34. kolo
18.05.2019 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke po loňském druhém místě končí letos čtrnácté

V závěrečném bundesligovém kole bylo k vidění v osmi duelech jednačtyřicet branek. Pouze diváci a divačky na stadionu v Gelsenkirchenu marně čekali na to, až někdo z hráčů rozvlní síť za zády soupeřova gólmana.

Přitom zajímavé šance k vidění byly. První si na konto v 7. minutě připsal Emiliano Insúa, když pobídnul Didaviho, který posunul ještě zpátky na Bornu Sosu, jenž mířil nad. Za dvě minuty se snažil odpovědět Nassim Boujellab, jenže ani jeho pokus z osmnácti metrů se neujal. V 16. minutě se sice hlavou po Aogově centru prosadil Mario Gomez, nicméně tahle branka nemohla kvůli ofsajdu platit.

V závěru úvodní dvacetiminutovky pak ještě neměl Baumgartl ideálně seřízená mířidla. Za necelých deset minut střílel Didavi a Stambouli měl štěstí, že jeho ránu tečoval nad vlastní svatyni. Teprve potom si lepší šanci vytvořili die Königsblauen. Jmenovitě to byl Burgstaller, kdo vyzkoušel pozornost Ron-Roberta Zielera.

Minisouboj obou borců se nedlouho poté opakoval a znovu z něj vyšel vítězně gólman VfB. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby úvodního dějství zazdil svou obrovskou příležitost Bastian Oczipka. Kouč Willig o poločase překvapivě stáhnul ze hry Gentnera a Didaviho. Místo nich vyběhli na trávník Gonzalo Castro a Chadrac Akolo.

Jako první po změně stran ale stříleli domácí, byť to trvalo celých dvacet minut než Boujellab málem potrestal chybu v defenzivě Stuttgartu. V 76. minutě se o slovo po zajímavě rozehraném přímém kopu přihlásil Pavard a Nübel musel zasahovat. Gonzalo Castro se do děje tohoto klání zapsal pouze žlutou kartou. Chadrac Akolo pak svou neproměněnou šancí ze čtyřiaosmdesáté minuty.

A protože se neujala ani snaha Alexandera Essweina, připisují oba kluby bod. Nicméně už před tímto mačem bylo zřejmé, že VfB Stuttgart si zahraje baráž s jedním z trojice Paderborn/Union Berlín/Hamburger SV. Schalke může alespoň trochu těšit fakt, že Augsburg totálně vyhořel ve Wolfsburgu, protože jinak by skončilo na první nesestupové příčce.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele