34. kolo
18.05.2019 15:30 CET
4 : 2
(0:2)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

Mohuč zásluhou výtečné závěrečné desetiminutovky vyzrála na Hoffenheim

A zároveň mu tím zatarasila cestu do Evropské ligy. Die Nullfünfer zůstali v konečném zúčtování o osm bodů zpět na dvanácté pozici. Výraznou roli přitom sehrálo vyloučení Christopha Baumgartnera ze závěru prvního poločasu.

Během úvodní dvacetiminutovky byl z obou stran k vidění ofenzivní fotbal s několika šancemi. Tu první Belfodil zahodil, jenže o tři minutky později dostal šanci na nápravu, kterou už nepropásnul. Obránci při přichystali nečekaně hodně prostoru, což využil přesnou střelou zblízka - 0:1. Na druhé straně si hned tři pokusy připsal Mateta a jeden Pierre Malong.

Na 0:2 z pohledu domácích zvyšoval ve 34. minutě Andrej Kramarić. Chorvatský útočník z přímého kopu přestřelil zeď, čímž dokonale zmátnul Robina Zentnera, který až do poslední chvíle prakticky nic neviděl. Latza a Mateta se snažili snížit skóre, jenže ani jeden neuspěl. Avšak brankáře Mohuče čtyři minutky před pauzou zbytečně kopnul Baumgartner, za což vyfasoval od sudího Aytekina druhou žlutou kartu.

Festival zahozených šancí pokračoval i po přestávce. Selhali Latza a Malong na jedné straně a Brenet s Kramarićem na té druhé. Teprve až v 66. minutě dostali domácí možnost po poradě s videem zahrávat penaltu. Baumann sice vystihnul směr Brosinskiho střely, nicméně při té razanci a přesnosti na ní prostě nemohl dosáhnout - 1:2.

V 75. minutě se Mohuč na chvíli dočkala vyrovnání, protože rozhodčí si po prohlédnutí videozáznamu všimnul, že Jean-Paul Boëtius se míče dotknul rukou. Na 2:2 tedy upravoval právě Boëtius až v 83. minutě, když využil nedorozumění mezi Grillitschem a Demirbayem a pravačkou prostřelil gólmana Olivera Baumanna.

Holandský útočník přidal svou druhou trefu v poslední minutě řádné hrací doby. Die Nullfünfer se dostali do přečíslení šesti proti čtyřem, které vyřešil Boëtius po "vykulení" od Niakhatého přízemní střelou do sítě - 3:2. Tři minuty předtím nepřekonal Kramarić z přímého kopu Zentnera, kdežto tři minuty poté získal výsledek svou finální podobu.

Brankář ve službách celku z Opel Areny předvedl dlouhý nákop, po kterém jeden z defenzivních podcenil dotírajícího Onisiwa, který následně přihrál před bránu, kde to pro Jean-Philippa Matetu byla vcelku snadná úloha - 4:2. Fotbalisté obou klubů si tak můžou začít užívat letní pauzu, ačkoliv některé z nich čeká v červnu EURO U-21.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele