34. kolo
18.05.2019 15:30 CET
1 : 5
(1:2)

Reportáž

Bayer Leverkusen naděloval v Berlíně a zahraje si Ligu mistrů

Gladbach totiž prohrál s Dortmundem. Zato die Werkself nechtěli zopakovat situaci z minulého ročníku. Velkou zásluhu na výhře 5:1 měl Lucas Alario, který se blýskl hattrickem.

Jako první se však toužil prosadit Vedad Ibišević. S jeho hlavičkou neměl Lukas Hradecky větší problémy. V 10. minutě to z dálky zkoušel neúspěšně Wendell. Ve 22. minutě přišla na pořad střela Kai Havertze a po ní už se poprvé měnilo skóre. Jonathan Tah poslal právě Havertzovi výborný balon za obranu. Thomas Kraft malinko zaváhal, což se mu stalo osudným, protože po tvrdé ráně lovil míč ze sítě - 0:1.

Stará dáma nechtěla zůstat pozadu a za šest minut vyrovnala. Ibišević nakonec dokázal z levé strany odcentrovat. Ondrej Duda z hranice malého čtverce vystřelil a těsně před čárou míč tečoval Valentino Lazaro - 1:1. Opakované záběry prokázaly, že se v žádném případě nejednalo o ofsajd. Jenže jakékoliv naděje Dárdaiova týmu na dobrý výsledek za čtyři minutky rázem utnul Alario.

Argentinský útočník převzal na ofsajdové hraně pobídku od Wendella, načež měl před sebou pouze muže v rukavicích, kterého přelstil nečekaným, efektním i efektivním skluzem - 1:2. První půle toho více pozoruhodného nenabídla, nicméně v té druhé se čekalo na další přesný zářez pouhých devět minut.

Aranguiz z pravé strany přihrál na hranici šestnáctky, odkud z první parádním lobem do protilehlého horního rohu zakončoval Julian Brandt - 1:3. Vskutku nádherná branka! Na tu další se čekalo do dvaasedmdesáté minuty a podepsal se pod ní opět Alario. Centr do vápna odklidil Lustenberger jenom k číhajícímu Vollandovi, který chtěl zřejmě střílet, ale místo toho vytvořil ideální přihrávku pro šestadvacetiletého kolegu, který si při prvním doteku s balonem ideálně nepotykal, takže nakonec musel zblízka zakončovat hlavou - 1:4.

Gólová tečka přišla na pořad odpoledne dvě minuty před vypršením řádné hrací doby. Lars Bender po zemi přihrál před bránu, kde všechno jistila Alariova levačka - 1:5. Bayer Leverkusen se tedy může radovat ze zasloužené čtvrté příčky. Oproti tomu v Berlíně s jedenáctou rozhodně spokojení nebudou.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

1:3 Lm bude naša

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele