a hadat sa so stvrtym rozhodcom je k comu dobre? Verdikt nezmeni a akurat zo seba robi sasa. Este chapem Kruseho ako kapitana, ze si to ide vydiskutovat s rozhodcom, ale k comu to musi robit aj Klaaasen?

Reagovat
smazaný uživatel

da sa ocakavat dalsi progres v blizkej buducnosti? alebo je o tom skoro hovorit pred prestupovym obdobim?

Reagovat
stas87

Ak odide Kruse a max este jeden hrac, tak ta kvalita sice utrpi ranu v podobe odchodu Maxa, ale co sa tyka hlbky, tak to vyrazne vadit ani nemusi. Hlavne nesmie Baumann blaznit a zhanat rovnaky typ ako je Kruse. Ked si tie posily sadnu hned od prveho kola, tak vdaka Kohfeldtovi sme schopni oberat silnejsich v tabulke a vyhravat so slabsimi. Cakam +- rovnaku sezonu ako je tato, cize boj do konca sezony o EL.

Reagovat
pantondavo

O dva body nasere, kor kdyz se bavime o nejslabsim Bayernu poslednich dekad.

Reagovat
smazaný uživatel

"poslednich dekad" ty asi nevis, co je to dekada ze?

Reagovat
pantondavo

No vim, a takhle slabá sestava (alespo%n co se jmen týče) tam fakt nebyla za posledních, ok, tak ne víc dekad, ale min. dvě prostě ne.

Reagovat
johnn

Leverkusen to napokon dal

Reagovat
godwood

Super Bayern - zaslouženě

Reagovat
Rudnevs

Inak, Leverkusen nakoniec tú CL dal, pod Boszom sa zdvihli a hrali veľmi pekne. Vedenie síce urobilo pár debilín a kúpilo pár priemerákov alebo predali zaujímavých hráčov, ale stále má Bayer skvelý káder a príde mi, že z neho ešte nevyžmýkali maximum. V lete by to chcelo, aby Brandt s Havertzom ostali, nejak zaujímavo to posilniť a konečne by mohli dať nejaku fakt poriadnu sezónu.

Wolfsburg sa dnes utrhol z reťaze, ani neviem kedy naposledy v BL okrem zápasov Bayernu padla osmička... Pre Labbadiu skvelá sezóna, kvôli nemu a Weghorstovi mi v tých pohároch ani nevadia. Bruno si zaslúžene získal opäť trošku kredit a je v hľadáčku iných klubov. Okrem iného ho vraj opäť chce HSV, ja by som ho bral.

Schalke sa rozlúčilo so sezónou celkom symbolicky, o ničom výkon a nula nula... Fakt sezóna na zabudnutie. Som zvedavý na osadenie postov a na prestupy, zatiaľ som spokojný, Wagner ako tréner vyzerá zaujímavo. A dúfam, že sa stane prekvapenie a Tönniesa v júni znovu nezvolia, na tomto poste Schalke potrebuje taktiež zmenu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Brandt do LFC

Reagovat
fenixLFC

bodajby alebo im tam poslat rovno 75 mega za brandta s tahom

Reagovat
smazaný uživatel

Bayer se pod Boszem herně zvedl o několik levelů výš. Jak je moc nemusím, tak mají v kádru hromadu zajímavých hráčů v čele s Brandtem a Havertzem. Hlavně na druhého jmenovaného jsem v budoucnosti velmi zvědavý, z něj může být veliký hráč.

Reagovat
Rudnevs

Jj, Havertz a Brandt sú dva klenoty, obaja vyzerajú ako rozumní chlapci, čiže mohli by ešte sezónu ostať, aby sa ešte trochu vyhrali trebárs i v CL... Inak do budúcej sezóny majú záujem o Sinkgravena z Ajaxu, cena vraj 5-7 Mio. € (keby tak Nemci vedeli, čo to u nás znamená ).

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Havertz je veliký hráč už teraz, jeden z najlepších v BL. On má potenciál patriť k najlepším na svete.

Reagovat
smazaný uživatel

Moze byt Havertz novy Ballack? Ballack nieje odchovanec Bayeru a prisiel v 23 ale je Havertz nieco ako Ballack v cca 2000? fandim mu velmi, ale viac som o nom cital ako ho videl hrat.

Reagovat
smazaný uživatel

Môže byť ešte výrazne lepší. Už teraz vyrovnal Ballackovu najlepšiu streleckú sezónu, kedy dal za Leverkusen 17 gólov, akurát Michael bol vtedy už v najlepších rokoch, zatiaľ čo Kai to dal v devätnástich a to ešte určite nehrá na svojom maxime. Je to rozhodne najväčší nemecký talent od Goetzeho, ktorý to ale nakoniec úplne nepotvrdil, Havertz má rozhodne nábeh medzi úplnú svetovú špičku a je vysoko pravdepodobné, že dlhé roky to bude najlepší nemecký futbalista.

Reagovat
smazaný uživatel

velka vdaka

Reagovat
andrew96

Reagovat
smazaný uživatel

Ribéry a Robben skórující v posledním domácím zápase v dresu Bayernu. Lepší scénář než GoT v 8. sérii

Reagovat
Jardman

Jn, ten stojí za hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Tak nakoniec fantastické posledné kolo. Neskutočný počet gólov, reklama na BL. Bayern to podľa očakávania zvládol, Frankfurtu došla v závere sezóny para, ale niet sa čo čudovať, odohrali takú porciu zápasov aj s EL, že sa to dalo čakať, na to tí hráči nie sú zvyknutí. Našťastie aspoň tá kvalda do EL nakoniec vyšla.

Dortmund dobrý posledný zápas, čakal som, že by mohli zaváhať, ale Gladbach je na jar tak marný, že keby nemali super jesennú časť, tak sú mimo pohárov. Som zvedavý, čo s nimi spraví Rose, toho som chcel vidieť v BL už dlho a rozhodne je to človek, ktorý môže ten klub posunúť dopredu a to je skvelé, pretože to vyzerá tak, že BL môže mať konečne po dlhých rokoch v Európe 5-6 veľmi silných tímov s kvalitnými trénermi.

Leverkusen fantastická práca, pár mesiacov dozadu som nedával ani 5% tomu, aby sa mohla ešte uhrať LM. To minulotýždňové zaváhanie so Schalke mi zase poriadne zdvihlo tlak, už som čakal, že to nakoniec ešte zase pokazia, ale našťastie to dopadlo dnes výborne.

Bosz si zaslúži veľké uznanie, čo dokázal s tým tímom spraviť za tak krátky čas. Úroveň hry sa v porovnaní s Herrlichom zdvihla o niekoľko levelov, ten tím konečne hrá to, na čo má potenciál, využíva sa obrovská technická kvalita mladých hráčov a po dlhom čase sa hrá futbal, na ktorý je radosť pozerať. V porovnaní s tragédmi ako Korkut či o trochu menším Herrlichom je to ako nebe a dudy. Už sa teším na novú sezónu, nákup Demirbaya je podľa mňa výborný krok, aj keď to s veľkou pravdepodobnosťou znamená odchod Juliana a ak sa potvrdí tá smiešna tragikomická výkupka, tak to bude veľký čierny bod pre vedenie klubu, ktorý sa snáď tak skoro nezopakuje, pretože Brandtova reálna hodnota je ďaleko cez 50 mega. Snáď Kai zostane ešte aspoň rok a nepôjde pod 100 mega, taký hráč v Leverkusene nebol od Ballacka a verím, že ešte aj jeho môže strčiť do kapsy. Taktiež Alario musí zostať, skvelý útočník, Bosz mu musí dávať viac priestoru, spolu s Vollandom je to najlepšia dvojka v útoku za dlhú dobu. Taktiež dúfam, že Bosz vytiahne ešte nejakého hráča z Ajaxu, aj keď by som bol radšej, keby to bol niekto iný, ako nevyužívaný Sinkgraven, ale Bosz má o tom tíme prehľad ako málokto iný, takže mu budem veriť, nech už si privedie hocikoho. Sen by bol Neres alebo Zyech, ale tí zrejme budú mať lepšie ponuky a bez odchodu Haverzta by bol ich príchod aj tak zbytočný...

Reagovat
Rudnevs

Taktiež mi príde, že budúci rok budú tie tímy v bojoch o poháre silnejšie... Noví zaujímaví tréneri ako Rose alebo Glasner, k tomu spojenie Rangnick plus Nagelsmann v RB, Bosz, ktorý bude mať v Bayeri celú sezónu a podobne. Samozrejme na tú špičku v PL to nemá, ale v porovnaní so situáciou pred rokom, keď bola tá konkurencia neskutočne slabá, je to super.

Inak, ten Sinkgraven je gut... Bosz o ňom vravel, že keď sa vtedy dostali do finále EL, tak bol spolu s Schønem najdôležitejším hráčom. Akurát mal zranenia, preto má tak nízku cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

PL je mi celkom ukradnutá a vôbec mi nevadí, že s nimi BL nemá šancu reálne súťažiť. Tie nehorázne prachy, čo tam do toho tlačia, sú pre mňa v tom futbale strašná nechutnosť a čo sa týka pomeru kvality a ceny, tak tam rozhodne vychádza výrazne lepšie BL, kde tá práca klubov je na podstatne lepšej úrovni.

Gladbach snáď bude v pohode, Roseovi verím, ale nebude to mať ľahké, ten káder má totiž v súčasnosti BMG o level slabší, ako silnejšia štvorka pred nimi a to sa po lete určite nezmení, veľký problém budú mať už len nahradiť Hazarda, čo je absolútne kľúčový hráč pre tú ofenzívu. Celkovo tie kraje obrany a stred zálohy proste musia výrazne posilniť, ak chcú ísť hore.

Sinkgraven má nízku cenu predovšetkým preto, že mu o rok končí zmluva a momentálne nemá v Ajaxe miesto v základe. Ja verím, že je to kvalitný hráč, ktorý by sa určite hodil a bral by som ho, ak by bol do 10 mega, čo zrejme aj bude. Akurát sa obávam, že v BL bude mať ešte väčší problém vydržať zdravý, ako v Holandsku. Bola by to ale mimoriadne kvalitná alternatíva do zálohy za Aranguiza aj prípadne na LB za Wendela.

Fakt škoda toho Brandta, podľa mňa je na 99% isté, že pôjde kvôli tej výkupke. Ak by ju nemal, tak by ešte rok možno kvôli LM ostal. Ale pri tej cene, kde pôjde takmer zadarmo ho bude chcieť takmer každý lepší klub v Európe a na plate mu nasypú poriadnu raketu, keďže ušetria na prestupe, to by na jeho mieste neodmietol nikto, aj keď zrejme nikde nebude mať istotu základu ako v Leverkusene. Drahý nákup Demirbaya navyše tomu odchodu ešte viac nahráva, keďže je to hráč presne na Brandtov post v tom Boszovom systéme. Tie výkupky v BL ma neskutočne vytáčajú, to je fakt rakovina pre BL kluby, už nie jeden hráč takto z ligy odišiel brutálne pod cenu, nechápem, že to nedokážu trošku zdvihnúť na normálnu úroveň, predsa to nie je až tak slabá liga, aby hráči chodili za také drobné na dnešnom trhu...

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
Atlético de Madrid
Reagovat
manuelo neuero

Reagovat
Hokaido

Pizarro ♥

Reagovat
stas87

Ten nesny neuspesny boj o EL moze paradoxne TSG pomoct v buducej sezone. Neprekvapil by ma atak na CL, pretoze ten tim kvalitu ma a bude hrat len dve sutaze oproti konkurencii. Verim, ze Demirbaya nahradi a nepojdu dole. A to poradie v prvej deviatke bude podla mna dost mozno rovnake ako tento rok. Schalke neverim, ze sa zapoji do boja o pohare, su az v prilis velkom rozklade.

Reagovat
Rudnevs

Z Hoffe odíde Demirbay, Schulz, plus je záujem o ďalších hráčov. Najmä odchádza Nagelsmann, čo je hlavný strojca úspechu. Ja verím, že budú v pohode i po jeho odchode, ale na CL to nevidím.

To s tou prvou deviatkou tak vyzerá teraz po sezóne... Ale uvidíš, že v budúcej sezóne to bude inak, snáď vždy sa to mení, mnohé kluby striedajú slabšiu a silnejšiu sezónu. Stačí, že sa ti nepodarí začiatok alebo prestupové obdobie a všetko môže byť úplne inak.

Reagovat
db18

Tak za Schulze můžou vzít třeba Maxe a budou na tom podle mne ještě lépe než teď.

Reagovat
Rudnevs

Klub si trafil, hráča nie.

Reagovat
stas87

Schulz ma ponuky? Cital som len spekulacie o zaujme inych timov ale pokial ho klub nepusti, tak ostane. Ja by som nepovedal, ze ich polozi odchod Nagelsmanna, pretoze Rosen je ten clovek, co ten klub drzi hore. Tym neznizujem prinos Nagelsmanna ale pride mi, ze TSG pracuje tak ako Völler v Bayeri. Maju za poslednu dobu dost vydarenych prestupov, hraju futbal ktory sa da povazovat za moderny a atraktivny.

No, to samozrejme moze byt pravda. Ale kto z tej dolnej polovice moze vyskocit tak, aby atakoval tu prvu deviatku tejto sezony? Hertha? Schalke? Skor mi pride, ze tie kluby maju vlastne problemy a taktiez sa mozu vyrazne oslabit cez leto.

Reagovat
smazaný uživatel

Schultza s veľkou pravdepodobnosťou ide kúpiť Dortmund, tam je to už skoro jasné.

Reagovat
Rudnevs

To, že Schulz ide do BVB, sa tvári ako jasná vec, chýba už len oficiálne potvrdenie. Ja nevravím, že ich to položí, ale nemyslím si, že bez neho budú útočiť ešte na vyššie méty, takto dobrý tréner v Hoffe od Rangnicka nebol.

Úprimne, ten káder Schalke sa už oslabiť snáď ani nemôže, nie to ešte výrazne. Pokiaľ zvládnu prestupové obdobie, môžu byť budúci rok opäť hore. A vyskočiť môže hocikto, Hertha pod novým trénerom, pri Mainzi alebo Freiburgu by to tiež nebolo nič nové a podobne.

Reagovat
db18

Köln se může svést na vlně euforie a překvapit.

Reagovat
db18

Jinak si teda myslím, že Nagelsmann odchází právě včas, protože už letos v sezoně měl problémy s některými hráči (nebo někteří s ním - například Kramarić) a přijde mi, že to trochu neunáší (například teď dělá z komára velblouda ohledně Matety)

Reagovat
Rudnevs

Inak, celkom kukám, že Havertz je nakoniec (spolu s ďalšími hráčmi) tretí najlepší strelec BL.

Ako tu už mnohokrát zaznelo, neskutočný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Spolu s EL má 20 gólov a 7 prihrávok, v 19 rokoch a to je AM, žiadny hrot. Už teraz najlepší hráč Leverkusenu, v budúcej sezóne môže svoju cenu ešte poriadne vyšponovať, a to už je teraz minimálne na úrovni 100 mega.

Reagovat
smazaný uživatel

pavlenka - günter, süle, akanji, hakimi - kimmich, havertz, reus - sancho, lewandowski, werner

hrac roku: sancho

Reagovat
andrew96

Sommer - Kimmich, Konaté, Orban, Schulz - Witsel - Gnabry, Havertz, Reus, Sancho - Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

Ináč trošku štatistiky, ako išiel Leverkusen hore od Boszovho nástupu po prvej polovici sezóny.

V 17 zápasoch BL pod Boszom dal Leverkusen 43 gólov, čo je priemer vyše 2,5 gólu na zápas. Získal 34 bodov, čo je 2 body na zápas. Skvelé čísla.

V prvej polovici sezóny pod Herrlichom dal Bayer v 17 zápasoch len 26 gólov, čo je priemer 1,5 gólu na zápas a získal 24 bodov, čo je 1,4 bodu na zápas.

Bosz okamžite od svojho príchodu posunul tím tak, že zodvihol priemer o jeden celý gól v priemere na zápas a o cca 0,6 bodu na zápas, čo sú parádne čísla. Navyše, popri tej brutálne zlepšenej ofenzíve dostal aj menej gólov, ako Herrlich, takže zlepšil aj defenzívu a odmenou je nakoniec vybojovaná LM z pozície, v ktorej keď tím preberal, tak o niečom podobnom len ťažko mohla byť reč. Jedinou škvrnou na jeho polročnom pôsobení v Leverkusene je vypadnutie z Pokalu s Heidenheimom, kde to bol veľký fail vzhľadom na brutálny rozdiel v kvalite oboch tímov. Vypadnutie z EL mi je ukradnuté, keďže aj vďaka tomu sa tím mohol sústrediť na ligu a nakoniec uhrať LM, čo je obrovský rozdiel oproti prípadnej EL...

Reagovat
fenixLFC

ale leverkusen skvely klub jednak by som z neho kludne polku vykupil do live a jednak ich rad videl hrat v LM, niektori ti hraci vyzeraju fest zaujiamavo

Reagovat
smazaný uživatel

V LM ich aj uvidíš a pri troche šťastia sa môžu dostať do skupiny s LFC, to by som celkom bral.

Reagovat
Werkrider

A zopakovať si rok 2002?

Reagovat
Rudnevs

Inak, gratulácia Dorianovi za Kicktipp...

Ja som tú Rückrunde poňal tzv. na Gladbach a nakoniec je z toho až šieste miesto...

Reagovat
andrew96

Já jedu režim Schalke. Už druhým rokem.

Reagovat
db18

Koukám, že tvořím přelom mezi těmi, co tipovali a těmi, co se na to dříve či později vysrali. (ve dvojce to samé)

Reagovat
JozkokozleJ

Reagovat
Rudnevs

By ma zaujímalo, že kto je to ten Andy Latte, keď ho v tých zostrihoch furt spomínajú.

Reagovat
Liquid

tak co Stuttgart nebo Union ?

Hlasuju pro Union. Letité berlínské derby by bylo skvělé, zrovna tak jako kdyby se obnovila letitá saská rivala mezi Lipskem a Drážďany, snad to Drážďany do pár let dají

Reagovat
Rudnevs

Úprimne neviem, komu mám priať. Snáď prvá baráž, pri ktorej mám takúto dilemu. O oboch tímoch sa dá povedať, že im dlhodobo prajem a patria medzi moje obľúbené. Stuttgart je skvelý klub, kedysi pravidelný účastník pohárov, ktorý ešte stále relatívne nedávno vyhral ligu. Navyše myslím, že by sa mohli očistiť i bez druhej ligy, keďže manažér Reschke je preč a nahradil ho sympatický Hitzlsperger, ktorý je navyše klubovovou ikonou a verím, že jeho zdravé premýšľanie vytiahne Stuttgart späť vyššie.

Union mám taktiež veľmi rád. Fakt super kultový klub s parádnym štadiónom, ktorý postavili ešte parádnejší fanúšikovia. Navyše sa štadión bude opäť rekonštruovať a bude vyzerať naďalej super, vidno, že architekti pri návrhu použili kreativitu. Celkovo sa v tomto klube skrýva potenciál, sú z veľkého mesta, robia to postupne, majú super trénera, už dlhodobo každoročne stúpajú. Pokiaľ využijú tento potenciál a napriek tomu si zachovajú súčasné čaro, tak to bude jeden neskutočne skvelý klub.

Tipujem to na VfB, tí si to postrážia, sú prvoligisti, majú lepší káder, efekt nového trénera, pozitívnu atmosféru v tíme, proste snáď všetko hrá do kariet Stuttgartu... Inak, v baráži o 2. BL to prajem Ingolstadtu.

Reagovat
Liquid

a názor na Paderborn a tvoje vize na jeho počínání v následující sezóně, asi těžká bitva o udržení ? Propo koukám, že až do 4.ligy padá Energie Cottbus a jen o skóre, či vzájemný se ve trojce udržel další nedávný bundesligista Braunschweig

Reagovat
Rudnevs

Osobne mám názor, že Paderborn v BL teda vidieť nepotrebujem. Nemám nič proti ním, ale nech si hrajú pekne druhú alebo tretiu ligu, čo by tak nejak odpovedalo veľkosti toho klubu, a v prvej nech nezaberajú miesto. Úprimne je to aspoň podľa mňa dosť nezaujímavý klub. Ich prípadný prínos pre BL som už raz opisoval - https://tinyurl.com/yxvzsyha A prognóza samozrejme boj o záchranu, čakám, že pôjdu po roku zas dole.

Fajn, že sa Braunschweig zachránil, nejako moc som ich nemusel a pamätám si, že v prvej lige som ich vtedy tiež strašne nechcel vidieť, ale Regionalliga by bola zas až moc, tam nech si zas padajú iné manšafty. Cottbusu je škoda, tí by mali hrať tiež aspoň tú tretiu.

Reagovat
smazaný uživatel

Našiel by sa odkaz na tú rekonštrukciu? Poprípade ak máš aj nejaký web, čo sa venuje Nemeckému futbalu a bol by po anglicky? Či všetko berieš v nemčine? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Teda ak je to niečo iné ako toto :) https://youtu.be/vgz2IVhl-cw

Reagovat
Rudnevs

Jj, toto som myslel... A v angličtine nemám nič.

Reagovat
Werkrider

Nikdy by som si nemyslel, že pri takej otázke zaváham. Normálne by som to z fleku prial VfB, ale Union ma niečim láka, kľudne by som im šancu v 1. lige doprial.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele